Şimdi Ara

skoda octiva almayı düşünüyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 56.000 tl liste fiyatı var. bu arabaya sahip olanlar artı ve eksilerini söylerse sevinirim...

• ikinci elinin durgun olması haricinde çok güzel araba

elegance (ful donanım) olanların fiyatları her markada olduğu gibi şişik

ambiante donanım seçeneği ile daha fiyatını hak eder hale geliyor tabi bu son iki satırda yazanlar keyfinize kalmış.

edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 1 Aralık 2011; 23:25:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mukanyamtar

Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 56.000 tl liste fiyatı var. bu arabaya sahip olanlar artı ve eksilerini söylerse sevinirim...

Bence skoda takintin yoksa alincak jettadan sonra en iyi araba
    araba azina kadar dolu cok saglam ve jettadan kaliteli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 56.000 tl liste fiyatı var. bu arabaya sahip olanlar artı ve eksilerini söylerse sevinirim...

öz evlat jetta varken üvey evlat octavia almak ( çok fazla fiyat farkı yoksa) bence mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Araç güzel gerçekten çok istedim bu aracı ama çok saçma bir durum var. En dolu olarak tabir edilen elegance bile çok boş opsiyonel listeye bakıldığında. Dolu dolu bir octavia için gerçekten iyi para vermeniz gerekiyor. Fiyatlar güzel ama opsiyonelde o kadar çok şey var ki. Ve onlarsız bence çokda fiyatını hak etmiyor.

• Hocam skodanin eski kotu imaji bir turlu gecmedi gitti bu fiyatlarlada uzun yillar gececege benzemiyor ben olsam kesinlikle alirim octavia skodanin butun arabalarini kullandim

Ozelikle octavia ve superb on numara arabalar

Ama kullanmayan bilemez tadini
  • quote:

quote:

bu nasıl çelişki ya anlamadım.ağzına kadar dolu,çok sağlam,jettadan kaliteli ancakkk;o zaman nasıl jettadan sonra alınacak en iyi araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

quote:

quote:

bu nasıl çelişki ya anlamadım.ağzına kadar dolu,çok sağlam,jettadan kaliteli ancakkk;o zaman nasıl jettadan sonra alınacak en iyi araba

Vw oldugu icin

Octavia vw armasi koy 80.000 tl sat
    Ama skoda olunca isler degisiyor

Ben hemen teslim elegance dsg bulamadim bulsam kesin alirdim ikinci el jetta aldim

Ama octavia jettadan daha dou bir arac

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

quote:

quote:

Vw oldugu icin

Octavia vw armasi koy 80.000 tl sat
    Ama skoda olunca isler degisiyor

Ben hemen teslim elegance dsg bulamadim bulsam kesin alirdim ikinci el jetta aldim

Ama octavia jettadan daha dou bir arac

Alıntıları Göster
    Eksi özellik olarak ses yalıtımı zaafiyetini söyleyebilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Alıntıları Göster
    her konuda neden illaki vw tavsiye ediliyor
  • quote:

Ses yalıtımı açısından vw den farkı yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

her konuda neden illaki vw tavsiye ediliyor

Alıntıları Göster
    2010 model Manuel olanına sahibim.Şu ana kadar 60 bin km yaptım ve çok memnunum.Bir sıkıntısını şükür yaşamadım.
    GErçekten taş gibi araba 2 seneye yaklaştı en ufak tıkırtı ses yok bu çok önemli benim için.Yakıt olarak ta bir depoyla 700 km civarı gidiyor şehir içinde.
    Performansı 1.6 motordan beklentiye bağlı olarak makul.
    Sertliği yine orta derecede.
    Ses yalıtımını eleştiren arkadaşa şunu söyleyim önceki Megane aracıma göre arada dağlar kadar fark var.
    Aracın eleştirebileceğim bir yönü debriyaj kavramasını çok önden alması.Hala eskisi kadar olmasa da stop ettirebiliyıorum aracı kaldırırken.
    Kesinlikle fiyatını hakeden bir otomobil.Başka sorularınz olursa cevaplandırabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Alıntıları Göster
    skoda imajı gerçekten kötü.... Bir kere daha düşün derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

skoda imajı gerçekten kötü.... Bir kere daha düşün derim...

Alıntıları Göster
    İkinci el olayına bence takılmayın.
    Skoda deyince halen o çapraz tekerlekli dandik kamyonetleri hatırlayan varsa, onlarla muhatap olmayın zaten hiç.
    Araba dizel deyince bütün millet atlıyor, ona da takılmayın, ikinci elde en olursa olsun, dizel dediniz mi ertesi gün satarsınız.

İkinci elde "bilindik" markaların benzinlilerini satmaya çalışın bakalım, neler oluyor.

Herkes çok seviyor "2.eli kötü, bilmemne" demeyi, toplam olarak muhteşem önyargılarımız var ve seneler geçmesine rağmen yenemiyoruz, aynı cahillik, aynı aptal saptal düşünceler devam nesilden nesile geçerek devam ediyor. "Ford çok yakar, Caponun gaportası incedir, bilmemne sorunludur, BMW motor bitirir"...

2005'te bunun bir önceki yani makyajsız kasasını almıştık.
    1.6 FSI idi.
    Kaldı ki bu aracı 1-2 hafta gibi kısa bir sürede, üstelik düzgün bir fiyata sattık.
    Alın size ikinci el.

55.000km boyunca kullandık.
    Araçta çıkan tek sorun, VW'nin FSI motorlardaki sübap şakırdaması sorunu ve farların ilk aldığımız zamanlarda garip bir şekilde lekelenmesi oldu. Farları garantiden değiştirdiler. Onun haricinde kullandığımız süre boyunca bakımlar haricinde servise hiç gitmedi.

Bu arabanın ennnnnnn büyük artısı ne biliyor musunuz, belki çok ilginç gelecek;
    Bagajı...
    Sınıf lideri diyebilirim.
    Şu anda kullandığımız C200K'nın bagajına sığmayanları ona doldurup tatile gidiyorduk.

Bugün binek, sedan ve fiyat/donanım açısından bir araç tercih edecek olsam, Octavia'ya bakarım herhalde.

Gerçi benim seçeneklerim, 1.4 TSI 122'lik, DSG, Elegance donanım, 1-2 de opsiyon... Maks. 60bin TL'ye güzel bir alet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

öz evlat jetta varken üvey evlat octavia almak ( çok fazla fiyat farkı yoksa) bence mantıklı değil.

Octavia jettadan daha geniştir... Octavia ile jetta kalitesi arasında fark göremiyorum ben.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • o paraya alabileceginiz en kaliteli ve en donanimli arac güzel secim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harun

Octavia jettadan daha geniştir... Octavia ile jetta kalitesi arasında fark göremiyorum ben.

Alıntıları Göster
    Octavia'nın en büyük eksikliği iyi bir servis bulma zorluğunuz..

Eğer servis konusunda bir endişeniz yoksa alın.. 2. elde diğer markalardan daha zor satılmaz.. Makul sürede satarsınız.. Satış sonrasına odaklanarak alın, onun dışında kendi sınıfında orta seviye araçlar içinde en alınası arabalardan..

• quote:

Orijinalden alıntı: TriNeO

Octavia'nın en büyük eksikliği iyi bir servis bulma zorluğunuz..

Eğer servis konusunda bir endişeniz yoksa alın.. 2. elde diğer markalardan daha zor satılmaz.. Makul sürede satarsınız.. Satış sonrasına odaklanarak alın, onun dışında kendi sınıfında orta seviye araçlar içinde en alınası arabalardan..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar maxi-dot ve bolero ekran nedir? sanzuman sorunu varmı? parça temininde sorun yaşanıyormu? sürekli arıza çıkaran bi sorunu varmı? kötü yol paketi nedir ne işe yarar? bakımları kaç para? şimdilik benim aklıma gelenler bunlar sorularıma cevap verirseniz sevinirim. ayrıca ben bu araba hakkında sıfır bilgiye sahibim onun için şimdilik aklıma bunlar geldi başka bir özelliği yada eksisi varsa söylerseniz sevinirim. bi aksilik olmazsa yarın arabayı incelemeye gideceğim

• quote:

arkadaşlar maxi-dot ve bolero ekran nedir? sanzuman sorunu varmı? parça temininde sorun yaşanıyormu? sürekli arıza çıkaran bi sorunu varmı? kötü yol paketi nedir ne işe yarar? bakımları kaç para? şimdilik benim aklıma gelenler bunlar sorularıma cevap verirseniz sevinirim. ayrıca ben bu araba hakkında sıfır bilgiye sahibim onun için şimdilik aklıma bunlar geldi başka bir özelliği yada eksisi varsa söylerseniz sevinirim. bi aksilik olmazsa yarın arabayı incelemeye gideceğim

Maxi-dot bildiğim kadarıyla RNS 310 ile gelen ekran. Renksiz, 510'a göre daha düşük çözünürlüklü ekran.
    Ya da kadranların arasındaki yol bilgisayarı ekranının daha güzel görüneni miydi, orada yanlışlık yapıyor olabilirim.
    Bolero ise dokunmatik ve renkli, daha geniş ekranlı RNS 510'lar. Bunların çözünürlüğü de daha yüksek, park sensörü vs. gibi bilgiler grafiklerle süslü püslü şekilde gösteriliyor.

Parça temini konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum, Octavia uzunca bir süredir piyasada, makyajlı kasanın bazı parçaları yeni ama bazı parçalar zaten makyajsızdan beridir kullanılıyor, %80'i diyelim, o yüzden bunlarda da sıkıntı olmaz büyük ihtimalle.

Üstteki mesajımda yazmıştım, daha ilk günlerinde garantiden farları değişmişti aracın, alet yeni gelmiş olmasına rağmen bazı parçalar ellerinde vardı demek ki. Sirkülasyonu bol olabilecek parçalar genelde ellerinde oluyor zaten. Ama gidip abuk subuk birşey olursa, ellerinde hiç olmayan bir parçayı bekleyebilirsiniz. Mesela zamanında bir arkadaşım Grand Cherokee ile kaza yapmıştı, arkadan çarpmışlar, bagaj kapağının dibinde krom bir parça vardı, aletin her yerini yaptılar, bazı parçaları değiştirdiler, ama o metal parça Türkiye'de hiçbir yerde yoktu, "abi bunun siparişini ilk defa vereceğiz" demiş servis... Böyle düşünebilirsiniz yani...

Kötü yol paketi sanıyorum ki şu paçalıklar falan filan gibi şeyler. Işık veya yağmur sensörü vs. gibi şeyler de ekliyorlar mı bilemiyorum.

Bakımları da çok pahalı olmaz zaten ilk etapta. Acayip pahalı bir alet değil.
    Zaten şöyle düşünün, Skoda ve Seat, Volkswagen'in "pazar farklılaştırma" kapsamında kendisinden daha aşağıda konumlandırılmış bir marka. Haliyle daha düşük fiyata satılıyor, parçalarının da daha ucuz olması gerekir. Gerçi birçok parçası VW ile aynı zaten, özellikle görünmeyen yerlerde veya ufak detaylarda...

Şanzıman olarak 7 ileri DSG'lerde sıkıntı olabileceği belirtiliyor. Kimisinde de en ufak sorun çıkmıyor. Manuel şanzıman ise bence süper zevkli çalışıyor, değiştirdiler mi bilmiyorum ama bizim eski kullandığımız araçta çok net ve kemiksiz, tak tuk diye geçiyordu. Şaşırmıştım bu kol şanzımana bağlı mı çalışıyor diye

Eski kasasında da acayip sorunları yoktu, makyajlıda da var olanları, bilinenleri iyice gidermişlerdir.

1.6 TDI motor da güzel bir motor, sıkıntısız çalışıyor diye biliyorum. Sadece aldığınız mazota dikkat edeceksiniz her dizelde olduğu gibi.

Gidip inceleyin tabi, test sürüşü falan yapın. Beğeneceğinizi düşünüyorum.

Zamanında babama bu aracı askerdeyken aldırmıştım, web sitesine baktırdım, bayiye gidip bakmasını istedim.
    İlk başlarda çok direndi Skoda diye.
    Ama arabayı görünce bütün fikirleri sıfırlandı.

Motor da VW olduğu için, bence motor konusunda bir sıkıntı olduğunda illa Skoda servisi aramaya gerek yok.
    VW servislerinde veya VW'den anlayan bir özel serviste sıkıntılar çözülebilir.
    Diğer türlü zaten parça ihtiyacınız olacak sadece. O da her zaman değil, en kötü ihtimalle kargoyla vs. ile çözülebiliyor böyle işler.

Son dönemde Octavia ve Superb'e acayip olumlu gözle bakıyorum.
    Sanırım şu an kullandığım araçtan sonra biraz da yaşlanınca ikisinden birini alacağım
    Tabi o zamanlar ne durumda olacağım, bu modeller neler yapmış olacak, fikirler elbette ki değişebilir, ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 2 Aralık 2011; 13:13:07 >

• quote:

quote:

Maalesef var.. Octavia yol sesi ve rüzgar sesi konusunda Golf kadar başarılı değil; aynı şekilde markanın D sınıfındaki temsilcisi Superb de Passat kadar başarılı değil.. Nasıl bu kadar emin konuşuyorum diye düşünebilirsiniz; Superb benim aracım, Passat ise kayınpederimde var(B7 kasa, 2.0TDI Highline); iki aracı da aynı yolda, aynı hızda, aynı koşullarda test ettim; hatta ses seviyesini ölçtüm; ölçüm yaptığım güzergahta Passat'ta kabin içi gürültü seviyesi 80 desibelin üstüne nadiren çıkarken benim aracımda 80 desibelin altına inmedi, ortalama olarak da 3 desibel fark olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası ölçüm yapmadan da aradaki fark rahatlıkla hissediliyor zaten; Superb de pürüzlü asfaltta kabin içi ses çok rahatsız edici, Passat da içeri ses alıyor elbet ancak Superb kadar rahatsız edici değil...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.