Şimdi Ara

VW Golf 1.2 TSI Comfortline vs. Seat Leon 1.6 TDI Style

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2012 Ford Fiesta 1.25i Trend sahibiyim. %0 faiz kampanyasından faydalanıp almıştım. Son 1 taksidi kaldı.
    Aracı şehir içi kullanım için almıştım ve memnunum o konuda. İzmir trafiği + kısa mesafe (ev ile iş arası 4 km) 6.8 - 7.4 lt yakıyor kullanıma bağlı olarak. İşe değilde izmir içi uzun mesafelerde 6.5'lere kadar düşüyor.
    Son iki aydır işim gereği uzun yol yapmak durumunda kaldım. Fiesta uzun yol arabası değil zaten o niyetle almamıştım. 6 bin km yol yaptım uzun yolda. Yakıt sakin kullanımda 5.5'lere düşüyor. Ama şehirler arası 90 ile gitmek çok zor. Otoyollarda 140 - 150, normal yollarda radara uyarak (maks 120) ile gittiğimda bu tutar 6.4'lere çıkıyor. Maalesef çok yordu beni. Yakıt konusunda değil ama ciddi yordu beni. Her eve geldiğimde fazladan dinlenmek durumunda kaldım. Fiestam şu an 20bin km'de.

Fiesta'dan önce ikinci el alırdım. İlk arabam 2001 Opel Vectra 2.0 dizeldi. 8 ay kullandım 4 bin lira masraf yaptım(Klima, ABS, Turbo, vb. gibi aksamlara motoruna değil.) Arabadan soğudum ve sattım.
    Sonra 2003 otm. vites lpg'li Ford Focus aldım. Araçtan çok memnundum. Sürüş dinamizmi harikaydı. O arabada da sürekli lpg sıkıntıları çektim. Gereksiz yere benzine geçmeler felan derken beynini değiştirip sattım. Yani arabayı düzeltip sattım.

Sadede gelecek olursam ikinci el araçlarımda istemediğim durumlar ile karşılaştım. En sonunda Fiesta aldım ve Allah nazardan korusun aldığımdan beri sadece bakım için servise gittim onun haricinde hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Ancak uzun yol kullanımı beni oldukça rahatsız ediyor artık. Ayrıca 15 aylık bebeğim var. Dolayısı ile sıfır C sınıfı bir araç almayı düşünmeye başladım.

Kredi yeni bitti. Tekrar kredi çekip alabileceğim.
    Çok araştırdım. 50 bin tl civarı araç bakıyorum.

Öncelikle karar vermem gereken konu motor meselesi. Ya eski teknoloji atmosferik motor alacağım yada yeni turbo destekli motorlara yönelecektim. Atmosferik motorlardan vazgeçtim. LPG meselesinden dolayı.
    Yakıt anlamında beni üzmesin, uzun yolda yormasın ve yeni turbo destekli motor olsun dediğimde karşıma 50k'ya GOLF 1.2 TSI BMT Comfortline çıktı.
    Araştırdım motordan da arabadan da genel olarak memnun insanlar.
    Sadece yakıt konusu muamma. Karşıt fikirler çok fazla.

Ardından 50K'ya alınabilecek dizelleri inceledim. Hyundai i30, Kia Ceed, Seat Leon çıktı karşıma. i30 ile Ceed gerçekten donanımlı ve dış tasarımları güzel araçlar. Ama Leon'a göre çok yaktıkları için onları da eledim. Dizel seçenek olarak geriye Seat Leon 1.6 TDI Style 'da karar kıldım.

Hemen almayacağım başta da dediğim gibi zaten 1 ay daha taksidim var. Sonrasında maddi durumuma bakıp ya alacağım ya da Fiesta ile devam edeceğim. Bu arada iki araçta manuel olacak..

Sizlerden bu seçim aşamasında bana yardımcı olmanız. Lütfen konuyu baltalamadan mantıklı nedenlerle önerilerde bulununuz. Özellikle bu iki aracı kullanan arkadaşların tavsiyeleri çok ama çok önemli benim için. Yukarıda anlattığım kriterlere göre önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürlar..

• Her iki aracta sizi üzmeyecek araclar.
    Leon,Golf'e gore kalitede biraz daha geridedir,ancak dizel olması bunu affettirebilir.
    Eger dizel olsun diye bir şartınız yoksa,emin olun Golf sizi daha fazla memnun edecektir.
  • Bu kadar fazla yol yapacaksanız sürekli olarak mantıklı olan Leon hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Her iki aracta sizi üzmeyecek araclar.
    Leon,Golf'e gore kalitede biraz daha geridedir,ancak dizel olması bunu affettirebilir.
    Eger dizel olsun diye bir şartınız yoksa,emin olun Golf sizi daha fazla memnun edecektir.

Cevabınız için teşekkürler. İlla dizel olsun diye bir şartım yok.
    Açık söylemek gerekirse Leon bana daha mantıklı geliyor.
    Şöyle ki, Golf'e göre daha az yaktığı gözüküyor. Ayrıca performansı da daha iyi gözüküyor. Ama bunlar inceleme sonuçlarım. Gerçek hayatta farklı mı? Zaten konuyu açma sebebim bu.
    Leon 1500-2750 devir aralığında 250 nm tork sunuyor. Golf ise 175 nm tork sunuyor.
    Performanslı kullanımda Golf'un yakıt sarfiyatı beklenmedik derecede artabilirken Leon o kadar da üzmez gözüküyor.
    Opsiyonsuz hallerine baktığımızda Leon daha donanımlı gözüküyor. Ancak Leon liste fiyatı 54.900 iken Golf 50.200. Aradaki farkla Golf daha donanımlı hale getirilebilir (17" jant + Sürüş konfor pakedi, vb.).

Dolayısı ile benim için bilinmeyen bu denklemde 1.2 TSI motor(Performans ve yakıt sarfiyatı).

• quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Her iki aracta sizi üzmeyecek araclar.

Cevabınız için teşekkürler. İlla dizel olsun diye bir şartım yok.
    Açık söylemek gerekirse Leon bana daha mantıklı geliyor.
    Şöyle ki, Golf'e göre daha az yaktığı gözüküyor. Ayrıca performansı da daha iyi gözüküyor. Ama bunlar inceleme sonuçlarım. Gerçek hayatta farklı mı? Zaten konuyu açma sebebim bu.
    Leon 1500-2750 devir aralığında 250 nm tork sunuyor. Golf ise 175 nm tork sunuyor.
    Performanslı kullanımda Golf'un yakıt sarfiyatı beklenmedik derecede artabilirken Leon o kadar da üzmez gözüküyor.
    Opsiyonsuz hallerine baktığımızda Leon daha donanımlı gözüküyor. Ancak Leon liste fiyatı 54.900 iken Golf 50.200. Aradaki farkla Golf daha donanımlı hale getirilebilir (17" jant + Sürüş konfor pakedi, vb.).

Dolayısı ile benim için bilinmeyen bu denklemde 1.2 TSI motor(Performans ve yakıt sarfiyatı).

Alıntıları Göster
    Aynı ikilemde bende kaldım ve gidip iki aracı inceledim, bir yanda dizel daha donanımlı olacak daha rahat gezeceğim diyordum ama leonu inceleyince iç tasarım, koltuklar vb beni rahatsız etti asla bir golf değil, sonra yorumları okudum, golfe çeyrek kala bir araç yani kesinlikle alınası olduğunu düşündüm ama ileride keşke golf mü olsaydı diyecektim ve içimde kalacaktı, umarım bu 1.2 motorda çok yakmaz ve vergi avantajı aklıma geldi çünkü senede 12 bin km civarını geçmiyorum, sırf dizel diye yüksek ses, fazla bakım ve vergi yerine istediğim hayalini kurduğum aracı aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Aynı ikilemde bende kaldım ve gidip iki aracı inceledim, bir yanda dizel daha donanımlı olacak daha rahat gezeceğim diyordum ama leonu inceleyince iç tasarım, koltuklar vb beni rahatsız etti asla bir golf değil, sonra yorumları okudum, golfe çeyrek kala bir araç yani kesinlikle alınası olduğunu düşündüm ama ileride keşke golf mü olsaydı diyecektim ve içimde kalacaktı, umarım bu 1.2 motorda çok yakmaz ve vergi avantajı aklıma geldi çünkü senede 12 bin km civarını geçmiyorum, sırf dizel diye yüksek ses, fazla bakım ve vergi yerine istediğim hayalini kurduğum aracı aldım.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
    Sizde 1.2 TSI comfortline mı aldınız. Hangi opsiyonları eklettiniz ve kaça mal oldu toplamda.
    Araç elinize ulaştı mı? Ulaştıysa performans ve yakıt ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackerbekir -- 19 Ekim 2013; 10:58:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
    Sizde 1.2 TSI comfortline mı aldınız. Hangi opsiyonları eklettiniz ve kaça mal oldu toplamda.
    Araç elinize ulaştı mı? Ulaştıysa performans ve yakıt ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Düz vites bir golf alır rahatıma bakarım. Tabi yılda 15-20 bin km yol almıyorsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Düz vites bir golf alır rahatıma bakarım. Tabi yılda 15-20 bin km yol almıyorsanız.

Alıntıları Göster
    Seat Leon 1.6 TDI Donanım olarak golf'den bir eksiği yok.
  • VOLKSWAGEN GOLF 1.2 TSI 105HP COMFORTLINE +TUNGSTEN GRİ + 17" DIJON + BI-XENON, U LED + ELEKTRİKLİ AÇILIR CAM TAVAN.
  • 1.2 TSI Golf'ün sizin Fiesta'dan az yakacağını düşünmüyorum, sıkıştığınızda lpg şansınız da yok. Alacağınız araçta cc, park sensörü, sensörler, kararan dikiz aynası v.b olmayacak. Metalik boya farkı, 3 aylık sıra sonunda gelecek zamları da ekleyin Golf bütçenize.

Leon TDI mantıklı bir araba ama boş halinin görselliği kötü bence. Style plus paket, cam tavan, 17" jant takınca dışı harika oluyor ama fiyatı Golf fiyatı oluyor bu kez.

Bence ikinci ele yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 19 Ekim 2013; 11:25:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

1.2 TSI Golf'ün sizin Fiesta'dan az yakacağını düşünmüyorum, sıkıştığınızda lpg şansınız da yok. Alacağınız araçta cc, park sensörü, sensörler, kararan dikiz aynası v.b olmayacak. Metalik boya farkı, 3 aylık sıra sonunda gelecek zamları da ekleyin Golf bütçenize.

Leon TDI mantıklı bir araba ama boş halinin görselliği kötü bence. Style plus paket, cam tavan, 17" jant takınca dışı harika oluyor ama fiyatı Golf fiyatı oluyor bu kez.

Teşekkürler cevabınız için. Golf fiyatı oluyor demişsiniz. Aslında bu iki seçenenek arasında opsiyonsuz yaklaşık 5 bin tl pahalı olan Leon zaten. 5 bin lt golf'te kuıllanılarak o bahsettiğiniz eksiklikler Golf'e eklenilebilir. Golf'ü beklerken fiyatının artıyor olmasına katılıyorum ayrıca çok fazla beklemeyi de sevmiyorum.
    Leon alırsam da dediğiniz donanımları ekletmek istiyorum ama işte bütçe meselesi. Bakalım o günler geldğinde alabilecek miyim?

Bunlara ek olarak hangi marka ne kadar indirim yapar liste fiyatına göre?

Cevap veren herkese de teşekkür ederim bu arada.

• quote:

quote:

1.2 TSI Golf'ün sizin Fiesta'dan az yakacağını düşünmüyorum, sıkıştığınızda lpg şansınız da yok. Alacağınız araçta cc, park sensörü, sensörler, kararan dikiz aynası v.b olmayacak. Metalik boya farkı, 3 aylık sıra sonunda gelecek zamları da ekleyin Golf bütçenize.

Teşekkürler cevabınız için. Golf fiyatı oluyor demişsiniz. Aslında bu iki seçenenek arasında opsiyonsuz yaklaşık 5 bin tl pahalı olan Leon zaten. 5 bin lt golf'te kuıllanılarak o bahsettiğiniz eksiklikler Golf'e eklenilebilir. Golf'ü beklerken fiyatının artıyor olmasına katılıyorum ayrıca çok fazla beklemeyi de sevmiyorum.
    Leon alırsam da dediğiniz donanımları ekletmek istiyorum ama işte bütçe meselesi. Bakalım o günler geldğinde alabilecek miyim?

Bence dizel almak daha mantıklı arada 10 bin lira gibi bariz Bi dizel kazığı olmadığı surece.

indirim konusunda seat bayii ye gittiğimde özel sipariş bir leon için fiyat almak istedim ve 400 Tl gibi komik Bi indirim yaptılar sadece. İndirim için golfte de leonda da ellerindeki Bi arabayı almanız lazım o zaman da %2 civarı Bi indirim oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: siklopentan

quote:

quote:

Bence dizel almak daha mantıklı arada 10 bin lira gibi bariz Bi dizel kazığı olmadığı surece.

indirim konusunda seat bayii ye gittiğimde özel sipariş bir leon için fiyat almak istedim ve 400 Tl gibi komik Bi indirim yaptılar sadece. İndirim için golfte de leonda da ellerindeki Bi arabayı almanız lazım o zaman da %2 civarı Bi indirim oluyor.

Alıntıları Göster
    leon dizel daha iyi olur yakıt açısından

• Bende dolu bir Golf al derim tabi bulabilirsen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: devildod

Bende dolu bir Golf al derim tabi bulabilirsen :)
    Dizel alın da...

Ceed ve İ30'un manuelleri de mi çok yakıyor? Sanmıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: devildod

Bende dolu bir Golf al derim tabi bulabilirsen :)
    az binecek bile olsanız, aynı fiyata dizel varken; benzinliye ne hacet?
    Leon 1.6 TDI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

Leon 1.6 TDI.

Alıntıları Göster
    Madem zaten 1 ay beklemek mecburiyetindesiniz, o zaman yeni gelecek 308'leri beklemenizi veya yeni çıkmış Mazda 3 hblere de göz atmanızı öneririm.

• Valla kim ne derse desin benzinli arac benzinli aractir. Ne yaparsniz yapin dizelin ekonomikligine mumkun degil ulasamaz. Yaklasik 1,5 ay once Leon dizel aldim sifir km ve oldukca memnunum. Kimi arkadaslar ici cok heyecansiz, eski kasa daha albeniliydi dese de bence gerek ic dizayni gerek dis dizayni, gerek teknik ozelliklei gerekse de yakit tukeimi le beni oldukca memnun etti. Daha once Megane 2 dizel otomatik kullaniyordum. Yakit konusunda ondan daha iyi diyebilirim. Arc ile ilgili merk ettiginiz baska noktalar varsa ozelden yzarsaniz onlar da cevap verebiliim. Sunu da soylemek gerekiyor. Uzun yillar gerek Jetta gerekse Passat kullandim. Her ikisi de 2.0 TDI idi. DSG'li. Hicbir sikinti yasamadik. Elbette arada kalite farki var ma buyutuleck kadar da bir fark yok. Yani biri ok iyi bir digeri cok kotu degil kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

Leon 1.6 TDI.

Alıntıları Göster
    i30 ve Ceed manuel dizel çok yakmazki ...otomatik yakıyor 8-9 civarı...
    lakin manuel çok makul değerlere sahip..

Ceed ve İ30 baz 55 bin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cellar Door

Madem zaten 1 ay beklemek mecburiyetindesiniz, o zaman yeni gelecek 308'leri beklemenizi veya yeni çıkmış Mazda 3 hblere de göz atmanızı öneririm.

Alıntıları Göster
    1.2 1.6
    Şehir içi 5,9 4,6
    Şehir dışı 4,3 3,3
    Genel 4,9 3,8

fabrika verilerine göre 1.2 tsi genel 6,5 litre yaksın 1.6 tdi ise 5 litre yaksın

tsi 32 krş ortalama yakar 1.6 tdi ise 23 krş ortalama yakar kmde 9 krş fark

10.000 kmde 900 tl fark yapar

vergi karın nekadar olur bakım masrafları nekadar olur onlarıda düşersek pek bi fark kalmaz

KAĞIT üzerinde

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.