Şimdi Ara

Sizin tercihiniz ve tavsiyeniz hangisi olur ? (Sıfır Otomobil) ANKET EKLENDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Sizin tercihiniz ve tavsiyeniz hangisi olur ? (Sıfır Otomobil) ANKET EKLENDİ

(En Son Oy Tarihi: 2.5.2020)
Giriş

Orijinalden alıntı: froster2006

İsterseniz duzeltin.Merc.1.4 dizel degil 1.5 dizel olacak.
    degiştirdim ;) teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:51:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: purple

O değil de anketi ben ekledim, teşekkür Nétwork'e gitmiş.
    konu içine mesaj olarak o yazınca :) sizede teşekkür ederim, ekledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:47:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Daha düşük olur bayide fiyatlar

Alıntıları Göster
    buna çok ama çok sevindim, teşşeküler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:52:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock steady

Şahsen fiyatlar sebebiyle sıfır araç almaya sıcak bakmıyorum. Araç kıyaslamasına gelince bana göre şu an piyasada fiyat-performans olarak;
    1-Auris advance skypack,tercihen lpg'li otomatik (Hem donanım hem yakıt hem olarak çok iyi, motor sanziman super fakat çok tipsiz)
    2-Megane (reno olması haricinde eksi bir yanı yok bence)
    3-Mazda3 skyactive-G Power, tercihen sense (Tipi efsane, bakan bir daha bakar, donanim tavan, motor-sanziman sorunsuz, ustune de dunyanin en az ariza cikaran markasi...)

VW, volvo, ford'un araclari guzel muhakkak lakin o kadar cok opsiyon koyuyorlar ki donanimli bir arac almaya kalktiginizda kafadan 40 bin tl farkediyor.

Bir mazda3 kullanicisi olarak her yonuyle cok memnunum diyebilirim, bakım ve yedek parca maliyeti dahil. Ayrica alacaginizda verecehiniz para karsiliginda size sundugu hizmet standart, abuk subuk ışık paketiydi, led paketiydi, tekno paketti yok, mazda3 power diyorsunuz dunyanin her yerindeki insanlar da aracta ne olup ne olmadigini anliyor.
    size kesinlikle katılıyorum bende bu paraları vermek istemiyorum, üreticiye sözüm yok vergi sistemine lanet okuyorum. otomobil kullanmak gibi otomobilimin olması da benim için elzem degil, bulunduğum şartlar ve aile olarak taleplerimiz geregi böyle bir yönelime geçtim ve şuda bir düşüncemdir, 250 300 bandında ikinci el bir araca para vermekte istemiyorum, premium da olsun olmasın sonuç olarak ikinci el. genel olarak yorumlara ve ilk yazımda da belirttiğim gibi ikinci el satışı kaygısı ile çokta almalıyım diyemeyecegim passat bile listede, otomobil dünyada bir yatırım aracı degildir gel gelelim bu türkiye için geçerli degil. passat a reşat altın diyenleri duydum ben :D

yorumunuzu kesinlikle dikkate alıyorum ve aracı mutlaka test edicem
    lakin en az arıza olayına katılmıyorum, bu aynı şekilde volvo içinde geçerli mesela. yani bir ürünün satış adedi ile alakalı bir geri dönüşte var 1 milyon araç satan bir firma diyelim 100.000 arıza geri dönüşü alması ve 1000 araç satan 100 arıza geri dönüşü alması gibi,

başka bir bakış açısı ise, markaların hitap ettigi kesimle, örnek volvo kullanıcı yaş ortalaması ve bunların toplum içindeki yeri, sosyal platform kullanan insanlar olup olmaması, kullanıcıların sosyo ekonomik durumlarının bile '' aa internette bir adam yazmış volvo şöyle arıza yapmış'' veya '' volvo s60 aracım şanzıman kitledi'' gibi şeyler duymamızı engelliyor bile olabilir diye düşünüyorum. belkide servisleri çok iyi müşterilerini asla madur etmiyorlar pat pat iş yapıyorlar ve dünya gündeminden veya ülke gündeminde asla kötü bir durumla boy göstermiyorlar. daha net örnek olarak corolla dedigimiz araç dünyada en çok satan araç geniş bir toplum kesimine alt veya orta tabaka diye varsayım yapalım, haliyle internette ve dünyanın herhangi bir ülkesinde kendisi hakkında iyi kötü çok şey bulmamız bilgi edinmemiz çok daha kolay.

tabiki çok yakışıklı ve donanımlı bir araç (test imkanım halen olmadı) japon arabalarının daha sorunsuz daha tüketici odaklı oldugunu biliyorum bunu 16 yıldır honda civic (her yıl düzenli bakım hepsi bu) kullanan akrabamda gözle görüyorum ;)

opsiyonlar opsiyonlar bu işi dünyanın başına çıkaran almanlardan başkası degil arka kol dayama opsiyon olur mu allah aşkına :) bu konuda kesinlikle haklısınız ve kesinlikle haklıyız.

tavsiyenize uyup aracı gerçekten detaylı olarak inceliyeceğim, inceledikten sonra tekrar konuşma fırsatımız olursa sevinirim
    teşekkürler.

• alperdgal A kullanıcısına yanıt
    bizi bu noktaya getiren yöneticiler ve vergi sistemini istisnasız her gün anıyorum ;)
  • _ankata_ kullanıcısına yanıt
    Mazdanım dizel-benzinli ayrımına gelince... Skyactive-G benzinli, -D dizel manasına geliyor. Mazda uretimi olan bu motorda sıkıştırma oranı fazla olduğundan klasik atmosferik benzinli motorlara gore daha tutumlu, bizzat kendim şahidim böyle olduğuna. Daha iyi benzinli motorlar yok mu, var tabi ki, turbo beslemeli motorlar hem max torku daha erken devirlerde sunuyor hem de daha ekonomik ama fiyatlari daha yuksek ve turbo arıza ihtimali belli bir kesmin kafalarını kurcalıyor hala.

Mazdanın 1.5 dizel motoru henuz yeni, kendini kanitlamis degil, ilk olarak CX-3 ile cikti piyasaya diye biliyorum, orda yasanan bazi problemler aşıarak yaklasik 4yil sonra (2017de) mazda3de de kullanilmaya baslandi. Ama dedigim gibi benzinli bir mazda3 senede 15 binin altinda km yapiyorsaniz sizi yakit anlaminda uzmez. S.arasi 110a sabitleyerek 5.5-6 lt tuketirken s.ici de 8i gecmedim henuz. Bakim maliyetleri de reno'dan bile ucuz diyebilirim, sandero icin 900 tl veren arkadasimin yaninda ben 600 tl ile ciktim servisten gecen sene...

Ozetlemek gerekirse fiyatinda bagimsiz olarak bir mazda3 hem şekil, hem donanım, hem yakıt hem de kullanışlılık olarak mutlu edecektir sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 30 Mart 2019; 16:26:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• _ankata_ kullanıcısına yanıt
    Kalite, kullanım keyfi ve sağlamlık olarak memnun edecektir lakin performans olarak benzerlerinin biraz gerisinde kalabilir eğer öyle bir beklentiniz varsa. Dizeli de skyactive d 105 bg. Benzinliye lpg olmuyor bildiğim kadarıyla. Servis ücretlerini bilmiyorum. Maalesef bi mazdam yok.

(Son 3 gün Trabzon'daydım orda baya maxda 3 gördüm. Gerçekten güzel bir araba )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: purple

O değil de anketi ben ekledim, teşekkür Nétwork'e gitmiş.
    Anketi ben açtım yav olur mu tek tek girdim seçenekleri.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Benzinliye lpg oluyor, turbo beslemeli motorlar icin de kullanilan sıvı kitler var, fakat fiyatlari biraz yuksek, 7-8 bin tl civarı... Turkiye'de bircok uygulayan kisi var, sahsen tanisip incelemisligim de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: rock steady

Benzinliye lpg oluyor, turbo beslemeli motorlar icin de kullanilan sıvı kitler var, fakat fiyatlari biraz yuksek, 7-8 bin tl civarı... Turkiye'de bircok uygulayan kisi var, sahsen tanisip incelemisligim de var.
    Haklısın. Ama direk enjeksiyonluda pahalı olduğundan öyle söyledim. O maliyete amorti edecek kadar binmek biraz zor. Çok yol yapan için gene de mantıklı.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Bence degmez, 8 bin tl.yi amorti etmek icin senede en 25-30 bin km gerekir ki o zaman da dizel almak daha mantikli. Bu arada 1.5 dizeli de test etme imkanim oldu inanilmaz sessiz calisiyor.

• Ankette en yüksek İnsi çıkmış ama kimse gerçek hayatta para verip İnsi almaz...

Yanlış yönlendirici bi anket olmuş

Passat A Serisi gibi otomobiller varken herkesin İnsi seçmesi zaten bi absürd anket olduğunu doğrular nitelikte.
  • Listede tek SUV olan Tiguan'dan yana tercihim olurdu. Daha evvel de hiç Suv Kullanmamışsınız madem Tiguan ile bir deneyim yaşayın derim.
    Sedan alacaksanız SuperB
  • herkese tekrardan merhaba, uzun zaman oldu konuya da geri dönüşte yapamadım

anket yönlendirici oldumu derseniz açıkçası insignia almadım :) test sürüşüne çıktım motor sesi donanım olarak beni tatmin etmedi

suv sınıfına diyecek sözüm yok evet oldukça kullanışlı hatta kadın sürücü için çokta avantajlı olabilirdi ama aldıkları para verdikleri cazip gelmedi.

ankette olmayan 1 araç ve ankette olan superb arasında kaldım son olarak.

superb gönlümün efendisi diyecek hiçbir sözüm yok dizel prestige paketine paramda yetmedi 15 bin tl ha gene bulurdum buluştururdum yaşadıklarım hoş degildi şöyle anlatayım belirtmekte fayda var diye düşünüyorum AND OTOMOTİV denilen skoda bayisinin ilgisizligi, ''kaç paranız var abi sen onu söyle, okadar paraya bukadar alırsınız, octavia bence dahi iyi hem ne yapacaksın koca arabayı abi sen boşver octavia al'' (kelimesi kelimesine bana söylenen sözler bunlar daha çok şey varda neyse) cümlesini müşterisine kurabilen satış danışmanları, mail atıyorum deyip 2 gün aracın donanımlarının detayını vermemeleri okadar sogudum ve para kazandırmak istemedim ki, afyonda bulunan bayi bile elinden geleni yaparken ankara resmen saygısız seviyesiz bir halleri vardı uslup konusunda ayrıca bir egitim almaları gerek. daha önce kuzenimi sırf bu tavırlarıyla mercedes sahibi yaptılar (30bin tl daha borca girdi gitti mercedes aldı superb alacakken hatta hala der bayinin o tavrı ilgisizligi olmasa ben öfkelenip borca girip mercedes sahibi olamazdım diye) neyse kimsenin malını zorla alacak degiliz pazarlık yapıcam diyede dip fiyat verecekde degilim ki zaten fiyat konusuna gelmeden soguttular ilgizlikleriyle sagolsunlar.

sonuç olarak hiç alakası yokken bir satış danışmanının ''beyfendi bir araç var ne dersiniz bilemem ama test sürüşü yaparmısınız, 2018 model elimde kalan araç ama fiyatı çok iyi'' demesiyle megane testinden sonra beni bir talisman testine çıkardılar :) kendisine tekrar teşekkür ederim.

renault Talisman 1.6 dCi EDC 160 bg ıcon Siyah bir aracım oldu.

cam tavanı, 4 control sistemi, masajlı ısıtmalı sogutmalı koltukları vs vs yok yok maşallah, rakipleriyle karşılaştırınca ben bu aracı vw veya diger markalardan hayatta 400 binden aşagı alamazdım

şuana kadar herhangi bir rahatsızlıgım begenmedigim birşey yok (ses sistemi bir üst seviye olabilir ama çokta umrumda degil) ikinci el kaygım var renault nun d segmenti tutarsızlığı falan ama uzun süre bir 8 10 yıl satmam diye düşünüyorum. Yol tutuşundan şüphe ettim ama 4 control dedikleri sistem şahane, fransızlar böyle birşeyi nasıl becermişler şaşırdım bile 150 km hızla virajda tren gibi dönüyor, rüzgar sesi durumu yan aynalardan var diyorlar ama benim kulagımı tırmalamadı şuana kadar. motor sesi motor sesi motor sesi :) bir araç motoru sıcakken dahi sesli çalışmamalı ya :) neyseki camı kapatınca izalasyon iyide ordan kurtarıyor. konfor elektirikli süspansiyon iyi çalışıyor. şimdilik böyle

sormak istediginiz birşey varsa elimden geldigince cvp vermeye çalışırım.

anket dışı bir araçta sonuca varmış olsamda
    herkese ankette ve konuda fikirlerini belirttigi içinde ayrıca teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 17 Haziran 2019; 17:11:23 >

• Kaza geçirmiş biri olarak bundan sonra bir araç alacağım zaman tek kriterim güvenlik olacağı için volvo diyorum. Görüntü, performans, 2. El, bagaj hacmi vs fasa fiso arabadan sağlam inebilmek ailenize birşey olmaması hepsinden önemli.

• fakiramaseksi kullanıcısına yanıt
    volvo fiyat konusunda hiç esneme yapmadı açıkcası ve v40 bize dar geldi, s60 fiyatı ve bu yıl sonu kasa degişikliği var.

renault marka bir araçla geçmişte ufak bir kaza yapmıştım, ışıkta sol kapıdan 50 km hız gibi bir hızla çarpıştı suzikinin bir suv modeli perde hava yastıgı ve emniyet kemerimin takılı olması bana hiçbir zarar vermedi olan sol kapı degişmişti. tabiki volvo güvenlik anlamında birçok firmadan önde inkar edemeyiz. bende o kazada bir zarar görmüş olsaydım belkide renault marka bir araç tercih etmezdim, yaşadıklarımız tercihlerimizde en büyük etken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 18 Haziran 2019; 20:2:22 >
  • Hocam üstünden 4 ay geçmiş ama yazayım yinede.2012 model 1.6 tdi prestij superb kullanicisiyim.2013 ocakta sıfır aldım. 7.senesi bitecek nerdeyse. Bende arada herkes gibi başka araba bakiyorum hevesten.ama gel gör ki superbin bagaj hacmi, arka diz mesafesi, kisilmamis özellik bolluğu (4 koltuk isitma+elektrikli bel destek ayarli ön koltuklar+otomatik park etme vs vs),konfor hissi,malzeme kalitesi baktığınız diğer premium araçlarda alıştığınız bu özellikleri aratıyor. Tabi bu özelliğe sahip premium araçlarda uçuk fiyatlarda. Havasi için c sinifi mercedes düşünüp bunlardan dolayı vazgeciyorum. Performansla işim olmadığından içine girince ne yaptim ben dedirtirmi diye düşünüyorum.bir kullanıcı olarak fikrimi paylasmak istedim

• 250 bin hayatta arabalara vermem. Avrupa elektrikli araclara gecti 1-2 sene daha beklerseniz sifir elektrikli tesla m3 bile alinabilir belki o oara karsiliginda tabi abd gumruk muhabbeti kaldirilirsa

• 2020 model Jetta 1.4 tsi çok güzel araba. Hakkını veriyor.
    C sınıfı araçların en iyisi. Kalite olmuş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.