Şimdi Ara

Sizce Et Ülkemizde Pahalımı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90

    Anlıyorum ancak bir 6 aylık bir kuzunun yetistirilirken masrafı yaklasık 200 Tl bunun en önemli sebebi hızla büyüyen firmalar ve sanayileşme.. otlaklar araziler verimsizleştikçe hayvanlarda verim düşmekte böylelikle fiyat artmakta..
    Bunun öncelikle çiftçilikle alakası var öncelikle fiyatların düzelmesi için arpa buğday yonca ve mısırın ucuzlaması gerekiyor tabiki sandığınız kadar kolay değil bunun ucuzlaması için devletin çiftçiye su fiyatlarında indirime gitmesi gerekmekte.. ilaç fiyatlarının azaltılması çiftçilere hibe verilmesi gerekmekte.. halihazırda hibe demek devletin vergilerini çiftçiye dağıtması demek.. ekonomi yinede düzelmiyor..

    Size söylemek istediğim şey.. pahalı diyorsanızda çözüm üretmeniz.. varsa çözümünüz buyrun dinleyeyim.. gerekirse bizzat proje hazırlayıp ilgili kurumlara sunayım marmara bölgesinde koyun sütü üretiminin %7 lik bir kısmına sahibim.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.

    İnsanlardaki çobana kız yok felsefesinin kırılması gerekiyor öncelikle yoksa bu önyargılarla hayvancılığa teşviğin sıfırlarda olduğu bir ülkede et fiyatına pahalı demeniz komik oluyor. Bir çobana 7000tl maaş veriliyor kimse bu işi yapmak istemiyor..

    saçmalamışsın kardeş. ankarada çoban maaşı 1500 liradır :) tabi güdülen hayvan sayısına göre değişebilir.

    sen kaç hayvana 7000 lira verilen yer gördün... eğer öyleyse bırakıyım üniyi direk başlayım işe. 5 yıl çalışırım ; 7000*12= 84 bin 5 = 425 bin lira civarı para....


    bu parayı hayatı boyunca kazanamayan insanlar var ayık olun.

    Saçmalamılsın dediğin noktayıda açığa kavuşturmanızı istiyorum et fiyatının ucuzlaması için olması gerekenleri yazdım alternatif fikriniz nedir ?

    fikir şu. kurban bayramında canlı kilosu 10 liradan satılıyor danalar.

    400 kilo gelen bir danadan yaklaşık 200 kilo et çıkıyor.(kaburgaları , iç organları dahil)

    200 kilo eti 4000 liraya almış oluyoruz. yani kilosu 20 liraya gelmiş oluyor. bunca etin içinde 20 liradan pahalı olan yer de var ucuz olan yer de var... neyse karıştırmıyorum orasını burasını.

    biz niye kıyma çektirmek için eti 35 liraya alıyoruz bunu açıklasana biraz. gözü doymaz üretici ve aracı yüzünden işte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90

    Anlıyorum ancak bir 6 aylık bir kuzunun yetistirilirken masrafı yaklasık 200 Tl bunun en önemli sebebi hızla büyüyen firmalar ve sanayileşme.. otlaklar araziler verimsizleştikçe hayvanlarda verim düşmekte böylelikle fiyat artmakta..
    Bunun öncelikle çiftçilikle alakası var öncelikle fiyatların düzelmesi için arpa buğday yonca ve mısırın ucuzlaması gerekiyor tabiki sandığınız kadar kolay değil bunun ucuzlaması için devletin çiftçiye su fiyatlarında indirime gitmesi gerekmekte.. ilaç fiyatlarının azaltılması çiftçilere hibe verilmesi gerekmekte.. halihazırda hibe demek devletin vergilerini çiftçiye dağıtması demek.. ekonomi yinede düzelmiyor..

    Size söylemek istediğim şey.. pahalı diyorsanızda çözüm üretmeniz.. varsa çözümünüz buyrun dinleyeyim.. gerekirse bizzat proje hazırlayıp ilgili kurumlara sunayım marmara bölgesinde koyun sütü üretiminin %7 lik bir kısmına sahibim.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.

    İnsanlardaki çobana kız yok felsefesinin kırılması gerekiyor öncelikle yoksa bu önyargılarla hayvancılığa teşviğin sıfırlarda olduğu bir ülkede et fiyatına pahalı demeniz komik oluyor. Bir çobana 7000tl maaş veriliyor kimse bu işi yapmak istemiyor..

    saçmalamışsın kardeş. ankarada çoban maaşı 1500 liradır :) tabi güdülen hayvan sayısına göre değişebilir.

    sen kaç hayvana 7000 lira verilen yer gördün... eğer öyleyse bırakıyım üniyi direk başlayım işe. 5 yıl çalışırım ; 7000*12= 84 bin 5 = 425 bin lira civarı para....


    bu parayı hayatı boyunca kazanamayan insanlar var ayık olun.

    Saçmalamılsın dediğin noktayıda açığa kavuşturmanızı istiyorum et fiyatının ucuzlaması için olması gerekenleri yazdım alternatif fikriniz nedir ?

    fikir şu. kurban bayramında canlı kilosu 10 liradan satılıyor danalar.

    400 kilo gelen bir danadan yaklaşık 200 kilo et çıkıyor.(kaburgaları , iç organları dahil)

    200 kilo eti 4000 liraya almış oluyoruz. yani kilosu 20 liraya gelmiş oluyor. bunca etin içinde 20 liradan pahalı olan yer de var ucuz olan yer de var... neyse karıştırmıyorum orasını burasını.

    biz niye kıyma çektirmek için eti 35 liraya alıyoruz bunu açıklasana biraz. gözü doymaz üretici ve aracı yüzünden işte.



    Gözü doymaz dediğiniz adamın yaptığı işi yapabilmek için illa ki okul okumanıza gerek yok yapabilirsiniz öncelikle bunu belirteyim ;)

    İkinci konuya gelirsek kurbanlık bakmıyorum büyükbaş hayvan hakkında bir fikrim yok ancak kendimden açıklayım ben bir kuzuya doğumdan satılana kadar minimum 200 tl masraf yapıyorum bunun sadece kuzuya yapılan masrafı bu.. bokun pisliğin içinde sabahtan akşama koyunları sağıp besleyen adama para veriyorum eğer koyun sağılcaksa 12 ay sonrası sağıma başlanabiliyor yanı ben sağımdan para kazanıcaksam bu 200tlnın yanında çalışan masrafımıda kuzulardan karşılamak zorunda kalıyorum fiyat sana oldumu 300.. 20 kilo gelen bir kuzuyu 20tlden 400e satıyorum cebime giren 100 lira işletme masraflarını saymadım henuz ve bu ete pahalı diyorsanız kusura bakmayında sigara kullanıcak dahi maddi gücünüzün yetersiz olması gerekiyor ki öyle birşey bu ülkede ancak kafasını sağlıklı kullanamayan insanlara mahsus birşey..
    ayda 2000tlden yukarısını kazanamıyorsanız gençliğinizde ilerisi için hiçbirşey yapmadığınız anlamına geliyor bunun içinde bu konuya yorum yapma hakkınız bulunmuyor iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90

    Anlıyorum ancak bir 6 aylık bir kuzunun yetistirilirken masrafı yaklasık 200 Tl bunun en önemli sebebi hızla büyüyen firmalar ve sanayileşme.. otlaklar araziler verimsizleştikçe hayvanlarda verim düşmekte böylelikle fiyat artmakta..
    Bunun öncelikle çiftçilikle alakası var öncelikle fiyatların düzelmesi için arpa buğday yonca ve mısırın ucuzlaması gerekiyor tabiki sandığınız kadar kolay değil bunun ucuzlaması için devletin çiftçiye su fiyatlarında indirime gitmesi gerekmekte.. ilaç fiyatlarının azaltılması çiftçilere hibe verilmesi gerekmekte.. halihazırda hibe demek devletin vergilerini çiftçiye dağıtması demek.. ekonomi yinede düzelmiyor..

    Size söylemek istediğim şey.. pahalı diyorsanızda çözüm üretmeniz.. varsa çözümünüz buyrun dinleyeyim.. gerekirse bizzat proje hazırlayıp ilgili kurumlara sunayım marmara bölgesinde koyun sütü üretiminin %7 lik bir kısmına sahibim.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.

    İnsanlardaki çobana kız yok felsefesinin kırılması gerekiyor öncelikle yoksa bu önyargılarla hayvancılığa teşviğin sıfırlarda olduğu bir ülkede et fiyatına pahalı demeniz komik oluyor. Bir çobana 7000tl maaş veriliyor kimse bu işi yapmak istemiyor..

    saçmalamışsın kardeş. ankarada çoban maaşı 1500 liradır :) tabi güdülen hayvan sayısına göre değişebilir.

    sen kaç hayvana 7000 lira verilen yer gördün... eğer öyleyse bırakıyım üniyi direk başlayım işe. 5 yıl çalışırım ; 7000*12= 84 bin 5 = 425 bin lira civarı para....


    bu parayı hayatı boyunca kazanamayan insanlar var ayık olun.

    Saçmalamılsın dediğin noktayıda açığa kavuşturmanızı istiyorum et fiyatının ucuzlaması için olması gerekenleri yazdım alternatif fikriniz nedir ?

    fikir şu. kurban bayramında canlı kilosu 10 liradan satılıyor danalar.

    400 kilo gelen bir danadan yaklaşık 200 kilo et çıkıyor.(kaburgaları , iç organları dahil)

    200 kilo eti 4000 liraya almış oluyoruz. yani kilosu 20 liraya gelmiş oluyor. bunca etin içinde 20 liradan pahalı olan yer de var ucuz olan yer de var... neyse karıştırmıyorum orasını burasını.

    biz niye kıyma çektirmek için eti 35 liraya alıyoruz bunu açıklasana biraz. gözü doymaz üretici ve aracı yüzünden işte.



    Gözü doymaz dediğiniz adamın yaptığı işi yapabilmek için illa ki okul okumanıza gerek yok yapabilirsiniz öncelikle bunu belirteyim ;)

    İkinci konuya gelirsek kurbanlık bakmıyorum büyükbaş hayvan hakkında bir fikrim yok ancak kendimden açıklayım ben bir kuzuya doğumdan satılana kadar minimum 200 tl masraf yapıyorum bunun sadece kuzuya yapılan masrafı bu.. bokun pisliğin içinde sabahtan akşama koyunları sağıp besleyen adama para veriyorum eğer koyun sağılcaksa 12 ay sonrası sağıma başlanabiliyor yanı ben sağımdan para kazanıcaksam bu 200tlnın yanında çalışan masrafımıda kuzulardan karşılamak zorunda kalıyorum fiyat sana oldumu 300.. 20 kilo gelen bir kuzuyu 20tlden 400e satıyorum cebime giren 100 lira işletme masraflarını saymadım henuz ve bu ete pahalı diyorsanız kusura bakmayında sigara kullanıcak dahi maddi gücünüzün yetersiz olması gerekiyor ki öyle birşey bu ülkede ancak kafasını sağlıklı kullanamayan insanlara mahsus birşey..
    ayda 2000tlden yukarısını kazanamıyorsanız gençliğinizde ilerisi için hiçbirşey yapmadığınız anlamına geliyor bunun içinde bu konuya yorum yapma hakkınız bulunmuyor iyi günler

    kardeşim yapamıyorsan kapat git dükkanını , para kazanamıyorum diye et fiyatını pahalılandırmana gerek yok. hiç olmaıd elbet ithal angus gelir. Onlar kaznaıyor da siz nasıl kazanamıyorsunuz anlamıyorum ki?




  • HollandHolland90 H kullanıcısına yanıt
    Insanlar et fiyatlarını düşürmek için alternatif çözüm üretmek zorunda değil basit bir şekilde bütçelerine uygun değilse almıyorlar.
    Ortada bir gerçek var o da et fiyatlarının ülke standartları için fahiş şekilde pahalı oldugu. Tüketici üretici gibi düşünüp, et üreticisi hayvanı şu hayvan icin x harcıyor y ona kar kalıyor cok az bilmem ne diye bi mantık gütmez. Fiyatlar masraflar ve ya emek yüzünden pahalı olabilir ama tüketicinin sorunu değil.
    Demem odur ki tüketiciye et aslında pahalı değil diyerek hic bir yere varamazsın. Bazıları 5 gün et yese ay sonunu denkleştiremiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90

    Anlıyorum ancak bir 6 aylık bir kuzunun yetistirilirken masrafı yaklasık 200 Tl bunun en önemli sebebi hızla büyüyen firmalar ve sanayileşme.. otlaklar araziler verimsizleştikçe hayvanlarda verim düşmekte böylelikle fiyat artmakta..
    Bunun öncelikle çiftçilikle alakası var öncelikle fiyatların düzelmesi için arpa buğday yonca ve mısırın ucuzlaması gerekiyor tabiki sandığınız kadar kolay değil bunun ucuzlaması için devletin çiftçiye su fiyatlarında indirime gitmesi gerekmekte.. ilaç fiyatlarının azaltılması çiftçilere hibe verilmesi gerekmekte.. halihazırda hibe demek devletin vergilerini çiftçiye dağıtması demek.. ekonomi yinede düzelmiyor..

    Size söylemek istediğim şey.. pahalı diyorsanızda çözüm üretmeniz.. varsa çözümünüz buyrun dinleyeyim.. gerekirse bizzat proje hazırlayıp ilgili kurumlara sunayım marmara bölgesinde koyun sütü üretiminin %7 lik bir kısmına sahibim.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.

    İnsanlardaki çobana kız yok felsefesinin kırılması gerekiyor öncelikle yoksa bu önyargılarla hayvancılığa teşviğin sıfırlarda olduğu bir ülkede et fiyatına pahalı demeniz komik oluyor. Bir çobana 7000tl maaş veriliyor kimse bu işi yapmak istemiyor..

    saçmalamışsın kardeş. ankarada çoban maaşı 1500 liradır :) tabi güdülen hayvan sayısına göre değişebilir.

    sen kaç hayvana 7000 lira verilen yer gördün... eğer öyleyse bırakıyım üniyi direk başlayım işe. 5 yıl çalışırım ; 7000*12= 84 bin 5 = 425 bin lira civarı para....


    bu parayı hayatı boyunca kazanamayan insanlar var ayık olun.

    Saçmalamılsın dediğin noktayıda açığa kavuşturmanızı istiyorum et fiyatının ucuzlaması için olması gerekenleri yazdım alternatif fikriniz nedir ?

    fikir şu. kurban bayramında canlı kilosu 10 liradan satılıyor danalar.

    400 kilo gelen bir danadan yaklaşık 200 kilo et çıkıyor.(kaburgaları , iç organları dahil)

    200 kilo eti 4000 liraya almış oluyoruz. yani kilosu 20 liraya gelmiş oluyor. bunca etin içinde 20 liradan pahalı olan yer de var ucuz olan yer de var... neyse karıştırmıyorum orasını burasını.

    biz niye kıyma çektirmek için eti 35 liraya alıyoruz bunu açıklasana biraz. gözü doymaz üretici ve aracı yüzünden işte.



    Gözü doymaz dediğiniz adamın yaptığı işi yapabilmek için illa ki okul okumanıza gerek yok yapabilirsiniz öncelikle bunu belirteyim ;)

    İkinci konuya gelirsek kurbanlık bakmıyorum büyükbaş hayvan hakkında bir fikrim yok ancak kendimden açıklayım ben bir kuzuya doğumdan satılana kadar minimum 200 tl masraf yapıyorum bunun sadece kuzuya yapılan masrafı bu.. bokun pisliğin içinde sabahtan akşama koyunları sağıp besleyen adama para veriyorum eğer koyun sağılcaksa 12 ay sonrası sağıma başlanabiliyor yanı ben sağımdan para kazanıcaksam bu 200tlnın yanında çalışan masrafımıda kuzulardan karşılamak zorunda kalıyorum fiyat sana oldumu 300.. 20 kilo gelen bir kuzuyu 20tlden 400e satıyorum cebime giren 100 lira işletme masraflarını saymadım henuz ve bu ete pahalı diyorsanız kusura bakmayında sigara kullanıcak dahi maddi gücünüzün yetersiz olması gerekiyor ki öyle birşey bu ülkede ancak kafasını sağlıklı kullanamayan insanlara mahsus birşey..
    ayda 2000tlden yukarısını kazanamıyorsanız gençliğinizde ilerisi için hiçbirşey yapmadığınız anlamına geliyor bunun içinde bu konuya yorum yapma hakkınız bulunmuyor iyi günler

    kardeşim yapamıyorsan kapat git dükkanını , para kazanamıyorum diye et fiyatını pahalılandırmana gerek yok. hiç olmaıd elbet ithal angus gelir. Onlar kaznaıyor da siz nasıl kazanamıyorsunuz anlamıyorum ki?




    Ben para kazanamıyorum demedin alım gücünüz yok diye ota boka pahalı demenizi anlamlandıramıyorum sadece..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Purone

    Insanlar et fiyatlarını düşürmek için alternatif çözüm üretmek zorunda değil basit bir şekilde bütçelerine uygun değilse almıyorlar.
    Ortada bir gerçek var o da et fiyatlarının ülke standartları için fahiş şekilde pahalı oldugu. Tüketici üretici gibi düşünüp, et üreticisi hayvanı şu hayvan icin x harcıyor y ona kar kalıyor cok az bilmem ne diye bi mantık gütmez. Fiyatlar masraflar ve ya emek yüzünden pahalı olabilir ama tüketicinin sorunu değil.
    Demem odur ki tüketiciye et aslında pahalı değil diyerek hic bir yere varamazsın. Bazıları 5 gün et yese ay sonunu denkleştiremiyor.

    Tüketici üretici için yok efendim y için x harcıyor diye düşünmezse üreticide 5 defa yerse ayın sonumu getiremiycek diye düşünmek zorunda değil ;) parası yoksa yemesin diyoruz biz oyle tüketiciye zaten :)

    K.bakmayın olaylara yaklasımınızdan dolayı empati yaptım gercektende yüketici bu şekilde düşünmek zorunda değil haklısınız biz üreticiler biraz fazla ince düşünüyoruz.. inşallah fiyat dahada artar daha fazla pahalı olur diyelim madem ;) hayırlı günler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hachiko

    Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

    Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: hachiko

    Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

    Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

    Et ve balık kurumu gibi direk mezbadan tüketiciye aracısz kurumlar çoğalacak.. Bak o zamanlar şu aracılar nasıl yola geliyor..




  • Sanırım yem fiyatlarıda faiş fiyat oda etkiliyor burda sorulması gereken şudur 2002de alım gücü niye daha fazlaydıda şimdi rezalet
  • Millet et yiyemiyor almanyada domuz eti sudan ucuz cocuklar besi gibi
    Kucuk cocuklarin et ihtiyaci var avrupada 10 yasindaki cocuk 18 gibi gosterirken bizim ulkede cocuklar bi deri bi kemik oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90

    Anlıyorum ancak bir 6 aylık bir kuzunun yetistirilirken masrafı yaklasık 200 Tl bunun en önemli sebebi hızla büyüyen firmalar ve sanayileşme.. otlaklar araziler verimsizleştikçe hayvanlarda verim düşmekte böylelikle fiyat artmakta..
    Bunun öncelikle çiftçilikle alakası var öncelikle fiyatların düzelmesi için arpa buğday yonca ve mısırın ucuzlaması gerekiyor tabiki sandığınız kadar kolay değil bunun ucuzlaması için devletin çiftçiye su fiyatlarında indirime gitmesi gerekmekte.. ilaç fiyatlarının azaltılması çiftçilere hibe verilmesi gerekmekte.. halihazırda hibe demek devletin vergilerini çiftçiye dağıtması demek.. ekonomi yinede düzelmiyor..

    Size söylemek istediğim şey.. pahalı diyorsanızda çözüm üretmeniz.. varsa çözümünüz buyrun dinleyeyim.. gerekirse bizzat proje hazırlayıp ilgili kurumlara sunayım marmara bölgesinde koyun sütü üretiminin %7 lik bir kısmına sahibim.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.

    İnsanlardaki çobana kız yok felsefesinin kırılması gerekiyor öncelikle yoksa bu önyargılarla hayvancılığa teşviğin sıfırlarda olduğu bir ülkede et fiyatına pahalı demeniz komik oluyor. Bir çobana 7000tl maaş veriliyor kimse bu işi yapmak istemiyor..

    saçmalamışsın kardeş. ankarada çoban maaşı 1500 liradır :) tabi güdülen hayvan sayısına göre değişebilir.

    sen kaç hayvana 7000 lira verilen yer gördün... eğer öyleyse bırakıyım üniyi direk başlayım işe. 5 yıl çalışırım ; 7000*12= 84 bin 5 = 425 bin lira civarı para....


    bu parayı hayatı boyunca kazanamayan insanlar var ayık olun.

    Saçmalamılsın dediğin noktayıda açığa kavuşturmanızı istiyorum et fiyatının ucuzlaması için olması gerekenleri yazdım alternatif fikriniz nedir ?

    fikir şu. kurban bayramında canlı kilosu 10 liradan satılıyor danalar.

    400 kilo gelen bir danadan yaklaşık 200 kilo et çıkıyor.(kaburgaları , iç organları dahil)

    200 kilo eti 4000 liraya almış oluyoruz. yani kilosu 20 liraya gelmiş oluyor. bunca etin içinde 20 liradan pahalı olan yer de var ucuz olan yer de var... neyse karıştırmıyorum orasını burasını.

    biz niye kıyma çektirmek için eti 35 liraya alıyoruz bunu açıklasana biraz. gözü doymaz üretici ve aracı yüzünden işte.



    Gözü doymaz dediğiniz adamın yaptığı işi yapabilmek için illa ki okul okumanıza gerek yok yapabilirsiniz öncelikle bunu belirteyim ;)

    İkinci konuya gelirsek kurbanlık bakmıyorum büyükbaş hayvan hakkında bir fikrim yok ancak kendimden açıklayım ben bir kuzuya doğumdan satılana kadar minimum 200 tl masraf yapıyorum bunun sadece kuzuya yapılan masrafı bu.. bokun pisliğin içinde sabahtan akşama koyunları sağıp besleyen adama para veriyorum eğer koyun sağılcaksa 12 ay sonrası sağıma başlanabiliyor yanı ben sağımdan para kazanıcaksam bu 200tlnın yanında çalışan masrafımıda kuzulardan karşılamak zorunda kalıyorum fiyat sana oldumu 300.. 20 kilo gelen bir kuzuyu 20tlden 400e satıyorum cebime giren 100 lira işletme masraflarını saymadım henuz ve bu ete pahalı diyorsanız kusura bakmayında sigara kullanıcak dahi maddi gücünüzün yetersiz olması gerekiyor ki öyle birşey bu ülkede ancak kafasını sağlıklı kullanamayan insanlara mahsus birşey..
    ayda 2000tlden yukarısını kazanamıyorsanız gençliğinizde ilerisi için hiçbirşey yapmadığınız anlamına geliyor bunun içinde bu konuya yorum yapma hakkınız bulunmuyor iyi günler

    Cebine giren 100 lira ama o sağdığın koyunun sütlerin buhar olup havaya mı uçuyor?




  • suyu kafaye gidip içmiyoruz elbet.
    kafeye giden adam 5 lira suya veriyorsa etin kilosunuda dert etmez.

    et ülkemizde pahalı. arz talep meselesi. 32 TL dana kıyma. bence 20 TL 'yi geçmemesi gerekir dana kıymanın kilosu.
  • Bence fiyati normal hatta ucuz bile. Eti fakirler yemesin zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afganistan da tl ile 3 liraya yakın etin kilosu. Tavuğu yemekten saymıyorlar salata niyetine yiyorlar. Nedeni ise bolca hayvan olması. Bizde ise üreticiler yetersi malesef.
  • O zaman cafeye gidip bir bardak soğuk içecek içme
  • Bütün oğlak alıyoruz kilosu 17tlye geliyor fena değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: hachiko

    Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

    Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

    bunun tek alternatifi var oda insanların tarıma ve hayvancılığa yöneltilmesi ama olmuyor neden olmuyor açıklayayım:

    1- bu ülkede babandan kalmadığı sürece gidip şu arsayı alayım diye çok yüklü miktarlarda para ayırmak gerekiyor.

    2- samanın bile ithal olduğu bi yerde yaşıyoruz ve balyalar pahalı.

    3- insanlar artık tarıma hayvancılığa küçük görmeye başladı. bunun burdan sonra düzeltilmesi imkansız. kimse sanki yediği gökten yağıyomuş gibi toprağa hayvana değer vermemeye başladı.

    4- köylüye verilen değer 0 . o insanlarda ekmek parası için köyden kaçıyorlar şehre geliyorlar hayatı bir yerinden tutmak için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beybiliboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: hachiko

    Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

    Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

    bunun tek alternatifi var oda insanların tarıma ve hayvancılığa yöneltilmesi ama olmuyor neden olmuyor açıklayayım:

    1- bu ülkede babandan kalmadığı sürece gidip şu arsayı alayım diye çok yüklü miktarlarda para ayırmak gerekiyor.

    2- samanın bile ithal olduğu bi yerde yaşıyoruz ve balyalar pahalı.

    3- insanlar artık tarıma hayvancılığa küçük görmeye başladı. bunun burdan sonra düzeltilmesi imkansız. kimse sanki yediği gökten yağıyomuş gibi toprağa hayvana değer vermemeye başladı.

    4- köylüye verilen değer 0 . o insanlarda ekmek parası için köyden kaçıyorlar şehre geliyorlar hayatı bir yerinden tutmak için

    Tespitleriniz muazzam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: beybiliboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: HollandHolland90


    quote:

    Orijinalden alıntı: hachiko

    Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

    Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

    bunun tek alternatifi var oda insanların tarıma ve hayvancılığa yöneltilmesi ama olmuyor neden olmuyor açıklayayım:

    1- bu ülkede babandan kalmadığı sürece gidip şu arsayı alayım diye çok yüklü miktarlarda para ayırmak gerekiyor.

    2- samanın bile ithal olduğu bi yerde yaşıyoruz ve balyalar pahalı.

    3- insanlar artık tarıma hayvancılığa küçük görmeye başladı. bunun burdan sonra düzeltilmesi imkansız. kimse sanki yediği gökten yağıyomuş gibi toprağa hayvana değer vermemeye başladı.

    4- köylüye verilen değer 0 . o insanlarda ekmek parası için köyden kaçıyorlar şehre geliyorlar hayatı bir yerinden tutmak için

    Tespitleriniz muazzam

    dalga mı ciddi mi ?????




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.