Şimdi Ara

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Osmanaknaz Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı

Hyundai geçen ay dünya genelinde toplam 304.613 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Güney Kore merkezli firma satışlarını bir yıl öncesine göre %3.2 oranında yükseltmeyi başarmış durumda. Şubat ayı aynı zamanda tamamen elektrikli Ioniq 5'in aylık 10 bin satış barajını geçmesi adına da önem teşkil ediyor.

Ayrıca Bkz.Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonu sayısını artıracak düzenleme yürürlükte

Hyundai geçen ayki elektrikli model satışlarıyla ilgili bir rapor yayınladı. Şubat ayında satılan elektrikli araç sayısının 13.659 adede ulaştığı bildiriliyor. Bununla birlikte hem tamamen elektrikli, hem de şarj edilebilir hibrit (PHEV) otomobil satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla üç kat gibi önemli bir artış söz konusu.

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı

Hyundai Ioniq 5 zirvede

Güney Koreli markanın hibrit araç satışlarında da yükseliş var. Bu segmentte 3.602'si PHEV olmak üzere toplam toplam 17.261 adet otomobil satıldı. Hidrojen yakıt hücreli araç satışları ise her zaman olduğu gibi 652 ile yine düşük seviyede kaldı. Tamamen elektrikli ve hibrit modellerde Şubat ayının en fazla satan ilk üç modeli şu şekilde:

• Hyundai Ioniq 5 – 10.214 adet

• Hyundai Kona Electric – 2.718 adet

• Hyundai Tucson PHEV – 2.530 adet

Kaynak:https://insideevs.com/news/574446/hyundai-ioniq5-wholesale-february2022/

• Çok havalı bir araba yapmışlar ve sonuç şaşırtıcı değil. Camına ekmek banacağım bir gün görürsem.

• KobraAbiniz kullanıcısına yanıt
    Bunu 1 milyona vermezler dediğin gibi ekmek banarız, Devletin elektrikli araç üretecek fabrikalara sırf bu alandaki gelişimi kaçırmamak için ciddi teşvikler vermesi lazım.

• Güzel tasarım turkiyede alamayız ama avrupada olsak alınırdı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüketici aptal değil. Üretici iyi iş çıkarıp doğru fiyat politikasıyla ürünü piyasaya sunarsa sahada mükafatını muhakkak alır.

• Önümüzdeki 10 senede Hyundai/Kia Grubu'nun hegomanyasını izleyeceğiz

• Bu arabayı satın alanlardan biri de benim. Bir buçuk ayda yaklaşık 1500 mil yol yaptım. Gerçekten bir devrim gibi, harika bir araç. Türkiye'de uygun fiyata satılırsa hiç kaçırmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Fluence ile 4 Yıl
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CanciNY C kullanıcısına yanıt
    o uygun fiyat nedir mesela?

• Sarı sitede grey 1.7m, teşekkürler güzel ülkem…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lodosunoglu L kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye geldiğinde piyasa nasıl olur bilmiyorum ama ileride muhtemelen Tesla ve TOGG ile rekabet edecek. Bunlara göre daha ucuz bir seçenek olabilir. ABD'de vergi avantajları sayesinde Tesla Model Y'den neredeyse 20 bin dolar daha ucuz ve bence Tesla'dan daha konforlu bir sürüşü var. Üstelik bu araba 2 sene ücretsiz hızlı şarj kampanyası ile beraber geliyor. Ben de Hyundai ve Kia'nın ürettiği araçların dünya piyasasında başarılı olabileceğini düşünüyorum ama şu anda talebin çoğunu Tesla karşılıyor çünkü üretim kapasitesi yüksek.

• On taraftan Yeni Opel astrayi andırıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.