Şimdi Ara

SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
64.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ankara içi ortalama yakıt tüketimi 5 olması çok çok iyi valla. Şu an ki aracımız dizel olmasına rağmen ortalama yakıt tüketimi 6.8-7.2 gösteriyor. Araç artık bayağı yoruldu ve şu an kilometresi 308 binde maalesef. Bahsettiğim gibi babam genellikler yol yaptığı için araç daha çabuk yoruluyor, o yüzden bizde bu aracı düşünüyoruz.
  • Çok sıkmıyordum arabayı.Genelde hafif hafif gaza basıyordum.Ortalam hizim 20 olması lazimdi.Her gün keçiören eskişehir yolu kullandım.Afaki bir trafik yoktu.Anlık olarak ekranda 4.5 bile görülüyor.Uzun yolda ise 7 ileri olduğundan dolayi hiç yakmiyor desem abartmış olmam.Çok sıkarsaniz en fazla 6.5 yakar.Sıkmadan kastım her boş yolda 170 e kadar çıkmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38erciyes 3 kullanıcısına yanıt
    Yinede gayet güzelmiş hocam, beğendim :D
  • Octavia iyidir, al derim.Fakat her zaman bak aradığın nitelikte araba japon pazarında var mı diye. Bence yeni honda civic octavia ile eşdeğer. Fiyatlarda hemen hemen aynı. Wag grubundan araba aldın mı kıl çıkıo tüy çıkıo rahatsız edio insanı. Bi bak derim yani civic de düşün. Farklı model kıyaslamak iyidir daha fazla fikir sahibi olursun.

• Japon candır, ama Honda Civic yakıt olarak olsun, rahatlık olarak olsun Octivia ile karşılaştırdığım zaman Skoda daha ağır basıyor hocam.

• Bende 2008 manuel dizel corolladan 2016 manuel dizel Octavia ya geçtim. Donanım olarak Octavia çok ustun. Bana göre corpllanın octaviadan ustun yonleri. İstanbul içi kullanıyorum ort. Hız 19-20 km.de. Octi. Corolladan çok yakıyor 1. Lt fazla. Suruş konforu Corolla daha yumuşak. Virajlarda octi beni tedirgin etti. Dur kalk trafikte 1. 2. Viteste Corolla daha seri octide sanki sınırlama var. Uzun yolda octi çoşuyor yüksek vites istiyor. 3000 devirde 5. Vites 165 yapıyor. Corolla 130 kalıyor.

• skodadan uzak dur derim. neresinden tutarsan elinde kalır farklı markalara yönel paranı yazık etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

skodadan uzak dur derim. neresinden tutarsan elinde kalır farklı markalara yönel paranı yazık etme

• duggac kullanıcısına yanıt
    valla 2011 model octavia kullanicisiyim.araba bende 18 aydir. 2. sahibiyim. arabadan memnun kalmadiğim tek şey araba orta paket olduğu için kol dayamasi yok ve piyasada bulamadim. onun harici araba 100.000 km de. standart bakimlari harici değişen, ariza çikaran bi parçasi olmadi şuana kadar. sen ya skoda kullanmadin ya da pertten bozmasina denk geldin. bence sinifinin alinabilecek en iyi arabasi.
  • yine tsi ile 5 lt yakiyorum gelmiş yaa :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.2 Tsı dsg style+cam tavan alın ikinci elde temiz az km de bulursunuz 80 e gidip dizel diye 20-25 bin fazla vermeyin..Biz aracı almadan test aracı olarak 1.6 tdı dsg vardı onu kullandık araba gidiyor ama nasıl diyim zevk vermiyor neyse çıktık 1.6 dizeli böyleyse 1.2 benzinlisi daha kötüdür diye düşünmekten alamıyor kendisini amma velakin öyle değilmiş 1.2 tsı dizelinden daha keyifli kesinlikle

• Şehiriçi yakıt tüketimi ise Konya trafiğinde 6.7/7.2 arası geziyor bence bu genişlikte performansta otomatik vites bir araba için hiçbirşey

• quote:

Orijinalden alıntı: duggac

skodadan uzak dur derim. neresinden tutarsan elinde kalır farklı markalara yönel paranı yazık etme

ne kadar cahilce,ne kadar ahmakça yazılan bir yorum.şuan bizde octavia var ve açık ara jettadan daha kaliteli ve daha şık olduğunu söyleyebilirim.

yeni euro 6 1.6 tdi 110 ps motorun gidişi tatmin edici,yakıtı ise süper diyebilirim.bizdeki optimal donanım,jettaya göre biraz daha boş olsada (jettada comfortline a denk düşen donanım optimal) mesela otomatik kararan dikiz aynası,otomatik yanan farlar,ambiyans aydınlatmaları ve yağmur sensörü vs tatmin edici.corolladan sonra motoru uçak gibi,iç mekanı ve tasarımı da çağ atlatacaktır.DSG yi ise hepimiz biliyoruz.sorun çıkarma potansiyeli yüksek,ancak yarı otomatikler arasında en iyi şanzımandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 9 Nisan 2017; 14:18:29 >
  • arkadaşlar merhaba ilk aracım olacak inş octavia araştıyıroum da 2012 elegance 1.6 dizel otomatik nasıl acaba?

yani 2012 otomatik octavialar sorunlu mu yoksa iyi midir genel yorumları bulamadım bir yerde.hani merak ettiğim bazı araçların otomatiği tutulmuyor ya?2012 octavia'da böyle bir sıkıntı var mı yoksa alıp gönül rahatlığı ile binilebilir mi?Allah razı olsun cevaplayanlardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: tutkulu420

arkadaşlar merhaba ilk aracım olacak inş octavia araştıyıroum da 2012 elegance 1.6 dizel otomatik nasıl acaba?

yani 2012 otomatik octavialar sorunlu mu yoksa iyi midir genel yorumları bulamadım bir yerde.hani merak ettiğim bazı araçların otomatiği tutulmuyor ya?2012 octavia'da böyle bir sıkıntı var mı yoksa alıp gönül rahatlığı ile binilebilir mi?Allah razı olsun cevaplayanlardan.

nesini beyendiniz...zevkler renkler bu arac için tartısılır... gönül bile ragzı olmaz bırak rahatlıgını...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.