Şimdi Ara

Sizce dünya şöyle bir sınav olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Axlrose1952

quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

Bir arkadaşımın görüşüde şu şekildeydi ;
    dinazorlar windows 7 - meteor sildi
    insanlar windows 8 - küresel ısınma vs
    ----- windows 10 bizlerin aslında birer denemeden ibaret oldugunu düşünüyordu sonra cocugun böyle konustugu duyan imam babası çocuğu döverek hafız yaptı çocuk şimdi mutlu.

İşte...
    Çoğu insan açıp okumamıştır bile kendi dinlerinin kitabını. Okuyanlarda mantık hatası gördüğünde "ama orda mecaz kullanmıştır yaaa" der.

Okumayın ilk mesajı mantıklıydı şu mesajı ile sıçıp sıvadı.İnsanlık kaç asırdır mevcut Dediğin gibi olsaydı ilk insanların nasıl olduğuna bakarak geleceği yani bizleri baştan şekillendirirdi.Geleceğide bildiği için insanların nasıl davranacağını nasıl tepki vereceğini zaten biliyor.Oyun oynamak robot yapmak gibi saçma örnekler vermeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Mart 2016; 14:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuranda ki mantık hatalarını sıralada bizde bilelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axlrose1952 A kullanıcısına yanıt
    6 jeolojik zamanı temsil ediyor 6 gün. Her şey bir anda olsaydı bu kadar düzenli olmazdı hiçbir şey diye okudum bende aynı şeyi merak ettiğim için yaptığım araştırmalarım sonucunda

• Tanrı diyince rahatsız olup Allah kelimesini kullanacaksın diyenlerin olduğu bir yerde böyle şeyler yazmayın

Not : Deistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Madalina Pica

Kuranda ki mantık hatalarını sıralada bizde bilelim

https://wikiislam.net/wiki/Scientific_Errors_in_the_Quran
  • din sorgulanmaz allah sorgulanmaz diye birşey yazmaz kuran da.

ALAK SURESİ 1. AYET:
    Oku Rabbinin adıyla ki bütün mahlûkatı ... düzen içeren kitabını, Kur'ân'ı, Rabbbinin adı, izni ve yardımıyla oku, düşün, duyur!
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    türkçesi yokmu bunun

• quote:

Belkide tüm dinleri Tanrı gönderdi, evet. Ama belkide dinler bizi bu sınavda tuzağa düşürmek için gönderilmiştir olamazmı?
    Yani şöyle açıklayayım evet kitapları gönderiyor ama düşünmemizi istiyor(biliyorsunuzki tüm dinlerde mantık hatalarını mevcut) körü körüne inanmamızı istemiyor, insanın zekasını ölçüyor.

İnaanların sadece cennete gitmek için iyilik yapmasını istemiyordur belki?

Şöyle bir söz var "Din sorgulanmaz" belkide sorgulamadığımız için sınavı geçemeyiz ha?

Tanrı'nın kitap göndermesine gerek varmı?
    Bize zaten kitap vermiş; Beynimiz.

Yani kısacası dünya bir demo sürümü, cennet cehennem yok. belkide öldükten sonra herkesi iyi bir şekilde karşılanacak?

Benim bir teorim bu, kimse sert çıkmasın.

Edit: Her insan icat ettiği şeyi denemek ister, Nasıl çalıştığını görmek ister. belkide Tanrıda bizi denemek istiyor, Nasıl düşündüğümüzü, neler yaptığımızı görmek istiyor?
    Ee Nasıl deneyecek, dünyada.
    Edit: Her insan icat ettiği şeyi denemek ister, Nasıl çalıştığını görmek ister. belkide Tanrıda bizi denemek istiyor, Nasıl düşündüğümüzü, neler yaptığımızı görmek istiyor?

'' Her İnsan İcat Ettiği Şeyi Denemek ister '' , Allah İnsan Değildir. Çok Yücedir. Bu Yüzden Denemeye Gerek Duymaz.

• aradigim cevap bu.

• Şimdi bizim üni okumamıza gerek yok aslında.çünkü beynimiz var.beyin bedava.

• ...

Bu mesaja eklenen görseller:

Sizce dünya şöyle bir sınav olabilir mi?
  • quote:

Belkide tüm dinleri Tanrı gönderdi, evet. Ama belkide dinler bizi bu sınavda tuzağa düşürmek için gönderilmiştir olamazmı?
    Yani şöyle açıklayayım evet kitapları gönderiyor ama düşünmemizi istiyor(biliyorsunuzki tüm dinlerde mantık hatalarını mevcut) körü körüne inanmamızı istemiyor, insanın zekasını ölçüyor.

İnaanların sadece cennete gitmek için iyilik yapmasını istemiyordur belki?

Şöyle bir söz var "Din sorgulanmaz" belkide sorgulamadığımız için sınavı geçemeyiz ha?

Tanrı'nın kitap göndermesine gerek varmı?
    Bize zaten kitap vermiş; Beynimiz.

Yani kısacası dünya bir demo sürümü, cennet cehennem yok. belkide öldükten sonra herkesi iyi bir şekilde karşılanacak?

Benim bir teorim bu, kimse sert çıkmasın.

Bende bir aralar bu dünyanın bir stage olduğunu düşünürdüm .İbadet emenin yarısıra daha önemli görevlerimizin olduğunu ama bu dünya tek stagelik bir oyun dostum :)

• Ay canım benim umutlara bak sen. Yok öyle bir şey çatır çutur yanacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

Deistlik , bir dinin sorumluluğunu alamayan, ama aynı zamanda da ateist olacak kadar cesur olmayan iradesiz kişilerin kendini avutma olayıdır. İyi kalpliyim cennete gidicem saçmalığınin ayrı bir inanca dönüşmüş halidir

Agnostik ateistim fakat bu dediğine genelleme deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Deistlik , bir dinin sorumluluğunu alamayan, ama aynı zamanda da ateist olacak kadar cesur olmayan iradesiz kişilerin kendini avutma olayıdır. İyi kalpliyim cennete gidicem saçmalığınin ayrı bir inanca dönüşmüş halidir

Hadi çoğu diyeyim seni mi kıracam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Hadi çoğu diyeyim seni mi kıracam

Beni kırmadığın için teşekkürler.
  • hey şey bir yana din sorgulanır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

quote:

Her insan icat ettiği şeyi denemek ister, Nasıl çalıştığını görmek ister. belkide Tanrıda bizi denemek istiyor, Nasıl düşündüğümüzü, neler yaptığımızı görmek istiyor?

Allah kusursuzdur. Yazdığın şey çok saçma. Allah ol derse olur.

Kuran'a göre Tanrı evreni 6 günde yaratmıştır...

Ayrıca yazdığım şey şöyle; sen bir bilimadamısın robot geliştiriyorsun yapay zekası var kendi seçimlerini yapabiliyor. Zekayı sen vermişsin ama, Nasıl kullandığı ona bağlı.
    Tanrı neden tek tip düşünen canlılar yaratmak istesinler?
    Sana sonsuz bir beyin vermiş, herşeyi yapabilirsin onla. Adam öldü, kes biç. Seni denemesinin sebebide Nasıl kullandığını görmek için.

Ama sen bu aklınla düşünüyorsun.
    Yani bu beyin bazı şeyleri anlamaya yetmez. Örneğin Allahın başlangıcının olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobsantino -- 16 Mart 2016; 19:15:32 >

• öyle bir sınavdayız ki kitabı açmak serbest. Bakınız: Kur'an-ı Kerim.
  • Bu tip konularda yorum yapacaksaniz azicik bilginiz olsun.Ne zekasini sinamaktan bahsediyorsun ya zekayi zaten yaratan belirlemiyor mu?Aptal doganda var zeki doganda bu adil bir yaptirim olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.