Şimdi Ara

skoda felicia 1.9 d glx nasıl

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkkadaşlar glx dizel nasıl parcası bulunurmu tamiri varmi dizeli nasıl tutuluyomu yakıtı nasıl sonra elimde kalmasın

• üzerinde kara düzen dizel motor var... 1997-1999 yılları arasında volkswagen caddylerde de kullanıldı bu motor... sorunsuz ve uzun ömürlü bi motor olarak bilinir.. şehir içi 6,5 , uzun yolda 4,5 litre mazot yakar... çekişi öyle ahım şahım güçlü değil... 60 beygir...

size kendi kullandığım 1.6 felicia yı tavsiye ederim... hem yakıt yönünden hem güç yönünden daha uygundur..
  • Bizde skoda felicia 1.9 D GLX bulduk almayı düşünüyoruz 97 model 148000 sizce nasıl bizi üzer mi yakıtı nasıl araç hakkında bilgisi olan yazabilirmi lütfen
  • takip
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehby

üzerinde kara düzen dizel motor var... 1997-1999 yılları arasında volkswagen caddylerde de kullanıldı bu motor... sorunsuz ve uzun ömürlü bi motor olarak bilinir.. şehir içi 6,5 , uzun yolda 4,5 litre mazot yakar... çekişi öyle ahım şahım güçlü değil... 60 beygir...

size kendi kullandığım 1.6 felicia yı tavsiye ederim... hem yakıt yönünden hem güç yönünden daha uygundur..

wehby e katılıyorum, 1.6 felicia kullanıyorum, çok güçlü ve seri bir araç, yakıt konusundada oldukça cimri.

• Şöyle, homurduyan, ağır ağır giden bir motoru var.

Sürüşü hoşuma gitti, bir ilçeye gideceksin, memursan para kasacaksın muayene sigorta da yapmayacaksın ilçenin içinde gezeceksin bunla.

Sağlam motordur.

''full depo ile (60+5 litre) 1230 kilometre yol yapabilen ekonomik, güvenilir ve sağlam ticari araç.

2004 yılında 2.0 sdi (turbosuz 69 beygir) panelvan modelini aldık. 2006 yılında hadi sıfırlayalım diyerek eskisini satıp gene aynı 2.0 sdi panelvan modelini aldık. 13 yıldır aynı model arabayı kullanıyorum. sözlükte volkswagen caddy hakkında otorite olduğumu bile iddia edebilirim.

2004 model arabamız sattığımızda 60bin kilometredeydi. bugün halen kullanmaya devam ettiğim aracımız ise 430bin kilometrede.

henüz motor açtırmadık. bugüne kadar bir kere bile çalışmamazlık etmedi, güçten düşmedi.

bu süre zarfında

-castrol magnatec 10-40 sentetik yağ dışında hiçbir marka kullanmadım.

-yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimlerini 10bin kilometrede bir aksatmadım.

-ayağımı hiçbir zaman debriyajın üstünde bekletmedim. ışıklarda yeşil yanmadan debriyaja dokunmam bile. arkamdaki davar 1 sn geç kalksın çok da tın.

-ani kalkış gibi aktarma organlarını zorlayacak şeylerden kaçındım.

-100 binde bir kayışlarını değiştirdim.

-150 bin ve 300 bin kilometrede baskı balata değiştirdim. volan hiç değişmedi. 450binde tekrar baskı balata değişeceğim. en son değiştirdiğim balatanın üstünden 130bin kilometre geçmesine rağmen kalkışlarda silkeleme yapmıyor.

bu araçların en çok sorun çıkaracak parçaları yürüyen aksamlarıdır (türkiye yolları sağ olsun). aslına bakarsanız orjinal her parça 150-200 bine kadar dayandı diyebilirim. taktırdığım yan sanayi parçalar 20 - 50 binde bir cortluyor o kadar.

arabanın bu denli sorunsuz olmasını turbosuz motora bağlıyorum. düşük güç (69 beygir) aktarma organlarını, motoru, freni ve hemen her parçanın daha az zorlanması demek. ayrıca turbo dediğin de sık arıza veren ve varlığında hızlanmayı teşvik eden bir parça. anlayacağınız no turbo no cry.''

Aynı motor Caddy'ye ait yorumdan alıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehby

üzerinde kara düzen dizel motor var... 1997-1999 yılları arasında volkswagen caddylerde de kullanıldı bu motor... sorunsuz ve uzun ömürlü bi motor olarak bilinir.. şehir içi 6,5 , uzun yolda 4,5 litre mazot yakar... çekişi öyle ahım şahım güçlü değil... 60 beygir...

Skoda forumunda da vardınız siz.

Tanıdık geldi imza.

Üst kapak contasını taşlayalım mı? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.