2004 1.6 bora lpg ile dün şehir dışında 0.143 krş yaktı .ama şehir içi oldumu 0.220 ykrş yakıyor.mevsim itibari ile normal rakamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: ottoman24
Hava şartları nedeniyle hepimiz yakıt sarfiyatı konusunda sıkıntılı günler geçiriyoruz.Kış şartlarında yakıt sarfiyatı artar ancak bu kış diğer kışlardan farklı olarak aşırı soğuk geçtiğinden yakıttaki farkı çok hissediyoruz.
+10
280 inin altına düştüğünü görmedim 300 rahat yakıyo
Arabası olanlar düşünsün artık kurtuldum benzin derdinden sattım arabamı
sattığım araba ş.i 8-11 lt arasında yakıyordu bazen 14 leri görüyordu
Ford focus TDCİ şehir içi 17 ykr şehir dışı 13 ykr
Fiat Grande Punto 1.4 fire şehir içi 23 ykr şehir dışı 19-20 ykr...
Kış şartları ve aracı kullandığınız yer çok önemli yakıt tüketiminde 2007 model 1.6 Manuel Lancer aracım var. Geçen 2 ay içinde Ardahan ilinde şehir içi 40 ykr civarı yaktım. Çünkü hava -20, -40 civarında seyretti 2 ay boyunca şehirçi baştan sona gitsem zaten 3 km aracı çalıştırıp gideceğim yere vardığımda motor 0 derece bile olamıyor belki. Şehir içi yollarda o kadar bozuk ki 2. vitesten yukarıya atmak pek mümkün değil. Zaten her yer buz pisti atsanda girersin bir yere. Aynı araçla sömestre tatili için memlekete gittim. Dönüşte 2 öğretmen arkadaşıda aldım arabaya. 100 ytl benzinle 4 kişi+bagaj 600 km yol aldım. Yani 16-17 ykr. Bu veriler hava şartlarının ve yol durumunun aracın yakıt tüketimini nasıl etkilediğini göstermeye yetiyor sanırım.
2007 seat leon'la istanbul e-5 te opetten alınan 29,4 lt 95 oktan benzin ile 300 km yol yaptım. yol bilgisayarı da pompaya geldiğimde 20 km'lik benzin kaldığını göstermekteydi. bu da 9,18/100 km demek benzini 3.06 dan aldığımı hesaplarsak km de 28 kuruş civarı bir yakıt sarfiyatı oluyor. hadi yuvarlayalım şu bu diyelim 30 ykr. yazılanlara bakılınca çok yakıyor denilen bir araç için fena bir değer değil gibi gözüküyor. gerçi yaz aylarında aracı ilk aldığımda da benzer değerleri vermekteydi. ilginç bir durum belki de "rodaj" kaynaklı olarak değerler aynı çıktı. en sağlıklı değerlendirmeyi havalar ısınınca yapabileceğim sanırım.
daha 1000 km deki 1.6 seat leonumla ortalamada 9,3 litre yani 28 kuruş yakmaktayım. yani rodajını tamamlamadan kış ortlaması bu şekilde. yazın ve rodajı bitince daha az yakacağını dikkate alarak seat leonun yakıt tüketiminin çok yüksek olduğunun bir şehir efsanesineden ibaret olduğunu düşünmeye başladım.
quote:
Orjinalden alıntı: son_samuray
Arabası olanlar düşünsün artık kurtuldum benzin derdinden sattım arabamı
sattığım araba ş.i 8-11 lt arasında yakıyordu bazen 14 leri görüyordu
Eninde sonunda alırsın bitane hep boyle mi kalacaksın :)
su aralar cok soguk
sehir ici 6,5 lt sürekli dur kalk 7 bile oldu ama en fazla değer bu
karisik kullanimda 1 depoda 5,5 lt.
quote:
Orjinalden alıntı: over and under
octavia rs
şehir içinde sakin kullanımda 0.31 ytl
şehir içinde olağan kullanımla ise 0.44ytl
şehirlerarasında 90km sabit hızla ise 0.206ytl
Benimkinin aynısı Hatta şehir içinde 500 bin bile yaptırdığım olmuşdur.
Ş. içi 20-22 kuruş - 1.4 benzinli Skoda Roomster
Ş.İçi (Ankara) 10lt/100 km 16 kuruş / km Ş.Dışı 8 lt/100 km 13 kuruş / km
Herkes lt usulü yazarsa daha mantıklı olur düşüncesindeyim.
seat leon tsi.. 1200 km'de. rodaj ve soğuk hava etkisiyle km.'de 0.27 ytl..
quote:
Orjinalden alıntı: attractivegipsy
0.85 YKR Şehir içi
Şehir dışı .0.50 YKR 120 KM sabit hızda..
740mı vardı 540mı yoksa ?
1,4 95 hp gp
kış high perf kullanım 260 ykr
peugeot 206 hdi şehir içi: 150ykr sehirlerarası: 130 ykr Şehir : ADANA
Ford Focus TDCI 110 hp sehirlerarası: 160 ykr Sehiriçi: 180 ykr
şehir içi kullanımda 27-30krş arası değişiyo gazlayınca 35krş...
Ben Ankara dayim ve benzini aygazdan 1,6 ylt / lt fiyattan aldim. 0,24 ytl biraz fazla gibi geldi son yazilanlari okuduktan sonra. Daha az basarak kullanacam artik araci cok basiyordum simdiye kadar. Otomatik olmasi gercekten cok etkili gibi geliyor bana.