Şimdi Ara

VW Golf 1.2 TSI Comfortline vs. Seat Leon 1.6 TDI Style (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tsi 6.5 yakmaz... Uzun yolda 5.5 ları görür fakat şehir içinde Megane 3 dizel 5.5 yaktığı yerde 7.5-8 gibi bir tüketim oluyor DSG ile...

Yüzde 30 civarında bir yakıt tüketimi farkı oluyor... Fakat ve fakat, araç İzmir'de kullanılacak ve uzun yol gidecek... 5-5.5 yakıt tüketimi yakalanabilir. BÖyle olunca Golf almak mantıklı.

Ben olsam varolan aracımı değiştirip, kredi çekip masrafa girmem, kenara koyar biriktiririm. Hiç gereği yok. Fiesta değil sizi yor yoruyor bence... Uzun yolda, cruise a koyunca aracı, fark hissetmezsiniz bence...

Ha 1.25 lik bir araçla, sollamalar fena olur o kötü tabi...

Şubatı bekleyin o zaman, 2013 modeller elde kalıyor, uygun fiyata satılıyor... 4 ayda maaşı biriktirin az kredi olsun bari...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Aynı ikilemde bende kaldım ve gidip iki aracı inceledim, bir yanda dizel daha donanımlı olacak daha rahat gezeceğim diyordum ama leonu inceleyince iç tasarım, koltuklar vb beni rahatsız etti asla bir golf değil, sonra yorumları okudum, golfe çeyrek kala bir araç yani kesinlikle alınası olduğunu düşündüm ama ileride keşke golf mü olsaydı diyecektim ve içimde kalacaktı, umarım bu 1.2 motorda çok yakmaz ve vergi avantajı aklıma geldi çünkü senede 12 bin km civarını geçmiyorum, sırf dizel diye yüksek ses, fazla bakım ve vergi yerine istediğim hayalini kurduğum aracı aldım.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
    Sizde 1.2 TSI comfortline mı aldınız. Hangi opsiyonları eklettiniz ve kaça mal oldu toplamda.
    Araç elinize ulaştı mı? Ulaştıysa performans ve yakıt ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

evet 1.2 comfortline sadece sürüş konfor paketi eklettim, keşke ışık görüş de ekletseydim diyorum, ben çok pahalı zannediyordum ama yağmur, far sensörü ve otomatik kararan ayna 600 tl civarı birşey,

Araç bu ay sonu teslim, daha elime geçmedi, az kaldı ama dayanmak zor, temmuz sonu sipariş etmiştim, bakalım hayırlısı, ancak kullananlar çok memnun şehir içi 6.5 lt lerde Adana için tüketim.

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

i30 ve Ceed manuel dizel çok yakmazki ...otomatik yakıyor 8-9 civarı...
    lakin manuel çok makul değerlere sahip..

Ceed ve İ30 baz 55 bin..

Kullandınız mı i30 veya ceed dizel veya yakınlarınızda kullanan var mı? Çünkü çoğu kullanıcı forumlarda şehir içi çok yaktığı söyleniyor.
    Ayrıca Seat bana göre onlardan bir adım önde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Tsi 6.5 yakmaz... Uzun yolda 5.5 ları görür fakat şehir içinde Megane 3 dizel 5.5 yaktığı yerde 7.5-8 gibi bir tüketim oluyor DSG ile...

Yüzde 30 civarında bir yakıt tüketimi farkı oluyor... Fakat ve fakat, araç İzmir'de kullanılacak ve uzun yol gidecek... 5-5.5 yakıt tüketimi yakalanabilir. BÖyle olunca Golf almak mantıklı.

Ben olsam varolan aracımı değiştirip, kredi çekip masrafa girmem, kenara koyar biriktiririm. Hiç gereği yok. Fiesta değil sizi yor yoruyor bence... Uzun yolda, cruise a koyunca aracı, fark hissetmezsiniz bence...

Ha 1.25 lik bir araçla, sollamalar fena olur o kötü tabi...

Şubatı bekleyin o zaman, 2013 modeller elde kalıyor, uygun fiyata satılıyor... 4 ayda maaşı biriktirin az kredi olsun bari...

Güzel yorum.
    Ben bide manuel alacağım. Yakıt denilen rakamlara düşebilir. Ama insan bazen hatta mecburen yüklenmek zorunda kalabiliyor. Orada tsi, tdi'den oldukça fazla yakar. Bu durum göze alınabilir belki.

Fiesta yorgunluğu oldukça fazla artırıyor hocam. Ayrıca yokuşlarda tek gidiş tek geliş olduğu zamanlarda bir tır arkasına mecburen yavaşlamak durumunda kalıyorsunuz. Boş bulduğunuzda sola çıkıp gitmek durumunda kaldığınızda araba gitmiyor. Bu nedenle kaza atlatmışlığım var çok şükür kaza olmadı.
    Düz yolda zaten problem yok.

Dediğinizi yapabilirim. Biraz daha biriktirip 2014 başında 2013 leon veya golf'ü daha mantıklı fiyatlara alabilirim. Teşekkürler ;)

• Hocam 2014 mazda 3 e baktınız mi acaba ?

Gerçi onun için biraz erken ama.

• quote:

quote:

quote:

Aynı ikilemde bende kaldım ve gidip iki aracı inceledim, bir yanda dizel daha donanımlı olacak daha rahat gezeceğim diyordum ama leonu inceleyince iç tasarım, koltuklar vb beni rahatsız etti asla bir golf değil, sonra yorumları okudum, golfe çeyrek kala bir araç yani kesinlikle alınası olduğunu düşündüm ama ileride keşke golf mü olsaydı diyecektim ve içimde kalacaktı, umarım bu 1.2 motorda çok yakmaz ve vergi avantajı aklıma geldi çünkü senede 12 bin km civarını geçmiyorum, sırf dizel diye yüksek ses, fazla bakım ve vergi yerine istediğim hayalini kurduğum aracı aldım.

Sizde 1.2 TSI comfortline mı aldınız. Hangi opsiyonları eklettiniz ve kaça mal oldu toplamda.
    Araç elinize ulaştı mı? Ulaştıysa performans ve yakıt ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

evet 1.2 comfortline sadece sürüş konfor paketi eklettim, keşke ışık görüş de ekletseydim diyorum, ben çok pahalı zannediyordum ama yağmur, far sensörü ve otomatik kararan ayna 600 tl civarı birşey,

Araç bu ay sonu teslim, daha elime geçmedi, az kaldı ama dayanmak zor, temmuz sonu sipariş etmiştim, bakalım hayırlısı, ancak kullananlar çok memnun şehir içi 6.5 lt lerde Adana için tüketim.

Hadi hayırlısı olsun. Araç geldiğinde değerlendirme yaparsanız memnun olurum. Alacağım dönem sizi rahatsız ederim tekrar. Güle güle kullanın ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi hayırlısı olsun. Araç geldiğinde değerlendirme yaparsanız memnun olurum. Alacağım dönem sizi rahatsız ederim tekrar. Güle güle kullanın ;)

Çok teşekkür ederim, darısı size diyeyim o zaman, tabi ki elimden geldiğince memnuniyetle yardımcı olurum. rahatsızlık ne demek,

• Aceleniz yoksa biraz daha sabredip yeni giriş yapacak araçlara bakabilirsiniz,çok az daha bütçeyi yükseltirseniz giulietta dizel alabilirsiniz
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    +1
  • leon varken gerisini düşünme bence
  • Golf 1.2 DSG'yi kullanmayanlar tüketimi hakkında yanlış bilgiler vermişler..Hele bir yorum var ki çok fena..Leon dizel'in 5.5 yakacağı trafikte Golf'ün en az 7.5 yakacağı söylenmiş..Bunun gerçeklikle uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur..Golf7 1.2 DSG şu an piyasadaki bütün C sınıfı dizellerden en fazla 1 lt daha fazla yakar..Bu tecrübe ile sabittir, emin olun..Farklı markaların dizelleriyle ard arda takiplerle yaptığım karşılaştırmalarda fark 0.5-0.8 arasında dizel lehine çıkmıştır..

Yerinizde ben olsam ( madem ki Golf'e 5 bin tl daha ekleme imkanınız var ), sürüş konfor paketi ve bi-xenon başta olmak üzere bu fiyata denk gelecek donanım ekler, aynı fiyata Golf alırdım..Dizelden elde edeceğiniz extra ekonomiyi, hem yıllık vergi farkı hem de Golf'ü satarken rahatlıkla karşılarsınız..Çok daha sessiz, daha kaliteli, daha konforlu bir otomobiliniz olmuş olur..Fiesta'dan sonra ise uzun yol keyfi bamaşka gelecektir size..

• leon alın hocam üzerindeki lastikleride değiştirirseniz aileniz için çok da güvenli bir araç olur :)
  • Gönül golf diyor mantık leon diyor değil mi bende aynı kararsızlıkda kalmıştım ama gönlünüzden geçen golfü alırsanız en başda kafanız rahat eder çekiş tork olarak 170 nm tork benzinli araba için fena değil 250 nm tork dizel leon kadar gider merak etmeyin yaptığınız km için ben golf almanızı öneririm.
    ayrıca uzun yol için c segmenti arabaya geçmek mantıklı ben dacia logan ile yola gittiğimde yorgunluk oluyordu ama yeni focus ile gittiğimde yüksek süratlerde rahat oluyor ve hiç yorulmamış oluyorum.
    Golf için beklemeniz gerekebilir yada bayileri arayıp siparişinden vazgeçenler oluyor ve bayideki araba için en az %1.5 indirim alırsınız ki ben dün passat için %2,5 civarı indirim aldım tanıdık vasıtası ile, akrabam için leon sordum plus paketli leon için 56,500 fiyat verdiler ve metalik farkı almıyorlarmış avek de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanakyar -- 22 Ekim 2013; 8:52:07 >
  • Leonun benzinlisini alir parami cebime koyarim,ya da golf alrim.
    45e biter iyi donanimla benzinli leon yanlis hatirlamiyorsam
    Dizel kazigi yemenin alemi yok,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 22 Ekim 2013; 9:19:09 >
  • TSİ motorlar şu an için piyasanın en az yakan benzinli araçlarından biri bu doğru ancak hiçbir TSİ 1.2 de dahil, dizel aracın ekonomisine maalesef yetişemez. Öyle arada 1 lt falan da oynamaz yoğun trafikte. Şehir dışında fark azalacaktır elbette ama şehir içinde ortalamada 1 litreden çok daha fazla fark eder. İşyerinde birlikte çalıştığım arkadaşımda 1.2 TSi DSG Jetta var. Geçen sene aldı ve ortalaması 8,5-9 lt seviyelerinde geziyor şehir içinde. Çok kasarsa 8 civarlarına indirebiliyor. Hadi onun kullanım tarzı diyelim, çok daha ekonomik kullanan birisini baz alalım, o da yaksın 7 lt. Ben yeni aldığım Leon TDİ ile İstanbul içinde 5-5.5 lt ortalamalar ile geziyorum aracı aldığımdan beri ki, hiçbir şekilde kendimi de az yakacağım diye çok fazla kasmıyorum. Aracın uzun dönem ortalama tüketimi ise 5.2 litre. Bu ortalama 7000 km'lik bir ortalama.

Sürekli aynı şeylerin tartışması yapılıyor. Ancak benzin ve mazotun fiyatı eşitlense bile yine mazot daha ekonomik olacaktır yılda belirli km yapan insanlar için. Ben yılda ortalama 40 bin km yapıyorum. Hiçbir şekilde benzinli araç bana uymaz. Ancak daha az yol yapsaydım, maliyetleri karşılaştırır seçimimi de o yönde yapardım. Bir de şu var ki, dizel araç her zaman fabrika verilerine daha yakın değerlere ulaşabiliyor. Benzinli araçlarda biraz sıkıştırdığınızda, biraz devirli gittiğinizde tüketiminiz ortalamanın çok fazla üstüne çıkabiliyor. Dizel araçta ise makas ne olursa olsun bu kadar açılmıyor.

Kısacası dizelin birkaç yıl önceki kadar ekonomik olmadığı su götürmez bir gerçek. Aradaki fark azaldı. Eskiden yılda 15-20 bin km yapanlar için dizel mantıklı bir seçimken, şu an en az yılda 30 bin km'lere dayanmak gerekiyor. Yoksa attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Bir de şu var ki, kimi insanda psikolojik olarak dizele yöneliyor. En büyük örnek de kendi öz babam. Yılbaşında Duster aldı. Alırken kaç defa söyledim, dizel alma, sen o kadar km yapmıyorsun diye ama bir türlü laf dinletemedim. Bana söylediği, alırken verdiğim para bana dokunmuyor, ama her yakıt alırken verdiğim para beni sinir ediyor. Fazla para veririm, yakıtımı alırım, bir depo ile bir ay giderim. Bence yanlış bir düşünce ama birçok insan da bu şekilde düşünüyor.

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
    En azından doğru iki seçenek arasında kaldığımı anlamış oldum.

Yorumlardan anladığım kadarıyla 1.2 TSI motor sıkıştığında yakıt sarfiyatı artabiliyor. TDI yakıt anlamında her daim önde.

Ancak yılda 10-15 bin arası yaparım gibi geliyor. Ayrıca ne olursa olsun Golf'te iç mekanda kullanılan malzeme her türlü Leon'dan iyidir.
    Sürücü Konfor Paketi + 17" jantlarla Golf alınır. Yani 1.2 TSI'da karar kılarsam 1.2 TSI Leon yerine Golf'u alacağım.

Golf için derlerse ki diyecekler 3 ay bekle diye. O zamanki durumuma göre gider Leon 1.6 TDI + Style Plus Paket alır yoluma devam ederim. Buda benim için mantıklı bir seçim olur.

Bu konudaki ilk cevaptı sanırım: "@V.K.:İki araba da seni üzmez." Öyle gözüküyor.

Bu süreçte bütçemi kısmak zorunda kalırsam @shadowgeist'in dediği gibi gider Leon 1.2 TSI Style'ı bir şey ekletmeden 45'e alırım.

Özetle; elbette araba alım işi kişinin kendi bütçesine, kullanım amacına ve zevkine bağlıdır. Ama alacağı arabayı şu anki kullanıcılarının değerlendirmesi içini rahatlatır veya vazgeçirtir. Bu nedenle bu konu oldukça faydalı oldu benim için. Tek tek isim veremeyeceğim ama yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Not: Aslında bu karşılaştırmaya Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium'u da dahil etmek istemiştim ilk başta. Fiyatı ve donanımı yakın bu araçlara. Ama yakıt meselesi onu elememe neden olmuştu. 1.2 TSI'dan daha çok yakar diye yorumlar okumuştum. Ford Leon'a ve Golf'e göre ağır bir araba ve hacim daha düşük. Yine de aklımın bir ucunda duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackerbekir -- 22 Ekim 2013; 10:04:43 >

• Eger malzeme kalitesi ve ikinci el degeri sizin icin kriterse golf alin,yoksada leon 45e iyi donanimla alirsiniz.
    Tsi uniteler apaci gibi kullanmadikca ekonomiktir

• quote:

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
    En azından doğru iki seçenek arasında kaldığımı anlamış oldum.

Yorumlardan anladığım kadarıyla 1.2 TSI motor sıkıştığında yakıt sarfiyatı artabiliyor. TDI yakıt anlamında her daim önde.

Ancak yılda 10-15 bin arası yaparım gibi geliyor. Ayrıca ne olursa olsun Golf'te iç mekanda kullanılan malzeme her türlü Leon'dan iyidir.
    Sürücü Konfor Paketi + 17" jantlarla Golf alınır. Yani 1.2 TSI'da karar kılarsam 1.2 TSI Leon yerine Golf'u alacağım.

Golf için derlerse ki diyecekler 3 ay bekle diye. O zamanki durumuma göre gider Leon 1.6 TDI + Style Plus Paket alır yoluma devam ederim. Buda benim için mantıklı bir seçim olur.

Bu konudaki ilk cevaptı sanırım: "@V.K.:İki araba da seni üzmez." Öyle gözüküyor.

Bu süreçte bütçemi kısmak zorunda kalırsam @shadowgeist'in dediği gibi gider Leon 1.2 TSI Style'ı bir şey ekletmeden 45'e alırım.

Özetle; elbette araba alım işi kişinin kendi bütçesine, kullanım amacına ve zevkine bağlıdır. Ama alacağı arabayı şu anki kullanıcılarının değerlendirmesi içini rahatlatır veya vazgeçirtir. Bu nedenle bu konu oldukça faydalı oldu benim için. Tek tek isim veremeyeceğim ama yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Not: Aslında bu karşılaştırmaya Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium'u da dahil etmek istemiştim ilk başta. Fiyatı ve donanımı yakın bu araçlara. Ama yakıt meselesi onu elememe neden olmuştu. 1.2 TSI'dan daha çok yakar diye yorumlar okumuştum. Ford Leon'a ve Golf'e göre ağır bir araba ve hacim daha düşük. Yine de aklımın bir ucunda duruyor.

Golf hakkinda nacizane onerim 17"jant secmemeniz 1.2 tsi ile birlikte.Hem tuketimi olumsuz etkilecektir hem de bagimsiz suspansiyon olmadigi icin daha rahatsiz olacagini dusunuyorum.

Not:Golf siparisinden vazgecen birine denk gelmezseniz,muhtemelen bekleyin diyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

Golf 1.2 DSG'yi kullanmayanlar tüketimi hakkında yanlış bilgiler vermişler..Hele bir yorum var ki çok fena..Leon dizel'in 5.5 yakacağı trafikte Golf'ün en az 7.5 yakacağı söylenmiş..Bunun gerçeklikle uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur..Golf7 1.2 DSG şu an piyasadaki bütün C sınıfı dizellerden en fazla 1 lt daha fazla yakar..Bu tecrübe ile sabittir, emin olun..Farklı markaların dizelleriyle ard arda takiplerle yaptığım karşılaştırmalarda fark 0.5-0.8 arasında dizel lehine çıkmıştır..

Geldi gene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Golf hakkinda nacizane onerim 17"jant secmemeniz 1.2 tsi ile birlikte.Hem tuketimi olumsuz etkilecektir hem de bagimsiz suspansiyon olmadigi icin daha rahatsiz olacagini dusunuyorum.

Not:Golf siparisinden vazgecen birine denk gelmezseniz,muhtemelen bekleyin diyecekler.

Anladım hocam. Not ediyorum bir yere. Size bir sorum daha olacak. TSI motorların yağ eksilttiği yönünde bir bilgi var. Sizde durum nasıl. Ne kadar eksiltiyor. Siz kendiniz mi ekliyorsunuz yoksa servise mi ekletiyorsunuz?

Leon 1.6 tdi'da bağımsız süspansiyon mu var torsiyon mu var. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.