Şimdi Ara

skoda octiva almayı düşünüyorum yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastik de fark edebilir yalnız o pürüzlü asfalt konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

quote:

Orijinalden alıntı: mukanyamtar

arkadaşlar maxi-dot ve bolero ekran nedir? sanzuman sorunu varmı? parça temininde sorun yaşanıyormu? sürekli arıza çıkaran bi sorunu varmı? kötü yol paketi nedir ne işe yarar? bakımları kaç para? şimdilik benim aklıma gelenler bunlar sorularıma cevap verirseniz sevinirim. ayrıca ben bu araba hakkında sıfır bilgiye sahibim onun için şimdilik aklıma bunlar geldi başka bir özelliği yada eksisi varsa söylerseniz sevinirim. bi aksilik olmazsa yarın arabayı incelemeye gideceğim

Maxi-dot bildiğim kadarıyla RNS 310 ile gelen ekran. Renksiz, 510'a göre daha düşük çözünürlüklü ekran.
    Ya da kadranların arasındaki yol bilgisayarı ekranının daha güzel görüneni miydi, orada yanlışlık yapıyor olabilirim.
    Bolero ise dokunmatik ve renkli, daha geniş ekranlı RNS 510'lar. Bunların çözünürlüğü de daha yüksek, park sensörü vs. gibi bilgiler grafiklerle süslü püslü şekilde gösteriliyor.

Maxi-dot yol bilgisayarı.. sadece eskilere göre daha büyük ve kaliteli..

Bolero ise rns 510 değil rcd 510.. aradaki fark rns 510'da navigasyon da var, boleroda yok.. Skoda da rns 510 columbus diye adlandırılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriNeO -- 2 Aralık 2011; 14:33:56 >

• quote:

Lastik de fark edebilir yalnız o pürüzlü asfalt konusunda?

Aracımda yapılan birçok teste ve kullanıcı yorumlarına göre 225*45*17 ebatta "konfor" konusunda 1. sırada seçilmiş Pirelli P7 Cinturato vardı, o nedenle lastik etkileyecekse benim araçtaki yol sesinin lastikten kaynaklı kısmını en aza indirmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

skoda imajı gerçekten kötü.... Bir kere daha düşün derim...

n'apmış, adam mı kesmiş ?
  • @TriNeO,

Hah tamamdır, eyvallah, düzeltme için teşekkürler.
    Doğru, RNS yanlış oldu, RCD olacak...

@enoktakenokta,

Hocam bende de aynı lastik var ama bu lastik "lastik sesi" anlamında çok süper başarılı bir model değil.
    "Konfor" konusu daha ziyade hamurunun yumuşaklığı açısından diye biliyorum.

Bir de "pürüzlü asfalt" en kıytırık asfalt türü, araç yalıtımını onunla kıyaslamamak gerekli bence.
    En konforlu aletle bile deli gibi ses gelmesine neden oluyor.
    O yüzden pürüzlü asfalttaki yalıtım şikayetlerine ben pek itimat etmiyorum, o kadar kötü bi asfalt ki, kafanız şişiyor zaten, normal asfalta geçince "ooooooh beee" diyorsunuz resmen Birşey duymamak için S serisi falan kullanıyor olmak gerekli herhalde o asfaltta

Kaldı ki, lastik ve yol sesi konusunda en sabıkalılar Japonlardır, yeni Accord'da veya Civic'te bile "Japonların klasik asfalt sesi sorunu devam ediyor" diyorlardı, şaşırmıştım.

Ha ama atıyorum normal bir otoban kullanımında da bu yalıtım farkı bariz hissediliyor diyorsanız ona eyvallah, diyecek bir sözüm yok.

Bu arada sizin araç da çok güzelmiş, güle güle kullanın, tam istediğim kombinasyon, gerçi rengi siyah tercih etmem herhalde, bir siyah eskittikten sonra, bakımı cidden büyük bela...

Geçen sene Prag'a gitmiştim, her yer Superb'le dolu, hepsinde bu jantlar var, hepsi mi "dolu" olur kardeşim
    Bir ara da birkaç tane bunların 4 eksozlusundan gördüm, artık onlar kaç beygirlikti bilmiyorum.
    Aynadan falan çok güzel görünüyor arkadan gelirken.

Şu araç bizde çok satamıyor ya hayret ediyorum gerçekten.
    Arkadaki diz mesafesi sınıfına göre rakipsiz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 2 Aralık 2011; 14:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

O paraya çok iyi bir dizel sıfır km Toyota Corolla almak varken neden Octavia'ya bakıyorsunuz ki?

Tabi zevk meselesi. Bence 56.000TL'yi gözden çıkardıysanız başka araçlara da bakın acele etmeyin.

• "Çok iyi" derken?
    Corolla'nın sınıfındaki hiçbir araçtan "çok iyi" olduğunu pek düşünmüyorum şahsen.
    Bir defa motordan kaybediyor zaten, 1.4... 90hp sanırım ve biraz hantal kalıyor.

Donanım olarak da Elegance Octavia daha çok şey sunabiliyor diye düşünüyorum.

Sizce Octavia'nın ne gibi bir kötülüğü var Corolla'ya göre.
    Bence tersi çünkü, ikisinden birini seç deseler Corolla yerine her şekilde Octavia alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 2 Aralık 2011; 15:11:14 >
  • Eyvallah, siz de zevk meselesi üzerinden gitmişsiniz, ben teknik veya kalite anlamında söylediniz diye düşündüm.
    Elbette ki Toyota'nın dayanıklılık ve sorunsuzluk konusu ispatlanmış vaziyette. Gerçi önceki senelerde MMT şanzımanla resmen başlarına bela aldılar, çok şikayet gelmiş, çok sorun yaşayan olmuş ama yenilerde bu sorunu çözdükleri söyleniyor.
    Cevap için teşekkürler.
  • quote:

@TriNeO,

Hah tamamdır, eyvallah, düzeltme için teşekkürler.
    Doğru, RNS yanlış oldu, RCD olacak...

@enoktakenokta,

Hocam bende de aynı lastik var ama bu lastik "lastik sesi" anlamında çok süper başarılı bir model değil.
    "Konfor" konusu daha ziyade hamurunun yumuşaklığı açısından diye biliyorum.

Bir de "pürüzlü asfalt" en kıytırık asfalt türü, araç yalıtımını onunla kıyaslamamak gerekli bence.
    En konforlu aletle bile deli gibi ses gelmesine neden oluyor.
    O yüzden pürüzlü asfalttaki yalıtım şikayetlerine ben pek itimat etmiyorum, o kadar kötü bi asfalt ki, kafanız şişiyor zaten, normal asfalta geçince "ooooooh beee" diyorsunuz resmen Birşey duymamak için S serisi falan kullanıyor olmak gerekli herhalde o asfaltta

Kaldı ki, lastik ve yol sesi konusunda en sabıkalılar Japonlardır, yeni Accord'da veya Civic'te bile "Japonların klasik asfalt sesi sorunu devam ediyor" diyorlardı, şaşırmıştım.

Ha ama atıyorum normal bir otoban kullanımında da bu yalıtım farkı bariz hissediliyor diyorsanız ona eyvallah, diyecek bir sözüm yok.

Bu arada sizin araç da çok güzelmiş, güle güle kullanın, tam istediğim kombinasyon, gerçi rengi siyah tercih etmem herhalde, bir siyah eskittikten sonra, bakımı cidden büyük bela...

Geçen sene Prag'a gitmiştim, her yer Superb'le dolu, hepsinde bu jantlar var, hepsi mi "dolu" olur kardeşim
    Bir ara da birkaç tane bunların 4 eksozlusundan gördüm, artık onlar kaç beygirlikti bilmiyorum.
    Aynadan falan çok güzel görünüyor arkadan gelirken.

Şu araç bizde çok satamıyor ya hayret ediyorum gerçekten.
    Arkadaki diz mesafesi sınıfına göre rakipsiz sanırım.

Vallahi hocam ben yol sesi ya da bilumum sese takıntılı olduğum için bu konuda Skoda Global'e kadar yazıştım; en sonunda serviste araca Michelin taktık bir de öyle test ettik ama değişen birşey yok, ne yazık ki bu araçta bu konuda zaafiyet var.. Dediğim gibi, Passat da tamamen sessiz değil aynı yolda ancak rahatsız etme bakımından çok daha sessiz, tecrübeyle sabit..

Bunun dışında Octavia C sınıfında düşünmeden alacağım birkaç araçtan biridir kendi adıma; zaten Superb aldığım zaman aslında bayiiye Octavia 1.6TDI DSG almaya gitmiştim, ancak Superb'i inceleyince Superb alıp çıktım bayiiden.. Bu nedenle artılarını yazmadan sadece eksi yönlerini yazdım ve yazıyorum, zira artıları hakikaten çok fazla benim açımdan..

Alıcı için ne kadar önemlidir bilmiyorum ancak Octavia'nın yıl sonunda kasasının tamamen değişmesi gibi bir durum da var..

• quote:

quote:

"Çok iyi" derken?
    Corolla'nın sınıfındaki hiçbir araçtan "çok iyi" olduğunu pek düşünmüyorum şahsen.
    Bir defa motordan kaybediyor zaten, 1.4... 90hp sanırım ve biraz hantal kalıyor.

Bence tersi çünkü, ikisinden birini seç deseler Corolla yerine her şekilde Octavia alırım.

Zevk meselesi ama Octavia'nın içi fln bence çok kötü tasarım olarak. Corolla'nın da içi sade ama daha kaliteli duruyor.

Ee kaldı ki Toyota dayanıklılık ve kalite olarak kendini ispatlamış bir firma. Ve yine en az arıza veren araçların başında gelen bir marka.

Bana kalsa o paraya gider temiz ikinci el 2007-2008 1.6 dizel S40 alırım zaten orası ayrı.

aynı hafta iki öğretmen arkadaş araba aldık. o corolla almıştı. corolla sahibi arkadaş dahil bütün öğretmen arkadaşlar octavianın çok daha kaliteli durduğunu beyan ettiler. bu arada iç malzeme kalitesi kesinlikle octavianın daha iyi.
    ayrıca octaviadaki donanımları duydukça yaa ! öyle mi ! öyle bir şey mi var ? gibi tepkiler aldım arkadaştan.

• mekanik sorunsuzluğu dışında corollanın sınıfında öne çıkan, diğerlerine üstünlük sağlayacak hiç bi özelliği yok bence!
  • @enoktakenokta,

Hmm tamam hocam o zaman onu da denediyseniz bana susmak düşer
    Zaten millet bazen "madem bu araçlar da VW parçaları kullanıyor, aynı olmuyorlar mı, o zaman VW almanın ne alemi var" diyor.
    İşte fark sanırım buralarda çıkıyor. Görünmeyen yerlerde hemen maliyet düşürme çalışmaları...
  • quote:

Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 56.000 tl liste fiyatı var. bu arabaya sahip olanlar artı ve eksilerini söylerse sevinirim...

Parası Çok Fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğulcan D.

quote:

Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 56.000 tl liste fiyatı var. bu arabaya sahip olanlar artı ve eksilerini söylerse sevinirim...

Parası Çok Fazla

bir de ucuzunu önersen de arkadaş iyicene aydınlansa.
  • quote:

quote:

"Çok iyi" derken?

Zevk meselesi ama Octavia'nın içi fln bence çok kötü tasarım olarak. Corolla'nın da içi sade ama daha kaliteli duruyor.

Ee kaldı ki Toyota dayanıklılık ve kalite olarak kendini ispatlamış bir firma. Ve yine en az arıza veren araçların başında gelen bir marka.

Bana kalsa o paraya gider temiz ikinci el 2007-2008 1.6 dizel S40 alırım zaten orası ayrı.

Corolla, başarısını kanıtlamış, milyonların tercihi olan bir model bunu kimse inkar etmez ama kalite konusunda yapmayın... Hani VW grubu diye söylemiyorum gerçekten Octavia

C segmenti-sedan(liftback) ler arasında benim gördüğüm en yüksek malzeme-işçilik kalitesine sahip araçlardan biri, yeni kasa Jetta'dan kesinlikle daha başarılı zaten. Corolla'nın her tarafı sert plastik, bagaj kapağı incecik başparmağımla kapatıyorum, kapıları belirli bir süre sonra doğru düzgün açılmıyor bile (2007 model corollada yaşanan bir problem), yani araç sorunsuz-sade ve kaliteli bir üretim, ancak tok değil. yalıtım olarak da octavia'nın gerisinde diyebilirim.

• bugün 7-8 bayii aradım 59300 tl fiyat verdiler. kampanya varmış fiyatı bu dediler. denizlideki bayide 2011 model varmış 57000 e bıraktı.
  • Bence iyi secim bu ara bizde düşünuyoruz bakalim hayirlisi.
  • Süper yorumdu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

skoda imajı gerçekten kötü.... Bir kere daha düşün derim...

n'apmış, adam mı kesmiş ?

amblemi cok guzel:)
  • Acikcasi tasarim olarak inanilmaz seviyorum bu arabayi. Buyuk agabey gibi durusu var. Bagaji da harika 2004 yilinda mi ne babamda bu arabadan vardi bagaja orta boy kopek klubesi ve ufak bir tane derin dondurucu sokmus sonra da oha cekmistik. Bu saydiklarim sedanlara asla girmez anca sw lere sigar. Kontagi cevirdiginde cikardigi tok din din din sesi hala kulagimda, nedendir bilinmez asigim bu arabaya ben.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.