Şimdi Ara

SKODA mı? / SEAT mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

SKODA mı? / SEAT mı?

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2023)
Giriş
  • skodanın rekabet edebilcek yanlızca octavia modeli var.seat ise ibiza,cordoba,leon ve altea araçları ile iddalı.tartışmasız ve kesinlikle seat.ayrıca bir firmanın uzun mazisinin olması kaliteli araç üreteceği veya ürettiği anlamını da taşımaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 27 Eylül 2006; 22:34:32 >
  • super b gibide aracı yok ama
    hepsi aynı segment gibi duruyor
    quote:

Orjinalden alıntı: aliserpil2006

skodanın rekabet edebilcek yanlızca octavia modeli var.seat ise ibiza,cordoba,leon ve altea araçları ile iddalı.tartışmasız ve kesinlikle seat.ayrıca bir firmanın uzun mazisinin olması kaliteli araç üreteceği veya ürettiği anlamını da taşımaz

• quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

yaa cem abi skoda nin superB den baska tasarimli arabasimi var yaaaaa

tabiki SEAT

Ya mesela yeni toledo bi tuhaf geldi bana.

Ama leon'a lafım yok, süper tasarım.

Ama Octavia RS de çok iyi duruyo.
  • Bence fazla fark yok. Seat VW Grubunun ateşli tasarımlarıyla grubun yaramaz çocuğu rolünü üstlenerek genç kitleyi hedeflerken; Skoda ağırbaşlı görüntüsüyle ortayaş kitlesine hitap ediyor. Yani VW'e ulaşamayan veya tasarımlarını beğenmeyenleri VW Grubundan kaçırmamak için VW Eski Başkanı Ferdinand Piech'in uyguladığı bir taktik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Leon un dış tasarımı tek kelimeyle harika

ancak iç tasarımı çok çirkin hem de sınıfına göre kalitesiz.

benim görüşüm bu aracın içi golf e yakın kalitede olsaydı.

ne golf satılırdı ne de audi a3.

leon a 1.6 fsi ve 1.6 otomatik vitesin de niçin konulmadığını anlamış değilim.

Golften daha az satsın diye olabilir mi?

golf den az satma isteğinin bence hiç bir anlamı yok.

ama cevap bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 28 Eylül 2006; 8:57:47 >
  • Skoda yi kullanmadim , sahip de olmadim ama bence seat.
    bir arkadasin octaviasina bindigimde ic mekan kalitesi dusuk gelmisti bana.
    mazi bence de kalite icin yeterli bir sebep degil. kalite olarak birbirine yakindirlar.
    ayni yedek parcalar kullaniliyor genelde zaten.
    gecen gun fren balatasi degistirdim audi yaziyordu uzerinde.
    seat gercekten saglam yalniz bana gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 28 Eylül 2006; 9:24:03 >
  •  SKODA mı? / SEAT mı?

leonun konsolunun dizaynı pek hoşuma gitmiyor ayrıca kullanılan bakalıtlerde kütük oyma gibi...
    içide iyi olsa hrhalde tadından yenmez

SKODA mı? / SEAT mı?

buda skodanınki... skoda bu işi bitirmiş gibi

• kesinlikle skoda bi kere seat sağlamlık açsından skodanın çok gerisinde.
  • Seat bence. Çünkü kendine özgü modeller çıkarıyo. Skoda özelikle SuperB de tamamen passat taklidi yaparak puan kaybediyor. Ama 2 kardeş arasında seçim yapmak çokta kolay değil.
  • Toledo, VelSatis e biraz fazla özenmiş
    quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

yaa cem abi skoda nin superB den baska tasarimli arabasimi var yaaaaa

tabiki SEAT

Ya mesela yeni toledo bi tuhaf geldi bana.

Ama leon'a lafım yok, süper tasarım.

Ama Octavia RS de çok iyi duruyo.

• oo oyda seat öne geçmiş ne oldu yaa böle birden
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Leon un dış tasarımı tek kelimeyle harika

ancak iç tasarımı çok çirkin hem de sınıfına göre kalitesiz.

benim görüşüm bu aracın içi golf e yakın kalitede olsaydı.

ne golf satılırdı ne de audi a3.

leon a 1.6 fsi ve 1.6 otomatik vitesin de niçin konulmadığını anlamış değilim.

Golften daha az satsın diye olabilir mi?

golf den az satma isteğinin bence hiç bir anlamı yok.

ama cevap bu

• son dönemde çıkan seat modelleri içinde tasarım olarak leon cidden çok özgün ve çok ilgi çekici bir araç. Ancak iç tasarım ve alt modellerindeki motor ( 8V 102 HP) leon.un gerçek yüzünü ortaya çıkarmasına engel oluyor. Güncel toledo kasası bir önceki toledo kasasından sonra resmen hayal kırıklığı olarak ortaya çıktı. İbiza ve cordoba da kendi sınıflarında iyi araçlar olmasına rağmen tasarımında hoşuma giden ve gitmeyen ( ikisi bir arada yani, garip ama, bazen araçlar kendine çok çekerken bazen de çok itici geliyor )ama açıklayamadığım bir şeyler var.

Skoda.da ise fabia kendi sınıfı içerisinde iyi araçlardan biri, tasarım olarak benim hoşuma gidiyor, daha tok bir görüntüsü var. Ancak çok sade.. Octavia ise tasarım olarak gerçekten beğendiğim bir araç. Rahat ve yola iyi oturuyor. Ancak bildiğim kadarı ile arka koltuklarda 3 kişi oturmak biraz zor. SuperB ' ni Passat'ın kopyası olduğuna katılmıyorum. Benzerlikler var olabilir, ancak çok fazla bir benzerlikten söz etmek mümkün değil bence.
    Skoda' lar geçtiğimiz yıllarda yurt dışında yapılan anketlerde ve testlerde kendi sınıfındaki pek çok aracı gerisinde bırakmakta ve 1. liği almaktalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: idiz

son dönemde çıkan seat modelleri içinde tasarım olarak leon cidden çok özgün ve çok ilgi çekici bir araç. Ancak iç tasarım ve alt modellerindeki motor ( 8V 102 HP) leon.un gerçek yüzünü ortaya çıkarmasına engel oluyor. Güncel toledo kasası bir önceki toledo kasasından sonra resmen hayal kırıklığı olarak ortaya çıktı. İbiza ve cordoba da kendi sınıflarında iyi araçlar olmasına rağmen tasarımında hoşuma giden ve gitmeyen ( ikisi bir arada yani, garip ama, bazen araçlar kendine çok çekerken bazen de çok itici geliyor )ama açıklayamadığım bir şeyler var.

Skoda.da ise fabia kendi sınıfı içerisinde iyi araçlardan biri, tasarım olarak benim hoşuma gidiyor, daha tok bir görüntüsü var. Ancak çok sade.. Octavia ise tasarım olarak gerçekten beğendiğim bir araç. Rahat ve yola iyi oturuyor. Ancak bildiğim kadarı ile arka koltuklarda 3 kişi oturmak biraz zor. SuperB ' ni Passat'ın kopyası olduğuna katılmıyorum. Benzerlikler var olabilir, ancak çok fazla bir benzerlikten söz etmek mümkün değil bence.
    Skoda' lar geçtiğimiz yıllarda yurt dışında yapılan anketlerde ve testlerde kendi sınıfındaki pek çok aracı gerisinde bırakmakta ve 1. liği almaktalar.

skoda hakkında sölediklerin dorudur ama seat okadar kötü deil ewt bazan itici olabiliyor ama genede çok güzel benim favorim ibiza FR ama tabi fabiadada gönlüm varr

• quote:

Orjinalden alıntı: aliserpil2006

skodanın rekabet edebilcek yanlızca octavia modeli var.seat ise ibiza,cordoba,leon ve altea araçları ile iddalı.tartışmasız ve kesinlikle seat.ayrıca bir firmanın uzun mazisinin olması kaliteli araç üreteceği veya ürettiği anlamını da taşımaz

Doğru söze ne denir..!

• ben skoda dedim
    çünkü yeni modelleri özellikle superb ve yeni octavia çok güzel bence
    seat önceden hoşuma gidiyordu
    ama şimdi tasarımı farklı bana göre
    yani önceden toledo ve leon ağırbaşlı duruyodu
    ama şimdi yeni toledo hiç de öle durmuyor
    bunu yeni toledo'nun satışlarınından da görebiliriz zaten

ayrıca önümüzdeki 2-3 sene içinde bu 2 marka 2.elde daha iyi konuma gelecek(özellikle skoda)
    bence gidip vw alınacağına skoda-seat almak daha mantıklı(aynı özellikler,aynı konfor,ama vw'den biraz daha ucuz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 29 Eylül 2006; 15:00:35 >
  • seat
  • dış görünüme bakıp seat yada skoda demek yanlış olur

ben octaviamı alırken sınıfında bakmadığım araba kalmadı,haliyle seat bayiinede uğradım 2 kere

dış görünüm olarak seat daha çekici gelebilir ki buda görecelidir ama işin içine kalite girdiğinde skoda seattan daha üstün

skoda'nın fabia,octavia,superB modelleri sınıflarında çok iyi araçlardır

Skoda'nın B,C ve D segmentlerinde ki araçları bir arkadaşın dediğinin aksine rakipleriyle rahatça başaçıkabilirler...bunu ben söylemiyorum bu işin prof.larının yaptığı testler ortada,ödüller ortada

B,C ve D segmentlerinin yanına birde MPV sınıfında olacak skoda kasımda

ben skoda'nın geleceğinden ümitliyim
  • aklımdakileri toplayıp yazmışsın.

quote:

Orjinalden alıntı: seek and destroy

dış görünüme bakıp seat yada skoda demek yanlış olur

ben octaviamı alırken sınıfında bakmadığım araba kalmadı,haliyle seat bayiinede uğradım 2 kere

dış görünüm olarak seat daha çekici gelebilir ki buda görecelidir ama işin içine kalite girdiğinde skoda seattan daha üstün

skoda'nın fabia,octavia,superB modelleri sınıflarında çok iyi araçlardır

Skoda'nın B,C ve D segmentlerinde ki araçları bir arkadaşın dediğinin aksine rakipleriyle rahatça başaçıkabilirler...bunu ben söylemiyorum bu işin prof.larının yaptığı testler ortada,ödüller ortada

B,C ve D segmentlerinin yanına birde MPV sınıfında olacak skoda kasımda

ben skoda'nın geleceğinden ümitliyim

• bence seat. çünkü seat ın daha sportif, gençlere daha çok giden arabalar yaptığını görüyorum. skoda bana çok ağır gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.