Şimdi Ara

Skoda Octavia mı VW Golf mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güzel seçim hayırlı olsun. ÖTv haberinden önceki gün cumartesi öğlen sanırım. Honda bayisine gidip 1.5 Civic Sedan Executive için konuştum ellerinde plakalı bir araçmış zaten. Dediler ki fiyatı pazartesi belli olacak sabahtan ararsanız fiyatı söyleriz. Sonra ötv haberleri falan çıktı. Plakası çıkmış vergisi ödenmiş araca sıfır fiyatları belirlensin öyle fiyat vereceğiz gibi birşeyler söylediler.

Bende açıkcası 260 a kadar okeydim. Sonra liste fiyatını gördüm 290 küsür lira. Lanet olsun deyip A3 sportback aldım sıfır. Bu işler birazda nasip. Sizin tercihiniz gayet güzel. Honda 2.elde sunrooflu octavia görmüştüm bende gerçekten çok güzel araç.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, benim de çok hoşuma gitti. Hondanın yaptığı şeyler hiç hoş olmamış. Honda bayilerini hiç sevmem. Sözde kurumsallar ama bir şeyler koparmak için atmadıkları takla yok. Civicten A3’e geçerek cesur bir karar vermişsiniz.
    Kaça aldınız acaba? Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah, hayırlı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Az önce bildirim düştü sahibinden’den, dediğiniz octavia efe plaza’da mıydı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-efe-honda-dan-2019-skoda-octavia-style-dizel-otomatik-cam-tavan-848310262/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 7 Eylül 2020; 15:22:46 >
  • çiline Ç kullanıcısına yanıt
    Evet aynen bu araçtan Efe Hondadan bahsediyorum.

Cümlemize kazasız belasız olur inşallah. 324 e aldım A3ü ben.
  • Bahsettiğim araçta %99 şu araç . Şu gümüş gri olan . Bu araç plakalıydı ve plakası takıldığında dediğim gibi liste fiyatı 260 liraydı. Şuan liste fiyatı 292,600 lira. Peki Bizim galerici mantığıyla çalışan efe plazamız ne yapıyor. 323 e ilana koyuyor Kimse almazda hadi aldılar diyelim şu araçtan elde ettikleri kar 63 bin lira. ÖTV zammı yememiş aracı ötv zammı yemiş gibi satmak He bu araçtaki çoğu donanım a3te yok. (Elektrik koltuk, Koltuk Isıtma, ACC, Kablosuz Şarj, ÇArpışma önleme şeritte tutma gibi bilimum güvenlik önlemleri falan. A3 te hiçbiri yok. Ancak içerideki kalite farkı çok fazla. Benzer paraları verdikten sonra ben A3ü mantıklı gördüm açıkcası.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2020-honda-civic-executive-plus-1.5-182-bg-858436413/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 7 Eylül 2020; 15:53:26 >

resmen kazık. Ülkedeki fırsatçılık diz boyu. Honda bunu sadece ikinci elde de yapmıyor. Sıfır araç satışlarında da yok aksesuardır şudur budur, orada da fiyatı yükseltiyorlar.

Japon araçlarında kalite algısı dediğiniz gibi daha düşük ve ama özellik fazla. Alman araçları daha çok opsiyonlarla gidiyor. Ama mesela Audi’deki konforu,teknolojiyi, sessizliği, sürüşü japonlarda kolay kolay bulamazsınız. Tabi marka değeri de aracın fiyatına etki ediyor.

Arabayı liste fiyatına göre iyi fiyata satın almışsınız. İyi günlerde kullanın.

• UmutBG U kullanıcısına yanıt
    Senin bu söylediğin mentaliteyse teşekkürler ben almayayım, çünkü tamamen saçmalık. Mentaliteye bak sen. 230 ve altına sıfır araç olduğu için 270’e ikinci el alınmazmış. Her şeyden önce 230’a sıfır araç bulun sonra işin mentalite kısmına geçersiniz

O zamanlar xcellence leon rahatlıkla bulunmaktaydı

Leon ile octaviayı kıyaslıyorsun demek :)))

Bu arada ben golfü de kıyaslamam arada kalite farkı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 19 Eylül 2020; 15:58:37 >
  • Octavia'nın bagajı inanılmaz kullanışlı. Haricinde tüm departmanlarda Golf tercih sebebi. Tabi yeni Leon da seçenekler arasına alınmalı.
    Lütfen yanlış anlamayın, bence de octavia daha iyi bir araç. Fakat ikisi de 0km olsa dahi benim görüşüm max 15k fiyat farkı olması gerektiği ondan mütevellit demiştim.

Zaten sıfırlarının fiyat farkı bayilerde octavia da leon da varken dediğiniz gibiydi. Şimdi octavianın bu kasası kalktı, tahminimce zaten üst dilime girerdi. Sarı sitede de o yüzden bu kadar fiyat artışı olduğunu düşünüyorum. Zira golflerin fiyatları da 300’lerde dolanıyor şu an. Ayrıca parayı bulabildikten sonra gerisi önemini yitiriyor. Pahalı araç bu ülke şartlarında daha da zamlanır, 230’a leon da zamlanır ama 270’lik daha fazla kâr getirir. Şu zamanlarda araba almak demek, parayı dönüştürmek demek.Hisseler gibi. Bindiğiniz de yanınıza kalıyor. Yani leon almak demek yükseleceğini zaten bildiğiniz bir piyasada daha az kâr etmeyi seçmek gibi bir şey. Son birkaç aydır insanlar sadece araba aldığını zannediyorlar, aslında aracın geleceğini de satın alıyorlar, yani üstüne ekleyeceği miktarı. Bu yüzden araç alırken o aracın değip değmediğiyle beraber üstüne ne kadar koyacağını da hesaba katmanız lazım. Bu durumda bence octavia çoğu leondan, corolladan, civicten daha avantajlı hale geliyor.

Sizi yanlış anlamadım;
    230 ve altına 0km araç duruken 270 e 2.el araç alan mentaliteyi anlamak da mümkün değil”. mesajınızda “230’a sıfır araba dururken 270 ve üstüne 2. El araba alınması saçmalık” gibi bir mana çıkıyor(ki bu çok saçma), buna istinaden söylemiştim zaten ben. Anlatımda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Selametle.

Hocam ben leonun daha fazla kar getireceğine inanıyorum. Çünkü business paket passat 350 ye satılıyor. Yeni octaviayla leon bugün ülkemize geleceğini varsayarsak dolu olanları 330-350 arası satılır tahmin ediyorum. Yine leonla octavia arasında 15-20 civarında fark bulunsa leonun daha çok kazanç sağlayacağını düşünüyorum.

Dsg’si hakkında bilgi versene? Sıkıntı var mı şu an ? Daha önce araştırdın mı ?

• tonodias kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sıkıntısı yok mis gibi çalışıyor. Almadan önce DSGnin hakkında çok kötü yorum okumuştum fakat bunların hiçbirine denk gelmedim. Vites geçişlerinde sadece vites düşürürken bazen biraz bekleme yapıyor onun dışında kusursuz. Eğer zaten sıkıntı çıkarırsa garantisi var, sorun olmayacaktır. Ben DSGnin adının çıktığını düşünüyorum öyle denildiği gibi sorunlu değil öyle olsa zaten adamlar yıllardır bu teknolojiye yatırım yapmazdı. Belki eskileri kötüdür.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.