Arkadaşım bana kalırsa tercihin Seat LEON olmalıdır. Herkes kendine göre gerekçeleri göstererek bir tavsiyede bulunmuş; benim gerekçem fiyat performans oranıdır.
Seat Leon sürüş dinamikleri açısından VW Golf' ten daha iyi bir arabadır. İkisini de kullanma fırsatım oldu yakın zamanda; LEON bende daha iyi bir izlenim bıraktı.
Tabi bu aşamada ikinci el mevzusu da devreye giriyor. Eğer yarın öbür gün sıkışabilirim, satmak gereği hasıl olur diyorsanız VW alın derim. Yok, ben mali durumumu ayarladım, öyle iki üç ay sonra sıkışmadan bu arabayı alabilirim diyorsanız da gözünüzü kapatıp Seat' ı alın. Neticede bizim milletimizin %95'i haklı ekonomik gerekçelerden ötürü iyi arabaya prim vermez, önemli olan ikinci eldir. VW' yi satacağım dersiniz 1 haftada satarsınız, Seat' ta ise bu sürenin makul değeri 1 aydan aşağı değildir.
Evet arkadaşlar ben 5 ay önce leon stylance aldım. Hiç te pişman değilim. Evet motor performans ve yakıt olarak golf'e göre kötü sayılabilir. İç dizayn da golften bence geri ama gece kırmızı ışıklarla çok çekiçi oluyor. Ama diğer taraftan malzeme ve işçilik kalitesi golften aşağı değil. Dış dizayn ve donanım mükemmel. Yol tutuş çok iyi. Ben stylance modelini 30.03.2007 de kampanyadan 34.000 ytl'ye aldım. Aynı donanımlı Golf'e 6-7.000 ytl. fazla vermek pek akıl karı değil bence. Arabam çok çekici olsun ve birazda tasarruflu takılayım diyorsan kesinlikle Leon. Ama para çok mühim değil nasılsa var ve benim için dış çekicilik olmazsa olmaz değil dersen Golf derim. Ama ben arabamdan çok memnunum. (Bir çok araba kullandım ve onlarla tarafsız olarak karşılaştırıyorum)
Bu arada bir arkadaş bagaj hacminin küçüklüğünden bahsetmiş ama bence tam tersi aynı sınıf araçlardan bence en genişlerden biri. Ben gayet memnunum.
dostum al leonu paşa paşa binbende karar veremıyodum leonmu vectramı civicmi die hepsinide denedim leona karar verdım hepsınden önemlısı farklı bı araba seklı cok guzel performans duskunuysen zaten 1.6 la işin ne gıt 2000 motor al ozaman mıllet dio yokusta öluyomus adam yarışmak ıcın almıyo beyler
leonun ici kalitesiz degil ama orto konsol cok sade ve kotu duruyo gostergelerde basit
motoru bence cok kafana takma direksiyona oturdugunda hangi aracta heyecanlaniyosan onu al
quote:
Orjinalden alıntı: heLLWeapon
quote:
Orjinalden alıntı: bluemistic
iç malzemesi inanılmaz kötü değil tersine çok iyi. stylance modelini inceledim birçok c sınıf araçtan çok daha iyi oladuğunu söyliyebilirim.
Kesinlikle katılıyorum üstad bende kullandım beni de cezbetti gerçekten.
Hayretler içinde kaldım ya..
Bu mesajdan sonra katliam çıkar diye bekliyordum ama olmamış öyle birşey..
Seat Leon iç malzeme kalitesi ve motoru ile yerin dibine sokulur genelde, malzeme kalitesinin iyi olduğunu belirten bir yoruma kimse tepki göstermemiş hayırdır inşallah.
Açıkcası banada vasat gelmiyor, tamam Golf'e Astra'ya göre biraz geride ama bence oda konsolun tasarımından kaynaklanıyor.
Leon tasarım olarak güzel ama bir çok eksisi var. Bende Golf derim. En azından satarken değeri Leon kadar kaybolmaz.
everytime golf (herzaman golf)
ancak leon da fena değil.
golf alacaksan da 2.0 cc al. hem performansı iyi olur, hem sağlam olur. 1.6 da iyidir ama........
Seat leon dışı gibi içide güzel değil malesef kalitede düşük,konsol olarak iyi bir görünümede sahip değil ama golf içi ferah,geniş,rahat,konforlu,ikinci elde az zarar eden,kaliteli bir araçtır
1.4 125bg tsi leonlar gelicek diye duydum eğer sen alana kadar o motor gelirse leon, gerçi o motor olmasada leon.
Herkes yorum yapmış.Bari bende yapayım.Ayrıca ekleme yapayım.Bu kadar kişi yorum yapmış.Alacak olan sensin.Ama mutlaka 2 araçı da test sürüşü yap.O zaman daha kararlı olursun.
Leon estetik olarak bence çok iyi.Ama içi gerçekten kötü.Beğenenlere laf yok.Ama lütfen bmw-mercedes gibi konsolu var demesinler:) Hele astra-golften iyi değil.Bide 102HP 8v motor bana zayıf geldi.Torku ne kadar bilmiyorum.Biraz beklersen 125 Hp tsi leon kesin al derim.
Eğer konfor,rahatlık ve 2.el istiyorsan GOLF. Eğer dikkat çekmek istiyorsan LEON.
Bende elma armut sorusu sorayım, 1.9 TDI Leon Stylance mı, 1.4 140hp TSI Golf Com. +DSG + tip. mi? Aşağı yukarı aynı gibi fiyatları sanırım.
Donanım ve konfor = Leon Performans = Golf derim ben.
bende karasızdım bu araçlar arasında ancak golf diyorum çok yakışıyor maalesef benim açımdan motordan dolayı elendi 1.4 tsi 140 hp heleki 170 hp alıcaksın birde abt tadından yenmez tabi maddi durum meselesi git gör dene ve karar ver ;)
golf
seçeneklerin arasına auriside ekle bence
quote:
Orjinalden alıntı: youngdrift
seçeneklerin arasına auriside ekle bence
ya bırak şu japon sempatizanlığını leon ile golfün tartışıldğı bir topikte auris gibi iğrenç tipli bir aracın ne işi var
leon kardeşimde var bende cok kulladım dıştan süper görünüyor kalitesi orta düzeyde ama içi dışı kadar gösterişli değil,mototr konusuna da gelince 102 bg 8valf bi motora sahip bence başarısız bir motor dış görüntüsü kadar performans vermiyor ramplarda pek performanslı değil,ama dış görüntü olarak cok beğendiğim bi arac fakat kendine göre yüksek yakıt değerlrne sahip bunuda bilmelisin
bana göre
dış görünüş olarak;leon
iç feerahlık olrak;golf
malzeme kalitesi olarak;golf
motor ve performans olarak;golf
sonuçta bu ikisi arasında dış görnüş haricinde golf ön plana cıkıyor
seat bence o kadar para etmez marka dolayısıyla.ben hel halukrda golf kasada değiştirse golf derim. Seat ispanyol arabası değilmiydi vw satın aldı. Ama markanın bir fiyatı vardır bence seat filan marka olarak lada iran arabaları sevıyesınde... o kadar para etmez 25 e vermelerı lazım leon u
bence leon golfe baaakınca sıradan gb geliyor leon değişik bi tasarım