Şimdi Ara

Skoda Octavia 1,2 tsi - Opel Astra Sedan 1.6 Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba forumdaki 2. konum daha yeni yeni alışıyorum

Yaza doğru araç alma düşüncem var. Başlıkta belirttiğim gibi Skoda octavia 1,2 tsi ve Opel Astra 1,6 Editon arasında kararsızım

Skoda alırsam Benzini koyup gideceğim sadece. Yakıt verilerinden dolayı skodayı sectim ve tasarım ve özellik olarak bence fiyatı hakediyor

Opel de ise LPG taktırma durumu var (+ 2,500 tl )

Yıllık vergileri gerek LPG masrafı derken opel (2500 tl + 945 tl)

Skoda sadece benzin masrafı ( +591 tl) vergi masrafı olacak yıllık

Ama ileriye dönük düsündüğümde skodayı kolay satabilirmiyim ?

Skoda octavia 1.2 TSI baslangıc fiyatı : 50,900 TL
    Opel Astra Sedan 1.6 Edition baslangıc fiyatı 51,720 TL

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resatkoksal -- 21 Mart 2015; 17:15:10 >

• Her ikiside çok iyi ,lpg yi sevmediğim için skoda octavia derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• motorlar farkli en azindan bir fikir verir
  • Vay arkadaş daha 2 ay önce 47'ye veriyorlardı edition paket astrayı.
  • O paraya d segmentine yakın boyutlarda octavia alıyorsunuz. Bence octavia artı vergi avantajı.

• Octavia elagance donanım alabilirsen çok hoş araba. Opel 1.6 çok yakacak kasası ağır, mecbur tüp ister. Tsi a tüp taktıramazsın; agresif kullanmadığın sürece de yakıtta üzmez sizi.

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    Hocam rapid nasıl memnun musun?

• Memnunum hocam. Benim araç 1.2 mpi motor. Tsi olanlarına bütçemiz yetmedi. Şimdilik iyi bakalım, henüz 530 kmde , zamanla daha iyi anlarız iyi olup olmadığını

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız inşallah!

• bence astrayı kafadan eleyin boş octaviayada o kadar para vereceğine seat leon 1.2 tsi style. illa sedan olacaksa 1.2 tsi rapid elegance
  • Astra'da hız sabitleyici, direksiyondan kontrol var Octavia'da bunlar yok. Octavia'da direksiyon deri fakat, anlamsız bir şekilde direksiyondan kontrol yok , Astra'nın plastik direksiyonunda var kontrol ünitesi. Octavia'da önde kol dayama ve arka taraf için havalandırma var, 3. kafalık var, Astra'da yok. Octavia'da yokuş kalkış desteği var, Astra'da ise Sport donanımdan itibaren var. Octavia'da USB ve AUX girişi var, Astra'da sanırım yok, 2015 model Octavia'lar da Bolero ekran standart, dokunmatik tepkileri çok güzel, arayüzü ve kullanımı da çok güzel, Astra'da ise basit bir satır ekran var. İki aracında birbirine olan üstünlükleri var, önemli olan sizin ihtiyaçlarınız.

2 aracında tasarımı güzel, Astra bence bir tık daha güzel, özellikle arka çapraz profilden süper duruyor Astra Sedan.

Astra'da bagajın kumandadan açılması çok hoşuma gidiyor. Astra'nın yol tutuşu Octavia'dan daha iyi, iki aracın da yalıtım seviyesi fazla iyi değil, otopark.com testlerini izleyebilirsiniz.

Eğer büyük bagaj ve arkada sınıfının en geniş yaşam alanı işinize geliyorsa, hız sabitleyici ve direksiyondan kontrol önemli değil diyorsanız Octavia. Aksi takdirde, ben LPG takacam, öyle kullanırım diyorsanız Astra. Donanımlar yakın çünkü. Fakat hız sabitleyici harici Astra'da adam akıllı donanım yok, çok boş araç, en azından park sensörü koyaydı Opel.

Benim size naçizane tavsiyem, eğer bütçe mümkünse Optimal donanımlı Octavia almanız. (Avantajları 3 kollu altı düzleştirilmiş deri direksiyon, ve direksiyondan kontrol, maxi dot bilgi ekranı, bolero ekrana entegre görsel destekli arka park sensörü, 16 inç 5 kollu alaşım jantlar, bluetooth, sesle komut özelliği, 8 hoparlör, ön sis farları, gibi özellikler var) Bu donanımın tek eksiği hız sabitleyici onun dışında gayet yeterli, liste fiyatı 56.900 TL, bir arkadaşımın akrabası 54bine almış Avek'ten, pazarlıkla 55bin civarına alınabilirliği yüksek bir araç bence

1.6 TDI Optimal Octavia şu anda kullandığımız aile aracımız, aracı almadan önce Asta'da seçeneklerimizin arasındaydı, fakat 1.3 95 bg olanı fazla iyi yürümüyordu (95 bg ve 1500 kg) , 1.6 CDTi baz donanım olanları ise bütçeyi biraz aşıyordu, dolayısıyla Octavia aldık. (İç hacminin ve bagajının büyük olması çok işimize gelen bir faktördü) Fakat bütçemizin birkaç bin tl üzerine Astra Sedan Sport 1.6 CDTi alabilseydik, Octavia almazdık diye düşünüyorum.

Octavia hakkında aklınıza takılan başka soru varsa sorabilirsiniz.

• Tavsiyem 2.el astra bakmanız ve lpg ile dilediğiniz gibi binmeniz. Lpgsiz benzinli araç cebi çok yorar

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

O paraya d segmentine yakın boyutlarda octavia alıyorsunuz. Bence octavia artı vergi avantajı.

astra sedan ile octi uzunluk genişlik ve dingil mesefesi olarak neredeyse aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

O paraya d segmentine yakın boyutlarda octavia alıyorsunuz. Bence octavia artı vergi avantajı.

Dışta aynılar ama asıl fark içeride,arka diz mesafesi ve bagajda ortaya çıkıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Dışta aynılar ama asıl fark içeride,arka diz mesafesi ve bagajda ortaya çıkıyor

onu ben de anlamıyorum zaten. ölçüler bu kadar yakınken skoda nasıl bu kadar büyük bagaja sahip olabiliyor yada astra nasıl bu kadar küçük iç hacim sunabiiyor?

• Motor gücü çok önemli benim için. Yani iki tercih varsa 1.6 olandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Motor gücü çok önemli benim için. Yani iki tercih varsa 1.6 olandır.

Hocam ama biri turbo biri atmosferik, örneğin iki araç bir kalkış yapsa, Astra 2-3 boy fark yiyecektir bence, yani bu durumda ( motor konusunda) Astranın lpg uyumu hariç hiçbir avantajı yok. (Ondada supab soru işareti var) Skoda daha iyi performans vaad ediyor, hacim düşük vergiside düşük, üstelik daha büyük iç mekan ve kullanışlı bagajda cabası

Ayriyetten Astra 5 ileri, Octavia 6 ileri. 1.2 tsi octavia şehir dışı 5 litrenin altını görebiliyor.

@Texjrwillerjr Onu bende bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hocam ama biri turbo biri atmosferik, örneğin iki araç bir kalkış yapsa, Astra 2-3 boy fark yiyecektir bence, yani bu durumda ( motor konusunda) Astranın lpg uyumu hariç hiçbir avantajı yok. (Ondada supab soru işareti var) Skoda daha iyi performans vaad ediyor, hacim düşük vergiside düşük, üstelik daha büyük iç mekan ve kullanışlı bagajda cabası

Ayriyetten Astra 5 ileri, Octavia 6 ileri. 1.2 tsi octavia şehir dışı 5 litrenin altını görebiliyor.

O zaman nerede kaldı motor güç rakamları? Nasıl oluyor? 1.6 ve 1.2 ?
    Sen diyorsun ki 1.2 havada karada ezer. Nasıl olur mantığa aykırı?

• quote:

quote:

quote:

O zaman nerede kaldı motor güç rakamları? Nasıl oluyor? 1.6 ve 1.2 ?
    Sen diyorsun ki 1.2 havada karada ezer. Nasıl olur mantığa aykırı?

Ciddi olmadığınızı umuyorum.

• 1.2 motor nedir ya gitsin linea ile takılsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.