Şimdi Ara

Sizce Linux ne kadar güvenli (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Suse yi bilmem ama Mplayer ya xine-lib kullandığımda açamadığım media dosyası yok. Buna asf vmw dahil.. Suse yasal sorunllarla mp3 ve diğe kodekleri sisteme dahil etmiyorlar. Bunu siz ekleyeceksiniz. Bunu Güncelleme ile yapacaksınız. Ayrınıtılar forumlarda var.
  • biraz once pardus indirdi m akşam eve gidince onada bi bakıcam beğenirsem kalır yoksa debian la devam
  • Arkadasım 79 ytl (kdv dahil ) suse 10 aldım , simdi 1 haftaya suse 10.1 de geliyor o da aynı fiyat olcakmıs. Kampanya vardı ben alırken baya bir inmisti su an da devam ediyodur.
  • kaanh81 nereden aldın o fiyata ???

bu arada orjinal soruya gelince bu sorunun sonsuz cevabı vardır, sonuçta her distro ayrı güvenlik seviyesine sahiptir. Hem garantili bir server amaçlı distro, hem de işini bilen bir admin ile mükemmel güvenliğe en yakın seviyede çalışabilirsiniz. Eğer ki soru masaüstü dağıtımlar ile ilgiliyse updatelerini eksik tutmayan ve gereksiz service çalıştırmayan bir masaüstü kullanıcı da kendini rahat hissedebilir. Elbette manyağın teki kafayı bozup illa hacklemek isterse update yayınlanmamış bir açıktan yararlanabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 12 Mayıs 2006; 15:36:19 >
  • Linkplus tan aldım o fiyata arkadasım. Shopları var, internetten satın aldım 1 Gun sonra ulastı adresime.
  • 10.1 muhteşem olacak özellikle XGL inanılmaz... Linux kullanıcıları olarak OSX kalitesinde bir masaüstü tecrübesi yaşayacağız, heyecanlanmamak elde değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore
    çok güzel de abiler, windows dan linux a geçince insanın kafası allak bullak oluyor. ubuntu'da bir video oynatma programını kurabilmek için birkaç saat uğraşmış ve hiçbirşey elde edememiştim :( sonuç deste deste linux dağıtım cdleri koleksyonu. bir yolu olmalı ama nasıl?

giriş tarzı yanlış olduğu için böyle oluyor.windows altında herşeyin sizin yerinize yapılıyor olmasından kaynaklanıyor.öncelikle hep söylediğim ve birçok arkadaşın katıldığı konu: OKUMUYORUZ!
    kurmaya çalıştığın programların sayfasını okuyup incelemeden rastgele bir takım şeyleri yapmaya çalışınca sonuç hüsran oluyor.benim daha iki gün önce başıma gelen olayı anlatayım:
    suse10 olan sisteme gaim2.0beta3 indirdim ve kurdum.çalıştırdım,msn hesabı bir türlü oturum açmıyor.programın ilgili sayfasında ve başka bazı sitelerde sorunun ssl desteğinden kaynaklandığını okudum.çözümünü buldum ve uyguladım.şimdi öyle bir sorunum kalmadı.tabi ki maalesef bu tip yardımları bulabilmek ne olduğunu anlayabilmek için ingilizce şart oluyor kimi zaman.ilk başlıktaki konudan baya sapmış olduk ama neyse.
    bir yolu olmalı ama nasıl sorunun cevabı ise: okumak,sormak ve uygulayıp başarılı olduğun yöntemleri paylaşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 12 Mayıs 2006; 18:34:58 >

• Arkadaşa da hak veriyorum, Linux'un en güçlü tarafı aynı zamanda da aşil topuğu... Herkeze göre her zevke göre Linux derken elimizde 50 adet distro, beraberinde gelen binary uyumluluğu sorunları, her distro için ayrı ayrı konfigürasyon dosyaları yerleşimi vs... derken işin içinden çıkılması zorlaşıyor.
    SuSE, Mandriva, Fedora, Ubuntu gibi dağıtımlar kullanıcı tabanları ve dokümantasyon ve yardım bulma kolaylıkları açısından daha yaygın ve gelişmiş dağıtımlar olmakla beraber uzun vadede masaüstü kullanıcıları için geliştirilen tek bir distro, tek desktop manager (artık kde mi olur gnome mu olur) ve tek kaynaktan/merkezden elde edebilecek dokümantasyonlar ile Windows'a karşı bir alternatif oluşturma konusunda gerçekten bir ilerleme kaydedilebilir. Zamanında united linux denediler olmadı ama bir daha olmayacağı anlamına gelmez...
    Burada önemli olan çabaları ortak bir yönde ve hedefte odaklamak olmalı, her distro en iyi benim ayağına inanılmaz bir kaynak ve para israfına sebep oluyor hem de kullanıcılar açısından (en temel ev kullanıcısından bahsediyorum) kaçınılabilecek karmaşıklıkların giderilmesi bütün bu hezeyanda iyice zorlaşıyor.

• ya beyler zaten ücretsiz olan bir şeye niye bukadar para veriyorsunuz anlamadım. internet cafeden bile indirseniz daha ucuza gelir.
  • quote:

Aslında sorarken kendi yanıtlarınız da kendiniz vermişsiniz. Forum arkadaşlarım da yanıtlamış. Ben de küçük bir örnekle yardımcı olmaya çalışayım:

Neden hergün lokantada yemektense, evde yemek yemeyi tercih ederiz?
    - Hangi malzemelerin kullanıldığını gördüğümüz için.
    - Nasıl bir ortamda yapıldığını bildiğimiz için
    - Daha ucuz olduğu için
    - O anda canımız ne çekiyorsa yapabileceğimiz için. (yeter ki tarifini bilelim)
    - Yemeği zevkinize göre hazırlayabileceğiniz için.

Linux'u ev yemeği olarak düşünebiliriz. Bu durumda MS'da pahalı bir lokanta olacaktır. Mutfağını göremediğiniz için hangi şartlarda yapıldığını, hangi malzemeler kullanıldığını bilemezsiniz. Temizliği konusundaki fikirleriniz sadece papyonlu garsonların beyaz gömlekleri ile sınırlı olacaktır. Aşçının adını bilmek, onun yemek yapma alışkanlıklarını, mutfak düzenini size anlatır mı? Dahası aşçı tarifi size göre değiştirmeyecektir. Size çok tuzlu, çok acı yahut ağır gelse de parasını verdiğiniz için yemek zorunda kalacaksınız.

aynen katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 13 Mayıs 2006; 11:47:05 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.