itü inşaat yazar mıydınız peki? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sizce hangisii?(İTÜ vs YTÜ) (2. sayfa)
-
-
İTÜ: 3x
YTÜ: x
İnşaat: 2x
Maden: x
BENCE bölümler ve ünilere bu katsayılar uygun. bu denkleme göre itü maden ytü inşaata göre daha mantıklı geliyor. 4x>3x
-
Hak verdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zor soru bunda kararsız kalırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
itü ile ytü arasındaki fark o kadar çok mu? odtü kaç o zaman sizce?
tabiki itü çok daha iyi bir okul ama itünün iyi olması ytüyü kötü yapmıyor zaten ytüden iyi ve aynı klasmanda 8-9 okul var. yani 209 tane üniversite olan ülkede düz mantıkla ytü en iyilerden biri oluyor. ama itüye gitmek söz konusuyken eğer ki inşaat benim hep hayalimdi gibi bir düşünceniz yoksa bence ytü gitmek çok mantıklı değil. odtü sorusuna gelirsek de bence itü ve odtüyü öylece kıyaslayamayız , farklı noktalardan ele alınmalı. mesela itünün en büyük avantajlarından biri istanbul gibi bir megaşehirde olması. kendisini öne çıkarmak isteyen bir itülü hangi bölüm olursa olsun istanbuldaki ortam ve networkun avantajıdan kendi yolunu bulur diye düşünüyorum. cevher hazırlama geomatik gibi bölümler okuyup finans alanında çalışan ya da almanyaya mastera giden pek çok var. eğitim tabi önemli ama bence üniversitenin en önemli özelliklerinden biri de lokasyon çünkü bence mekanlar insanların düşünce yapılarında etkili olabiliyor. beşiktaşta maslakta okumanın davutpaşada esenlerde okumaya göre artısı illaki olur. itünün 250 yıla dayanan kökleri olması ve ülkedeki teknik okul sıfatını en çok hak eden kurum olması da artılarından. yanı sıra odtünün ise devasa bir kampüsü olması çok güzel birşey öyle ki okulun yurdunda kalınırsa kampüsten bile hiç çıkmadan çok güzel bir üniversite hayatı yaşanılabilir. odtüdeki ortamın beşeri fakültesindeki gibi bazı saçma stereotipler harici çok kaliteli olduğunu düşüyorum. birde okulun ingilizce eğitimi itüyle mukayese edilemez her türlü daha iyi. bu önemli çünkü iyi ingilizce yurtdışı olanakları için kapıyı daha çok aralar. asıl soru itü mü odtü mü? bence bölüm bazından ikisinden daha iyi olduğu alanlar var. itünün önde olduğu alanlar genelde köklü bölümler olan cumhuriyetin ilk yıllarında ülkeyi kalkındıran projeleri üreten insanların mezun oldukları yerler. bunlar özellikle mimarlık inşaat makine bölümleri. ayrıca bahsettiğin itü maden de odtü madenden iyi bence. hatta maçka kampüsündeki o devasa binada hala maden fakültesi yazısı duruyor buradan ne denli köklü olduğu anlaşılıyor. odtü ise ceng ee endüstri mme gibi alanlarda daha iyidir itüden. biraz fazla uzun bir yazı oldu maalesef ama sonuç olarak ben her ne kadar itüyü daha çok sevsemde odtü akademik olarak burun farkıyla daha iyidir.
-
Dhde ne matematikçiler var...
1.dereceden denklemi ortaokulda ilk ben öğrenmiştim
-
anladım hocam sağolun. Aslında itü maden iyi ama sıralamasının biraz geride olması düşündürüyor. Petrol de mesela maden fakültesinde ama sıralaması 40k civarında İtü'de. Maden ise 70k civarı
muhtemelen petrol yüzde 100 ingilizce olup maden olmadığı için birde çok az bir farkla maden kontenjanı daha fazla. insanlar yüzde 100 ingilizceye nedense çok takılıyor yüzde 30 ingilizce bölümle hazırlık eğitimi aynı ve isterse tüm dersleri ingilizce alabiliyorlar.
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X