|
Skoda, motor üretiminde 15 milyona ulaştı
-
-
21.yy da motor üretmeyle gururlanmak mı :D
Valla sonra demesinler VAG neden batıyor diye, ABD keşke şunları dieselgate skandalında çok çok daha ağır tazminata mahkum etseydi.
-
Haklısın ama motor yerli değil diyen bir kitle baya var ülkemizde.(Başka yerde de eser miktarda vardır diye düşünüyorum)
-
Nedir bu nefret?? Sanki elektrikli araçlar çok mu çevreci çok mu sağlıklı ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalancıyı ve yanlışı savunmaya devam edin siz..
Ama nefretimin gerçekten sebebini bilmek istiyorsanız otobanda giderken annem astım hastası ve şeref yoksunu bir polo sahibi klimamız açıkken makas atarak karadumana boğdu ortalığı, o gün yanında ventolin olmasaydı yakalar o egzozu alır , neyse ağzımı bozmayacağım ettiğimiz beddualarla iki yakası zaten bir araya gelmeyecektir, bu sebeple içten yanmalılardan özellikle dizelden nefret ediyorum.
Annenize çok geçmiş olsun. Böyle bir şeref yoksunu biri yüzünden benzinli araçlara düşman olmak çok mantıklı değil. Şimdi farz edelim bir kapalı AVM otoparkında elektrikli araç alev alsa ve otoparktaki diğer araçlara sıçrasa bu sebeple elektrikli araçlara düşman olunabilir mi. Bana kalsa elektrikli araçlar LPG li muamelesi görmesi lazım. Kapalı otoparka girmesi yasaklanmalı
Teşekkür ederim hocam , Orada da şöyle haklısınız , kapalı otoparklara alınmaması gereken arabalar kesinlikle içten yanmalılar çünkü leş gibi petrol kokuyor ve ortamı acayip ısıtıyor özellikle yaz aylarında, her avm otoparkta havalandırma bulundursa bile yetmiyor zehirleniyor çoluk çocuk. Kapalı ortama bu bacalı hurdalar alınmamalı. Haa ama benzin ve lpg bir tık daha masum dizellerin hiçbiri girmemeli.
Avmlerde hidrant sistemi bulunuyor merak etmeyin bir şey olmaz özellikle LFP bataryalar dizelden bile daha güvenli yanma konusunda, youtubeda testler mevcut ama eski tip NMC bataryalar için haklısınız bir tık risk mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Aralık 2024; 16:54:52 >
Elektrikli araçlar gerçekten çok mu çevreci? Batarya üretiminde kullanılan lityum gibi nadir metallerin madenciliğinde bildiğimiz insan kıyımı yaşanıyor, zaten elektrikli araç konsepti direkt sürdürülebilir değil ayrıca güvensiz de, Abdde cayır cayır yanarak elekrikli arabanın içinde can veren yüzlerce insan var.
Benim şahsen emisyon falan pek umrumda değil, ama illa çevre dostu ve aynı zamanda elektriklilerin aksine pratik de bir yöntem aranıyorsa en iyi çözüm, çevre dostu sentetik yakıtlar. İlerleyen yıllarda Formula 1'de Hybrid motorların kenara atılıp yerine tamamen içten yanmalı ama sentetik yakıtlı motorların geleceği söyleniyor. British Touring Cars yarış serisi zaten Hybridleri kenara atıp az emisyonlu sentetik yakıtla çalışan V12 motorlara geçiş yaptı. Motorsporlarındaki gelişimler ne olursa olsun zaman içinde otomotiv sektörüne de sıçrayacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X