Şimdi Ara

Sizin tercihiniz ve tavsiyeniz hangisi olur ? (Sıfır Otomobil) ANKET EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizin tercihiniz ve tavsiyeniz hangisi olur ? (Sıfır Otomobil) ANKET EKLENDİ

(En Son Oy Tarihi: 2.5.2020)
Giriş

Deneyimlerim araştırmalarım sonucu halen kararsızlığım devam ederken aklıma internet kullanıcılarını bu işe dahil etmek geldi bende çok kez üye olmadan okur olarak yıllardır baktığım platform olan Donanım habere sorayım anket yapayım diye geldim.
    Sıfır araç alma planım var ve bu ilk defa bir sıfır araç alımı deneyimim olacak ve kararsızlık çok kötü :)
    Aslında ankete koyduğum araçlar birçok son kullanıcının da arasında kaldığını düşündüğüm araçlar bu yönüyle de fikirleriniz ve anket sonucu birçok internet üzerinden araştırma yapacak kullanıcılar içinde yararlı olacağını düşünüyorum öncelikli olarak kendime tabi.

Anketteki otomobillerin bazılarını test etmek fırsatı buldum ve genel düşüncelerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum

Skoda superb 1.4 TSI 150 PS DSG ACT Prestige : kimse bu aracın 150 hp olduğuna beni inandıramaz bence çok daha fazlasıydı : bagaj iç hacim ergonomi olarak fazlasıyla tatminkar, donanım ve iç oyuncakları çok hoş,yalıtım konusunda şüphelerim var rüzgar sesi vs. 251.400 tl fiyatı var

Volkswagen Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Comfortline : klasik alman olduğunu hissettiriyor, 150 hp pek hissettirmiyor çokta kıvrak atik gelmedi, ikinci eli dogruya dogru peynir ekmek gibi, bagaj aile için ideal, jantlarından nefret ettim diyebilirim. kaliteli bir araç motor sesini çok aldım ama ön yalıtım konusunda servis desteği alabilirim. aynaların görüş açılarına bayıldım. gönül bir üst paketi arıyor ama bu donanımda yeterli cam tavan ekletilir. 252.300 tl fiyatı var

Opel Insignia GS 1.6 136 HP S&S AT-6 Otomatik Dizel Exclusive : aracın boyutları görüş açısından mı bilmiyorum kestiremedim uzun gibi ama degil gibi anlamadım. konfor güzel, donanım olarak oyuncaklar güzel, koltuklarına 5 üzerinden 10 verirsiniz o derece iyi, oturuş pozisyonunu yükseltmek zorunda kaldım aracın boyutlarını anlayamadığım için, jantlarını begendim, dizel ama motor sesi yok, süspansiyon sesi var tamam çukuru hissetmedik ama süspansiyon ben kötü bir çukurdan geçtim başarılı oldum diyor resmen. bagaj dügmesi olayı çok hoş, bagaj yeterli, cam tavan olmadan içinin çokta ferah olmadığını düşünüyorum, dizel tork olayından dolayı cüsseye göre atik. servis maliyeti olarak bilgim yok 264.600 tl fiyatı var.

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline : SUV gibi degil sanki sedan bir araç hissi verdi, passat almaktansa bunu neden almayım diye düşündügüm için listede. yakıt konusunda şüphelerim var agırlık etki ediyor diye düşünüyorum, 2018 modelinin test sürüşünü yaptım, otomatik park çok güzel, bagaj ve iç mekan ferahlıgına diyecek yok ön cam yan sütunlar üstüme üstüme gelsede yüksekte olmak güzel. sevdim ama hep sedan araç kullandığım için mi bilmiyorum farklı geldi kötü degil güzel ama ikinci el durumu nedir bilmiyorum, oto yıkamada bile fazla para alıyorlar :) servis maliyeti vw nin diger araçlarından fazladır diye düşünüyorum, süspansiyon sesi yok ama motor sesi var rüzgar sesi ne durumda bakacak kadar uzun bir test yapmadım. birde act motor ama çok kişi yakıttan dolayı biraz şikayetçi forumlarda.
    267.100 TL fiyatı var.

Renault Megane 1.5 dCi EDC 110 ps Icon : digerlerine göre fiyat performans aracı olabilir, bagaj aile için yeterli, jantlarını dış görünümünü begendim, benzinli olanıda degerlendirilir. donanımları içindeki oyuncaları falan güzel, ön cam sütünları biraz büyük, test etme imkanım olmadı,hb çok güzel ama sedan tercih ederim eger bu aracı alırsam. güvenlik vs nasıldır bilmem, pilastikleri konusunda gelişmesi lazım diger araçlara göre kötü. ses sistemini biraz kurcaladım renault kendini aşmış ses sisteminde baya güzeldi :) kısacası megane 2 kullandım zamanında beni üzen bir araç olmadı yenisi nasıldır test edemedim ama fiyatı donanımı gayet iyi digerlerine göre dedigim gibi fiyat performans aracı olur. fiyatı 162.000 tl

Mazda 3 1.5 SKY-D AT 120PS AT 6 Power Sense : araç çok yakışıklı ama hiçbir bilgim yok, çevremde mazda kullananda kimse yok, youtube testlerini falan izledim. fiyat performans aracı diyebilirim. dış görünüşüne hayran kaldım. benzinli dizel olması farketmez. fiyatı 245,685 tl

Toyota Corolla 1.6 Passion X-Pack Multidrive S : hiç ama hiçbir bilgim yok, youtube testlerini izledim sadece ama toyotayı genelde sorunsuz olarak bilirim fiyatı 159,000 tl

bunlardan sonraki üç otomobili iki kişi kullanacağı ve kadın sürücü olduğu için tercih sebebi, boyutlarından dolayı.

Volvo V40 T3 1.4 152 PS Otomatik 6+Geartronic Inscription : aracı test etmedim ama showroomda inceledim trafikte gördügüm benzinlikte yakaladığım kullanıcılarına sordum, kullanıcılar çok memnun hiç düşünme diyende oldu, yakıt problem degilse korkma diyende, otobanda epey yüksek süratte sol şeritten gidiyordu hatta şaşırmıştım, içine oturduğunuzda ne kadar saglamım diyor ama bir dar geldi bana ferah bir ortam yok, konsol ekran özellik var ama görsel kötü, bagaj kücük degil küçücük minicik, 2019 6 ayda yenisi gelecek diyorlar, S90 daki gibi ortada büyük ekranı vs vs olacakmış, bagaj olarak çokta degişmez dedi satış danışmanı. farklı bir araç, cam tavan biraz ferahlatıyor içeriyi, arka yolcu tarafı 175cm boyunda normal kilosunda bir adama bile dar gelebilir. arka cam olmasaymış hiçbirşey degişmezmiş arama aracın arkadan bakınca çok güzel be dedirtiyor. bakım servis maliyeti hiçbir bilgim yok. isveçli aldık diye cüzdanı servise vermeyelim. fiyatı 175.000 tl

Mercedes A 180 Dizel 1.4 116 PS 7G-DCT Style :Showroom da amg paketi vardı style paketi hakkında hiçbir bilgim yok. benzinli seçenegide degerlendirilebilir. amg style donanım arasındaki farkları bilmiyorum ama amg gerçekten içi dışı çok hoş, bagaj küçük, arka yolcu bölümü tavan alçak oldugu için biraz basık bunaltıcı, araç hakkında hiçbir bilgim yok. servis bakım masraflı olur diyolar etraftan kulaktan dolma bilgi tabi bu, motora renault motoru falan dediler bu benim için bir problem degil sordugum herkes aynı şeyi söyledi :) fiyatı 246.600 TL

Mercedes A 180 1.33 136 PS 7G-DCT Style : dizeli için söylediklerim bunun içinde geçerli aracı çok bilmiyorum ama bagaj küçük dışı falan güzel. fiyatı 233.000 TL

seçenekler çok diyebilirsiniz haklısınız da ama takdir edersiniz ki fiyatı performansı konforu kullanılabilirlik vs içlerinde en iyisi olsun istiyor insan. tabi işin içine ikinci el durumları da giriyor. kafam hayli karışık

sizin fikirlerinizi ve tercihlerinizi öğrenmek istiyorum ama bu araçlar hakkındaki bilgilerinizi bana göre de yorumlamanızı rica ediyorum, yani otomobil hakkındaki bilginizi de kullanarak yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz ????

yıl içinde 4bin, taş çatlasın 8bin kilometre yapan bu yüzden dizel benzinli çokta fark etmeyen
    senede 1 2 kez uzun yol yapacak
    ankara da ikamet eden, ortalama 33 yaşında insanların kullanacagı, her an cocuklu bir aile olabilecek
    alınacak aracı bir erkek bir kadın kullanacak
    servis maliyetleri uçmayacak
    konfor önceliğimiz
    ikinci eli çokta zayıf olmasın
    250bin bandına kadar.

daha önce kullandığım araçlar
    2004 megane 2 otomatik 1.6 16v (lpg) (beni yakıt, servis vs hiç üzmedi)
    2007 megane 2 dizel 1.5 otomatik (benzinli otomatik nekadar iyiyse dizel otomatik okadar kötüydü ama genel olarak memnundum)
    2005 civic 1.6 vtec es (lpg) ( yere çok yakındı altını çok sürttüm, lpg beyninde sıkıntı yaşadım okadar)
    2006 jetta comfortline 2.0 tdi ( hızlı kıvrak güzel araçtı, gaz kelebegi dışında sıkıntı yaşamadım )
    2001 passat 1.8 T Highline (benzinli kullanacaklara tavsiyem gidin 2.5 benzinli alın yakıt maliyeti aynı olur, konfor idare eder)
    2010 jetta 1.6 TDİ Highline (az yakar çok kaçar arabası olmuştu benim için konfor araca göre kötüydü)
    2004 e 270 cdi avantgarde (iki gözümün çiçegi, benim için en konforlu en yakışıklı aracımdı, servis maliyeti yüksek, dizel ama araba içiyor gözüme gelmiyordu nakit ihitayıcı için satmıştım hala aklıma geldikçe üzülürüm )
    2008 c 220 cdi avantgarde (2016 yılında 9 bin tl lik motor masrafı yaptırdı, iç malzeme kalitesi falan markayla alakası yok, konfor idare eder)

lafı çok uzattım

yorumlarınızı ve anket sonuçlarını merakla bekliyorum arkadaşlar, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

not: yazımda imla noktalama anlam bozukluğu olmuş olabilir, lütfen kusura bakmayın

not2 : anket açılamıyor moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim @powermoon @deyvidey

NOT 3: ANKET EKLENDİ @purple ve @Nétwork teşekkür ederim.

anket tercihleri
    Skoda superb 1.4 TSI 150 PS DSG ACT Prestige
    Volkswagen Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Comfortline
    Opel Insignia GS 1.6 136 HP S&S AT-6 Otomatik Dizel Exclusive
    Volkswagen Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline
    Renault Megane 1.5 dCi EDC 110 ps Icon
    Mazda 3 1.5 SKY-D AT 120PS AT 6 Power Sense
    Toyota Corolla 1.6 Passion X-Pack Multidrive S
    Volvo V40 T3 1.4 152 PS Otomatik 6+Geartronic Inscription
    Mercedes A 180 Dizel 1.4 116 PS 7G-DCT Style
    Mercedes A 180 1.33 136 PS 7G-DCT Style
    Diger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:22:38 >

• Babaa anket yok, komple yok

Mercedes almıyorsam Mazda alırdım.

Mercedesi de sedanları hoş ama hb kasaları hoşuma gitmiyor diye almazdım. Bu arada Civic neden düşünmüyorsunuz ? Fiyatlar arasında çok fark var listede, daha uygun bir araç daha iyi olurdu derseniz Civic bakın, yakışıklı araç, hem daha önce kullandığınız modelin yenisi. yol sesi sıkıntısı var, dizel ya da lpg almazsanız yakıtı da biraz fazladır ama listedeki birçok araca göre yine normaldir. bence başka sıkıntısı yok pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 29 Mart 2019; 0:12:17 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    bu foruma anket açamazsınız diye uyarı geldi açamadım :D moderatör e söyleyin falan deyince bende sesleneyim dedim

cevabınız için teşekkür ederim, inanın hiç düşünmedim o aracı aslında sokakta çok görüyorum, birde şu direklerde çökme olayı falan görmüştüm gerek sokakta gerekse youtube da hondanın uzun süre sessizligi sonra biz araçları servise çagırdık yalanı falan ortaya çıktı, tabi diger satıcılar çokmu matah tabiki degil ama honda hiç düşünmedim.

maksimum yararı hedefliyorum o yüzden sıkala geniş :) tabiki en düşük fiyatlı olanı tercih etmek isterim ama güvenlik konuları da ben ve ailem için önemli o yüzden arada suv yüksek bir araç bile var :)
  • 1-Audi A4 Sedan 1.4 TFSI 2018 model 245-250 bin TL.
    Pişman olmazsınız.Her açıdan liderliğe oynuyor.

2-Toyota Corolla (Passion veya Flame) +X Packet
    Güvenlik donanımları iyi ancak performansı zayıf.

3-Megane f/p oranı yüksek bir araba. Parasını hak ediyor.

Ben olsam bu üçünden birini alırdım.
    Mesela Superb 2018 model 1.6 TDI Style donanım 180 bin TL ye bulunurken 2019 model diye 30-40 bin TL fazladan vermek mantıklı değil.
    Bazı araçlar hakkında fikrim yok o yüzden hepsini değerlendiremedim.
  • delisakir6 kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim

audi düşünmüyorum inceleme fırsatımda olmadı açıkçası, çok çekici bir araç kesinlikle

toyota hakkında hiç ama hiç bilgim yok yenisi eskisi hiç sürmedim etrafımda kimsede yok soramadım bile ama genelde yorum saglam üzmez sorunsuz diye biliyorum

megane konusunda haklısınız güvenlik durumunu detaylı araştırıyorum şuan, talisman da göz kırpıyor hatta :)

eger bayide varsa 2018 model superb de tercih ederim yıl olarak bir problem yok ama sıfır araç olması gerek ödeme durumlarından dolayı
  • anket açılamıyor moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 29 Mart 2019; 13:43:29 >
  • 2 sayfa ne yazdın böyle destan gibi ????

Passat yerine A3 Sedan tavsiye ederim dayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Passata suberbe sıfır diye 250 260 verme 150ye al corollayı100 bin gayme cebinde kalsın.Bu arada vaybe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi için Corolla hem de sıfır sorun.
    Çok param var dersen passat veya süperb. Geniş konforlu baba araçlar.
    Opeli düşünme bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 29 Mart 2019; 19:14:49 >
  • altı üstü araba
    bir yerden bir yere götürme aracı
    bu kadar abartmayın

• Bu fiyatlar internet sitesindeki fiyatlar sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

2 sayfa ne yazdın böyle destan gibi ????

Passat yerine A3 Sedan tavsiye ederim dayı
    karasızlıgım sagolsun

a3 de umduğumu bulamadım 1.0 tfsi denemiştim geçen yıl ama öyle konfor falan hak getire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:49:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Passata suberbe sıfır diye 250 260 verme 150ye al corollayı100 bin gayme cebinde kalsın.Bu arada vaybe
    konforlu olduklarını heleki superb için konuşacaksak hem ivmelenme hemde konfor iç hacim bagaj bunlar agır basan özellikleri bu yüzden listede ikici elinde umduğumu bulamayacagım için passat listeye dahil olmak durumunda kaldı. corolla için hiçbirşey diyemiyorum hafta sonu gidip inceleyecem test aracıda vardır umarım, aurisle seyahat etmiştim çok sessiz gelmişti umarım corolla da aynı olur, düşük parayla maksimum kar lüks ergonomi olmasını kim istemez bu yüzden corolla ve megane da alternatiflerim içinde. açıkçası bende param cebimde kalsın istiyorum ama namussuz tiguan ve superb göz kırpıyorlar :) yorumunuz için teşekkürler. vay be ne içindi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Ekonomi için Corolla hem de sıfır sorun.
    Çok param var dersen passat veya süperb. Geniş konforlu baba araçlar.
    Opeli düşünme bile
    corolla için tavsiyeler artıyor, hafta sonu gidip inceleyip test aracı varsa bakıcam.
    para var ama cebimdeki tüm parayı tüketmekte istemiyorum, yani f/p konfor bagaj bunlar ön planda bizim için.
    opel yakışıklı ama umduğumu bulamam diyorum ama donanım olarak birçok aracın üstünde özellikler sunuyor düşündügüm paketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ankata_

konforlu olduklarını heleki superb için konuşacaksak hem ivmelenme hemde konfor iç hacim bagaj bunlar agır basan özellikleri bu yüzden listede ikici elinde umduğumu bulamayacagım için passat listeye dahil olmak durumunda kaldı. corolla için hiçbirşey diyemiyorum hafta sonu gidip inceleyecem test aracıda vardır umarım, aurisle seyahat etmiştim çok sessiz gelmişti umarım corolla da aynı olur, düşük parayla maksimum kar lüks ergonomi olmasını kim istemez bu yüzden corolla ve megane da alternatiflerim içinde. açıkçası bende param cebimde kalsın istiyorum ama namussuz tiguan ve superb göz kırpıyorlar :) yorumunuz için teşekkürler. vay be ne içindi :)

Alıntıları Göster
    Bütçeniz için vay be dedim iyi paralar bizde yok ondan biz 70-80 liklere zor biniyok

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

altı üstü araba
    bir yerden bir yere götürme aracı
    bu kadar abartmayın
    kesinlikle altı üstü araba, abartıyor olarakta görünüyor olabilirim. inanın araba benim için çokta degerli elzem degil a noktası b noktası seyahat aracı
    sadece kendim için alacak olsaydım bu düşüncemi de korurdum. aile aracı olacak, ailenin genişleme ihtimali var vs vs vs birçok etken işin içine girince öyle olmuyor.

kendim için şuan bakıyor olsaydım eski aracım e270 alır yakıtı bakımı vs çokta umrumda olmazdı :)
    yorumunuz için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Bütçeniz için vay be dedim iyi paralar bizde yok ondan biz 70-80 liklere zor biniyok

Alıntıları Göster
    cebimden böyle miktarların çıkması bende istemem kolay kazanmadım halende kolay kazanamıyorum. hayatımda ilk defa sıfır araç alıcam 12 yıllık sürücüyüm, kullandığım araçlar içerisinde en lüksü 2004 e 270 di onuda sınırları zorlayarak almıştım 69,500e almıştım . allah isteyen herkese nasip etsin.

yanlış anlamayın saydığımız sıfır araçlar çokta aman aman araçlarda degil aslında dünyayı baz aldığımızda, lakin öyle bir vergi sistemimiz var ki 1 kendine 2 devlete, kahveleri bilirsiniz belki yancılar vardır ama onların bile bir sınırı vardır, siz bir çay istersiniz oda bir çay içer, iki içmez istemez hakkını hukukunu bilir ama sistem öye bir işliyor ki hayatınız boyunca birisi sizin kazancınızın ve aldıgınız herşeyin 2 katını kendine istiyor kısaca arsız yancı. bu konuda söylemek isteyipte söyleyemediğim birçok şey var lanet olsun deyip geçiyorum şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Bu fiyatlar internet sitesindeki fiyatlar sanırım?
    evet, doguş indirim yapacagını söylüyor ama telefonda detaya çok girmedim. keza opel de indirim yaparız dedi.
    ben direk internetde bulunan satış fiyatlarını baz aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 30 Mart 2019; 15:50:17 >
  • online tüm moderatörlere seslendim artık duysanız sesimi veya açılamıyorsa bir cevap bilgi verin

'''anket açılamıyor moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ankata_ -- 29 Mart 2019; 23:56:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.