Şimdi Ara

Sizce kültür olarak bize en çok benzeyen millet? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Sizce kültür olarak bize en çok benzeyen millet?

(En Son Oy Tarihi: 24.7.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: spawn26

quote:

Orijinalden alıntı: Bende Yazılımcı Olucam

bi video vardı italyanların davranışlarını anlatıyodu AB ve kendilerini kıyaslamışlar aynı bizi anlatıyodu

anketin cevabı burdadır...

http://www.albinoblacksheep.com/flash/italy

cidden bize benziyolarmiş,hani benzetirdimde bu kadarını beklemiyordum

• İZLEYİN !

http://www.youtube.com/watch?v=3MwIpD_tt4A
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

quote:

bi video vardı italyanların davranışlarını anlatıyodu AB ve kendilerini kıyaslamışlar aynı bizi anlatıyodu

Kural tanımazlığı kültürel benzerlik sanıyorsunuz. İtalyanlarla bir kaç ufak kültürel benzerliğimiz olsa bile aslında birbirine zıt iki farklı milletiz.

• Görünüş olarak italyanlara oy verdim..ama kültür olarak yunanlılar bize benziyor!(BİZ ONLARA DEĞİL)

Ben şuan ingilteredeyim bir Türkü 50 metre öteden tanıyorum karizmamız başka yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuva-i milliye

quote:

quote:

quote:

Kural tanımazlığı kültürel benzerlik sanıyorsunuz. İtalyanlarla bir kaç ufak kültürel benzerliğimiz olsa bile aslında birbirine zıt iki farklı milletiz.

peki bu kadar kesin bir dille cevapladıgına gore,o zıt özellikleri alabilirmiyiz?ayrıca sanırım flash video nun tamamını izlemedin çünkü orda siyasetten tut,bürokratik işlemlere hatta spor alışkanlıklarına kadar ne kadar cok benzedigimiz anlaşılıyor,yani birtek kural tanımazlık işlenmemiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

Görünüş olarak italyanlara oy verdim..ama kültür olarak yunanlılar bize benziyor!(BİZ ONLARA DEĞİL)

Ben şuan ingilteredeyim bir Türkü 50 metre öteden tanıyorum karizmamız başka yani

Londra da mısınız ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki bu kadar kesin bir dille cevapladıgına gore,o zıt özellikleri alabilirmiyiz?ayrıca sanırım flash video nun tamamını izlemedin çünkü orda siyasetten tut,bürokratik işlemlere hatta spor alışkanlıklarına kadar ne kadar cok benzedigimiz anlaşılıyor,yani birtek kural tanımazlık işlenmemiş...

Bu sefer de kural tanımazlık trafik kuralı olarak algılanmış. Emin ol o video yu izleyen bir arap da olsa "ulan adamlar bize amma çok benziyormuş" diyecektir. Kültürel benzerlikler denilince en büyük örnek örf ve adetler gelir, yemek ve sofra adabın gelir, giyim kuşamın tarzın gelir. Bunun gibi daha bir sürü örnek sayılabilir. Bir italyan yere tükürüyor diye bizimle kültürel benzerlikleri var diyemeyiz. Bunun adı kural tanımazlıktır. Kültürel olarak iran ve yunanlılar bize daha çok benziyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sefer de kural tanımazlık trafik kuralı olarak algılanmış. Emin ol o video yu izleyen bir arap da olsa "ulan adamlar bize amma çok benziyormuş" diyecektir. Kültürel benzerlikler denilince en büyük örnek örf ve adetler gelir, yemek ve sofra adabın gelir, giyim kuşamın tarzın gelir. Bunun gibi daha bir sürü örnek sayılabilir. Bir italyan yere tükürüyor diye bizimle kültürel benzerlikleri var diyemeyiz. Bunun adı kural tanımazlıktır. Kültürel olarak iran ve yunanlılar bize daha çok benziyorlar.

yemek ve adap bakımından şahsen bize benzetiyorum,giyim kuşam ve örf,adet olarak bu konularda dinin cok büyük etkisi oldugu için tabiki farklılıklar olacaktır

• Yunanlılar cidden bizimle neredeyse aynı kültüre sahipler. Japonlar da kültür olarak bize yakınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

eski roma savascisi .

Bu giysiler gerçekten savaş giysisiyse ben de eşcinselim. Kostüm bu hacıabe, gerçekte böyle değil, akıl var mantık var.

gercektir . zirhli giysiler askerin hareketini engeller ve onu daha cok yorar. avrupali bunu dusunuyordu.

ama turklerin giydikleri ozellikle ipek kumastir. Ipek normal pamuk ipine gore 3-4 kat daha saglamadir . Asker ok yediginde ipek hem koruyucu bir etki eder , hem okun ucunun , saplandigi vucuttan geri cikmasi icin kaygan bir zemin hazirlar . yani bizim savasci oku yese bile , 30-40 saniyede ok cikarildiginda kalkip devam edebiliyordu savasa ( kan kaybindan olene dek). Daha sonra ipek pahali oldugu ve ordudaki asker sayilari arttigi icin yerine metal giysiler geldi .

gerci turkler asenov kulturununde yaraticisidir . yani ati evcillestirip savasta kullanan ilk millet .

ipek metal mutal birsürü şey saymışsın, yukarıdaki hacıabenin üstü cıscıbıl ne iş?
    Gerçek merçek değil bu. Kafada miğfer, gövde çıplak, ne anladım ben bu işten?

Mankenlerle değil, hakiki kaynaklarla konuşalım, roma'da metal zırh kullanımı da mevcuttu. Bronzdan yapılanları bile vardı.

Resim, aşağıdaki linkten alınmıştır.
    http://www.aceros-de-hispania.com/medieval-armours.htm

Alınan resmin üstündeki üç paragrafta roma imparatorluğunda kullanılan zırhlar anlatılmış, o kadar şey bildiğine göre, ingilizceyi de akıcı bir şekilde okuyabileceğini tahminen o paragrafları türkçeye çevirip buraya yazma zahmetine girmeme gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScramJet -- 6 Aralık 2009; 8:58:22 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.