Şimdi Ara

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İntel zibilyontan işlemcisi olmadığından listeye intelin 1-2 işlemcisi girmiş geriisi AMD. Renault da mercedese göre çoks atıyor. Griş seviyede amd 2000 tl ye kadar sonrası İntel. SMT olayına çok ayarım ryzen 7 3700x smt kaplaı ve i7 9700/k karşılaştırırım. SMT ve HT otundalarda negatif etki yapıyor. 6 core işlemci dolduğu için etkisi poziti
    f yönde olsada direk 8/8 veya 10/10 işlemciler oyunlarda daha iyi.
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Senin ne kullandığının bizimle çok ilgisi yok. Benim bir iddiam var bunu 3 sene önce de söylüyordum hala da arkasındayım. İkisi de stok ayarlardayken Ryzen 1600x, intel i7 7700K'den daha fazla işlem gücü sunan bir işlemcidir. Oyunlarda 1600X'in %8-10 daha düşük fps vermesinin bir önemi yok. İşlemcinin tamamını kullanan tüm test yazılımlarında arada %30 civarı ryzen 1600X lehine bir fark var. Mesela volkswagen golf toprak yolda (çok çekirdeği düzgün olarak kullanamayan oyunlar) Ferrariden daha iyi bir araba diye genel olarak daha iyi bir araba diyemeyiz. Kullanılan güzergaha asfalt yol(çok çekirdek desteği mükemmel olan oyunlar) yapıldığında Ferrari farkını gösterecektir. Ama belki de bugün sadece toprak yol kullanan bir adam gidip golf alabilir. 2-3 sene boyunca da işini daha iyi görür. Ama artık yeni nesil ryzenlerle bu fark da kalmadı. Yeni nesil ryzenler toprak yolda çok az daha kötüyken asfalt yolda 2 kat hıza çıkıyor. Bu durumda hep toprak yol kullananlar bile aynı fiyata daha güçlü işlemciye yöneliyor. Amd bu sebeple bütün dünyada satış tablolarını domine ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    arkadasım k serisi x serisi bir işlemci alıyorsun stok kullanıyorsun sacmaladın resmen dibine kadar overclocklucaksın bunları onun için para veriyoruz sonucta 2 sininde alıcısı belli 144+ isteyen intele yoneliyor 9900k nin gerisindeler oyunda bu arac muhabbetinin önemi yok ben sadece oyun oynuyom beni burası ilgilendiriyor 144+ veremedikten sonra benim için anlamıyok .
  • Cpu 3675mhz underclock ram 3000cl16 ryzen için berbat ötesi genede mediumda 144hz monitörü rahat beslemiş..

Yeter beyenmiyorsanız almayın kimse zorla aldırmıyor veya satmıyor yok ht kapat yok bilmem ne yap leke sürmeye çalışarakta bir yere gelemeyeceksiniz 2 çocuk kandırır elde olan işlemcileri itelersiniz belki okadar.

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz
    https://store.donanimhaber.com/0d/c4/dd/0dc4dd5a9a5103ab4bbc2310bf3ead4c.jpeg

FPS Testyoutube
    Ryzen 5 2600 RTX 2060 PUBG - 1080p - 1440p - 4k - Low - Medium - High - Ultra Benchmarks
    https://www.youtube.com/watch?v=ajVTUss9ECQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Aralık 2019; 18:57:44 >

• Hocam listeye bir daha bakın yanlışınız var. Liste en çok satanın en üstte olduğu liste. Intel'in aynı fiyata satıp amd'den daha fazla sattığı bir işlemci yok.

Ryzen 3'ler ve apular pentium serisini domine ediyor
    Eski nesil ryzen 5ler i3'leri domine ediyor
    3600 diğer yeni nesil i5lerin toplamından fazla satıyor
    3600X, 9600K'nin önünde
    3700x ve 3800X her biri bütün i7lerin önünde.
    3900X, 9900K'nin önünde.
    3950X de doğru düzgün bulunabildigi zaman 9900KS'ye yakın satar hem de 150-200 USD daha pahalı olmasına rağmen.

Bastan aşağı amd domine ediyor. Intelin %30-35 civarı pazar elde edip varlık gösterebildiği tek segment 500 USD'lik 9900K serisinin olduğu kısım, ama orada da rakibine oranla çok az satıyor.

• Ryzen 5 2600x alınır mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Ryzen 5 2600x alınır mi ?
    Sinerji.gen.tr den 900tl ye alınıyorsa veya ikici el uygun bulduysan her türlü..

Ama 1000 veya üstüne geliyorsa forumda işlemci ilanlarında 3600 var sıfır tr garantili 1150tl onu alın.

Yada bütçe arttırabiliyorsanız gene onu alın.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    https://www.incehesap.com/uber-donanim-arsivi-r5-2600x-fiyati-44570/

Bu sistemi almayı düşünüyorum da

• quote:

https://www.incehesap.com/uber-donanim-arsivi-r5-2600x-fiyati-44570/

Bu sistemi almayı düşünüyorum da
    Rami benim seçtiğim 2 adet gammix olanla değiştirip alın her türlü alınır.
    Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz

https://store.donanimhaber.com/c3/8f/c5/c38fc5da5be2752835da7a5aec7c6548.png

Neden o ram? Çünkü o ram 3600mhz e kadar oc destekliyor forumda gördüğümüz üzere hynix cjr (c die)ihtiva ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Aralık 2019; 20:0:44 >

+80 tl ye 3200 mhz corsair vengance var onu düşünüyordum ama ?
    Ssd yi de nvme olduğu 4 kat hizli olduğu için 512 gb james donkey sececektim ? Butceye gore de 1 tb olani seçebilirdim.
    Ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında ?

• quote:

+80 tl ye 3200 mhz corsair vengance var onu düşünüyordum ama ?
    Ssd yi de nvme olduğu 4 kat hizli olduğu için 512 gb james donkey sececektim ? Butceye gore de 1 tb olani seçebilirdim.
    Ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında ?
    Oc den anlamam taktığım gibi kullanacağım diyorsan oda olur.

30tl için nvme almak fena fikir değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Aralık 2019; 20:4:6 >
    Ssd hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Az bir fiyatla sata ssden nvme ye geçiliyor

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Önceki mesaja ekledim.

Ram 3600 mhz ye oc ediliyor demissiniz de anakart max 3200 mhz desteklemiyor mu ?

Anakart destekler bios update ile ama bak belliki anlamıyorsun 3200 al geç.

Daha önce oc ile işim olmadi yoksa internetden bakıp öğrenip yapabilirim :)
    Anakart bios update ile resmi olarak daha yüksek mhz ram mi destekliyor yoksa oc mu yapiliyor ?
    Eger bios update ile oyle gelebiliyorsa satanlar o yüksek değeri yazar diye düşünüyorum.

Karıştırma 3200 al geç.

Peki teşekkürler

Kasayıda cuzi farkla corsair carbide spec delta rgb al.

İnceledim o kasayi tipi ve fanlari hosuma gitmedi. Evet onunde daha cok delik var ama Horizonda da on tarafın yan ve alt kisimlarinda delikler var. Hiç olmadı ondeki camı çıkarabilirim tamamen mesh gibi olur
    Fanlari ve rgb kontrolu daha güzel bence.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.