Şimdi Ara

Sizce macera mı arıyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gene sallama yorumlar yapıyorsun Sizce macera mı arıyorum? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

İtirazın varsa yaz, yoksa debelenme diğer konularda yaptığın gibi sessizce uzaklaş.

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Kafa karıştıracak birşey yok ki

A serisi premium araç değil

A3 değil

1 serisi premium araç arkadan itişli küçük 3 denilebilir ama 2 kişilik arkası bagajı dar

Volvo V40 da premium her köşe başında yok küçük S60 kalite konfor olarak fakat onda da iç mekan bagaj dar

Giulietta spor araç (170lik olan) tasarım donanım performans iyi,iç mekan diğerlerinden geniş ama şu var en nihayetinde

Bunlar aile otomobili değiller, Jetta mı alsam diyecek bir üyenin kapısına bile yanaşmayacak alakasız arabalar

Bütçe belirleyeceksiniz, kriter belirleyeceksiniz (sedan hb sw SUV vs), arabaya kaç kişi binecek senelik kaç km yapacak bagaj vs

Ayrıca olası masraflar için ne bütçe ayrılacak onu belirtip sonra araba seçeceksiniz bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 11 Aralık 2023; 21:5:7 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

A3 passattan daha kalitelidir üzgünüm .

• Moueson kullanıcısına yanıt

Passat ne alaka kafan mı iyi?

Ayrıca madem A3 passattan kaliteli Konusunu aç sıkıyorsa Sizce macera mı arıyorum? 

Artık topuklayabilirsin

• Evet

• hocam egez 1.4 sıfır, bmw 1.16d 2015 sıfır (o yıl yeni kasaaydı galiba otomatik) araçları kullandım. yakın arkadaşıma sıfır alıp sayısız olarak 1.16d şehiriçi uzun yol da kullandım. egea da keza. egea gitmiyor evet. tüp takılırsa da kokluyor diyelim hadi. 301 şirket aracı dizel olarak benzinli egealardan kat kat üstün. egeanın da 1.6 dizelleri iyi gidiyor. full donanımlı hb egeaya biner yeni olmasıyla devam ederdim. 1.16d nin parçası pahalı, yakıtı da 7.6 şehirici, 6 şehir dışı ortalamalarıydı. arka koltuk yok sayabilirsiniz. bagaj da keza öyle. son kasa 1 kasalarda bagaj ve arka koltuk düzeltildi. arkadan itişli olması kar yağışlı bir memlekette yaşıyorsanız yolda tutmakta sorun yapıyor demişti arkadaaşım.

benim fikirlerim bunlar.

• aman hocam yapmayın dertsiz başınıza dert almayın

• 2014-2016 Mercedes c180 bakin, 1 serisi veya a serisi( üretimi bitecek tavsiye etmem) ,d segment size dar gelmez yakit olarak da benzinde bindiğiniz 1.4 egeayla ayni yakarsiniz, BMW hiç bakmayin pejo motor sorunlariyla arabadan soğursunuz bir de rahat duramazsiniz, sevgilerle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

@Acil Stop adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

10 yaşında BMW alma fikrini sanayi ustaları beğendi

2006 model BMW X5 4.8is 360 HP araç var şuan bir kere sıkıntı çıkarmadı 190bin km 4 teker bağımsız airmatik 4 koltuk ısıtma vs var

Hayatında hangi arabalara bindin Allah? Skoda Favorit Tofaş Şahin?

BMW E60 vardı 2007 520d vardı çok önce

Bakımsız araba tabiki sorun çıkarır ayrıca ben hayatımda sanayii gitmedim hiç siz herhalde özel servislerin bile bakmadığı Tofaş Şahin vs biniyorsunuz yada 1990 model Japon

Arabalarımız hep özel servise götürdük sanayiide emin olun ucuza çıkıyor

Astra J 1.4 turbo özel Opel servisine

Volvo S40 1.6 dizel özel Ford servisi

Peugeot 308 özel servis

BMW araçları özel BMW servisi

• 10 yasinda bmw alacagina daha genc bur megane vb alsan daha mantikli olur

• SayınOzi kullanıcısına yanıt

@SayınOzi adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

10 yasinda bmw alacagina daha genc bur megane vb alsan daha mantikli olur

Gardaş konu gençlik değil ne kör cahilsiniz abi siz? Konu kalite konfor güvenlik vs

Daha araçlar arasındaki farkı anlayacak vizyon bile yok ki sizlerde sana at arabası versem onuda beğenir binersin

Şu aracımız 2010 model Volvo idi 2018 Renault vs binince teneke geliyordu renonun kapısı kapatırken elimde kalacak hissi vardı bırak kazayı , renonun içi 8-10 yaş genç ama iç plastik koltuk vs daha bitik idi

Sizce macera mı arıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 12 Aralık 2023; 10:35:24 >

• 10 yaşında bmw ya da 3 yaşında renault bu çok da önemli değil aracın bakımlarını aksatırsan her türlü sanayi ustalarıyla abi kardeş oluyorsun. Geçmişi bilinen bakım kayıtları olan her araç alınır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • +1

yaklaşık 8 yıl 90.000 km dir 1.16i kullanıyorum, bir kere bile arıza vb. bir durum yaşamadım. Her 10.000 km de bir bakıma soktum, bakım parçalarını (yağ filtre vb.) hep düzgün markalar kullandım.

• Maşallah ok gibi duruyor araç... Volvonun yeri bambaşka.

Aslında kafamda ki sorun bu. Herkes saçmalama 10 yaş birden geri atılır mı? attan inip eşeğe binilir mi? O yaştaki premium sınıfı araçlar şöyle üzer böyle üzer. Egea'ya binmeye devam yok git megane al daha iyi. Evet yeni yenidir ama ben bunu sormuyorum. Ailemi ve kendimi daha güvenli hissedeceğim bir araç bakıyorum. Örneğin dün jetta nasıldır diye sordum ya senin kafan çok karışık dendi. Evet kafam karışık ve karışık olduğu için burdayım. Başka bir arkadaş üste 300 verip 10 yaş daha yaşlı arabaya binmek refah değil demiş mesela. Evet kardeşim 300 bini dövize yatırıp güvenlik ve konfor olarak tatmin etmeyen araçlara binmek refah çünkü. Her ne kadar cazibelerini kaybetmeye başlasakarda bugüne kadar 11 araç değiştirmiş biri olarak alman araçları gerek konfor gerek güvenlik açısından daha mantıklı geliyor. Bunun araç yaşıylada bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen de premium olmasa da alman grubu araçlara yöneleceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 12 Aralık 2023; 11:35:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden araç bilgilerini yazabilir misiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şu an için 4 adet aracım var,

- 2020 Mazda mx5 (ilk sahibiyim)

- 2022 Clio (ilk sahibiyim)

- 2022 Peugeot 308 gt (ilk sahibiyim)

- 2014 1.16 i (ikinci sahibiyim)

Bunlardan önce de Corsa Clio 4 Megane 4 Astra K vardı, onlar gitti.

Yukarıda saydığım araçlar ile kıyaslama yaparsak Mazda Mx5 dışında (farklı bir kategoride olduğu için katmıyorum) BMW yol tutuş, hissiyat, direksiyon tepkileri, far (led matrix güzel bir teknoloji ancak bana göre old school bi-xenon farların tepkisi daha iyi), motor tepkileri ve hızlanma, ZF8 şanzıman, oturuş pozisyonu, kullanılan malzeme kalitesi bu araçlardan daha iyi seviyede. Bağımsız süspansiyonları, 50:50 ağırlık dağılımı sert direksiyon gibi etmenler gerçekten iyi bir arabaya bindiğinizi hissettiriyor.

İyi olmayan yanları ise araç en fazla 4 kişilik ve arkaya oturacak insan iri yapılı ise pek rahat edemez.

Kaskosu 2014 ten beri yapılmasına ve hasarsızlık indirimi olmasına rağmen neden bilmiyorum ancak Mazda MX5 ten bile daha pahalı, muhtemelen şirket üzerine kayıtlı olduğu için olabilir.

Yukarıda saydığım araçların hepsinden daha fazla yakıyor, otoban kullanımında 120 km de 7-7.5 lt arasında geziniyor.

Pek fazla oyuncağı yok, NBT ekran ile çözülebilir ancak ben pek ihtiyaç duymadım açıkçası.

Benim aklıma gelenler bunlar, varsa bir sorunuz yardımcı olmak isterim.

• Sizin bütçeniz nedir onu yazsanız , Egea kötü araç değil tamam ama 1.4 atmosferik motoru ile ben kullanmam şahsen ve iç malzeme kalitesi bana göre kötü

BMW 1 serisi alırsanız 2015 ve üzeri makyajlı kasa sanırım onlara bakın

Şu kasa

https://www.sahibinden.com/s/NVA1fWMN

Yada Golf vs olur , Opel Insignia 2015 üzeri hem güzel araçlar hemde fiyat uygun piyasa aracı olmadığı için

Selamlar, yanıtladım.

• Allah'ım bu nasıl bir ego böyle?

İmzamda bindiğim araç yazıyor avatarımda ise logosu var.

Konu kimin hangi arabaya sahip olduğu mu?

10 yaşında ikinci el bir BMW'nin sıkıntı çıkaracağını bilebilmek için medyum olmaya da gidip ikinci el bir BMW alıp sanayi köşelerinde gezmeye de gerek yok.

Bmw markası dün çıkmadı ortaya 100 yıllık bir marka ve son 40 yılına tanık olmuşuz etrafımızda kullananlar olmuş, yıllardır otomobil forumlarında aktif olarak bulunuyoruz. Ekonomik olarak premium sınıfta araç alma ihtimalim olduğunda bile Mercedes A180 ve ve Volvo S60 bakmış ama 3.20'ye yaklaşmamış insanım. Neyin ne olduğunu sizin kadar biliyorum merak etmeyin.

BMW'yi kişisel olarak seviyor olabilirsiniz saygı duyarım ama insanları enayi yerine koyar gibi sorunsuzluğuyla da övünemezsiniz.

Benim için sorun değil de sanayiden çıkmayan BMW'ci tayfaya ayıp ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 12 Aralık 2023; 13:24:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.