Şimdi Ara

SİZCE PROBLEM HANGİSİNDE ACABA? GTX 770 - Z77A G45

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, hepinize iyi forumlar öncelikle. benim sıkıntım şöyle, msi z77 ga45 anakartımda asus gtx 770 ekran kartı kullanmaktayım. son bir aydır online battlefield 3 oynarken, birkaç round oynadıktan sonra serverda bölüm değişirken aniden siyah ekrana dönüyor bilgisayar ve kilitleniyor. görev yöneticisi veya masaüstüne dönemiyorum. reset atmak zorunda kalıyorum. pc tekrar açılınca oyuna giriyorum, 4-5 round sonra sadece bölüm değişirken yine aynı siyah ekran, ama pc çalışıyor.

ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları normal, (zannediyorum ki fazla olsaydı tamamen kapanması gerekirdi pc'nin) herhangi bir bileşene overclock durumu yok, sürücüler güncel, sizce bu sıkıntının kaynağı nedir? bölüm değişip yeni round başlarken bu hatayı vermesi acaba SSD kaynaklı olabilir mi?

yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler şimdiden.

ek olarak dün akşam bir video izleyecekken firefoxta aniden tüm ekran pembe oldu, flash player güncel ama sizce neden yapıyor olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnestico -- 16 Mayıs 2014; 10:00:26 >

• Belki monitörden olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu tip sorunları hemen tespit etmek kolay değil. farklı oyunlarla deneme yoluyla bulmanızı tavsiye ederim. eğer sorun cıkmaz ise battlefield ya da işletim sisteminde sorun vardır büyük ihtimal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

hocam bu tip sorunları hemen tespit etmek kolay değil. farklı oyunlarla deneme yoluyla bulmanızı tavsiye ederim. eğer sorun cıkmaz ise battlefield ya da işletim sisteminde sorun vardır büyük ihtimal.

işletim sistemim w7 pro 64 bit güncel. dediğiniz gibi farklı multiplayer oyunlar denemeliyim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic si

quote:

hocam bu tip sorunları hemen tespit etmek kolay değil. farklı oyunlarla deneme yoluyla bulmanızı tavsiye ederim. eğer sorun cıkmaz ise battlefield ya da işletim sisteminde sorun vardır büyük ihtimal.

işletim sistemim w7 pro 64 bit güncel. dediğiniz gibi farklı multiplayer oyunlar denemeliyim sanırım.

evet tespiti kolay değil.

ilk önce sana atacağım isoyla bir format at ve driverleri güncel olarak yükle sonra tekrar test et oluyorsa direk arkadaşından farklı bir ekran kartı al veya sen ekran kartını başka pc ' de dene sonucu bildir. bunları yapamam diyorsan yardım etme olanağımız baya kısıtlanır.

• Arkadasim farcry da bazen 5 bazen 35 dk sonra rakilma sorunuylabasvurdu... anakarti fegistirdiler kar etmedi islemciden bile supelendik cunku ekrqn karti 1 hafta onceye kadar calisiyordu... sorun ekran kartindanmis... iade edip 760 aldi problem yok...

bf3 de round degistititken atma bende 2 GB ram ile iskence ederken oluyordu...4 e gecince cozmustum...

ayrica temiz format da bazen ise yarayabiliyir... BF3 de akicilik artmisti format sonrasi bnm pc de...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: civic si

quote:

evet tespiti kolay değil.

ilk önce sana atacağım isoyla bir format at ve driverleri güncel olarak yükle sonra tekrar test et oluyorsa direk arkadaşından farklı bir ekran kartı al veya sen ekran kartını başka pc ' de dene sonucu bildir. bunları yapamam diyorsan yardım etme olanağımız baya kısıtlanır.

hocam o isoyu bana atsaniz

• evet arkadaşlar sorunun kaynağı ekran kartının biosunu güncelleyince geçti, çözümü tomshardware'da buldum.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1872602/asus-gtx770-dc2-crashed.html

aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaşlar olursa umarım yardımcı olur onlarada bu konu. emeği geçen herkese teşekkür ederim.
  • Bende aynı ekran kartını yeni aldım 8-9 gün oluyor, ne olur ne olmaz iade falan etmek gerekirse diye ilk gün asus'un sitesinde gördüğüm bios güncellemesini yüklemedim ama şimdiye kadarda bu problemi yaşamadım. Titanfall oynuyorum, BF4 (Single Player) oynuyorum Skyrim oynuyorum COD:Ghosts oynuyorum tümü 1080p ultra ayarlara çok yakın (bazı oyunlarda aa 8xte ve gölge efektleri ultranın bir altı ) ama hiç sorun olmadı. Belki anakart ve ekran kartı uyuşmazlığı durumudur ve yeni bios bu sorunu gideriyordur. Bios açıklamasında improved stability diyor sadece. 30 Gün dolana kadar da yüklemeyi düşünmüyorum.
  • olayı çözdüğüne sevindim bişi soracam aynı işlemciyi kullanıyoruz ne kadar oc yaptın acaba benimki 4.2 ghz
  • Steelbow S kullanıcısına yanıt
    furmak isimli programda 1080p test kısmında test et kartını, test hemen bittikten sonra bir test daha başlat eğer sıkıntı çıkarmazsa kartın anakartınla uyumludur büyük ihtimalle. ben bu anakartta 660ti amp kullanıyordum onu sattım ve gtx 770 i aldığımda da anakart görmüyordu anakartın biosunu güncelleyince görmeye başladı. bence bir dene furmak programında hocam.
  • ghost recon advanced kullanıcısına yanıt
    valla usta, bu işlemciye sadece merak için yaptım OC. o da anakartın otomatik programı ile yani oynadığım tek oyun bf3 zaten OC ye gerek yok bu yüzdende biraz ellemiyorum yani toplamda iki saat falan kullandım 6-7 aydır işlemciyi OC ile.
  • 3.8 ghz hızamı çıkardın ?
  • ghost recon advanced kullanıcısına yanıt
    4.2 otomatik alıyordu anakart.
  • ben 4.2 ghz ye çıkardım normal olarak 3.8 ghz oluyor ama bi arakdaşla uğraştık o şekilde yaptık i7 3770 işlemciyi yakalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.