Şimdi Ara

Sizce dünya şöyle bir sınav olabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Ay canım benim umutlara bak sen. Yok öyle bir şey çatır çutur yanacağız

Tanrı neden yarattığı şeyi yaksınki, bak kutsal kitaplardaki en saçma şey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Sizce dünya şöyle bir sınav olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 16 Mart 2016; 20:14:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mestrant

Bu tip konularda yorum yapacaksaniz azicik bilginiz olsun.Ne zekasini sinamaktan bahsediyorsun ya zekayi zaten yaratan belirlemiyor mu?Aptal doganda var zeki doganda bu adil bir yaptirim olmaz.

Söyle bakayım Bilgin arkadaş.

Biz eğer müslüman bir ailede doğarsak, müslüman oluruz. Hristiyan bir ailede doğarsak, hristiyan oluruz. Çok çok nadir din değiştirme vardır.
    Şimdi, çocukluğundan ber kiliseye gönderilmiş birinin, müslüman olmasını bekleyemezsin.
    Ee neyi sınıyor o Zaman Tanrı? Zaten bilmiyormu o Ada'mın veya kadının müslüman olamayacağını?
    Kuran'ın varlığından bile haberi olmayanlar var.

Kaçınız açıp incili veya Tevrat'ı okudu? Belkide hak din onlar bilebilirmisin ama okumadın.

kısaca, din yaşadığın coğrafyaya,topluma göre değişir. Senin ahiret yaşantını belirleyecek şey asla olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axlrose1952 -- 16 Mart 2016; 20:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Axlrose1952

quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Ay canım benim umutlara bak sen. Yok öyle bir şey çatır çutur yanacağız

Tanrı neden yarattığı şeyi yaksınki, bak kutsal kitaplardaki en saçma şey bu.

Hocam ben umutsuzluğun dibine vurmuş bir agnostiğim. Bir an yok olacağımıza bir an ahiret hayatına inanıyorum. Ahiret hayatına inanma sebebimse cehennem korkumdandır. 60 70 yıllık bir yaşam için sonsuza dek yanmak meselesi kafamı kurcalıyor. Ceza deniyor buna. Ceza niçin verilir? Bir kişi işlediği suçu bir daha işlemesin diye ama ölünce öyle bir şansımız yok imansız gidersek alacağımız ceza ne işe yarayacak ki? Sonsuza dek yanacağız ama bu açıdan bakınca ne kadar gereksiz olduğunu fark ediyor insan. Niye yakıyor? Yakıyor ve bir daha şans vermiyor. Ders alıp bir daha yapmamak gibi bir şansımız da yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

Tanrı diye bir şey yok. Konu kilit üye ban.

Kesinlikle vardır, sadece Tanrıyı ne olarak düşündüğüne bağlı. Tanrı evrende olabilir.

Kardeşim senin bakış açınla Tanrı'yı salataya attığın tuz olarak da düşünebilirsin dolayısıyla kesin vardır. Böyle bir şey olabilir mi? Tanrı dediğin şey insanları ve insanların bildiği şeyleri yaratan varlık demek. Böyle bir varlığın olup olmadığı tartışılabilir, ne olduğunu düşünüp kelimeyi yamultarak bir şey tartışılmaz.
  • Herkes dini istediği yere çekiyor. Bırakın bu işleri gelin apateist olun varmı yokmu düşünmeyin ne gerek var sanki.
  • quote:

quote:

Bu tip konularda yorum yapacaksaniz azicik bilginiz olsun.Ne zekasini sinamaktan bahsediyorsun ya zekayi zaten yaratan belirlemiyor mu?Aptal doganda var zeki doganda bu adil bir yaptirim olmaz.

Biz eğer müslüman bir ailede doğarsak, müslüman oluruz. Hristiyan bir ailede doğarsak, hristiyan oluruz. Çok çok nadir din değiştirme vardır.
    Şimdi, çocukluğundan ber kiliseye gönderilmiş birinin, müslüman olmasını bekleyemezsin.
    Ee neyi sınıyor o Zaman Tanrı? Zaten bilmiyormu o Ada'mın veya kadının müslüman olamayacağını?

Kaçınız açıp incili veya Tevrat'ı okudu? Belkide hak din onlar bilebilirmisin ama okumadın.

kısaca, din yaşadığın coğrafyaya,topluma göre değişir. Senin ahiret yaşantını belirleyecek şey asla olamaz.

Peki sen ilk okula giden bir çocuğa üniversite derslerini anlatsan anlayabilirmi ? Tabikide hayır 124.000 peygamber her kavime gönderilmiştir bu 124.000 peygamberin içinde en önemli olan hz.adem hz.isa hz.musa ve hz.davut ve Hz.Muhammed(sav)dir. Hristiyanlık ve yahudlik ilahi din olarak kabul edilir ama hak din değildir.

Yukarda sorduğum soruya gelirsek insanlar o dönemlerde çok pis sapıklık içindedir dünyayı ve insanları yaradan allahı tanımıyorlar Örnek verecek olursak ilk okul Seviyesindedirler. Önce yahudilik dini geldi hz.musa insanlara allahı anlattı 10 emir ile birlikte ama yetmedi israiloğulları yine sapıklığa çekildi. Sonra hristiyanlık geldi HZ.İsa allahın mucizelerini insanlara gösterdi şifa verme gibi Hz.isayı önce öldürmeye çalıştılar sonra ise yahudiler bile hristiyanlığa geçti o dönemde ve insanoğlu allahı biraz daha tanımaya başladı. En sonda Müslümanlık geldi Son peygamber hz.muhammed (sav) tarafından işte bu son kitap ve din ile insanlar Allahı tamamen tanıdılar ve Üniversite seviyesine geldiler.Ama hristiyan ve yahudiler Son peygamberi kabul etmez Yahudiler Dünya hayatını benimsemiştir Allaha çok kez büyüklenmişlerdir.Kendilerini ilah olarak görür. Hristiyanlar ise haşa hz.isayı Allaha ortak koşarlar.Hz.isa ilahdır derler.

Biz müslümanlar bütün peygamberlerin allahın elçisi olduğunu biliyoruz.Kesinlikle haşa Hz.peygamber efendimizi veya başka bir peygamberi ilah olarak görmedik Tek ilah olan Allahtır.Bütün peygamber allahın habercisi elçisidir.

Kuran-ı kerim de kıyamet günün de hz.isaya sorulcak bir soru var

Allah, “Ey Meryem oğlu İsa!” diyecek; “Sen misin insanlara Allah'ı bırakın da beni ve annemi iki İlah tanıyın diyen?” Hz.İsa cevap verecek: “Seni ortaklardan ve noksanlıklardan, tenzîh ederim. Hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Bunu söylemiş olsaydım, sen muhakkak bilirdin. Sen benim içimdeki herşeyi bilirsin. Halbuki, ben senin zatında olanı bilemem. Şüphe yok ki, akılla bilinemeyen tüm gerçekleri bilen sensin, yalnızca sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 16 Mart 2016; 20:50:31 >

• quote:

quote:

Bu kadar dar goruslu bu kadar bilgisiz deist olmaz.Ne demek anneden babadan dogdugun yere gore?O karaktersiz ve dusunme yetisi olmayan insanlarin isidir.Ben okuyorum sorguluyorum kuran i da incilide tevratida zeburuda eger ki ateist deist veya agnostik her neyse inanmayan veya sorgulayici bir insansan basucu kitabin din kitaplari olmalidir zaten.Sen bu kafayla bence herhangi bir fikirde bulunma henuz cok toy cok cahilsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.