Şimdi Ara

Sizin aracınız 100 KM de kaç litre yakıyor ?? (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.699
Cevap
29
Favori
264.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Istanbul Şehir içinde 12 ile 16 litre arasında. Otobandaki gibi dur-kalk trafiğe girince litre hesabını bırakıyorum, direk çeyrek depo.

Uzun yolda ise tam tersi dizel kadar yakıyor. Yeni doblo ile arasındaki fark yok gibi birşey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 Fluence 1.5 dci EDC sirket aracı. Bana 117 bin km'de verildi. O zaman ortalama 5.4 lt idi. Ben 5.7 ye çıkardım; )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara full şehiriçi 2010 Fluence 1.5 dci 6.7 lt hız 20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zatmaca -- 11 Haziran 2017; 9:25:43 >
  • Ford courier 1.6 95 beygir

İLK 800 km

Ortalama hız 24 km

Tüketim 5.1lt/100km

• 2011 fiat linea 1.3 Multijet dizel araç 6.2 lt yakıyor 100 km de şehir içi

• 1.5 dci 90 fluence

En son ortalama hız 23.7 km iken 6 litre oldu.

Ortalama hız 30'u aşınca 5.2-5.5 arasına düsebiliyor.Rampa aşağı gaza basmam pek.Arada bir canım sıkılırsa da düz yolda köklerim.

Rekor 10 litreydi.Kışın hava 7-8 derecenin bile altındayken 10 dk lık yol için git gel yapıyorduk.Ortalama hız 13-14 km ye düşüyordu.Motor tek diş bile ısınmıyordu yol boyunca

•  Sizin aracınız 100 KM de kaç litre yakıyor ??

3 lt yakıyor
    Corolla 1.4 mm dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 11 Haziran 2017; 18:39:29 >
  • https://forum.donanimhaber.com/2017-toyota-corolla-1-4-d4-multimode-yakit-tuketimi--125405951-27

3 lt/100 km

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Antalya'da yol yok. Ankara'da yol var ve daha fazla serit mevcut.

Acikcasi Antalya'da gidebilecegim yere mumkunse cevre yolu uzerinden baglantili yollardan gitmek istiyorum; cunku sehirici trafik berbat.

Bir ara Lara'ya havaalanindan Kundu'ya oradan da Lara'ya seklinde gidiyordum.

Haliyle yakit tuketimi Antalya icinde Ankara'ya nazaran daha fazla ve ortalama hiz daha dusuk. Ankara'ya 3-4 ayda bir giderim yakit ortalamam Antalya'da 4.3'un altina inmezken Ankara'da 3.8'in ustune cikmadi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Lara'ya gitmek için o kadar dolanmaya gerek yok.

Çalı Topçular vs. yerden geliyorsan DSİ servis yolundan içeri(Eski CocaCola) girip hiç ışıksız Güzelobaya kadar, Merkezden ise Kırcami Karakolunun yanından Güzelobaya kadar hiç ışıksız, Işıklar caddesinden eski lara yolu 3-4 kısa ışık ile ulaşmak mümkün. Hemde çook çabuk...
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Kulturden gidiyorum da aksam mesai saati cikisinda yogunluk cok fazla oluyor. O nedenle birkac defa dedigim yoldan gittim yolu uzatsa da trafik az oldugundan daha kisa surede variliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Kulturden gidiyorum da aksam mesai saati cikisinda yogunluk cok fazla oluyor. O nedenle birkac defa dedigim yoldan gittim yolu uzatsa da trafik az oldugundan daha kisa surede variliyor.

Bende bazen biraz uzun olsa da havalimanı yolundan dolanırım. Rahat ve boş yol.
  • Yaris Hybrid. İzmir şehir içi 3,3lt-3,9lt/100km arası benzin tüketimi var. ( sağlaması için son 3.000km'yi 550TL yakıt ile tamamlamışım, yani 3,6lt/100km yapıyor.)

Şehir dışında da aynı tüketim var.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel değer

• Şehirler arası veriyi alıp yazanlar olmuş. Ortalama veri yazılmalı anladığım kadarıyla. Benim araçta ortalama tüketim 5.1-5.2 arası değişiyor. Yakıt tasarrufu için hiç kasmıyorum ve full depodan full depoya ölçümlerle doğruluyorum.

Dacia Sandero Stepway 1.5 dci 90 beygir 2015 model.

• Linea 1.3Mjet
    Şehir İçi 6.4 LT / 100KM
    Şehir Dışı 3.8 LT / 100KM
  • Konuyu biraz hortlamış olacağım ama merak ettiğimden dolayı bende RAV4 D4D 2.2 100km göster gede 12.7 gösteriyor çok mu ? Çok az da hunharca kullandığım zamanlar oluyor.
  • Volvo s60 2.0 d4 163 hp AT Dizel Uzun yolda 96 km/h sabit hizda 4.6 lt/100km sehir ici ort 7.3 lt/100km

Madem hortlamis bu da benden olsun..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altugr@ -- 25 Ekim 2017; 0:21:22 >
  • Sehir ici 100 km de sakin kullanimda 3.1 litre, agresif kullanimda 3.3 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 25 Ekim 2017; 0:30:43 >
  • Polo 1.2 tdi bluemotion

Ş.içi 4.0/4.5 arası

Ş.dışı 3.7/100 km

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.