Sizce kilolu mu oluyorum ya da oldum mu? Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? 15.5 yaşındayım bu arada. 2022, Eylül Boy:175 Kilo 65 2022 Aralık Boy: 176 Kilo 69 2023, Mayıs Boy:177 Kilo:68 2023, Eylül Boy:177 Kilo 75 Ekim-Kasım 177 boy 77 kilo Şu an 177 boy 80 kilo Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir? kilo alımının neden ve nasıl durduracağımı hiç bilmiyorum. bu forumda benden yaşça büyüklerim benim yaşımdayken böyle bir durumla karşılaştılar mı? Ne yaptınız? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 1 Ocak 2024; 1:4:7 > |
Şişman olmaya doğru mu gidiyorum?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Boy 1.80 kilom 114 ben obez değilim ağır yaşamlara bakıyorum adamlar 200 kg düşünce göbek atıyor...
-
Kesinlikle hayır...
-
anladım teşekkürler
-
Maalesef fazla kilolusun. Beden kitle indeksi diye bir sey var, boyunu kilonu girip hesapla. Sagligini yitirirsin erken yasta. Islenmis gidalardan, ozellikle abur cubur, fast food ve kirmizi etten, beyaz etten mumkun mertebe uzak dur.
Balik, taze sebze ve meyve, bakliyat, kuruyemis agirlikli beslen. Tereyagi yerine zeytinyagi kullan. Ve egzersiz yap, her gun alistira alistira vucudunu kos.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En az 40 kg fazlan var. Morbid obez sayılırsınquote:
Orijinalden alıntı: Abdullah_C@NBoy 1.80 kilom 114 ben obez değilim ağır yaşamlara bakıyorum adamlar 200 kg düşünce göbek atıyor...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl ya, ben öyle çok abur cubur da tüketmiyorum. hatta nerdeyse hiç. sadece okulda öğleleyin poğaça yiyorum o kadar. evde de pilav üstü etli yemek ya da tavuklu bir yemek yiyorum o da genelde 1 tabak bazende 2 tabak.
-
peki ya ben?
-
Oransal açıdan çok yüksek, gelecek yıl içinde aynı oranda arttırsak 100 kg ı geçiyorsunuz bir sonraki sene ise 120 ... 150 ,,.,,, 200......
Oranı devam ettirip ettirmemek şişman olup olmamak tamamen kişinin kendi elindedir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
oransal olarak artması imkansız değil mi ve bu durmaz mı yada boya gitmez mi ki? cidden o kadar olur muyum korkmaya başladım.
-
ve şimdi orantasal olarak hesapladımki kilomun %23ü kadar almışım ve her yıl kilomun %23ünü alırsamki bu düşük bi ihtimal bence ama dediğiniz gibi orantısal olarak dedikleriniz tutuyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerimİze -- 1 Ocak 2024; 18:56:20 > -
iyi bence
-
peki bu kadar kilo almam normal mi?
-
10 kg kadar fazlan var. İşin kolay. 2 ayda sağlıklı beslenerek, spor yaparak işi bitirirsin. Unutma, yıllar geçtikçe metabolizman yavaşlayacak, kilo alman kolay olacak. Belli bir fazlalıktan sonra kilo vermek çok zordur. Ya cerrahi bir operasyon gerektirir ya da ben kilolarımdan memnunum eheuehhe diye savunma mekanizmasıyla yaşarsın.
-
177 boy a 80 kilo çok değil. Kas oranın nasıl yağlı mı vücut ? spor yapıyor musun ? Bunların hepsi sonucu değiştirir. Vücut kitle endeksine göre şişman yada fazla kilolu olabilirsin ama o sadece kilo boya göre hesaplama yapıyor yani kas yağ önemsemiyor.
Ama kilo vermek istiyorsan Günlük kalori ihtiyacını hesapla( İnternetten kolayca yapabilirsin) bu ihtiyaca göre günlük ihtiyacının 300-500 kalori aşşağısı beslen. Bir anda çok sıkı diyete girme yada karbonhidratı ve yağı direk kesme 3 gün sonra başın döner gözünün önü kararır. Dengeli beslen ve bol su iç. İmkanın varsa spor yap( Evde şınav mekik barfiks de olur.)
-
body building yap salona gidemesen bile eve dumbell al şınav barfiks çek
-
Yok yok 100 kg fazlam var... Az söyledin 40 kg diye, adamlar 350-400 kg geliyor ağır yaşamlarda benim kg ulaştıklarında dal gibi kaldım diyorlar... TR de üzerime elbise bulmakta zorlanırdım ABD ye gittiğimde hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. TR dekiler gerçekten zayıf ve küçük...
-
peki sence çok mu hızlı alıyorum?
Benzer içerikler
- cimcif nedir
- sizi görünce heyecanlanan erkek
- yeşil peri
- promil kaç saatte düşer
- alçıdan çıkan kola ne yapmalı
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- telegram indirim kanalları
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X