Şimdi Ara

Sizce Linux ne kadar güvenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ve program derlemenin microsoft işletim sistemlerine göre daha iyi olması

ve birazda ms e tepki amaçlı,

Linux açık kod işletim sistemleri arasında en popüler olanı.

peki merak etttiğim bişe var

bu kadar çok elden çıkma ,herkesin bişeler katarak geliştirdiği bu işletim sistemi sizce ne kadar güvenli?

tamam kabul Microsoft a nediye güvenelim ama enazından karşında kimin durduğunu biliyorsun.

Linux'da öylemi?

bir defa
    geliştiren insanların kod geliştirme sırasında, bilgi çalmaya yönelik kod eklemiyeceğinin kanıtı yok

Üstelik
    şuana kadar böle bişeyin olmaması olmayacak anlamınada gelmiyor.

Peki Linux'a nasıl güveniyoruz, yada sizlerinde bi güven sorunu var mı merak ettim. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Sana oncelikle linux uzerine biraz arastirma yapmani tavsiye.
    quote:

Linux bir isletim sistemi degil cekirdektir.

Diger olaya gelince gelistiricilerin bilinmedigi demissin. Bu distrolari yapan gruplar var ve program yazan herkes cani istedigi gibi program koyabildigini mi saniyorsun. Kimsenin bunlari kontrol etmedigini mi saniyorsun. Debian programcisi olabilmek icin hangi testlerden gecirdiklerini biliyor musun. Bunlara oyle isteyen her programci da giremiyor. Bu listede bekliyen nekadar onemli programcilar var haberin var mi. Linux un guvenligi konusunda yoruma bile gerek yok.

quote:

geliştiren insanların kod geliştirme sırasında, bilgi çalmaya yönelik kod eklemiyeceğinin kanıtı yok

Adindanda anlisilacagi gibi acik kodlu dur bu programlar ve bir distroya girmeden once bir cok test yapilir okunur degistirilir uyarlanir. Ayrica programlari bilmedigin yerden indirip kurmassin. Eger arkadas guvenilir ise kendi gpg imzasini koyar oraya ve sende bu insandan program indir digini bilirsin.

• Bana sorarsan linux en büyük avantajları şunlar:
    *Bir açık yada bir hata çıkarsa bir uygulamada. Genellikle 1-4 gün arasında hemen yamalanır.
    *Gnu/linux da paylaşıma açık olduğundan , herkez katılır bir şekil verir. Bu da yaratıcılığı ve sağlamlığı getirir.
    *Gnu/Linux da çoğu zaman bütün program hatalarına bakarak sorunu çözebillirsin. Ama winde çoğu zaman imkansızdır. Yani kolay hata tespit.Linux öğrendik öğreneli winde log dosyası arar olduk..
    *Gnu/Linux Gnu geliştirdiği C derleyicisi ile derlenen programların performansı gayet iyi.Linuxda programların çoğu c ile yazıldığından performansları gayet iyi.
    *Gnu/Linux inanılmaz işleri çok basitçe yaparsın. Sana basit bir örnek:

$ dd if=/dev/cdrom of=/dosya.iso ;mount /dosya.iso /mnt/cdrom -o loop

Al sana sanal cd !
    *Gnu/Linux da ram şişme olayı kesinlikle olmaz. Ben bu güne kadar rastlamadım. Makineni günlerce açık bırak her zaman ilk açıldığı gibi çalışır.

Aslında linux yerine Gnu/Linux demeliyiz. Linux ile kasıt Çekirdektir. Gnu/linux ise Bir işletim sistemidir. Dağıtımlar ise Gnu/Linux bir türleridir. Gnu ile ne gelir dersen hımö mesala ls komutu yada cat gibi sistem komutları ve en önemlisi gcc gibi araçlar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 10 Mayıs 2006; 23:30:58 >

• sonuçta ortaya çıkan bir hata yada açığı fark ettiğin anda imkanın bilgin varsa kendin sorun giderebilme ve bu çözümü yayınlama imkanın var linux ta
    ben 2000 den beri sürekli linux kullanıcısıyım
    ve bu güne kadar çözemediğim tekbir problemle karşılaşmadım
    tek bir virus sorunu yaşamadım
    sadece farklı dağıtımların eksik paketleri yada
    fedora gibi çöplüğe dönmüş dağıtımlara baya bir küfür ettim

bilgi çalmaya yönelik kod eklemek demişsin
    güzel bir nokta ancak görmediğin
    o kodları istersen görebilirsin linuxta windowsta bu şansın yok

bir linux kullanıcısı hdd ten ses geldiği zaman o anda ne olduğunu görebilir
    windows kullanıcısının öyle bir şansı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: simena
    Açık kod olması
    ve program derlemenin microsoft işletim sistemlerine göre daha iyi olması
    ve birazda ms e tepki amaçlı,
    peki merak etttiğim bişe var
    bu kadar çok elden çıkma ,herkesin bişeler katarak geliştirdiği bu işletim sistemi sizce ne kadar güvenli?
    tamam kabul Microsoft a nediye güvenelim ama enazından karşında kimin durduğunu biliyorsun.
    Linux'da öylemi?
    bir defa geliştiren insanların kod geliştirme sırasında, bilgi çalmaya yönelik kod eklemiyeceğinin kanıtı yok
    Üstelik şuana kadar böle bişeyin olmaması olmayacak anlamınada gelmiyor.
    Peki Linux'a nasıl güveniyoruz, yada sizlerinde bi güven sorunu var mı merak ettim. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Aslında sorarken kendi yanıtlarınız da kendiniz vermişsiniz. Forum arkadaşlarım da yanıtlamış. Ben de küçük bir örnekle yardımcı olmaya çalışayım:

Neden hergün lokantada yemektense, evde yemek yemeyi tercih ederiz?
    - Hangi malzemelerin kullanıldığını gördüğümüz için.
    - Nasıl bir ortamda yapıldığını bildiğimiz için
    - Daha ucuz olduğu için
    - O anda canımız ne çekiyorsa yapabileceğimiz için. (yeter ki tarifini bilelim)
    - Yemeği zevkinize göre hazırlayabileceğiniz için.

Linux'u ev yemeği olarak düşünebiliriz. Bu durumda MS'da pahalı bir lokanta olacaktır. Mutfağını göremediğiniz için hangi şartlarda yapıldığını, hangi malzemeler kullanıldığını bilemezsiniz. Temizliği konusundaki fikirleriniz sadece papyonlu garsonların beyaz gömlekleri ile sınırlı olacaktır. Aşçının adını bilmek, onun yemek yapma alışkanlıklarını, mutfak düzenini size anlatır mı? Dahası aşçı tarifi size göre değiştirmeyecektir. Size çok tuzlu, çok acı yahut ağır gelse de parasını verdiğiniz için yemek zorunda kalacaksınız.

• ne olduğunu bilmediğimiz windows'a koşulsuz güvenirken,linux'u sorgulamak nedendir,bende bunu anlayabilmiş değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 11 Mayıs 2006; 17:45:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

ne olduğunu bilmediğimiz windows'a koşulsuz güvenirken,linux'u sorgulamak nedendir,bende bunu anlayabilmiş değilim

çok güzel de abiler, windows dan linux a geçince insanın kafası allak bullak oluyor. ubuntu'da bir video oynatma programını kurabilmek için birkaç saat uğraşmış ve hiçbirşey elde edememiştim :( sonuç deste deste linux dağıtım cdleri koleksyonu. bir yolu olmalı ama nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir kere win ile linux u karsilastirmak icin ne yapmak istediginize bakmalisiniz. göbeginizi kasiyiip her seyin kendiliginden olmas1n1 istiyorsaniz buyurun w1n kullanmaya devam ed1n. evet linux zordur ama bu zorluk görecelidir. okuyacaginiz bir kac sayfa forum ile çözemeyeceginiz sorun kalmaz neredeyse. ve bu konularda bilgileriniz artar ustalasirsiniz. yok zaten bunlar umrunuzda degil ise, karsinizda win gibi durmadan coken ne idügü belirsiz bir sey bekliyorsaniz daha cok beklersiniz. bu islere hic bulasmayin göbeginizi kasimaya devam edin.

oh be rahatladim biraz

• quote:

Orjinalden alıntı: rahjman

Bir kere win ile linux u karsilastirmak icin ne yapmak istediginize bakmalisiniz. göbeginizi kasiyiip her seyin kendiliginden olmas1n1 istiyorsaniz buyurun w1n kullanmaya devam ed1n. evet linux zordur ama bu zorluk görecelidir. okuyacaginiz bir kac sayfa forum ile çözemeyeceginiz sorun kalmaz neredeyse. ve bu konularda bilgileriniz artar ustalasirsiniz. yok zaten bunlar umrunuzda degil ise, karsinizda win gibi durmadan coken ne idügü belirsiz bir sey bekliyorsaniz daha cok beklersiniz. bu islere hic bulasmayin göbeginizi kasimaya devam edin.

oh be rahatladim biraz

• Bakalım bizim söyleyecek nelerimiz var...

Ben yıllardır vindovsa alıştım, sonra karar verdim ki vindovsun altından girip üstünden çıkarsam çok iyi bir iş yapmış olurum, çok güzel bir yetenek kazanmış olurum.

Sonra Linux'un ne olduğunu görüp edince (açıkçası bu aşamada çalışan cdler bir harika, gerçekten işe yarıyor) "eee? Bu öcü değilmiş???" dedim. Ubuntu dağıtımını övenleri görünce internetten indirip hiç bilmediğim bir işe giriştim. (Not: Arkadaşlarımdan Linux kuranların hemen hepsi ne kadar memnuniyetsiz olduklarını söylüyorlardı, kurdukları Linux'u beğenmeyip kaldırınca sabit disklerinin Linux kurdukları kısmının uçtuğunu ve ancak 20 formattan sonra kendine geldiğini; dolayısıyla diski gözden çıkarmadan Linux kurmamamız gerektiğini salık veriyorlardı. Ben de "Varsın uçsun, ben Linux neymiş ne değilmiş bilmek istiyorum" diyerek kurdum.)

Sonuç şudur:

2 aydır bu Ubuntu makinamda kurulu, yanında da tabi ki vindovs vardı (geçen hafta uçana kadar). Bir ay boyunca Linux ile hiçbir şey yapamadım. Öyle salak salak bakınıp sessiz sessiz robotları oynuyordum. Ya da dayanamayıp vindovsa geçiyordum.

Sonra interneti kendiliğinden tanımayan bu arkadaşın DNS kayıtlarını nerede tuttuğunu bulmaya çalıştım (meğer gözümün önündeymiş). Buraya DNS numarasını yazıyordum, internete giriyordum, 10 dk. sonra bağlantım kopuyordu. Bu sorunla da 4 hafta kadar uğraştım. Şimdi internete çatır çatır giriyorum. Bu işi halledene kadar bu forum dahil olmak üzere bir sürü adamın beynini gagaladım. Halledene kadar bayaa bir şey öğrenmiş oldum.

Şu anda bilgisayarımda müzik dinleyemiyorum. Ama bu Linux'un suçu değil, benim işi bilmemem. Adamlar programlarını kurma yolunu tarif etmişler, ama ben kuramıyorum. Bak bu kadar zaman oldu, hala bu makinaya bir adet Linux programı kurmayı beceremedim. Kaldı ki orda burda "...Assembly biliyorum, C++ biliyorum, PHP'den anlarım, hede biliyorum hödö biliyorum...." diyorum. Yani bu iş bilene de bilmeyene de zor geliyor ilk anda sanırım.

Öğrenmek keyifli bir iş. Bunun zevkini kaçırmamak için kimse bir şey söylemiyor. Sen karıştırıyorsun, buluyorsun. Bu forumda Linux ile ilgili sorduğum soruların %80'inin cevabını kendim buldum. (Acaba "ellemeyin kendi öğrensin" diye mi düşünüyorlar acaba? :)

Bilgiyi ayağımıza bekleyince gelmiyor arkadaşlar. (Biri bana yattığımız yerde ayağımıza gelip de bedel ödemediğimiz bir şey söylesin)

Linux'u hiç ama hiç bilmeyen birine tavsiyem şu:

-Linux öcü değildir. (işletim sistemidir)
    -Reklama ihtiyaç duyacak bir şey değildir. (Kalitenin kendisi reklamdır)
    -Çamur atıldığında lekelenecek bir şey değildir. (Bilgisi olmadan konuşanlara bakmayın, ülkemizde bunlardan her yerde var)

şeklinde sıralanan gerçekleri kabul edip bu işe girin. Arayüz hoşunuza gitmezse (KDE yüzünden Linux'dan soğuduğumu hatırlıyorum, Gnome sağolsun) değişik arayüzlü dağıtımları kullanın. Çalışan cd'leri kullanın. Bunlar iyi şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 12 Mayıs 2006; 1:15:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

ne olduğunu bilmediğimiz windows'a koşulsuz güvenirken,linux'u sorgulamak nedendir,bende bunu anlayabilmiş değilim

çok güzel de abiler, windows dan linux a geçince insanın kafası allak bullak oluyor. ubuntu'da bir video oynatma programını kurabilmek için birkaç saat uğraşmış ve hiçbirşey elde edememiştim :( sonuç deste deste linux dağıtım cdleri koleksyonu. bir yolu olmalı ama nasıl?

Söyledediğinde son derece haklısın. Genellikle senin gibi bir çok dağıtım deneniyor; pes edenler linux bırakıyor bir iki tane zoru seven adamda linux kullanmaya devem ediyor. Genelde bu iş böyle oluyor. Herkes gibi bizde en çok zorlandığımız linux program kurmakdı. Şuan ki tecrübelerime dayanarak şunu döyleyebilirim:
    Linux dizin yapısını ne işe yaradığını bilmeniz gerekiyor.(/usr, /proc, /sys, /dev, /bin, vs... ) Ayrıca Linux da kullanılan kütüphane mantığını bilmeniz gerekiyor. (/etc/ld.so.conf , ldconfig gibi.) . Bunlarını öğrenirseniz. Kuramayacağınız program yok. Kim ne dersen desin. Lİnux komutlarını bilmeniz gerekiyor(cat, grep, ls, chmod,
    modprbe ,modinfo,rm, df, ln, mkdir,chroot, chown, cd, tar gibi basit bir 15-20 arasında komut sizin için yeterli olacak.)

• Linux -genelleme yaparak burada çekirdekten değil işletim sisteminden bahsediyorum- siz ne kadar güvenli yaptıysanız o kadar güvenlidir. Ne bir eksik ne bir fazla... Unutmayın güvenlik bir ürün değil, yöntem/süreçlerin bütünüdür...
  • valla maalesef benim makinamda internet yok ama ilk linux t ecrubem iş yerinden live knoppix ile oldu programı ilk veya ikinci denememde gaim ile ıcq msn ve yahoo hesplarımı birlikte açmayı başardım daha sonra oldukça zorlanarak red hat kurdum hem yavaştı hem de program yukleyemedim paket yöneticisini daha o zaman bile kolayca bulmuştum ama ben dışardan program yukleyebilmek isstiyoydum onuda başaramadım

daha sonra netten mandrakeyi indirdim ve kolayca kurdum kullanımı filan da hoşuma gitti.üstelik mandrakeye photoshop swiss 3d gibi programlarıda kurmayı başardım. müzik dinleme video seyretme gibi bir problemimse hiç oolmadı müzikleri çok daha net çaldığını farkettim bu sistemin

daha sonra debian kurdum . aslında benim gibi acemilere tavsiye edilmeyen bir sistem ama benim şimdiye kadar en beğendiğim en raha t ettiğim sistem aynı zamanda debian. daha dün ata demirer videosunu cd den kopyalarken aynı anda kayıtlı bir videosunu da izledim. aynı şekilde kopyalama yaparken müzik de dinliyorum ve hiç takılmıyor. oysa aynı işi dosta yaparken müzik dinlemek imkansız eğer o gıcık seslerie müzik demiyorsanız

ben linuxa güveniyorum çünkü linux şunun yada bunun değil. ama microsoft bir yahudinin.

• quote:

Orjinalden alıntı: genesis007

Linux -genelleme yaparak burada çekirdekten değil işletim sisteminden bahsediyorum- siz ne kadar güvenli yaptıysanız o kadar güvenlidir. Ne bir eksik ne bir fazla... Unutmayın güvenlik bir ürün değil, yöntem/süreçlerin bütünüdür...

Biz aytıntılara giremedik. Winden linuxe yeni geçiş yapanların en büyük hatası root olarak X kullanmak ve internettte gezinmek. Bunu kesinlikle alışkanlık haline getirmeyin.!

BEnim kişisel önerim. Ağ programlarının(Apache, Mysql,Ftp,gibi ) servisleri sisteminize kurarken mutlaka dağıtımınızın paketlerini kullanın. Pro değilseniz derleme yolunu ile kurmayın. Bunun yapmanızın nedeni dağıtımınızın paketleri ile kurulum yaptığınızda program kurulurken paketleri içindeki betikler dosya izinlerini ve sistem ayarlar.

• Muratsplata arkadasıma ben de katılıyorum Bu sırada bende gecenlerde suse linux 10 aldım yani linux kullanıcıları arasına girdim. Linkplus diye bir sirket tek distributoruymus. Nerden nasıl aldıgımı soyleyecegim ama reklama girer mi sizle paylasmak isterim ama??
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Bakalım bizim söyleyecek nelerimiz var...

Ben yıllardır vindovsa alıştım, sonra karar verdim ki vindovsun altından girip üstünden çıkarsam çok iyi bir iş yapmış olurum, çok güzel bir yetenek kazanmış olurum.

Sonra Linux'un ne olduğunu görüp edince (açıkçası bu aşamada çalışan cdler bir harika, gerçekten işe yarıyor) "eee? Bu öcü değilmiş???" dedim. Ubuntu dağıtımını övenleri görünce internetten indirip hiç bilmediğim bir işe giriştim. (Not: Arkadaşlarımdan Linux kuranların hemen hepsi ne kadar memnuniyetsiz olduklarını söylüyorlardı, kurdukları Linux'u beğenmeyip kaldırınca sabit disklerinin Linux kurdukları kısmının uçtuğunu ve ancak 20 formattan sonra kendine geldiğini; dolayısıyla diski gözden çıkarmadan Linux kurmamamız gerektiğini salık veriyorlardı. Ben de "Varsın uçsun, ben Linux neymiş ne değilmiş bilmek istiyorum" diyerek kurdum.)

Sonuç şudur:

2 aydır bu Ubuntu makinamda kurulu, yanında da tabi ki vindovs vardı (geçen hafta uçana kadar). Bir ay boyunca Linux ile hiçbir şey yapamadım. Öyle salak salak bakınıp sessiz sessiz robotları oynuyordum. Ya da dayanamayıp vindovsa geçiyordum.

Sonra interneti kendiliğinden tanımayan bu arkadaşın DNS kayıtlarını nerede tuttuğunu bulmaya çalıştım (meğer gözümün önündeymiş). Buraya DNS numarasını yazıyordum, internete giriyordum, 10 dk. sonra bağlantım kopuyordu. Bu sorunla da 4 hafta kadar uğraştım. Şimdi internete çatır çatır giriyorum. Bu işi halledene kadar bu forum dahil olmak üzere bir sürü adamın beynini gagaladım. Halledene kadar bayaa bir şey öğrenmiş oldum.

Şu anda bilgisayarımda müzik dinleyemiyorum. Ama bu Linux'un suçu değil, benim işi bilmemem. Adamlar programlarını kurma yolunu tarif etmişler, ama ben kuramıyorum. Bak bu kadar zaman oldu, hala bu makinaya bir adet Linux programı kurmayı beceremedim. Kaldı ki orda burda "...Assembly biliyorum, C++ biliyorum, PHP'den anlarım, hede biliyorum hödö biliyorum...." diyorum. Yani bu iş bilene de bilmeyene de zor geliyor ilk anda sanırım.

Öğrenmek keyifli bir iş. Bunun zevkini kaçırmamak için kimse bir şey söylemiyor. Sen karıştırıyorsun, buluyorsun. Bu forumda Linux ile ilgili sorduğum soruların %80'inin cevabını kendim buldum. (Acaba "ellemeyin kendi öğrensin" diye mi düşünüyorlar acaba? :)

Bilgiyi ayağımıza bekleyince gelmiyor arkadaşlar. (Biri bana yattığımız yerde ayağımıza gelip de bedel ödemediğimiz bir şey söylesin)

Linux'u hiç ama hiç bilmeyen birine tavsiyem şu:

-Linux öcü değildir. (işletim sistemidir)
    -Reklama ihtiyaç duyacak bir şey değildir. (Kalitenin kendisi reklamdır)
    -Çamur atıldığında lekelenecek bir şey değildir. (Bilgisi olmadan konuşanlara bakmayın, ülkemizde bunlardan her yerde var)

şeklinde sıralanan gerçekleri kabul edip bu işe girin. Arayüz hoşunuza gitmezse (KDE yüzünden Linux'dan soğuduğumu hatırlıyorum, Gnome sağolsun) değişik arayüzlü dağıtımları kullanın. Çalışan cd'leri kullanın. Bunlar iyi şeyler.

Hay ağzını öpeyim.(Yanlış anlama ama). Ne güzel de söylemişsin. Beyler bir de anlamadığım şeyler var. Eğer güncel bir Linux dağıtımı kullanıyorsanız nasıl oluyor da ses vs. sorunları yaşıyorsunuz? Zaten Linux kurulurken bunları otamatik tanıyor. Neredeyse hiç bir ayara ihtiyaç kalmıyor. Eğer sorun varsa önce kendi donanımınızı kontrol edin. Öyle fi tarihinden kalmış üretimi 10 yıl önce bitmiş donanımlarla, çok nadir bulunan donanımlarla, veya sırf win için yazılmış kapalı kutu sürücüleri olan teknik detaylarını üreticisinden başkasının bilmediği donanımlarla uğraşmadan önce bir araştırma yapın. Donanımınızın desteklenip desteklenmediğini öğrenin ki sonradan başınız ağırmasın. Üstelik bu donanımların tanınmaması Linux'un değil tamamen aptal üreticilerinin suçu. Ama büyük üreticilerin neredeyse bütün yeni/eski donanımları otamatik tanınıyor veya çok az ayar yapmak gerekiyor.

İlk kurduğum Linux u hatırlıyorum da; Turkuaz'dı. Kurarken disk bölümlemesi yapılan yerde bütün diski kullan diye bir seçenek vardı. Ben de ne yapayım cahillik işte bunu seçmiştimde bütün dosyalarımı bir güzel formattan geçirmişti. Ama tutupta Linux'a küfretmedim, kendi akılsızlığıma yandım. Saf herif dedim kendime, önce birşeyler okuyup öğrensene! Üstelik grafik ortam çalışmadı.(Sadece siyah beyaz olarak çok çok düşük çözünürlükte çalıştı.) ses yoktu; seskartımın desteklenmediğini öğrendim.(Genius gibi gıcık birşeydi. Ama soundblaster uyumlular çalışıyordu o zamanlar.) Bir alsa projesi vardı başlangıç aşamasında. Araştırdım, öğrendim ki ancak bu proje ile ses kartım ileriki bir zamanda desteklenebilirmiş(Ölme eşeğim ölme.) Ama bakın şımdi bu proje şu an kullandığım imzamdaki AC'97 onboard sese sürücü sağlıyor. Müziğin keyfine doyum olmuyor.

Fazla uzattım galiba ama ne yapayım geçmiş beni hüzünlerdiriyor. Demek o ki bunun gibi bir sürü proje var. Wine var, o var bu var. Linux gelişiyor, güçleniyor (gerçi çekirdeği her zaman kendi zamanı için çok güçlüydü ), hem de çok hızlı gelişiyor. Üstelik bunu birilerinin milyar $'ları ile yapmıyor. Tamamen bu işe gönül vermiş yüzbinlerce programcı ile oluyor bunlar. O çekirdeğe giren her satır kod bunu hak ederek, kendini ispatlamış bir şekilde giriyor. E daha ne diyeyim

• quote:

Orjinalden alıntı: kaanh81

Muratsplata arkadasıma ben de katılıyorum Bu sırada bende gecenlerde suse linux 10 aldım yani linux kullanıcıları arasına girdim. Linkplus diye bir sirket tek distributoruymus. Nerden nasıl aldıgımı soyleyecegim ama reklama girer mi sizle paylasmak isterim ama??

bende suse 10 kullanıyorum. daha yeni indirdim. Özellikle Yast aracı acemi kullanıcıları mest edecek cinsten çok baaşarılı. Bilgisayarın her ayarını grafik ekranda buradan yapabiliyorsunuz. Ayrıca suse Linkplus'ın değil Novell'in.(LinkPlusu hiç duymadım. Novell de geçen sene mi ne aldı suse'yi yanılmıyorsam.)Üstelik internetten ücretsiz indirebilirsin. Novell'in kendi sitesi dahil yüzlerce "mirror" ftp site var.

• Arkadasım ben Suse, Linkplus ın demedim. Ben Susenin ana dagıtıcısı dedim yani distributoru. Ac telefon Novell Turkiyeye satıs yapabiliyorlar mı? Direk Linkplus a yonlendiriyorlar. Ok?
  • tamam kardeş yanlış anlamışım ayrıca kaça satıyorlar?
  • bende suse yi indirdim ama kullanamdım hem yavaş çalıştı hemde bazı media formatlarını tanımadı üstelik dosa zarar verdi. şimdiye kadar altı yedi farklı sürüm kurdum ilk defa suse ile sisteme zarar verdim onunda sebebi bölümlemede hata yapmamdı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.