Şimdi Ara

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç voltajlarla oynamak yok tak kullan bakıyoruz işte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Hiç voltajlarla oynamak yok tak kullan bakıyoruz işte..
    Voltajı sabitleyince hiçbir testte 80 dereceyi görmedi henüz işlemcisi. Verdiği voltaj komik zaten aynı voltajı ryzene versen 3.8 falan belki çalışır OCli ve stok halleriyle test edicez hocam zaten sizin merak ettiğiniz konular varsa teste bunuda dahil edin diye söylersiniz. Dediğiniz testleride ayrıca yapıcam
  • Kardeşim lafı çevirme tak kullan demedik mi? Siz bu yüzden şikayet etmediniz mi demin?

Tamam tak kullan test istiyorum bukadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 23:21:0 >
  • quote:

Kardeşim lafı çevirme tak kullan demedik mi? Siz bu yüzden şikayet etmediniz mi demin?

Tamam tak kullan test istiyorum bukadar basit.
    Evet tak kullan istiyorum. Şu son 2 haftadır ryzen sayesinde donanım bilgim epeyce arttı sağolsunlar Bu bilgileride kullanayım diyorum işte ocli ve stok halleriyle test edicem daha sonra stok haliyle 9900k'yı kullanmaya devam edicem muhtemelen. Dahada 10 sene bilgisayar kasasını açıp bios pilini sökmeyle falan uğraşmam heralde diye tahmin ediyorum.
  • Geri vites yapıyorsun ..

2 Farklı mühendislik ürünü 2 farklı marka 2 farklı model ve yapı olarakta aralarında 7700k ile 3700x in 2 katı çekirdek vs gibi durumlar olan bir konuda ozaman sağda solda bilgisayardan anlamadığını kendin itiraf ettiğin halde ryzen önermeyin tak kulan iyi çalışan işlemci değil diye diye gezip kolpa yapmayacaksın..

Ek: (7700k nın ısı sorunlarına da bir araştırma yapı ver bir zahmet)

Hadi iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 21:21:32 >
  • quote:

Geri vites yapıyorsun ..

2 Farklı mühendislik ürünü 2 farklı marka 2 farklı model ve yapı olarakta aralarında 7700k ile 3700x in 2 katı çekirdek vs gibi durumlar olan bir konuda ozaman sağda solda bilgisayardan anlamadığını kendin itiraf ettiğin halde ryzen önermeyin tak kulan iyi çalışan işlemci değil diye diye gezip kolpa yapmayacaksın..

Ek: (7700k nın ısı sorunlarına da bir araştırma yapı ver bir zahmet)

Hadi iyi akşamlar.
    Ben bilgisayardan anlarım hocam donanım bilgimde iyidir aslına bakarsan. Yıllarca intel işlemcilerde oc yaptım. Dediğin gibi 2 farklı marka ve 2 farklı model yapılarıda farklı bu yüzden ilk defa kullandığım ryzen konusunda bilgisizdim. Ben konuyu bu ay sonuna doğru testleri bitirip açarım seninde yüzünde varsa gelip orada konuşursun. Bellek gecikmelerini falanda katıcaz daha işin içine. Çok eğlenicez bu forumdaki ryzen önerenlerle çook.

• Latency Bilmediğimiz bir şey mi?

Niyeti bu olan adam Ryzena macun sürmez gene sıcak çıkartır ne bileceğim ne kadar gerçekçi oldugunu testlerin?

Ben demişmiyim 3700x auto kesinlikle daha az ısınır dediğim tekşey auto 9900k nında sıcak çalıştığı ve bunu senin görecek olman..

2 sinin arasında fiyat segmenti olarakta uçurum var bunuda bir mukavele cebine koy dursun.

Hadi iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 21:23:22 >
  • kullanmayı öğrendiğinde haber verirsin değil mi?

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz
  • quote:

Latency Bilmediğimiz bir şey mi?

Niyeti bu olan adam Ryzena macun sürmez gene sıcak çıkartır ne bileceğim ne kadar gerçekçi oldugunu testlerin?

Ben demişmiyim 3700x auto kesinlikle daha az ısınır dediğim tekşey auto 9900k nında sıcak çalıştığı ve bunu senin görecek olman..

2 sinin arasında fiyat segmenti olarakta uçurum var bunuda bir mukavele cebine koy dursun.

Hadi iyi akşamlar.
    He aynen ryzene macun sürmem hatta intel için kasanın yanından üflerim hava akışı olsun diye

Ben zaten öncelik olarak 9700k ile karşılaştırmasını yapıcam. Sende seneYE 4600 çıkınca 4 senelik işlemci olacak olan 8700k'nın helvası yeniyor, 8700k'ya yakın performans falan diye konu açarsın.

Ryzen işlemciler 9900k seviyesine gelince mesaj at sen bana olur mu 5 seneye kadar bekliyorum mesajını beraber 9900k'nın helvası yeniyor konusunu açarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 10 Aralık 2019; 21:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kullanmayı öğrendiğinde haber verirsin değil mi?

Gitmiş en dandik en ısınan anakartı almış boşver ya.

Biraz araştırsaydı o anakartı almazdı ör:
    der8aueryoutube
    RYZEN 3950X "simulated": VRM Testing 11 X570 Mainboards
    https://www.youtube.com/watch?v=o0vmGHbwx1M&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 22:0:16 >

• Beklenir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SAGLAMMORUQ S kullanıcısına yanıt
    Bende 2600+ rx 5700xt var herhangi bir darboğaz yaşatmıyor.Ama 3600 tek çekirdek performansında iyi olduğu için 3600 tercih etmen hayli hayli yetecektir sana.İşlemci performansı konusunda tereddütün olmasın ryzen serisi canavar gibi çalışıyor zaten hangisini alırsan al pişman olmazsın.5700 xt de hakkını fazlasıyla veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gitmiş en dandik en ısınan anakartı almış boşver ya.

Biraz araştırsaydı o anakartı almazdı ör:
    https://www.youtube.com/watch?v=o0vmGHbwx1M&feature=youtu.be

Alıntıları Göster
    Senin gibi bilinçli bir şekilde marka fanatikliği yapan hatta amd çalışanı olup menfaat sağlamak için forumda 7/24 konulara yorum yaptığını düşündüğüm kişilerin banlanması gerekir esasen.

Tek bir incelemenin tek bir kısmını atarak manipüle etmeye çalışıyorsun insanları. Bunun defalarca diğer konularda yüzüne vurdular hala yüzsüz gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Ben bu anakartı bilerek ve isteyerek aldım fiyatı zaten b450 tomahawk civarına denk geldi bana.

Senin gibi tüm gün işi gücü forumdaki amd/intel konularına yorum yapıp amdyi öne çıkaranların normal forum kullanıcısı olduğuna inananlar varsa buyursun inansın. Umarım sizin gibi bu forumdaki kullanıcıları manipüle etmeye çalışanlar için bir önlem alırlar.

• öncelikle iyi akşamlar :D Size bulaşma zamanım hocam kusura bakmayın da fikir, bilgi yardımı lazım .D sıkıntıysa simdiden söyleyin yazmayım bidaha :D 2 kisiyi özelden soru yagmuruna tutuyorum da :D sizde bilgili ve iyi yorum yapan biri geldiniz hemen yapıştım :D
    FAKAT ÖZEL KAPALIYMIŞ NEYSE :D

HERYERE yapıştırıyorum siz konuyu görmemişsnizdir :D

ryzen 5 3600 - 3600x(Acaba r7 3700x e değer mi? bana göre deymez :D )
    arctic freezer 34 (noctua mı baksam? uygun varsa önerir misiniz?)
    rtx2080 asus oc 3fanlı
    xpg s11 pro nvme m2 ssd 512gb
    1tb hdd
    psu rm750x - hx750 ?? DĞEER Mİ? yoksa 700w 80+gold normal "be quiet mesela" al geç mi??
    b450 tomahawk max VEYA b450 aours PRO ????https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-rgb-3600mhz-cl16-ddr4-dual-kit-ram/
    kasa???

1- sistem iyi mi, skntı gördüyseniz veya tavsiyeniz varsa nedir?

2- kasaya bi türlü karar veremedim. 🙂 mb511, corsair spec, dark 5fanlı.....gidiyo.... 🙂 🙂 (güzel havalandırması iyi, görüntüsü hoş ve fanlar sessiz rgb olan kasa önerebilir misiniz)

3-4900e rtx2080 asus oc buldum alayım mı? yoksa 5200e evga ftw3 rtx2080 super mi alayım. 300tlye değermi?

4- arctic freezer 34, duyduğuma göre işlemcinin gövdesini tam kapamıyomus sogutmuyomus. 🙂 bi skntısı varmı. sizde varda ryzen 5 3600 ve arctic freezer 34. alayım mı a.f34? stok sogutucuyu satayımmı, eğer satarsam ne kadara satmalıyım?

5- corsair rm hx serisi almaya değer mi. 750w cok mu kaçar? 650 yeterli olur mu sisteme? mouse pad fln herşey rgb.

6-b450 tomahawk max da usb skntısı varmıs, chipsetle ilgili herhalde ? sizce alınır mı b450 tomahawk max?? bu anakart oc lere izin verir mi,( o ryzen 5 3600 konunuzdaki oc işi yani)

7- ramler güzel mi. b-die ram bunlar galiba finder'dan bakmıştım. 🙂 3600dan oc yapsam ii gider mi.

8-ssd hakkında düşünceleriniz nedir?

**EKRAN PG278Q - 2k 'DA ultra veryhigh oyun oynama"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 10 Aralık 2019; 22:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Senin gibi bilinçli bir şekilde marka fanatikliği yapan hatta amd çalışanı olup menfaat sağlamak için forumda 7/24 konulara yorum yaptığını düşündüğüm kişilerin banlanması gerekir esasen.

Tek bir incelemenin tek bir kısmını atarak manipüle etmeye çalışıyorsun insanları. Bunun defalarca diğer konularda yüzüne vurdular hala yüzsüz gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Ben bu anakartı bilerek ve isteyerek aldım fiyatı zaten b450 tomahawk civarına denk geldi bana.

Senin gibi tüm gün işi gücü forumdaki amd/intel konularına yorum yapıp amdyi öne çıkaranların normal forum kullanıcısı olduğuna inananlar varsa buyursun inansın. Umarım sizin gibi bu forumdaki kullanıcıları manipüle etmeye çalışanlar için bir önlem alırlar.

Alıntıları Göster

Ben sadece yalan yanlış veya eksik bilgileri düzeltiyorum elimden geldiğince sanada baya yardım etmeye çalıştım hatta dedim çok sıkıldıysan git intel al kardeşim için öyle rahat edecekse diye.. aç oku özel mesajları..

İddaa ediyorsun ispatlıcaksın amd ile bağım olduğunu ben sana ispatlayayım olmadığını.

Ayrıca olsam sanane olsam kimene kardeşim? Sevdiğim beğendiğim firmayı överim sana mı soracağım allah allah ya.

Özgürlüğümemi karışacaksın hoşlanmadın diye yokya..!

• Sana kullandığım intel işlemcileri yazıyım bak.

Pentium 2 400mhz

Ondan sonra amd dönemi oldu Duron-Athlon-Phenom 2
    SONRA

P4 3.2 ht yada ht siz olanıda kısa süre kullanıp iade etmiştim.

Core2duo E2180

Core2duo E5200

COREQUAD Q9550

İ7 930

3570K

4770K

6700K

Unuttuğum vardır sonra Ryzen 2600 yahu amd ile bağım olsa 3800x çekmiştim en kötü altıma 2600 neden kullanıyım..

1
    Be quiet hava soğutma sana stock 9900k testi sonucu söyliyim amd stok fanından iyi bu fan.

https://www.reddit.com/r/intel/comments/b1ei3a/i9_9900k_stock_reaching_temps_up_to_115c_in_aida64/

2
    BAK NH-D15 EN İYİ HAVA SOĞUTMA 280 Lik su sogutmalardan iyi çoğundan.

I'm running a i9 9900k on a gigabyte aorus z390 elite and cooling it with Noctua DH-15. While running AIDA stress test on core, cache, FPU and system memory I get 9% throttling, and temps around 90-100 celsius.

https://linustechtips.com/main/topic/1070390-i9-9900k-overheating/

Sana 9900k gibi tak kullan serin yeni işlemcinle iyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 22:55:9 >

• Aynen R5 4600 ü bekle, sonra o çıkınca R5 5600 ü bekle ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Yahu ne biliyosun belki o adam termal macun yerine arasına diş macunu sürmüştür İşine gelmeyince macun sürmemiştir ama işine gelince en kalitelisi dimi Belki adam arabistanda falan yaşıyordur 50 derece sıcakta ne bileceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 10 Aralık 2019; 22:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bence beklemek tamamen gereksiz bence r5 3600 yerine 3700x alıp devam etmek daha mantıklı yada 3600x alıp çünkü bu işlemciler oyun performansları gayet tatmin edici kulalcagınız kart 2080 yada 2080s degil ise

3600 yada 3600x tatmin edicektir
    bence sorunuzun en net cevabı bu.
  • Öncelikle konu sahibine cevap vermek istiyorum: 3600 alın geçin...

@Festigkeitt

Madem siz çok iyi biliyorsunuz gidip 9900K alın. Dünyada donanımdan anlayıp da Intel alan kalmadı. Almanya'da AMD pazar payı %80'i geçti, Gamersnexus kendi kullanıcılarına anket yapmış Intel alanlar %5 civarında AMD alanlar ise %95 civarında. Size sorsak %95 AMD çalışanı, kalan %5 de sizin gibi tarafsız kalite düşkünleri ( Ya da Intel fanları? )

9900K bazı anakartlarla oyun oynarken 80 dereceleri görüyor. Intel dediğin şirket 7700K ve 8700K'yi OC etmeyin diye açıklama yapmıştı ya. Sen hala Intel savunusu yapıyorsun burada. Intelin sizin gibi marka fanatiği olan insanlar dışındaki insanlara satış yapabilmesi için 9400F: 80 USD, 9600K: 120 USD, 9700K: 170 USD, 9900K: 250 USD şeklinde yeni bir fiyatlama yapması lazım. Bu da mevcut fiyatların %50 oranında düşmesiyle mümkün oluyor. Intel işlemciler bugünkü piyasada ederinin tam 2 katı fiyata satılıyor. Siz kazık yemek istiyorsanız afiyet olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.