Şimdi Ara

SİZCE HANGİ ARAÇ TERCİH SEBİBİDİR ? YERLİ FİAT MI ÇİNLİ CHERRY Mİ YORUMLARINIZI BEKLIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çin arabası ile yüzde altmışyedisi Türkiyede üretilen bir arabayı mukayese etmek gülünç..100 kişiye sor...98 kişi FİAT diyecekler..
  • kardeşim madem bu kadar taraflısın git madem chery al derler adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

kardeşim madem bu kadar taraflısın git madem chery al derler adama

güzel abim benim fiatı kıyasladıgım yok ya ben başlığı yanlış açtım ya okuyanlar yanlıs anladı ben 2 tane araba secenegınden bırını alıcam bunuda burda sormak ıstedım fiatı kesinlikle kötüledğim yokki abi bana fiyatı özelliği suv gibi yüksek olması açısından o tiggo denen araç linea puntolara bakarken dikkatimi çekti araştırdım biraz sonrada burda konu açtım ha bundan sonra yapıcam tek şey kiralık tiggolar var 1 2 gün mutlaka kullanıcam almasamda bizim niyet ilkindede fiattı halende fiat ama tiggo alırsak ne olur ne gelir basımıza bu derdim . tiggoda öyle baba bi araç değil. ama ne var ekstraları var o sadece o kadar parasına göre özellikleri çok .

• quote:

Orijinalden alıntı: casper_12

quote:

güzel abim benim fiatı kıyasladıgım yok ya ben başlığı yanlış açtım ya okuyanlar yanlıs anladı ben 2 tane araba secenegınden bırını alıcam bunuda burda sormak ıstedım fiatı kesinlikle kötüledğim yokki abi bana fiyatı özelliği suv gibi yüksek olması açısından o tiggo denen araç linea puntolara bakarken dikkatimi çekti araştırdım biraz sonrada burda konu açtım ha bundan sonra yapıcam tek şey kiralık tiggolar var 1 2 gün mutlaka kullanıcam almasamda bizim niyet ilkindede fiattı halende fiat ama tiggo alırsak ne olur ne gelir basımıza bu derdim . tiggoda öyle baba bi araç değil. ama ne var ekstraları var o sadece o kadar parasına göre özellikleri çok .

kardeşim öncelikle ne olcaksa hayırlısı olsun.. ama bak sana bir abi bir kardeş bir dost tavsiyesi fiatın efsaneleşmiş araçları vardır bak mesela bunların başında 90larda tempra tipo ikilisi gelir ondan sonra marea turbo vardır mesela 175beygir.. hlx vardır 155 beygir 5 silindir.. bravo.HGT vardır yine fiat COUPE vardır yine 90 lı yıllardaan lineada öyle küçümsencek araçta değildir güzel bir araçtır iyidir bak ben fiat marka araçları hiç başarılı bulmam sevmem fakat yiğidi öldür hakkını ver demişler chery de bunların hangisi mevcuttur..

Allah korusun fiatla yapacağın kazayla chery ile yapacağın kaza bir olamayacaktır fiat bu konuda hiç başarılı değildir ama cheryden iyidir yinede.. bunlarıda düşünmelisin

chery satış sonrası seni memnun edecekmi malının arkasında duracak mı fiat her türlü malının arkasında durur parça sıkıntısı çekmezsin..

şu konuyu bir incele fiat bu aracı üretirken chery ne yapıyordu?

http://forum.donanimhaber.com/m_28191114/tm.htm

benim sana kardeşin olarak tavsiyem fiat alman yönünde olacaktır..

• quote:

quote:

quote:

kardeşim öncelikle ne olcaksa hayırlısı olsun.. ama bak sana bir abi bir kardeş bir dost tavsiyesi fiatın efsaneleşmiş araçları vardır bak mesela bunların başında 90larda tempra tipo ikilisi gelir ondan sonra marea turbo vardır mesela 175beygir.. hlx vardır 155 beygir 5 silindir.. bravo.HGT vardır yine fiat COUPE vardır yine 90 lı yıllardaan lineada öyle küçümsencek araçta değildir güzel bir araçtır iyidir bak ben fiat marka araçları hiç başarılı bulmam sevmem fakat yiğidi öldür hakkını ver demişler chery de bunların hangisi mevcuttur..

Allah korusun fiatla yapacağın kazayla chery ile yapacağın kaza bir olamayacaktır fiat bu konuda hiç başarılı değildir ama cheryden iyidir yinede.. bunlarıda düşünmelisin

chery satış sonrası seni memnun edecekmi malının arkasında duracak mı fiat her türlü malının arkasında durur parça sıkıntısı çekmezsin..

şu konuyu bir incele fiat bu aracı üretirken chery ne yapıyordu?

http://forum.donanimhaber.com/m_28191114/tm.htm

benim sana kardeşin olarak tavsiyem fiat alman yönünde olacaktır..

allah razı olsun abi tavsiyen için yani dedğim gibi benim eniştem tofaşçı fiatcı 79 t stop ilk çıkan 131 hacı murattan işte linea coupesine binmek nasıp olmadı bi tek fiat marka araca tek lafım yok ne diyorum niyetimiz linea fakat tiggo yu gördüm araştırdım biraz karma karışık kimi diyor aracı görmemiş yorum yapıyor. kimi ben almadan önce çok düşündüm iyikide almışım yemin ederim hnda hrv mi crv mi suv tarzı olan bi arkadaş ekstradan tiggo almış tiggoyu bile övüyodu yanı bende burda kullanan varsa neden almıyım düşüncesine girdim hayırlısı allahtan :) ama mutlaka kiralıcam 1 2 günlüğüne :) yakıtta tutarmı 1.3 multijeti :)

• quote:

uğur kardeş adaşımsın iyeden iyiğe tartışmaya açtın konuyu teyzemın oglu babası 30 yıllık esnaf oglu lisede fiat motoru üzerine babasının isteği ile okudu stajı da fiatın gürseslerde yaptı üniversitede aynı otomabil teknolojısını okuyo gürseslerde burda kal diye çok ısrar ettiler bana mail attı kısaca söyle dedim sorunları aynen şöyle dedi

''Fiorino alt takım üst amortisor TAKOZU sorunu HER ARAÇTA millet illalah demiş. direlksiyon kutusu sorunu
    Doblo clasık kasa doblo arka makas sorunu
    Yeni kasa doblolarda 1.6 larda (dizel) yağ eskitme sorunu 2012 kasa yeni kasalarda turbo sorunu
    Doblo 2000 cc motorda turbo sorunu
    Linea punto elektrıklı dıreksoyın onun arızası
    Fiat 500 triptonik vites sorunu oldugu ıcın vites swicherinde arızaları
    Ducotalarda şansıman baskı balata cabuk bıtırıyo fabrıka balatasını artı yeni değişime geldiğinde volan değişio
    Bu arızalar bursadan fabrıka arıza olarak gonderılıyor musterıyede arabanıza arıza var dıye bıldırılmıyor sadece fiatın yapmıs oldugu kampanya ıle genel bakım adı altında arızalar gıderılıyor. 5000 km gelen araçlar hiçbir şekilde ne olursa olsun amortisor takozlarını kullanıcılar bozamaz herhangı bır aşırı darbe almadan değişemez ama bu parça bozuluyo nedense clen olarak geri alınıyor.hata denetlemesı yapılıyo.''

ben yine fiatı kötülemem her aracın kendine has bi derdi vardır tiggolardada 2. vites işte çekiş hızı lpg'de ondan sonra serviste tüm arızaya kullanıcı hatası daha sayamadıgım bi sürü arızası varmış sen öyle o stajer bilmez deme tamirci çocugu lise üni. hayatını otomotiv üzerine okurkene birebir babasının dükkanında gören biri fiat dediğin araç cheryden evet haklısın daha ömürlü motora sahip bana kendide diyor fakat ahım şahım bi arabada değil sadece bravolarında yeni kasalarında kronik bi arıza yada başka bi arıza olmadıgını soyledı koskoca fiat herkezin ekmek yediği fiat

Kardeş amacım konuyu tartışmaya çekmek falan değil. Niye tartışayım para da senin mal da senin, bana ne?

AMa en sorunsuz diye bilinen Toyota bile kaçbin araç çağırdı geriye, güvenlik riski oluşturan hatalar var, Ford çağırıyor fiestaları havayastıkları yüzünden, Caddy den kullanıcılar memnun değil çabuk baskı balata bitiyor ve çok pahalı diye. Daha yüzlerce sayarsın bu tip problemleri. Sadece fiat değil yani

Forumda acayip bi yerli araç kötülemesi var, Tofaş Renault Ford Hyundai Toyota vs, yerli serileri hep kötüleniyor, kalitesiz üretildiği düşünülüyor, ben buna karşı çıkıyorum. Yerli fiat mı Çinli Cherry mi benim hoşuma gitmiyor, Yoksa X mi Y mi desen umrumda olmaz...

• Chery alın derim. Böylece ilerde anlatırsınız neler çektiğinizi. İbret olur bizlere de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Chery alın derim. Böylece ilerde anlatırsınız neler çektiğinizi. İbret olur bizlere de.

2010 model Chery Kimo aracım var. Konuyu görünce hemen içimdekileri dökeyim istedim. Siz siz olun asla Çin malı otomobil almayın. Neden mi? Bitmek bilmeyen problemleri yüzünden. Başlıca sorunlarımı aşağıda maddeler halinde yazıyorum. Ben yandım siz yanmayın!
    1- Direksiyon problemi: Direksiyonu sağa çevirince sağa sola çevirince sola çekiyor araç.
    2- Yakıt problemi: Araç yakıt eksiltiyor. Her kullanımda aracın yakıtını tamamlamak gerekiyor. Kısa mesafelerde belirgin değil ama uzun yolda bariz belli oluyor. Altına, sağına, soluna baktım bir kaçak var mı diye ama sorunu bulamadım.
    3- Yazın klimayı açınca içerisi soğuyor, biraz üşüyorum ve rahatsız edici oluyor haliyle. Kışın da kaloriferi açınca terletiyor adamı. Bu iki sorunu bir türlü çözemedim.
    4- 4 cam elektrikli ama yağmurlu havada camları açınca içeri yağmur suyu giriyor.
    5- Arkada park sensöü var. Geri vitese atınca dit dit ötüyor. Bir cisme yaklaşınca ses daha da fazlalaşıyor, kapatma düğmesini bir türlü bulamadım.
    6- Araç manuel vitesli. Vites atarken devamlı debriyaja basmak gerekiyor, yoksa garç gurç sesler geliyor. Yolda giderken 2.500 devir civarı bir üst vitese atmak gerekiyor. Eğer atmazsanız araç gitmiyor ve motor bağırıyor.
    7- Aracımdaki cd çalar mp3 oynatıyor ve usb girişi var ama bir türlü MKV formatını okutamadım.
    8- Sinyaller dönüşleri otomatik algılamıyor. Mesela sağa döneceğim zaman illaki sinyal kolunu ittirmem gerekiyor.

Çin malı araç almak mı? Asla!

Konunun orjinali:http://forum.donanimhaber.com/m_60997555/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61218604

• Adam 2 aracı kıyasladı diye vatan haini ilan ettiniz.

Yok ekmeği biz yiyecekmişiz, yok çinli yiyecekmiş..

Kimsenin bir ekmek yediği yok. Herkes kendi ekmeğinin peşinde.

Konuya gelecek olursak, fiat linea türkiye şartlarına uygun bir araçtır, 2. Eli hızlıdır ve cherry den daha az yakar, sorun çıkarma olasılığı daha azdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasa yardimci olayim diye bir kac birikimimi aktaryim. Arkadasimin 2005 albeasi var on kaputta iki yil onceden vernik atmasi var. Bana gore orjinal fabrika cikisli boyada bu kabul edilemez. Biraderimin paliosu var. her bayram tatilinde memlekette arac bakim yapariz. İnanin her seferinde sira disi bir arizasi olur. Boya atmasi onda da var. bir seferinde klima dugmeleri icerden yanmis. Cikmasini 50 tl ye degistirdik. ondan sonraki tatilde sinyal kolu bozulmus, cikmasina 200 tl istediler. İş inada bindi, icindeki asinan plastik aksamin yerine eğeyle eğeleyerek muadil parca yaptik. Ondan sonraki tatilde koltuk yaslanma tarafinin ayar dislisi yalama olmus, yapabilirmiyiz dedik hicbir yerinde vida bulamadik. Adamlar kullan at misali her eklem yerini vidalama yerine perçinlemeyi tercih etmişler. Biz de onu matkapla sabitledik. sürücü koltuğu ile yolcu koltuğunun yerlerini değistirdik. Artik yolcu koltugundaki arkaligi ayarlayamayacagız. En son seferdekinde ise aracin aks bilyelerini birader degistirmis, ama bunu ariza olarak saymiyorum olabilir diyorum. Ancak her halukarda bana gore fiyat ariza yapan araç izlenimi birakti ben de.
    Bu arada ben de octavia var, şeytan kulagina dursun her bayram tatilinde biraderin arabasinin yaninda ben de genelde araca genel temizlik, cila ve saire uygularim. 7 inci yilinda ve öyle ciddi masraf acmadi. Asil belrtmek istedigim: Ben de bir de çin mali kimo var 2010 model. Onunla da sehir icnde tepe kullanma zevkini yasiyorum. Uzun yollarda da ara sıra kullandim.
    Artilari: Bana sanildigi gibi dandik gelmiyor. Ona verdigim parayla daha daha dusuk modelli arac alacagima onu alayim dedim. Amacim da bir sure sonra satmak degil hurdaya cikarincaya kadar hoyratca arac kullanma zevkini cikarmakti ve de oyla yapiyorum. İnan daha oyle herhangi bir ekstra masrafi olmadi. Klimasi net olarak soyluyorum, octaviamdan dah cok sogutuyor. İkinci vitesi cok guclu. Kirmizi isiklarda sollayamayacagim arac yok hissini veriyor bana. Aksesuar olarak o fiyata bulabilecegin baska bir arac yok zaten. İci sasirtici derecede genis. Aracin alti hem yuksek hem de icerden tavani cok yuksek. Arka da cok genis muadili araclara gore.
    Eksileri: çok yakiyor gibi, belki sehir ici cok kullaniyorum, ondan da olabilir ama yine de bana gore cok yuksek ve benim bildigim butun cherylerde bu boyle. kucuk araba olmasina ragmen tup sart. Hatta soyle diyeyim Octaviam Mpi motor olmasina ragmen uzun yolda chery kimodan daha az yakiyor. Kimonun bir de ucuncu vitesi zayif geldi bana. Motor sesi ve ruzgar sesi cok aliyor. On takim da sanki ilerde sorun cikaracamis gibi geliyor. Bakalim gorecegiz. Yalniz internette parcalarini arastiriyorum, cok ucuz gibi.
    Ozetle diyebilecegim:
    Fiat bana gore bakim maliyeti ve yedek parca masrafi biraz fazla olan bir araba. Benim asla almayacagim bir marka.
    Cehry ise parasal duruma bir sey diyemem ama bir evin tek arabasi olamayacak bir araba. Sadece hor kullanma zevkini, dusuk fiyat zengin donanimla birlikte sunan bir araba. Tabi bu kendi goruslerim beni bagla ve bilgilendirme amaclidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tiggo al kardeş içine o daha fazla sinecek belli ki, memnun kalmazsan ileride değiştirirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnilgiz

Arkadasa yardimci olayim diye bir kac birikimimi aktaryim. Arkadasimin 2005 albeasi var on kaputta iki yil onceden vernik atmasi var. Bana gore orjinal fabrika cikisli boyada bu kabul edilemez. Biraderimin paliosu var. her bayram tatilinde memlekette arac bakim yapariz. İnanin her seferinde sira disi bir arizasi olur. Boya atmasi onda da var. bir seferinde klima dugmeleri icerden yanmis. Cikmasini 50 tl ye degistirdik. ondan sonraki tatilde sinyal kolu bozulmus, cikmasina 200 tl istediler. İş inada bindi, icindeki asinan plastik aksamin yerine eğeyle eğeleyerek muadil parca yaptik. Ondan sonraki tatilde koltuk yaslanma tarafinin ayar dislisi yalama olmus, yapabilirmiyiz dedik hicbir yerinde vida bulamadik. Adamlar kullan at misali her eklem yerini vidalama yerine perçinlemeyi tercih etmişler. Biz de onu matkapla sabitledik. sürücü koltuğu ile yolcu koltuğunun yerlerini değistirdik. Artik yolcu koltugundaki arkaligi ayarlayamayacagız. En son seferdekinde ise aracin aks bilyelerini birader degistirmis, ama bunu ariza olarak saymiyorum olabilir diyorum. Ancak her halukarda bana gore fiyat ariza yapan araç izlenimi birakti ben de.
    Bu arada ben de octavia var, şeytan kulagina dursun her bayram tatilinde biraderin arabasinin yaninda ben de genelde araca genel temizlik, cila ve saire uygularim. 7 inci yilinda ve öyle ciddi masraf acmadi. Asil belrtmek istedigim: Ben de bir de çin mali kimo var 2010 model. Onunla da sehir icnde tepe kullanma zevkini yasiyorum. Uzun yollarda da ara sıra kullandim.
    Artilari: Bana sanildigi gibi dandik gelmiyor. Ona verdigim parayla daha daha dusuk modelli arac alacagima onu alayim dedim. Amacim da bir sure sonra satmak degil hurdaya cikarincaya kadar hoyratca arac kullanma zevkini cikarmakti ve de oyla yapiyorum. İnan daha oyle herhangi bir ekstra masrafi olmadi. Klimasi net olarak soyluyorum, octaviamdan dah cok sogutuyor. İkinci vitesi cok guclu. Kirmizi isiklarda sollayamayacagim arac yok hissini veriyor bana. Aksesuar olarak o fiyata bulabilecegin baska bir arac yok zaten. İci sasirtici derecede genis. Aracin alti hem yuksek hem de icerden tavani cok yuksek. Arka da cok genis muadili araclara gore.
    Eksileri: çok yakiyor gibi, belki sehir ici cok kullaniyorum, ondan da olabilir ama yine de bana gore cok yuksek ve benim bildigim butun cherylerde bu boyle. kucuk araba olmasina ragmen tup sart. Hatta soyle diyeyim Octaviam Mpi motor olmasina ragmen uzun yolda chery kimodan daha az yakiyor. Kimonun bir de ucuncu vitesi zayif geldi bana. Motor sesi ve ruzgar sesi cok aliyor. On takim da sanki ilerde sorun cikaracamis gibi geliyor. Bakalim gorecegiz. Yalniz internette parcalarini arastiriyorum, cok ucuz gibi.
    Ozetle diyebilecegim:
    Fiat bana gore bakim maliyeti ve yedek parca masrafi biraz fazla olan bir araba. Benim asla almayacagim bir marka.
    Cehry ise parasal duruma bir sey diyemem ama bir evin tek arabasi olamayacak bir araba. Sadece hor kullanma zevkini, dusuk fiyat zengin donanimla birlikte sunan bir araba. Tabi bu kendi goruslerim beni bagla ve bilgilendirme amaclidir.

yani ne olusa olsun cheery almasam dahi dediğim gibi kiralıkları var 2 3 günlüğüne denemek araçı anlamak amaçlı alıcam 2 3 günde sorunlarını anlarmıyım hayır 2 günde sadece aracı biraz tanırım ve kararımı değiştirebilcek buna yeticek bi zaman oldugunu düşünüyorum benım amacım birazda az paraya çok özellik gibi bişi oldu bu tiggo arabada tipi özellikleri fiyatı km si düşük 2. elleri cazip bakalaım allah hayırlısını versin.

• Çin malı alcaksan Cherry değil Geely bak. Geely en azından diğerine göre daha sağlam kalıyor. Fuarda cherry'i inceleme fırsatım olmuştu. Araç dökülüyor resmen. Dış görünüşüne vs aldanıp almayın.

Haa bide şunu söyleyeyim. Neden bu 2 marka ? Mesala Dacia düşünmez misin ? İnan Dacia kullanan çok tanıdığım var ve hepside arabalarından gayet memnunlar. Bence Dacia'nın yeni modelleri en az Renolar kadar kaliteli. Pek aşağı kalır yanı yok.
  • konuyu açan arkadaş tamamiyle polemik olsun diye açmış yoksa aklı başına bir insan chery ile fiat ı bir tutmaz bu bir , ikincisi punto yerli üretim değil tamamiyle italyan dır yerli üretimler şuanda doblo , linea ,fiorino ve ducato dur.Punto,bravo ve 500 tamamen italyan üretimi olup oldukça kalitelidir.Linea nın ise chery ile kıysslanması saçmalık ötesidir.Linea yı bende sevmem ve almayı düşünmem ama aslada kalkıp chery gibi kartondan araçlada bir tutmam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 20 Ekim 2012; 2:08:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

konuyu açan arkadaş tamamiyle polemik olsun diye açmış yoksa aklı başına bir insan chery ile fiat ı bir tutmaz bu bir , ikincisi punto yerli üretim değil tamamiyle italyan dır yerli üretimler şuanda doblo , linea ,fiorino ve ducato dur.Punto,bravo ve 500 tamamen italyan üretimi olup oldukça kalitelidir.Linea nın ise chery ile kıysslanması saçmalık ötesidir.Linea yı bende sevmem ve almayı düşünmem ama aslada kalkıp chery gibi kartondan araçlada bir tutmam .

hangi polemikten bahsediyosun sen ya araba alıcam kardeşim aklı selim bi insanın anlaması lazım cheery kullanmayan bilmeyen biri olarak bi seçenek düşündüm yüksek ihtimal sende kullanmadın o dediğim çin arabasını ama yoruma gelince yazıyosun polemiklik bi durum yok herkez NEDEN KARŞILAŞTIRMASINI BİLE YAPIYORSIN DİYOR. BU SİTEDE İSTEYEN HERKEZ İSTEDĞİ ARACI KIYASLAR BEN EN ESKİ LADAYLA SON MODEL MERSEDESİ KARŞILAŞTIRSAM EYV. ARADA DAĞLAR VAR. LAF OLSUN DİYE YAZI YAZMA KARDEŞ DUVARA .

• quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Çin malı alcaksan Cherry değil Geely bak. Geely en azından diğerine göre daha sağlam kalıyor. Fuarda cherry'i inceleme fırsatım olmuştu. Araç dökülüyor resmen. Dış görünüşüne vs aldanıp almayın.

Haa bide şunu söyleyeyim. Neden bu 2 marka ? Mesala Dacia düşünmez misin ? İnan Dacia kullanan çok tanıdığım var ve hepside arabalarından gayet memnunlar. Bence Dacia'nın yeni modelleri en az Renolar kadar kaliteli. Pek aşağı kalır yanı yok.

ABİ ASLINDA DUSTER SÜPER COK HOS VE TİGGODAN ÇOK ÇOK KALITELI OLDUGUNU BILIYORUM DACİADA DUSUNURSEM DUSTER OLANI GUZEL GERCEKTEN FAKAT O KADAR PARA YOK YOKSA GERÇEKTEN TERCİH EDİLECEK BİR ARAÇ. DÜN EDİRNEDEN GELİRKEN YOLDA 8 9 TIR HERBİRİNDE 6 ŞARLI DUSTERLER İSTANBULA AKIYODU SATIŞLARI GÜZEL SANIRIM :) ) )

• sanamı sorucam nereye yazıp yazmıyacağımı chery ile fiat arasında dağlar kadar fark var ama senin sığ kafan anlamak istemiyorsa git istediğini al herkes sana karşılaştırılmaz bile diyorsa demekki bi gerçeklik var chery e binmediğimi söylemişsin nerden biliyorsun benimlemi yaşıyorsun ? geçen sene işyerimize gelen chery kimo diye bi araçla 60 km yol yaptım zaten anlamama yetti direksiyonundaki iplikler bile çorap gibi sökülüyordu daha 3 aylık aracın vites kolu ise bırak fiat ı uğur mondial marka motorlarda bile kullanılmayan değişik bir plastikten yapılmış ve aracın içi iğrenç bir plastik kokusu vardı.neyse sen git chery al ama kalkıpta burda bilmeden cahilce laflar etme daha punto nun yerli model olup olmadığını bilmiyorsun gelmiş burda laf ebeliği yapma
  • ucuza satılan çin araçlarını yapanlar sizce ne yaptıklarını bilmiyorlar mı ya da daha kaliteli yapamazlar mı? daha iyisini Türkiye gibi piyasalara 40 bin tl civarı sokmaları gerekir ki bu rakamlara tercih edilmesi zor.

yani bu kuruşlara verilecek köfte bu oluyor.
    çinliler markayı bir yerleştirebilseler kaliteyi yükseltip pazardan pay alacaklardır, örnek hyundai, kia...

ayrıca çinlileri asla bu markaları ile küçümsemiyorum çünkü biz onu bile üretip bir Türk markası satamadık başka ülkeye. emeğe saygı önce kendine bakmakla olur.

bu topici açana ise; ikinci elde 1 yıl sonra satmayı düşündüğün için bence fiat almalısın, lakin chery yi hediye etmek zorunda kalabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acizim

ucuza satılan çin araçlarını yapanlar sizce ne yaptıklarını bilmiyorlar mı ya da daha kaliteli yapamazlar mı? daha iyisini Türkiye gibi piyasalara 40 bin tl civarı sokmaları gerekir ki bu rakamlara tercih edilmesi zor.

yani bu kuruşlara verilecek köfte bu oluyor.
    çinliler markayı bir yerleştirebilseler kaliteyi yükseltip pazardan pay alacaklardır, örnek hyundai, kia...

ayrıca çinlileri asla bu markaları ile küçümsemiyorum çünkü biz onu bile üretip bir Türk markası satamadık başka ülkeye. emeğe saygı önce kendine bakmakla olur.

bu topici açana ise; ikinci elde 1 yıl sonra satmayı düşündüğün için bence fiat almalısın, lakin chery yi hediye etmek zorunda kalabilirsin.

ben ilk kullandıgım ısrarla alma dedikleri hyundai scoupeyi aldım 30.000 km kullandım geçen sene ağustos 13 mü neydi aldım geçtıgımız pazar günü akşam 5 gibi ilan verdim arefeden önceki gün sattım. tabiki tiggo aynı segmentteki araçlar kadar kaliteli değil fakat bakıyorum 23 bin liraya '' 103317858 '' sahibinden ilan numarası bu araç birde puntolara bakıyorum sunrooflusu olanlar o fiyatlara yok bu tiggoların cogu da km düşük 150.000 km üzeri olanlar 20bin ve aldında fiyatlara satılıyor ki pazarlıgı falan baya cüzi rakama alabilirsin şu an grande punto 90 hp 6 ileri olanlara yoğunlaştım bakalım allah hayırlısı neyse onu ihsan eylesin :) aslında çok seçenek varda işte aldımmı hemen paraya çevirimiyim parçası nasıldır yakıtı ben türkiyedeki araç piyasası kadar lanet bi piyasa görmedim araç alma özgürlüğü kısıtlanıyor neden herkes bir markaya yogunlaşıyor onun yedek parçası çok oluy falan fistan öbürleri garipler fiyatları düşüyo talep olmadıgı için yedekparça pahalı oluyo vs vs. bence araç insanın kişiliğini yansıtmalı alırken tutulurmu gibisindne takıntılardan ziyade işte bu araç dediğinde alabildiğindir.

• quote:

aynen cheryde neymiş.. fiat bu konuda cherye 2 gömlek giydirir..

+1940
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.