Şimdi Ara

Sizce LPG taktırmalımıyım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

hesabı yapmışsın zaten ben teknik kısmı söyleyim khein enjektörlü bi kit taktır

ya da telefex
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

LPG kar gerçekten ama tehlikeleride yok değil.

Sonuçta bakımı yada her hangibi sonuçtan doğacak durum oluşturulacak tehlikede var.

Biri gelsin arkadan çarpsın bitti :S

Ama lpg çok daha mantıklı tabi.

Hocam her yakıtta böyle bir risk var.

Yıl 2004 ehliyetimi daha yeni almıştım o sıralar Aydın-Denizli kara yolunda benzinli bir Bmw E36 virajı alamayarak tarlaya uçuyor sanırım hızlı girdiğinden arkası savruluyor.

Kazaya yaklaşık 500 metre uzakta arabayla seyir ediyorum amacım yavaşlayıp durumlarına bakıp ambulans çağırmak tam bu sırada araç patlıyor.

İçerideki 3 kişi kızarıyor biraz yaklaşmaya çalıştım patlamadan bir süre sonra acaba kendini çıkaran v.s oldu mu diye ama malesef yok aylarca o görüntü rüyalarımdan çıkmamıştı 3 ay et yiymemiştim duyduğum koku yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

6 Lt benzin tüketiyorsa 7,5 Lt LPG tuketir.
    İlk yıl 1300 tl avantajınız olur. Bence beklediğiniz kabahat.

+1903
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

sen daha dur motor açtıracan, 3-5 sensör değiştirecen, ateşleme bobini, katalitik konvertör cortlayacak, motordan randıman alamıycan habire ayar yaptırmaya sanayiye gelecen, yok sabah tekledi, yok rolantide titriyor, her haftasonun sanayide geçecek, ustalarla akraba olacan vs vs, attığın taş ürküttüğün kuşa değse bari, benzinde 6 lt gayet iyi, km de 29 krş, lpg de maksimum %20-25 tasarruf edersin 6-7 krş için değermi kardeşim sen söyle bu rezaletleri çekmeye,güzelim motoru iğfal etmeye,hadi şahin brodway olsa neyse

Biraz yavaşa sallamak lazım.

Ben 7 sene önce LPG taktırdım, taktıralı da 110.000km yol yaptım. Sensör falan değiştirmedim, bobin 1 kez değişti ama zaten aracın km'si 160-170 binlerdeydi, ömrü dolmuştu. Performansta benzine nazaran fark hissedilmiyor. LPG ayarı montajda yapıldı, bir kez de filtre değiştirirken öylesine kontrol ettirdim.

LPG'den ötürü aracımda şu an az miktarda yağ yakma mevcut. 5000km'de yarım litre yağ eksiltiyor.

LPG o kadar da baş belası bir şey değil.

• Lpg performansı %50 etkilerdi diye yazılan yorumları okudukça gülüyorum benzindeki gibi kullanırsın yüksek devirlerde çok az farkederki bunuda anlamazsın üstelik araç da yüksek hız yapmaya uygun araç deil ben olsam şimdiye taktırmıştım üstelik bin liraya yerli üretimler var kafadan 5 6yüz kara geçersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam lpgye zam gelecek benzin ucuzlayacak diye duydum biraz bekleyin
  • Size yazacaktım ama yeni konu açtım. Lpg ve motoru öldürme ile ilgili konuya bakabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=71732487

• quote:

Bu konudaki excel tablosunu indirip güncel değerleri girmeniz yeterli.
    http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Tasarruf orani motora ve kite gore degisiklik gosteriyor. Bu sekilde standart bir deger yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Tasarruf orani motora ve kite gore degisiklik gosteriyor. Bu sekilde standart bir deger yok.

Genel olarak söylenilen; "LPG, benzine göre %20 fazla yakar" ifadelerine istinaden hazırlanmıştır.

Seçilen lpg kitinin motora uyumu ile beraber sağlanabilecek tasarruf oranı biliniyor ise, Tablodaki % miktarı değiştirilip hesap yapılabilr.

Tabloya şifre koymadım. Bilinenlere göre değişiklik yapılarak, en yakın doğru hesaba ulaşılabilir...

Kullandığım %20 fazla yakar durumu değiştirilerek %18'e yada %22'ye çekilebilir.
    Ama bunu kullanıp değiştirme yapmaya gerek görmeyerek hesap yapan arkadaş, küçük sapmalar ile en yakın durumu bulmuş olur...

*Araştırırken, her motor ve kit için ayrı ayrı bir hesaplama sunan bir yere malesef rastlamadım.
    Kişi kendi hesabını kendisi yapmak zorunda. Bu da basit kullanımlı bir taslak. Her arzu eden 2-3 basit formülü değiştirip kendine uyarlayabilir.

Kolay gelsin.

• Hocam bu cumartesi ben de 1,2 yeni Aveo'ma nakit 800 liraya Aldesa lpg taktırdım Ankara'da.Yağlama sisteminin faydalı olduğunu umarak taktıracağım onu da 500-1000 km ler arasında(fiyata dahil).Sübapların yağlama ile en az 50 bin km. dayanacağını tahmin ediyorum.Ankara'da iseniz montajcıyı pm den tavsiye edebilirim.Performans olarak fark hissedemedim ama ekonomik olacağı kesin benzini 4.85 ten alırken gazı 2,47den aldım doldur dedim 75 lira tutmadı bile.Aracımı alır almaz taktırmadığıma pişman oldum.Km başı en az 10 kuruş kardayım artık 8 bin km'de 6 ayda çıkarırım parasını.
  • kesinlikle taktırın.
    2 senede amortiler, sonrada kara geçersiniz.
    aracınız satarken lpg li olmasıda avantajdır benim gözümde.
    lpg ucuz ve temiz bir yakıttır. teşvik edilmeli.
    ben olsam kesinlikle taktırırdım.
  • aracım sizinki ile aynı yeni aveo 1.4 lt
    nisan ayında alıp yaklaşık 1500km sonra landirenzo marka lpg taktırdım
    şuan aracım 22bin km yaklaştı.ayda en az 600km yapıyorum.uzun yolda 28-29 litre lpg ile 400-425 km yapıyorum.aynı şekilde geçen hafta depoyu doldurup ş.içinde 321km yaptım.bu zamana kadar geçen zamanda söyleyeceğim tek şey ustanızın çok iyi olması, lpg taktırıp taktırmamak size kalmış.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar son birkaç haftadır kafamı kurcuklayan bir soru bu arabamı bir yakınımın maddi sebeplerinden ötürü satma arefesindeydim fakat çok şükür ki giderdik bu sorunu.

Araç:Yeni Aveo Sedan 1.4 LT 100 HP 140 Nm Tork 1173 kilogram.

Yılda 15.000 kilometre yapıyorum bazı ekstra sebepler çıkarsa 16-18 arası da çıktığım oluyor.

Bu aracım ile 1 yılda tam 16.000 kilometre yol yaptım.

Benzin:4.87 lira

LPG:2.64 lira

Aracım benzinde şehiriçi:7-9 litre

Şehirdışı:5-7 litre arasında yakmakta.

Aracı şehiriçinde kullanmıyorum desem yeridir %80 şehirdışında yapıyor bu kilometreyi.

Yılda 15.000 kilometre yaptığımı varsayarsak.

Aracımın şehirdışında ortalama 6 litre yaktığını varsayıyorum.

4.87x6=29 lira 100 kilometrede yaktığı yakıt.

29x10=290 1000 kilometrede yaktığı yakıt.

290x15=4300 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt.

LPG ortalama şehirdışında 9 litre yakıyor desek.

2.65x9=24 lira 100 kilometrede

24x10:240 lira 1000 kilometrede

240x15=3600 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt

15.000 kilometrede yaklaşık 700 lira kar etmiş olacağım.

Ortalama bir kit 1000 lira desek ve aracım aliminyum subap olduğundan dolayı 15.000 kilometre sonra değişeceğini varsayarsak bunu da 500 lira olacağını düşünüyorum.

Toplam 1500 lira masrafı var bana LPG'nin

Eğer aracıma LPG taktırırsam 30.000 kilometre sonra kendini amorti edip bana kar ettirmeye başlayacak.

Sizce aracıma LPG taktırmaya değer mi ?
    Aracımın şehirdışında ortalama 6 litre yaktığını varsayıyorum.

4.87x6=29 lira 100 kilometrede yaktığı yakıt.

29x10=290 1000 kilometrede yaktığı yakıt.

290x15=4300 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt.

LPG ortalama şehirdışında 9 litre yakıyor desek.

2.65x9=24 lira 100 kilometrede

24x10:240 lira 1000 kilometrede

240x15=3600 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt

15.000 kilometrede yaklaşık 700 lira kar etmiş olacağım.

Hesapta hata var. Benzinde 6 litre yakan araç LPG'de kesinlikle 9 litre yakmaz. Maksimum 7-7.2 bandına çıkar.

Hadi siz bunu 7.5 alın ki ihtimal bile vermiyorum bu rakama ulaşacağına..

2,65*7,5: 19,875 yani yuvarlak hesap kilometrede 20 kuruş

15.000 km de bu rakam 3000 liraya karşılık gelir. Yani yıl bazında 1300 lira kâr etmiş olacaksınız.

Ayrıca kaliteli bir kit taktırdığınız sürece 15 bin km sonra supap eritmez. Prins'in ValveCare teknolojisine göz atmanızı tavsiye ederim.

http://www.prins.com.tr/valvecare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 18 Şubat 2013; 11:22:07 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.