Şimdi Ara

Sizi büyüleyen şeyler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güzel bir görütü veya güzel bir müzik bizi büyüler. Herkesi büyüleyen şeyler mutlaka vardır. Bu bir şelale, gökkuşağı, güneşin doğuşu veya başka bir şey olabilir. Benim için gece yıldızları izlemek çok büyüleyicidir. Pekala soru şu: bizi o an büyüleyen acaba baktımığımız o yıldızlar mı?
    Gözümüz gelen ışık sinirler vasıtasıyla elektriki sinyallere dönüştürülüp görme merkezine iletilir. Yani ışık görme merkezine ulaşmaz. Görme merkezine ulaşan bir elektirik sinyalidir. O halde bizim büyülendeğimiz şey nedir. Biz büyülendiğimizde bizi büyüleyen bir elektrik sinyaline katmış olduğumuz yorumumuzdur. Biz ona o yorumu katmıyacak olsak o sinyalin hiçbir anlamı olmaz. Diğer duyularımızda aynı şekilde çalıştığına göre;
    Sonuç; müthiş olan bir elektrik sinyali değildir yada o elektrik sinyalini gönderen kaynakta, ona müthiş yorum katan insanın kendisidir. Biz her an her duyumuzla aldığımız elektrik sinyallerine (hayata) bir yorum katarız. Şu dediğimiz herşey içimizin görüntüsüdür. Biz hayatı değil kendimizi yaşarız. Fark ettiğimiz herşey kendi içimizdir. Hayat boyu izlediğimizi düşündüğümüz iyi ve kötü olan herşey biziz. Bize muhteşem gelen herşey aslında kendimiziz. Herkes kendi değerini belli eder, cefa içinde dahi. Dünyayı anlamlı kılan insanın yorumudur.
    Nacizane düşüncelerimdir paylaşmak istedim. Hem bu konuda hemde kendinizde büyülendiğiniz anları paylaşalım istedim.
    Bu son cümleyi ancak yukardakileri iyi okuduysanız anlarsınız. Mesela ben kendimde büyülendiğim an gece yıldızlara bakarkendir. Biraz saçmaladım mı ne? yorum sizin

• iyisin ahbab
  • fenerbahçe stadına giripde o yeşil sahayı görünce çok büyülendim çok ciddiyim ya acaip oldum tüylerim diken oldu en son aklıma gelen büyülenme olayı budur doğayla pek alakam yok benim güneşle yıldızlarla falan ilgim yok ...
  • teşekkürler ama bide şu müziği dinlerken kendimden geçiyorum, şunu görmüştüm hiç unutamıyorum gibi bir şey daha yazsan daha iyi olurdu. Hani gözümüzden, kulağımızdan kaçan bir şeyler vardır. Zaten paylaşılmıştır bu gibi şeyler ama yinede bir başlıkta toplanırdır hani dediydim.
  • öncelikle kızlar özellikle de kuzey doğu avrupa civarları(finlandiya fln)

ve electro gitar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.