Şimdi Ara

Skoda Octavia mı VW Golf mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisi arasında kaldım Octavia büyük ve golfle neredeyse aynı özelliklere sahip, golf de sanırım octavia’ya göre daha kaliteli. Ayrıca sanırım Octavia’nın görünüşü ön farlardan dolayı pek sevilmiyor.

Düşündüğüm modeller:
    -Octavia 1.6 TDI Style
    -Golf 1.6 Comfortline
    Makyajlı olan 2019 modeller

Ayrıca herhangi farklı alternatiflere de açığım.

—Skoda Octavia 1.6 TDI Style(+sunroof) DSG 2019’da karar kıldım, arabayı kullandıkça burayı güncelleyeceğim.Kilometresi 17.000’de.—

Edit: Şu an düzenlediğim tarihten iki hafta önce almış bulunduğum Octavia sadece iki haftada 300 olmuş durumda. Araçtan gayet memnunum, yaklaşık 2000 km yol yaptım. Yakıt tüketimim ortalama 4.6(şehir içi 5.5-7 arası ve şehir dışı 3.9-4.8 arası) 1.6 dizel motorun sesi hariç arabada başka ses yok, iç mekan kalitesi gayet güzel, bilgi eğlence sistemi ise resmen android tablet düzeyi. En ufak bir şikayetim yok, inşallah zaman geçtikçe de olmaz.
    Sıfır araç bekleseydim çoktan zarar etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 18 Eylül 2020; 15:44:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İkinci el aldım evet fakat araba henüz 17 binde, en ufak çizik yok, ayrıca sunrooflu. Dediğiniz corollanın sıfırı ülkede var mı o da belli değil. İki hafta önce sormuştum yok demişlerdi.
    Daha donanımsız deyince arada dağlar kadar fark var gibi gösteriyorsunuz, alakası yok. Dediğiniz corollanın şanzımanı bir dsg etmez, motoru da dizel kadar verimli değil.
    Octavianın iç mekanı daha şık ve geniş, arka taraf yayla gibi.İki tane 185 boyda çocuğum için büyük avantaj. Ayrıca ekran ve arayüz kalitesi olarak arada dağlar kadar fark var.
    İşin matematiğine gelince, aradaki 65 bin benim için önemli değil. Önemli olan arabayı kullanırken az yakmam. Çünkü zaten satınca daha düşüğe satmayacağım. Aradaki yakıt veriminden aldığım cebime kalacak.
    Yanlış mantaliteyi sorguluyorsunuz o yüzden. Yani sorun sizde. Style donanım octavia gibi bir araca hem de ikinci eline 270bin verilmesini sorgulamak daha doğru. Daha donanımlı sıfır corolla 205bin iken. Dizel olmuş, benzin olmuş ne farkeden? 3 kuruş yakıt farkı için. Üç aşağı beş yukarı sıradan, ucuz basit c segment araç hepsi. Söz konusu giuletta, mazda 3 vs tarz olan araçlar olsa neyse, zevkine almış dersin. Octavia yahu
  • Daha geniş bir iç mekana ihtiyacınız varsa Octavia sizin için doğru seçenek olacaktır.Keza style donanım Opsiyonsuz comfortline'a göre daha dolu.İzalasyon ve malzeme kalitesinde ise büyük bir farklılık yok neredeyse aynı kalitedeler.

Tabi ikinci el alınan bir arabada düzgün servis bakımlı ve daha iyi kondisyonda olması herşeyden daha önemli.Şimdiden hayırlı olsun.
  • FWMOTOR kullanıcısına yanıt
    Hocam ilanda bir octavia gördüm, 6300 trameri var fakat boyası değişeni yokmuş arkadan hasar yemiş, ama sadece plastik parçalar değişmiş. Plastik parçalar o kadar tutar mı ki ya? Bu arada teşekkürler en yakın zamanda alacağım inşallah.

• Stoplar degistiyse tutar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çiline

Hocam ilanda bir octavia gördüm, 6300 trameri var fakat boyası değişeni yokmuş arkadan hasar yemiş, ama sadece plastik parçalar değişmiş. Plastik parçalar o kadar tutar mı ki ya? Bu arada teşekkürler en yakın zamanda alacağım inşallah.
    5664 ten hasar detayını sorgulayıp değişen parçaları öğrenebilirsin.
  • dostum style octavia dopdolu bir arac dusun farlar ve stoplar bile standart led. comfort golf nedir ya bombos bir arac daracik ici bagaj yok. octavia al keyfine bak

• 79 doğumluysan octavia, bekarsan golf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    13 yıl önce açıldı
    bmw mi vw passat mı
    9 yıl önce açıldı
    vw polo mu seat ibiza mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, aldık bugün bakalım nasıl olacak. İzlenimimi kullandıkça yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: çiline

Eyvallah, aldık bugün bakalım nasıl olacak. İzlenimimi kullandıkça yazacağım.
    ozelliklerini yazar mısınız bi de kaca aldınız
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Başlıkta yazdığım octavia’dan aldım, 270’e.

• 270bine style donanım octavia. Hayırlı olsun ama ederi en fazla 200bin.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiye ekonomisinde zaten hiçbir şey ederi kadar değil 300 bine polo, megane olan ülkemde artık normal fiyatlar oldu bunlar. Sahibindene bakarsan genelde octavia fiyatları bu civarda, 2019 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 6 Eylül 2020; 15:17:19 >
  • Modelinden piyasasından ziyade fayda fiyat denkleminde diğer modellere de bakardım.

Mesela corolla 1.6 cvt flame x pack. 205bin. Civic eco executive 230bin.Bu tür fiyatına göre daha fazla şey sunan araçlara yazılırdım. Bu araçlar 3-5 ay sonra %80ötv dilimine girecek ve fiyatları 280bin civarına fırlayacak. Her açıdan daha avantajlı olurdu. Güvenlik donanımları da cabası.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam toyotanın iç mekanını sevemiyorum bir türlü, sanki masanın üstüne ekran oturtmuşsun gibi duruyor. Civicler güzel ancak biraz daha sportif bir araç ve octavianın iç mekanı daha geniş ve minimal. Octavia zaten bir ay öncesinde 240-250 civarı idi, ötv zammıyla şimdi fiyatlar 300’e doğru gidiyor, hatta 300-305 civarı satanlar şimdiden çıkmaya başladı.

Volkswagen grubun iç mekan tasarımlarını genelde seviyorum, diğer markaların tersine hiç “bunu niye buraya koymuşlar” demedim. Ayrıca VW Grubun yakıt tüketimleri genelde çok düşük oluyor, günde 50 km’den fazla yol gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 6 Eylül 2020; 15:57:2 >
  • 230a 0km leon varken maşallah denir bu fiyata.

• dizel octavia almış birine, benzinli corolla veya tüplü civic öneren mentaliteyi anlayabilmek mümkün değil.

konu sahibine; çok güzel bir seçim hayırlı olsun

• kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiline -- 6 Eylül 2020; 16:16:47 >
    230 ve altına 0km araç duruken 270 e 2.el araç alan mentaliteyi anlamak da mümkün değil

Yanlış mantaliteyi sorguluyorsunuz o yüzden. Yani sorun sizde. Style donanım octavia gibi bir araca hem de ikinci eline 270bin verilmesini sorgulamak daha doğru. Daha donanımlı sıfır corolla 205bin iken. Dizel olmuş, benzin olmuş ne farkeden? 3 kuruş yakıt farkı için. Üç aşağı beş yukarı sıradan, ucuz basit c segment araç hepsi. Söz konusu giuletta, mazda 3 vs tarz olan araçlar olsa neyse, zevkine almış dersin. Octavia yahu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.