Şimdi Ara

Nissan - Primera Almayı Düşünüyoruz, Yorumlarınız ? (Ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Megane,Civic,Corolla,Bipper derken en son Nissan Primerayı görüp iç-dış görünüm, sağlamlık, konfor, yol tutuş vs. sebeplerden dolayı arabayı çok beğendik, tek kafamıza takılan kısım aracın yakıtı, parçalarının pahalı olması ve artık üretilmiyor olması.

Öncelikle yakıt konusunda çok farklı yorumlar var, kimisi çok yakıyor kimisi de rakiplerinden az yakıyor, yakıt konusunda sıkıntı yapmayın diyor.

Parça fiyatı olarak genellikle pahalı denmiş ama çok az sorun çıkaran bi araç olduğu için bu durumu yoksaydık.

Son olarak, üretimi 2007de durmuş.Nissanın SUV merakı ve bu alandaki başarısı diğer modellerin önünü tıkamış.Bu durum 2. el piyasasınıda çok etkiliyor.Gelgelelim galerici değiliz, binmek için alıyoruz uzun yıllar bineriz sıkıntı çıkarmazsa o yüzden bu kısmıda çok önemli deil.

Anlayacağınız bu aracı almamıza tek engel yakıt tüketimi, çok farklı yorumlar okuduğum için kafam çok karışık.

Nissan Primera 2004..2007 model
    kullanmış arkadaş varsa yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir mi ? Zamanınız varsa diğer konular hakkında da yorumlarınızı okumaktan keyif alırım

edit: Hangi Primera ?

Eski kasa primera almaya karar verdik şimdide, teknalar fln çok fazla yakıyo malesef.2000 model civarı bakıyoruz az yakan sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamamen Hayal Ürünüdür -- 25 Ekim 2012; 14:06:02 >

• Tasarım olarak çok hoşuma giderdi primeralar ilk çıktıklarında halen daha öyleler,japon sorunsuzluğu da eklenince çok alınası bir araç bana göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekna alın. Diğerlerine bakmayın bile. Arka kamera standart(teknada) olan ilginç bir modeldi. Belki renault 1.6 larla aynıdır motoru. Onu araştırmalısın. Öyleyse sorun yaşasanda kolay halledersin. Sanayide sık dörülmeyen arabaların sanayiciler tarafından kurcalanma ve tacize uğrama ihtimali vardır.

Ben bunlar çıktığında çocuktum. Çok severdim. Mhllede var bir tane. Nerdeyse o yıllardan beri aşağıda duruyor.

Keşke göstergeleri solda olsaymış.
  • Aractan konfor, ozellik olarak memnunuz da kac kere tamire goturdugumuz belli degil. Su devir dalgalanmasi yuzunden aracin bi beyni degismedigi kaldi ki onu da degistirip bakalim diyorlar. Bazi kullanicilar sorun yasamazken bir suru sorun bizi buldu. Direksiyon agirlasti. Direksiyon kutusuna baktiracagiz ama yine masraf cikarmasindan korkuyoruz.

Temiz, sorunsuz bi arac bulursaniz almanizi tavsiye ederim. O fiyata o ozellikte piyasada baska arac yok.

Ama motor konusunun uzerinde durmanizi oneririm. Elinizden geldigince detayli bi Sekilde inceletin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Aractan konfor, ozellik olarak memnunuz da kac kere tamire goturdugumuz belli degil. Su devir dalgalanmasi yuzunden aracin bi beyni degismedigi kaldi ki onu da degistirip bakalim diyorlar. Bazi kullanicilar sorun yasamazken bir suru sorun bizi buldu. Direksiyon agirlasti. Direksiyon kutusuna baktiracagiz ama yine masraf cikarmasindan korkuyoruz.

Temiz, sorunsuz bi arac bulursaniz almanizi tavsiye ederim. O fiyata o ozellikte piyasada baska arac yok.

Ama motor konusunun uzerinde durmanizi oneririm. Elinizden geldigince detayli bi Sekilde inceletin.

Sizinki şanssızlık olmuş anlaşılan

Yakıt tüketimi olarak nasıl peki ? LPG ile ortalama kaç yakar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Aractan konfor, ozellik olarak memnunuz da kac kere tamire goturdugumuz belli degil. Su devir dalgalanmasi yuzunden aracin bi beyni degismedigi kaldi ki onu da degistirip bakalim diyorlar. Bazi kullanicilar sorun yasamazken bir suru sorun bizi buldu. Direksiyon agirlasti. Direksiyon kutusuna baktiracagiz ama yine masraf cikarmasindan korkuyoruz.

Sizinki şanssızlık olmuş anlaşılan

Yakıt tüketimi olarak nasıl peki ? LPG ile ortalama kaç yakar ?

LPG'li kullanmıyoruz. O yüzden yorum yapamam.

FelixCrail'den bilgi alabilirsin.

• Son aşamalardayız.

Hangi Primera ?

Sahibinden.com' dan seçtiğim ilanlar, siz hangisini seçerdiniz ?

2006 model 108bin 24.800TL

2005 model 97bin 21.000TL

2006 model 135bin 23.250TL (plaka tam benlik - Mekan 34 & & Antalyalıyım)
    2004 model 136bin 22.500TL

2004 model 138bin 21.500 TL(*sunrooflu model, arka bagaj kapağı değişmiş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamamen Hayal Ürünüdür -- 24 Ekim 2012; 23:42:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Primerayı arkadaşlarım vasıtasıyla uzun bir süre kullandım.Çok geniş,donanımlı ve sorunsuz bir araç.Bana performansı zayıf gelmişti ve yakıt tüketimide 1.6 araçlardan biraz daha fazladır.
  • mumkunse eski direksiyonlu makyajsiz modelden alin.her ikisinede sahip oldu babam, makyajlinin direksiyonundaki tuslar soyuluyor ve optitron gosterge gunduz okumakda sikintili ve makyajlida direk kumasi alttan kalkiyordu makyajsizda plastikti ve klimasi daha iyi sogutuyordu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

mumkunse eski direksiyonlu makyajsiz modelden alin.her ikisinede sahip oldu babam, makyajlinin direksiyonundaki tuslar soyuluyor ve optitron gosterge gunduz okumakda sikintili ve makyajlida direk kumasi alttan kalkiyordu makyajsizda plastikti ve klimasi daha iyi sogutuyordu

Son aşamalardayız.

Hangi Primera ?

Sahibinden.com' dan seçtiğim ilanlar, siz hangisini seçerdiniz ?

2006 model 108bin 24.800TL

2005 model 97bin 21.000TL

2006 model 135bin 23.250TL (plaka tam benlik - Mekan 34 & & Antalyalıyım)
    2004 model 136bin 22.500TL

2004 model 138bin 21.500 TL(*sunrooflu model, arka bagaj kapağı değişmiş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamamen Hayal Ürünüdür -- 24 Ekim 2012; 23:39:36 >

• 20 bin liraya d sınıfı gemi gibi araba.

Açıkçası neden tutulmadı bilmiyorum ortada televizyon gibi ekranı var maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

20 bin liraya d sınıfı gemi gibi araba.

Açıkçası neden tutulmadı bilmiyorum ortada televizyon gibi ekranı var maşallah

Göstergelerin yeri ve dış tasarım

Biz türkler böyleyiz, farklı olanı sevmeyiz
  • Korktuğum başıma geldi, aracın herşeyi güzel ama en önemli kısmı 'yakıt tüketimi' tam anlamıyla facia. Bye bye Primera 1.6 Tekna
  • Bence 97.bin kmde olan çok daha iyi
  • baba az daha alıyordu 20 lik corollayı :)
    beeper dan vazgeçmenız guzel bu araba daha iyi yumusaktır uzun yolu keyıflıdır.
  • şubat 2012 den beri 2005 primera kullanıyorum. şuana kadar 10lt lpgyi geçmedi araç. uzun yolda yol bilgisayarında 5.9lt (benzin) ortalamayı tutturduğum zamanlar oldu.(yol bilgisayarımdaki değeri 1.2 ile çarpınca cidden tükettiğim lpg miktarını buluyorum. şimdiye kadar hiç şaşmadı) lpg ile kullanılabilecek bir araç. çok yakmıyor kesinlikle. tüm 1.6lar ne yakıyorsa o kadar yakıyor.

arkadaşımda 2006 civic var onunla benim yakıtım aynı. primera yerine ne alırsan al aynı yakıtı yakacaksın. en fazla 1lt oynar arada.

2004 primera da kullandım zamanında. kuzenimin aracı idi. lpg yoktu. onun ortalaması 10.5lt iken ben bunu 7,5 a çektim. kullanımla alakalı herşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 25 Ekim 2012; 16:46:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

şubat 2012 den beri 2005 primera kullanıyorum. şuana kadar 10lt lpgyi geçmedi araç. uzun yolda yol bilgisayarında 5.9lt (benzin) ortalamayı tutturduğum zamanlar oldu.(yol bilgisayarımdaki değeri 1.2 ile çarpınca cidden tükettiğim lpg miktarını buluyorum. şimdiye kadar hiç şaşmadı) lpg ile kullanılabilecek bir araç. çok yakmıyor kesinlikle. tüm 1.6lar ne yakıyorsa o kadar yakıyor.

arkadaşımda 2006 civic var onunla benim yakıtım aynı. primera yerine ne alırsan al aynı yakıtı yakacaksın. en fazla 1lt oynar arada.

2004 primera da kullandım zamanında. kuzenimin aracı idi. lpg yoktu. onun ortalaması 10.5lt iken ben bunu 7,5 a çektim. kullanımla alakalı herşey.

aynen katılıyorum

1.6 atmosferik benzinli araçlar üç aşağı beş yukarı aynı yakar (fabrika verisi olarak) kaldı ki primera yakıt tüketimi makul bir araç olarak sınıfında öne çıkmıştır (üretim yılları itibariyle)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.