Şimdi Ara

Sizce Hangisini Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Logitech X-530 var.Çokta memnunum.Fakat bu aralar Microlab Solo 7 1+1 kafamda ama kararsızım nasıldır die...Sizce Logitech G-51 mi? Yoksa Microlab Solo 7 mi? Yani aralarında çok fark varmıdır?

Birde Microlab ın ses seviyesini nasıl ayarlıyoruz kumandası ve üzerinde herhangi ses kontrol ünitesi yok...?

• G51 ile çevresel ses alabilirsiniz, Solo7'de ise çevresel ses alma imkanınız yok. Diğer taraftan ses kalitesi olarak sizin dinlemeniz gerekir, bana Solo7 daha güzel gelir size G51. O yüzden dinleme imkanınız varsa kesinlikle dinleyin. Solo7'nin ses kontrol düğmesi sanırım sağ kolonun yanında. Oradan ses açıp kısabilirsiniz. Ayrıca Solo7 ve benzerleri 2.0 olarak isimlendiriyor, sizin dediğiniz gibi 1+1 diye bir kavram yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 23 Mayıs 2009; 23:00:45 >
  • Anladım teşekkür ederim... Batı müzik ağırlıklı dinlediğim için onların o hazzını verebilmesi gerektiğini düşünüorum solo 7 de. Dediğiniz gibi denicem her 2 sinide... Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar!
  • Solo 7 yi profesyonel olmasada natural berrak bütün tınıları isterim derseniz müzik dinlemek için ses kalitesi isterim derseniz G51 yerine tercihiniz olsun ama arada filmde 2 kanal yetmez oda içinde ses dönsün isterseniz o zamn G51 ama müzik dinlemek içinse tercih solo olmalı.
  • @speedy35 Geçmiş olsun, vede hoş geldin.

2.0 büyük hacimli kabinler ile dinlemede mini bir ayrıntı:

Bu tip kabinle dinleme sırasında mutlak surette vindows ses yöneticisinden kabin yapılandırmasını 2.0 alınız.

Bazı ses kartı sürücüleri 5.1 vb. yapılandırmada 5.1 sistemlerde frontlarında bas cevabı iyi olmadığı, zorlanmamaları, distorsiyona girmemeleri için; +1 hariç 5 kanala giden düşük frekanslarda azaltma +1 e gidene de aktarma yapıyorlar.

Bu da 2.0 a giden bas seslerin azalmasına, değişmesine yol açıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

@speedy35 Geçmiş olsun, vede hoş geldin.

Bu tip kabinle dinleme sırasında mutlak surette vindows ses yöneticisinden kabin yapılandırmasını 2.0 alınız.

Bazı ses kartı sürücüleri 5.1 vb. yapılandırmada 5.1 sistemlerde frontlarında bas cevabı iyi olmadığı, zorlanmamaları, distorsiyona girmemeleri için; +1 hariç 5 kanala giden düşük frekanslarda azaltma +1 e gidene de aktarma yapıyorlar.

2.1 ve 2.0 sistemler aynı 3.5 mm lik ses çıkışına takıldığı için, bahsettiğiniz ayarlarda yapılan değişiklikler ses karakteristiğinde bir farklılık yaratmaz

• quote:

yaratmaz

Yaratır.

xfi ve cemedia çipli kartlarda tarafımdan denenmiştir.
    ( prelude, extrem music, exrem gamer, auzen xplosion vb.)

Forumu izlerseniz denemediğim ve teknik olmayan konularda fikir beyan etmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini almalıyım
    5 ay önce açıldı
    Hangisini almalıyım?
    2 hafta önce açıldı
    Hangisi sizce
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bunun mantık dışı olduğunu bile bile gittim o ayarların hepsini denedim ve sesde hiçbir değişiklik olmadı.
    Eğer 5+1 de Film izlemiyorsanız zaten olmamasıda gerekir.

Çünkü müzik dinlerken 7.1 , 5.1, 2.1, 2.0 höparlörlerde ses sadece 2 höparlörden gelir.+1 li sistemlerde bassın subwoofer a yönledirilmesi o ayarlarla alakalı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 25 Mayıs 2009; 12:02:19 >
  • Size nasıl anlatayım bilmiyorum.

Bu işlem Cmss, Dolby prologic, DTS interactive gibi main ses çipi içinde kanallar arası dağıtımla yapılan bir işlemdir.
    Öyle çıkışı ayrı olması mantık dışı demenize sebeb olmamalı.
    Önce siz main cipin içine bi girin, sonra olayı mantık dışına çıkarırsınız.

Ayrıca testi iyi ve ayrılmış 2.0 sistemle yapmanız lazım algılamak için.
    Bu deneme diğer kanalları kapatılmamış 5.1 lerle yapılmamalı. vede 2.0 olan kabinler hacimli ve bas cevabı iyi olmalı. Öyle plastik 1 litrelik kabinle anlaşılması zor zaten.

Zaten adam gibi 2.0 kullanacak olanlara idi uyarım.

Boşuna üstünüze alınmayınız.
  • Herkesin fikirine saygı duyarım.
    Fakat yazınızın en sonunda , senin üstüne alınmana gerek yok diye yazmanız ayıp olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

@speedy35 Geçmiş olsun, vede hoş geldin.

Hoşbulduk @keleminabi

2.0 a giden bas seslerinin azalması doğrudur.Elite pro ve extreme music ile karşılaştırma denemeleri yapıldı.2.0 büyük hacimli kabinler için bu ayrıntı atlanmamalı ayar değişikliği ile ufakta olsa geçerli olan ayrıntı rutin hale getirilmeli.Kişiye göre değişir tabi ama ayrıntıya takılan bir adam olarak ayarın tam olmasını isterim o farkı biliyorsam mutlaka kulağımada takılır.

• Arkadaşlar ilgiden ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim... Ses kartı konusunda bi problem yaşıyacağımı sanmıyorum anakartım yeni nesil olduğu için... ve ağırlıklı müzik dinliyeceğim için solo 7 ağır basıyor duruşuda mükemmel inş bide denedikten sora elime geçer... Tekrar teşekkür ederim!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.