Arkadaşlar selamlar. Gaming laptop olarak arayış içerisindeyim. 3500 TL bütçe (üstüne çıkamıyorum) ve kendi çapımda araştırma sonucu tercih sayımı 2 bilgisayara kadar düşürdüm.
İkisi hemen hemen aynı fiyat bazında ancak aralarındaki fark temel olarak ekstra 4 GB'lık bi RAM ve 2 GB'lık ekran kartı belleği. Render işleriyle uğraşmıyorum. IPS panel ekranların ışık sızması gibi sıkıntıları oluyormuş ve bu ürünlerden HP IPS ekran, Msi ise TN panel ekran kullanıyormuş. Benim için o kadar özelliğe gerek yok fakat aklımı kurcalayan tek şey o 2 GB'lık ekstra ekran kartı belleği. Şu an bir fark oluşturmasa bile aldığım andan itibaren en az 3-4 yıl kullanacağım ve oyun sektörü her geçen gün geliştiği ve istenen ekran kartı bellekleri de buna bağlı arttığı için bu konuyu sizlere de sormak istedim.
4GB bellek olması HP tarafında artı ancak 1080p'de 2GB'lık GTX1050 ile verim alırsın. Bunun yanında Msi'ın soğutma performansı ve tasarımı çok daha iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme