Şimdi Ara

Size de oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki garip gelecek ama okuduğum bazı (özellikle sonu iyi bitmeyen) kitaplardan sonra içimde böyle boşluk gibi bir his oluyor.Ağlamaksı oluyorum ve böyle kitaplar içime yer ediyor.Size de aynı şeyler oluyor mu?

• Tabii ki oluyor. Kendini kitabın dünyasına bıraktığın için oluyor tüm bunlar. Kitabı fazlasıyla benimsediğin ve kitapta yaşadığına inandığın karakterlersiz yaşamanın burukluğu daha çok. Benimde çok yaşamışlığım var.
  • mesela hangi kitap?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mor Lahana

Tabii ki oluyor. Kendini kitabın dünyasına bıraktığın için oluyor tüm bunlar. Kitabı fazlasıyla benimsediğin ve kitapta yaşadığına inandığın karakterlersiz yaşamanın burukluğu daha çok. Benimde çok yaşamışlığım var.

Evet okurken aynı zamanda zihnimde canlandırıyorum.Hayal dünyamdaki karakterleri kaybetmek acı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

mesela hangi kitap?

Mesela Açlık Oyunları.
  • Kitabın dünyasına ben de kendimi kaptırıyorum ama içimde boşluk çoğu zaman olmuyor. Ama dizi izlerken oluyor çoğu zaman. Özellikle Fringe bittiğinde ilk defa hissetmiştim o duyguyu.
  • Eskiden oluyordu. Artık okunan kitap çoğaldıkça duygu yitimi baş gösterir oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Bu durum normal mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hemde nasil ozellikle hayvani ya da sevdigi ölen kitaplarda kendimi hemen yerine koyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirk nowitzki07

quote:

mesela hangi kitap?

Mesela Açlık Oyunları.

Açlık Oyunları gibi bir kitapta böyle bir şey olması bana biraz değişik geldi. Mesela bazı kitaplar çok duygusaldır ve yazar o kadar gerçekçi yazmıştır ki sen de öykünün içinde bulursun kendini,işte öyle kitaplarda dediğin şeyin olması muhtemeldir zaten.
  • Sil baştan kitabını okuduktan sonra olmuştu baya game of thronesda her kitabında öyle yapıyo insanı zaten
  • Sefiller
    Suç ve ceza(özellikle bu)
    Bu iki kitapta bana da oldu bu dediklerin

• quote:

Orijinalden alıntı: AyHoştUlan

quote:

Orijinalden alıntı: dirk nowitzki07

quote:

mesela hangi kitap?

Mesela Açlık Oyunları.

Açlık Oyunları gibi bir kitapta böyle bir şey olması bana biraz değişik geldi. Mesela bazı kitaplar çok duygusaldır ve yazar o kadar gerçekçi yazmıştır ki sen de öykünün içinde bulursun kendini,işte öyle kitaplarda dediğin şeyin olması muhtemeldir zaten.

Sonunda Prim'in ölmesi ve diğer arkadaşlarının ölmesi beni bu duygulara sürükledi.Dediğiniz gibi kitapları okusam ağlarım herhalde.

• Sefillerde baya bir üzülmüştüm.Diğer kitaplarda böyle bir şey olmadı.
  • Güzel kitabın bıraktığı etki unutulur mu ? Misal Kar Kurdu

• Kitabı hayal dünyan ile harmanlayıp okursan öyle olur bende de çok olmuştur. Bazı iyi biten kitaplarda bile içimde boşluk oluşur devamı olsaydı nasıl olurdu diye düşünürüm.
  • Varolmanın Dayanılmaz Hafifliğinde bende olmuştu... Sonlara doğru bir hayvan ölüyordu -yalan olmasın- galiba köpekti, veya tavşan. Ama köpekti büyük ihtimal. Kitabı okuyan zaten bilir nasıl betimlendiğini, okumak isteyen de hemen okumalı.
  • dirk nowitzki07 kullanıcısına yanıt
    Seni çok iyi anlayabiliyorum. Kiztap okumaya düşkünlükte bu yetenekten kaynaklanıyor. Bence kitabı yaşayamadığın zaman çokta kitap okumuş sayılmıyorsun. Onu her şeyiyle hissedebildiğin zaman daha da anlamlanıyor.
  • Spoiler butonu kullansanız iyi olur.

• Oluyor tabii
  • Girmez olaydın bu konuya! açlık oyunlarının son kitabını bitirmeme az kaldı herif spoilerin babasını vermiş. Ne desem yeridir!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.