Şimdi Ara

SİZCE TABLO NASIL? BAŞARILI MI YOKSA NORMAL Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ekranda 3.5 litre mi yazıyor ? Mobilden göremiyorum yakınlaştırma olmuyor.Eğer öyleyse geçiniz diyorum.

Hayir 13,5 yaziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

şöyle daha sağlıklı bir ölçüm olur diye düşünüyorum;

uzun yolda hızınızı sabitledikten sonra yol bilgisayarını sıfırlarsınız, 30 dk sonra, 1 saat sonra, yolculuk sonunda bakarsınız... bence bu değerler daha sağlıklı olur, yine de değerler çok güzel, zaten renault'un yeni nesil dizelleri çok ekonomik, biraz da depoları büyük olmasıyla bir depoyla 1400-1500 km yol yapanlar var

Ben simdiye kadar en cok 1130 km ye ciktim bir depo ile... Isik yaninda fulledim fazla gitmeden
  •  SİZCE TABLO NASIL? BAŞARILI MI YOKSA NORMAL Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

SİZCE TABLO NASIL? BAŞARILI MI YOKSA NORMAL Mİ?

• quote:

Ciddi ciddi düşündüm. Gerçekten gider mi bu acaba? Gitse bile durdurmak zor olur heralde. Sürekli gitmek ister.
  •  SİZCE TABLO NASIL? BAŞARILI MI YOKSA NORMAL Mİ?

Vw Caravelle 180 ps biTdi araca sahibim.Araçlarımızın ağırlıkları sizinki yüklü iken aynı.Ben 1400 rpm 6. viteste 80-90 km/h ile kasarak zorlaya zorlaya 6.1 yaktırabildim.Siz 1.5 motor 2 ton ağırlık ve 2500 rpm'de 3.5 yaktığını söylüyorsunuz.Zaten anlık tüketimle tüketim ölçüldüğü nerde görülmüş.Lütfen komik duruma düşmeyin.

Umarım arada 500 cc fark var gibi bir mesaj yazmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quinthox

Araç malum imzamda bahsi geçen 1.5 tonluk G.Scenic...mevcut şartlar; yol edirne otoban, araçta 4 kişi var, valizler ile birlikte 2 ton civarıyız...hava hafif rüzgarlı zaten o yuzden otobanda 116 ya sabitledim...vites 6..zati 5 olmazdı ya neyse:)...yolun özellikle düz olduğu bölümde çektim fotoyu...yokuş yukarı-aşağı değil...bu arada belki belirtmekte fayda var hız sabitleyici devrede...renaultda regülatör diye geçiyor...

bana baya iyi geldi...rüzgar direnci vs yük durumu göz önüne alındığında.....

ne dersiniz?

soru neydi hocam
    3 kere okudum inanın ki neyi yorumlamamız gerektiğini anlamadım.

• quote:

Vw Caravelle 180 ps biTdi araca sahibim.Araçlarımızın ağırlıkları sizinki yüklü iken aynı.Ben 1400 rpm 6. viteste 80-90 km/h ile kasarak zorlaya zorlaya 6.1 yaktırabildim.Siz 1.5 motor 2 ton ağırlık ve 2500 rpm'de 3.5 yaktığını söylüyorsunuz.Zaten anlık tüketimle tüketim ölçüldüğü nerde görülmüş.Lütfen komik duruma düşmeyin.

kusura bakmayın da scenic ile caravelle'i karşılaştırarark siz komik duruma düşmüşsünüz

amaçları farklı motorları farklı... isterseniz travego otobüsle falan karşılaştıralım

1.6 araçla 2.0 aracın yakıtı aynı mı oluyor? aradaki o 500 cc yüzünden millet 1.5 1.6 araçlara biniyor, zahmet olmazsa 1.6 TDI Passat ile 2.0 TDI Passat'ın tüketimlerini karşılaştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Şubat 2012; 18:51:06 >

• quote:

quote:

kusura bakmayın da scenic ile caravelle'i karşılaştırarark siz komik duruma düşmüşsünüz

amaçları farklı motorları farklı... isterseniz travego otobüsle falan karşılaştıralım

1.6 araçla 2.0 aracın yakıtı aynı mı oluyor? aradaki o 500 cc yüzünden millet 1.5 1.6 araçlara biniyor, zahmet olmazsa 1.6 TDI Passat ile 2.0 TDI Passat'ın tüketimlerini karşılaştırın

Caravelle bir minibüstür amacı yolcu taşımaktır,ruhsatta hususi araç yazar.Amaçları farklı kısmını biraz daha açar mısınız ? 2000 cc motorlu bir minibüs ile 1500 cc ağırlıkları aynı olan bir MPV 'yı karşılaştırmak neden bu kadar ilginç geliyor ? 2.0 dCi 175 hp olsa daha az yakardı Scenic. Caravelle deyince aklınıza Scania mı geliyor bilmiyorum ki.

Edit : Sizin icin en başa dönüp de 1.6 araç ile 2.0 aracın 2000 rpm de aynı hızları yapmayacağını,aynı hızları yaparken 2.0 motorun daha az zorlanarak o hıza ulaşacağını,dolaylı yoldan şehirler arası yolculuklarda 2.0 aracın daha az yakacağını uzun uzun anlatamayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 17 Şubat 2012; 19:03:06 >

• quote:

quote:

quote:

Caravelle bir minibüstür amacı yolcu taşımaktır,ruhsatta hususi araç yazar.Amaçları farklı kısmını biraz daha açar mısınız ? 2000 cc motorlu bir minibüs ile 1500 cc ağırlıkları aynı olan bir MPV 'yı karşılaştırmak neden bu kadar ilginç geliyor ? 2.0 dCi 175 hp olsa daha az yakardı Scenic. Caravelle deyince aklınıza Scania mı geliyor bilmiyorum ki.

Hocam Scenic binek araçsa Caravelle minibüstür, ayrıca ciddi bir motor farkı var,

Sizin aracınızın fabrika verisi olarak 90km/h sabit hızda ve yarı taşıma kapasitesinde, kapalı kasa standart tavan kullanımda tüketimi 6.3 lt/100 km

Grand Scenic'te ise bu değer 4.3 lt/100 km. Hayır yani anlamıyorum bu bilgilere web sayfalarından ulaşmak bu kadar kolayken bu ısrar neden?

Şehirlerarası yolculuklarda 2.0 motorlu aracın 1.6 motorlu araçtan daha az yakacağını bana anlatmak yerine çok basitçe Passat'ın 1.6 TDI ve 2.0 TDI şehirdışı tüketim değerlerine resmi web sayfasından bakarak bu yanılgınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

• quote:

Ne demek istedigimi anlamayarak komik duruma dusen sizsiniz..:))) hey allahim yahuu.. Birde 500 cc demis....:))
    Ukala

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Araç malum imzamda bahsi geçen 1.5 tonluk G.Scenic...mevcut şartlar; yol edirne otoban, araçta 4 kişi var, valizler ile birlikte 2 ton civarıyız...hava hafif rüzgarlı zaten o yuzden otobanda 116 ya sabitledim...vites 6..zati 5 olmazdı ya neyse:)...yolun özellikle düz olduğu bölümde çektim fotoyu...yokuş yukarı-aşağı değil...bu arada belki belirtmekte fayda var hız sabitleyici devrede...renaultda regülatör diye geçiyor...

ne dersiniz?

soru neydi hocam

Algilayabildiginoz bir soru ile cvp lamaya devam edebilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Fazlası ile hararetli bir başlık ve süreç olmuş arkadaşlar arasında,ancak anlık tüketime binayen bu hemen hemen hiç bir şey ifade etmiyor ki çok daha az tüketimler bile elde edilebilir.

Onun haricinde bu motor üzerinden söylenecek şey ise,çok düşük tüketimi renault hemde çok kısa vites oranlarına rağmen ,yumuşak çalışma karakterini kaybetmeden ve neredeyse turbo boşluğu olmadan ,lineer bir şekilde güç üreterek elde etmiş,sınıfında en memnun olunan iki makinadan biri olarakta kullanıyor.

Sewgili froster bak sende ayni hataya dusuyosun neyseki uslubun olmasi gerektigi gibi tsk... Benim merak ettigim, konuyu acmaktaki amacim aynen soyle;

Ben diyorumki sedanlar, hb ler vs bu degerleri zaten goruyordur. Peki yerden daha yuksek mpv ve benzeri araclar, yani yan ruzgarlardan daha cok etkilenen araclar, agir araclar hele birde yuklu iken ruzgarli bir otobanda hiz sabitleyici ile bu degerlerde seyrediyorsa bu bir basarimidir yok artik yeni nesil butun yuksek araclar bu degerleri saglayabilir mi?

Yahu daha acik nasik yazabilirim bilmiyorum...:)

Saka gibisiniz:)

Bakin kendi msj imdan bir kez daha israrla alinti yapiyorum... Ne dedigim aslinda gayet acik.... Tuketim kiyaslamasi degil olayimiz.... Bir kac satir yukariyi okiyun, yani alinti yaptigim msj i

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Ciddi ciddi düşündüm. Gerçekten gider mi bu acaba? Gitse bile durdurmak zor olur heralde. Sürekli gitmek ister.

fizik dersinize beden eğitimi öğretmeni girmişse eğer gider :)

• konuyu tesadüfen gördüm bir göz gezdirdim ve konuyu açan kişi dışındaki arkadaşların sabırlarına hayran kaldım... arkadaşın üslubundan anlaşıldığı üzere iq su en az 160 , aslında sorduğu sorunun cevabını biliyor ama o cevabı sizden duymak istiyor... cevabı duyamadığı için azarlıyor atarlıyor tutarlıyor... sevindirin şu arkadaşı bak ben üzüldüm vicdanınız sızlamıyor mu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

ne dersiniz?

soru neydi hocam

Algilayabildiginoz bir soru ile cvp lamaya devam edebilirsiniz...

millet sabahtan beridir bu değerler normaldir gerekirse minibüsler bile yakalayabilir haliyle normal diyorlar ancak siz mükemmel, süper gibi kelimeler duymak istediğiniz için tatmin olmuyorsunuz.
    rüzgarlı yolda ve yüklü ağır bir araçlar 116 km hızla o yakıt değerini sağlamak için yokuş inmeniz gerekir. yol düz görünebilir ancak değildir. bunu anlatmaya çalıştık ancak siz duymak istediklerinize kilitlendiğiniz için anlamıyorsunuz hocam.

• zaten düz bir yol yoktur, minimum karayolu eğimi %0,5'tir (yağmur suyu tahliyesi için, enine eğim de %2'dir)
  • @quinthox 2 ton ağırlık ve 116 km/h hızla 1.5 dci motorun 3.5 litre yaktığına inanıyorsanız yapacak birşey yok demektir.Anlık tüketimi baz alan ilk sizi görüyorum.Sadece yanılırsınız.O ukalâ kelimesi için de,herkes kendine yakışanı yapar,söyler.Eleştiremem karakterinizi,sizi.İyi günler.

@crazyarif 110 ve üzeri hızlarda Passat 2.0 TDI,1.6 TDI'dan her koşulda daha az yakacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibiotic1907

konuyu tesadüfen gördüm bir göz gezdirdim ve konuyu açan kişi dışındaki arkadaşların sabırlarına hayran kaldım... arkadaşın üslubundan anlaşıldığı üzere iq su en az 160 , aslında sorduğu sorunun cevabını biliyor ama o cevabı sizden duymak istiyor... cevabı duyamadığı için azarlıyor atarlıyor tutarlıyor... sevindirin şu arkadaşı bak ben üzüldüm vicdanınız sızlamıyor mu ?

Vicdan sahibi olmak erdemdir. Bu arada iq m 139. 160 beni asar...
  • mükemmel bir değer, olağan üstü. e tabi sürücünün de ustalığı belli ediyor kendini. arabanın mükemmeliyetini, afet-ül dehşetliğini ise kim inkar edebilir ki.
    ah ne kadar aptalız biz diğer sıradan insanlar ki grand scenic gibi ancak vahalarda görebileceğimiz araçlarımız yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.