Arkadaşlarım gerçek kilomu öğrenince şaşırıyorlar. ama yağ oranımda düşük değil. Geniş yapılı olduğumdan daha zayıf duruyorum sanırsam. |
Şişman olmaya doğru mu gidiyorum? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İnternetten bakarak mezura ile yağ oranı ölçebilirsin. % 10-15 arası fit oran.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben 16 yaşındayım 1.67 boy 85 kilo ama eski zamanlarda spor yaptığım için yapılıyım ama obezlik denilir mi denilir.
Vücut Yağ Oranı: %22,40
Yağ Kitlesinin Ağırlığı: 17,92 kg
Yağsız Vücut Ağırlığı: 62,08 kg
Yağ Oranı Kategorisi: Ortalama vücut
Sonuç:
Yüksek yağ oranı
Cidden çok mu fazla, boyun 37 ve bel 92 kalça 106 cm. çok mu fazla öyle göbeğim de görülmüyor.
-
ya ben?
-
Gayet iyisin bence boyuna göre kilon iyi
çok mu hızlı almışım sence yoksa bu yaşlarda normal mi?
-
Bu yaşlarda normaldir aga ergenliğe giriyorsun şeklin şemalin yerine geliyor vücut oturtturyor kendini daha 15.5 mussun sanırım daha 20 yaşlarına kadar boyun baya uzar benim iş bitti endokrin doktorum minimum 1.70 dedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertingencosu -- 2 Ocak 2024; 22:17:12 >
rahatladım ya sağ ol dostum. şu sıralar çok hızlı alıyormuşum gibime geliyor çünkü millet almışsın diyip duruyor.
-
Sıkıntı etme reis boyuna göre iyisin. Senin boyunda nice kilolular var beter.. haline şükür et.. en fazla dikkat edersin yediklerini 2 tabak yerine 1 tabak. Bende rejime girdim halime şükür ediyorum geçen sene daha kötüydüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertingencosu -- 2 Ocak 2024; 22:19:16 >
Zaten genelde bir tabak yiyorum :d nasıl alıyorum bende bilmiyorum ama. 65ten bu kilolara çıkınca kötü geliyor ama dediğin gibi başkalarını düşündükçe de şükretmek gerek.
-
Genetik ve metabolizmaya da bağlı olabilir. Yediklerini eritemez belki metabolizma. Ama sıkıntı etme iyisin.
Yukarıdaki arkadaş haklı. Boyuna göre kilon iyi. İnternetten vücut kitle indeksine göre kilolu çıkarsın ama onlara bakma. Önemli olan yağ oranın ve aynadaki görüntün.
Bide yağ oranında erkekler için kalça ölçüsü istemez bayanlar için olanı hesaplamış olabilirsin.
Yağ oranı düşürmek istersen önerim. Kalori açığı (300-500 arası açık günlük) , ağırlık antrenmanı en son cardio.
ben çocukluktan ve geçen yıla kadar epey zayıftım ne olduysa bu yazdan sonra oldu herhalde pcninde etkisi var anlamadım. bu gidişle 90-100 olmaktan korkuyorum.
-
Ben pandemiden önce baya zayıftım 40-50 kilo sonra pandemi girdi tabi dışarı çıkma yasağı vesare derken baya telefon başında vakit geçirdim 105 kilo olmuştum.. tabii bundan dolayı şeker sınırı koyuldu endokrine gitmeden önce diyetisyen sayesinde 75 e inmiştim. Sonra insülin tedavisi için endokrine gittim koruma ve dengeleme aşamalarından dolayı 85 oldum. Ama şuan zayıflamam lazım doktor kızdı beni serbest bıraktı. Annem salmıştı doktor dedi bende ağzıma dur diyemedim sonum böyle. Biraz dikkatli olmakta yarar var pcden uzaklaş obezitenin en büyük düşmanı dışarı çık biraz turla reis. Ben öyle yapıyorum ara sıra. Ama kilolu olmamın sebebleri var ailevi sorunlar yaşadım geçen sene çöktüm baya sonra 5 ay önce canımdan çok sevdiğim amcam 43 yaşında hayatını kaybetti bayramda bir kuru söz bile söyleyemedim. Arife günü kaldırılmıştı hastanaye. Depresyon+stres+ derken kiloyu aldım ama zarar kendine. Sağlıklı beslen gerisi yalan. Günde 30 dk yürü evde mekik filan çek yeter. Senin boyun kilona göre iyi takma boşver...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertingencosu -- 2 Ocak 2024; 22:38:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
anladım knk baya zorlu bi süreç olmuş senin için anlaşılan. geçmiş olsun.
-
ekmek yeme hocam gerisi fos
Çok yemiyorum zaten.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X