Şimdi Ara

Skoda Kodiaq Ana Konu (129. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.628
Cevap
91
Favori
461.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• pisnick kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Ben 2017 model aracıma gecen sene kör nokta , şerit Takip asistanı , ACC, yaptırdım. Bunların içinde en kullanışlı olanı ACC ve kör nokta yani şerit değiştirme ve parktan çıkış asistanı. Bunun için arka tampon içine 2 adet radar ve ayna kapakları değişimi gerekiyor.

Şerit takip asistanı uzunyol yapmadığınız sürece şehir içinde kullamını pek sevimli değil, fakat ACC ile birlikte şehir için yoğun trafikte çok işe yarıyor, birde uzun yolda acil durum asistanı için olması gereken bir asistan tabii direksiyonu tutun uyarısını orjinal süresi olan 15 saniye ayarlı olduğunda.

Eger aracınızda uzun far asistanı var ise ayna üzerinde şerit takip kameranız var demektir, bu durumda cam değişimi ve kamera masrafının olmaz .

360 kamera için yan aynalarda on tamponda ve arka da 4 adet 360 için özel olan kamera ve 1 adet decoder işlemci gerekli. Senede bir kaç sefer gerekli olabilecek bir asistan ve çok maliyetli .

Araçdaki sensörler ve geri görüş kamerası bana yeterli geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Organikse O kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Teşekkür ederim. Sizede kazasız belasız sürüşler dilerim.

Araçta kamera varmış(uzun far asistanı için), yazılım ile şerit takip açtırabiliyorum. Kör nokta ve 360 derece kamera için fiziki değişim gerekiyormuş. 360 derecenin maliyeti çok yüksek olduğu için yaptırmayı düşünmüyorum. 30K civarı bir maliyet çıkardılar  

Kör nokta içinde 10-15K maliyet çıkartıyorlar o da bu kadar etmez diye düşünüyorum, o yüzden onuda şimdilik askıya aldım. 

Şerit takip için müsait bir zamanda biraz yol yaptıktan sonra yaptıracağım. Yetkili servis biz açmıyoruz, fabrika izin vermiyor, Olası bir elektronik arızasında garanti kapsamı dışında kalırsınız dediler. Muhtemelen 2 yıl kullanıp ihtiyaç duyarsam garanti bitiş sonrası açtıracağım.

ACC bencede en kullanışlı asistan, şehir içi ve dışında aktif kullanıyorum. Özellikle yoğun trafikte gaz fren yapmaktan kurtarıyor.

Araca alıştıkça önceki aracım Passat a göre farklılıklar gözüme çarpıyor. 2013 Passat a göre Stop Start başarısız buldum. Tam durmadan aracı stop ettiriyor bazen, birde start olurken geç tepki veriyor. Passat bu anlamda daha başarılıydı. Direk aracı çalıştırdığımda bu özelliği kapattığım için sorun etmiyorum ama 10 yıl daha genç araçta bu özellik daha iyi olmasını beklerdim. Özellikle tam durmadan stop etmesi güvenlik sorunu yaratabilir diye korktum :)

Herkese iyi sürüşler

• LaViTz kullanıcısına yanıt

Araçta uzun far asistanı var mı? Varsa kamera var diyorlar. Bu arada resimde kamera var gibi görünüyor. Bence yazılımla şerit takip açılır ama üstadlar daha iyi bilir.

ACC yide öne radar ekleyip ekleniyor diye gördüm. vagcom isimli birçok instagram hesabında bu işlemin yapıldığını gördüm, ön kameranın üstündeki bölüme radar takılıyor.

Stop start Auto Hold ile sorunsuz çalışıyor ,

Auto Hold kapalı olduğunda bahsettiğiniz sorunlar oluyor. 

• Arkadaşlar üstte attığım linkteki ürünler orjinal midir ? bilgisi olan varsa cevap verirse memnun olurum

merhaba,

yeni kodiaqlarda şerit takip kamerası 2Q0 kamera. sadece şerit takip açılır. lakin pacc için swap kodu alınması gerekiyor en son 350€ ödedik sadece kod için. öncesinde radar takılması gerekiyor. bu ara acc fiyatları 20 bin liraları buluyor ki kodiaq gibi skoda grubunda sinyal kolu değişecek en son servisten 6500 TL gibi bi fiyatı vardı.

saygılarımla

• RockEvi kullanıcısına yanıt

ikisi de high kamera orjinal direksiyona duyarlı kameralar

saygılar

acc için bi bilgilendirme yapayım. Acc şehir içinde kullanıcıdan daha fazla fren yaptığı için disk balata tüketim hızları biz kullanıcılara göre daha hızlı oluyor. o nedenle şehir içi kullanmak çok mantıklı değil. şerit takip için ekstra tesisat gerekmediğinden yazılımdan açılan bir işlem olduğu için garantiyi etkileyecek bir durumu yok. sıfır araçlara neler yaptık servis farkına bile varmadı :)

saygılar

• burcink kullanıcısına yanıt
    Hocam yani cam değişmeden şerit takip ve acc halledilebiliyormu benim arac çin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Acc şehir içinde belirttiğin gibi normalden fazla fren yapıyor, balatalar daha fazla aşınabilir.

Şerit takip ile PACC arasındaki fark nedir? Şerit takip açtırırsak sadece çizgi ihlalinde uyarıyor mu? Benim isteğim uzun yolda hafif virajlarda o kumanda etsin, buna mı PACC deniliyor?

Kendi soruma kendim cevap vereyim :)

Sezgisel Adaptif Hız Sabitleyici “Predictive ACC”

Sezgisel Adaptif Hız Sabitleyici "Predictive ACC"’, gelişmiş bir radar yardımıyla önde bulunan araçlara olan güvenli takip mesafesini sürekli olarak korumaktadır.

Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ile aynı çalışma prensiplerine ek olarak Navigasyon veritabanında bulunan şehir içi ve şehir dışı hız limitleri, kavşak, viraj gibi bilgilere göre hareket eder.

Yaklaşan bir viraj olması durumunda navigasyon veritabanından elde ettiği bilgilere göre aracın hızını otomatik olarak düşürür ve virajın güvenli bir hız ile dönülmesini sağlar. Döndükten sonra da ayarlanan hıza tekrar otomatik olarak geri getirir.

Ayrıca ön cama yerleştirilen çok fonksiyonlu kamera sayesinde yol üzerindeki trafik işaretlerini tarar ve otomobilin hızını otomatik olarak ayarlar. İstenildiği zaman bu özellik araç menüsü üzerinden devre dışı bırakılabilir.

PACC navigasyon ve trafik levhalarına göre araç olmasa bile arabayı yavaşlatan sistem diye anladım. Şu an gelen araçlarda navigasyonda kapalı, lisans istiyor diye biliyorum. 350 Eur luk swap kodu bu navigasyon kodu mudur? Yoksa ayrı kod mu?

Yüce Oto sanıyorum bu kodların lisanslarını ödememek için donanımı sunuyor ama fonksiyonu aktif hale getirmiyor :(

camınızda kamera varsa değişmesine gerek yok. şerit takip yazılım ile açılır. acc için ise radar, sinyal kolu değişmesi gerekiyor

saygılar

kullandığım araçta pacc aktif. bilmediğiniz uzun yolda pacc çok işe yarıyor.

pacc, yolun durumu viraj, hız levhanalarını dikkate alarak hızını düşürüp tekrardan hızlanmanızı sağlar.

acc ye ek olarak yapılması gerekiyor. bunun için aracın kendi navigasyonunun aktif ve şerit takip kamerasının aktif edilmesi gerekiyor.

350 euro pacc aktive edilmesi için gerekli swap kodu. ama öncesinde aracın kendi navigasyonunun çalışıyor olması gerekiyor.

Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Bu durumda 800 EUR da navigasyona vermek gerekiyor. Toplam 1150 EUR yapıyor :) Pacc sızda yaşayabilirim sanırım :)

• Merhaba arkadaşlar...Bayilerde Skoda Karoq veya Kodiaq araç bulabilen var mı?Eğer varsa bilgi verirseniz çok sevinirim.

• Merhaba arkadaşlar...Bayilerde Skoda Karoq veya Kodiaq araç bulabilen var mı?Eğer varsa bilgi verirseniz çok sevinirim

• Arkadaşlar merhaba ben de 13 martta 2023 model prestij paketle aranıza katıldım. Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum. Araçta sd kart yuvası veya usb girişi yok mu ? torpido gözünde bulamadım sadece usb-c girişi var başka bir yerde olabilir mi ? teşekkürler

• daredevilts D kullanıcısına yanıt

Artık sd kart girişi veya torpido da giriş bölümü yok. Kablosuz şarjın ordaki usbc lere usb takıp müzik/video oynatabiliyorsun.

Güle güle kullan.

teşekkürler... Donanımlardan kesmişler anlaşılan...

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.