Şimdi Ara

Skoda Octavia 1,2 tsi - Opel Astra Sedan 1.6 Edition (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.2 tsi jetta ile 1.2 tsi octavia da ayni motor varsa ki sanirim var.jettayi geçen hafta kullandım. Araca 1.2 demezsin oldukca guzel gidiyor. Astra 1.6ya gore cok daha atakti.eger jetta ve octavia motorlari ayniysa octavia nin daha iyi gideceğini düşünüyorum. Kasasi jettaya gore daha hafif çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım olarak bariz bir fark var. ben astra taraftarıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astrayı orjinal lpgli 62ye satıyorlar, onu alamadıktan sonra octavia daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

1.2 tsi jetta ile 1.2 tsi octavia da ayni motor varsa ki sanirim var.jettayi geçen hafta kullandım. Araca 1.2 demezsin oldukca guzel gidiyor. Astra 1.6ya gore cok daha atakti.eger jetta ve octavia motorlari ayniysa octavia nin daha iyi gideceğini düşünüyorum. Kasasi jettaya gore daha hafif çünkü

Aynı motor olduğu doğrudur, jettadaki eski nesil 8valf, octaviadaki 16valf, ayriyetten start stop sistemi de var. Jetta iyi gidiyor demişsiniz, 0-100 verilerinde Octavianın lehine yarım saniyelik kadar bir fark var, dediğiniz gibi kasada hafif, yani octi daha iyi gidiyor

Kullandığım araçta, 1.6 TDI, 1300 kg, Jetta'dan 100 kg daha hafif, 2 kez denk geldim, geçiyorum 1.6 tdi jettayı.

• Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız icin. Skodanın piyasası pek rağbet görmediği icin pazarlık piyasasının yüksek olabileceği kanısındayım. Ankarada yaşıyorum, çevre illerden uygun fiyatı veren bayiden alma gibi bir düsüncem var eğer öyle bir şey olduğunda Optimal donanımına uygun bir fiyat alırsam seçeneklerimin arasına girmesi iyi olur

Özellikle yakıt verileri günümüzdeki bazı dizel araçlara yakın, octavia ile kıyaslama nedenimde bu.Sonucta araç alırken artık ilk tercih edilen faktör

Octavianin fabrika verisi 5,9 lt /100 km

Opelin fabrika versi 8,6 lt / 100 km

Bu verilere ortalama 1,5 lt ilave ettiğimiz zaman (ortalama kullanıma göre) maximum skodada 7,4 lt / 100 km opelde 10,1 lt /100 km gibi ortalama değerler cıkıyor

Opele LPG uygulandığı zaman 12 lt/100 km yaktığını varsayarsak

Opel Km de 27 kr ( Gaz litre fiyatı 2,32 TL ANKARA 24,03,2015)
    Skoda Km de 32 kr ( Benzin litre Fiyatı 4,39 TL ANKARA 24,03,2015 )

Mantıkla bakarsak 3-5 kuruş için 2500 tl gibi LPG masrafına + aracın performansı + motor ömrü + donanım paketi gibi faktörleri göz önüne aldığımız zaman "Skoda > Opel"

Ama nedensiz bir kararsızlık var.İkinci el piyasası olarak Opel her halükarda Skodadan daha çok peynir ekmek gibi satan bir araç. Sizce bu durum hakkındaki düsünceleriniz nelerdir?

• 1.2 tsi octavia derim ikisi arasında

motoru 1.6 atmosferiğe göre daha istekli hızlanır

yada 1.2 elengance rapidde düşünülebilir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.