Şimdi Ara

Sizce Et Ülkemizde Pahalımı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bonfile kilosu 55-60 tl kim alıp günde 300-400gr tavuk-balıt eti tüketiyorum ben.dana bonfile almaya kalksam aylık 750lira gerekiyor.Asgari ücret malum ülkede.
  • Türkiye orta direk insan modeli et tüketim analizi,

Bayramdan bayrama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybiliboy

quote:

Orijinalden alıntı: HollandHolland90

quote:

Orijinalden alıntı: beybiliboy

quote:

Orijinalden alıntı: HollandHolland90

quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

Et üreticiden tüketiciye fazla el değiştirmese çok pahalı değil aracı sayısı fazla
    ve fazla komisyonu vsr tüm ürünlerde böyle özellikle sebze meyvede tarladan patates 50 kuruşa çıkıyor tüketiciye 2 lira liraya geliyor..

Aynen öyle ancak nasıl anlatsam bilemedim burada ben alternatif çözüm üretin madem diyorum tık yok insanlar boş beleş konuşuyor sadece.. her olayda yok o pahalı bu pahalı.. iyide üreticinin suçu ne ? Üreticiye kızılması cok anlamsız geliyor.. hayat pahalı üretici yaşamak zorunsaysa mecbur kalıyor yani..

bunun tek alternatifi var oda insanların tarıma ve hayvancılığa yöneltilmesi ama olmuyor neden olmuyor açıklayayım:

1- bu ülkede babandan kalmadığı sürece gidip şu arsayı alayım diye çok yüklü miktarlarda para ayırmak gerekiyor.

2- samanın bile ithal olduğu bi yerde yaşıyoruz ve balyalar pahalı.

3- insanlar artık tarıma hayvancılığa küçük görmeye başladı. bunun burdan sonra düzeltilmesi imkansız. kimse sanki yediği gökten yağıyomuş gibi toprağa hayvana değer vermemeye başladı.

4- köylüye verilen değer 0 . o insanlarda ekmek parası için köyden kaçıyorlar şehre geliyorlar hayatı bir yerinden tutmak için

Tespitleriniz muazzam

dalga mı ciddi mi ?????

Gayet ciddiyim ben bu forumda bir konuda insanlara ülkede işsizlik olmadığını iş beğenmediklerini kendimin şehir hayatındaki çoğu ceo dan fazla kazanan biri olduğumu açıkladığımdada hor görülmüştüm bunun nedeni meslek olarak hayvancılık seçmiş olmam malesef.. ülkede çiftçilik yapan hayvancılıkla uğraşanı vatana millete hiçbir faydası dokunmayan felsefe mezunu veletlerin hor görmesi herzaman komik gelmiştir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HollandHolland90 H kullanıcısına yanıt
    Almanya'da 4€ kuzu eti bu konu hakkında ne diyeceksin?
  • dalga mı geçiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Almanya'da 4€ kuzu eti bu konu hakkında ne diyeceksin?

Doğrudur oralarda çiftçilere verilen desteğin yarısını bizim ülkemizdeki çiftçilerde alsın bakalım ne kadara geliyor etin kilosu..

En başında adamların otlaklarına verdikleri yemin fiyatına bakın.. 4 euroluk hayvanın cinsine bir bakın.. biz 20 kilo et almak için inanılmaz masraflar yaparken adamların 4 aylık kuzusunun 45 kilo et verdiği gerçeği mevcut..

Kusura bakmayında sizler hayvancılıkla uğraşan insanlara tepeden baktıkça bu ülkedede hiçbirşey yerli yerine oturmayacaktır..

Çiftçinin yurtdışındaki profiline bakarak dediğimi anlayabilirsiniz.. insanların nasıl üreticilerine destek olduğunu ve imrenerek baktıklarını görmeniz mutlaka müstehak et fiyatlarınıda anlamlandırmanızda yardımcı olucaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bulgaristanda 15 TL, has ve has dana eti, 15-20 günde bir gelir sürekli.

Bulgaristan gibi köy yerde bunlar oluyor Türkiye gibi bir yerde??

Anca vergi alsınlar %200 etten petrolden ordan burdan. O vergileride "yol" yapsınlar

uyan gençlik, senin benim onun, evin, araban, yollar, kaldırımlar, bilgisayarın, herşeyinin %20'si direkt devlete ait. Nüfusla çarpında fiyatı azcık görün Her ay 1 TL yolsuzluk yapsa, 30M TL para kazanabilir siyasiler, bunlarıda 1 kuruşlarla yapabilirler

• Dün aldım 1,180 gr kuzu kol, 47 lira ödedim.Gerisini sen düşün.Birde hayvancılıkla anılan bir ülkeyiz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.