Şimdi Ara

Skoda - superb hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sunroof sıkıntı olmaz korkmayın. Dizele gücünüz yetiyorsa dizel alın. Yok param derseniz benzinliside az yakıyor. Tüple müple uğraşmayın zaten uyumsuz. Takarım diyendende uzak durun iş açar başınıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Sunroof sıkıntı olmaz korkmayın. Dizele gücünüz yetiyorsa dizel alın. Yok param derseniz benzinliside az yakıyor. Tüple müple uğraşmayın zaten uyumsuz. Takarım diyendende uzak durun iş açar başınıza.

Hocam yakıt verilerine ulaşamadim tam olarak bilginiz var mı ? Kaç litre yakiyor benzinde?

Bir de benzinli elegance ile dizel comfort arasında 3 bin lira bi fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lila Pause

quote:

Sunroof sıkıntı olmaz korkmayın. Dizele gücünüz yetiyorsa dizel alın. Yok param derseniz benzinliside az yakıyor. Tüple müple uğraşmayın zaten uyumsuz. Takarım diyendende uzak durun iş açar başınıza.

Hocam yakıt verilerine ulaşamadim tam olarak bilginiz var mı ? Kaç litre yakiyor benzinde?

122 beygir tsiın kullanıcı verilerini söyleyebilirim ancak. Ortak görüş az yaktığı. Aracı kullanmadım. Duyduklarım şu yönde. Tahminime göre tam şehiriçinde 8 civarı şehir dışında kasarsanız 6 litre civarı yakacaktır. Tabi kullananlar daha iyi bilir. Bu durumda yılda kaç kilometre yaptığınıza göre değişir. Çok kullanacaksam dizel alırdım.

• quote:

quote:

quote:

122 beygir tsiın kullanıcı verilerini söyleyebilirim ancak. Ortak görüş az yaktığı. Aracı kullanmadım. Duyduklarım şu yönde. Tahminime göre tam şehiriçinde 8 civarı şehir dışında kasarsanız 6 litre civarı yakacaktır. Tabi kullananlar daha iyi bilir. Bu durumda yılda kaç kilometre yaptığınıza göre değişir. Çok kullanacaksam dizel alırdım.

Hocam yılda en fazla 15 bin km yapiyoruz. Kimilerine göre TSI motor iyi kimilerine göre düşük hacimde motora yüksek performans sorun oluşturabiliyormuş 50 bin lira para veripte pişman olmak istemediğimden herşeyi araştırmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yılda en fazla 15 bin km yapiyoruz. Kimilerine göre TSI motor iyi kimilerine göre düşük hacimde motora yüksek performans sorun oluşturabiliyormuş 50 bin lira para veripte pişman olmak istemediğimden herşeyi araştırmak istiyorum.

Hemen hemen aynı kilometreleri yapıyoruz. Eski aracımız dizeldi. Biz benzinli aldık bu sefer ama hem atmosferik oluşu hem şehiriçi 10 11 yakması can sıkıyor dizel arabadan sonra. Yerinizde olsam dizel alırdım. Bunu yazarken bile 10 kere fikrimi değiştirdim. Bende kararsız kaldım şuan ama arada önemli donanım farkları yoksa dizel alırdım. Benzinlinin üzeceğini sanmam 122lik tsilardan pek şikayet yok. Eğer atmosferik olsaydı kesinlikle dizel alın derdim. İşiniz çok zor yahu yine fikrim değişiyor :)))

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hemen hemen aynı kilometreleri yapıyoruz. Eski aracımız dizeldi. Biz benzinli aldık bu sefer ama hem atmosferik oluşu hem şehiriçi 10 11 yakması can sıkıyor dizel arabadan sonra. Yerinizde olsam dizel alırdım. Bunu yazarken bile 10 kere fikrimi değiştirdim. Bende kararsız kaldım şuan ama arada önemli donanım farkları yoksa dizel alırdım. Benzinlinin üzeceğini sanmam 122lik tsilardan pek şikayet yok. Eğer atmosferik olsaydı kesinlikle dizel alın derdim. İşiniz çok zor yahu yine fikrim değişiyor :)))

Aynen öyle hocam benimde acayip fikrim değişiyor.. Elegance paketindeki iç döşeme renginin açık renk olması hoşuma gidiyor bi kaç özellik daha var elegance pakette.

Şimdi TDI alınca bakımları pahalı olur parçalar pahalı olur kaygısı da var bende gerçekten zor durumdayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sehir ici 8 litre boş güzergah. Biraz dur kalk trafik gördüğün zaman çok rahat 10 lt görür tsi.

Kaldı ki dizel superb de yaklaşık 7, 5 yakar.
    Yeti greenline dur kalk istanbul trafiğinde 7, 2 yakıyor ortalama. ( araç abimin )

Sessizlik ve konfor odaklı elegance olanı düşünür aradaki fiyat farkını yakita ayırır, extra donanimlarin tadını cikarirdim... tüketim odaklı bakarsak ve ben cok yol yapabilirim derseniz dizel tercih ederdim. O zaman donanımı unutun. Kaldi ki esp olayinin standart olmamasi büyük eksik. Esp konusunda yanlisim varsa düzeltin. ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

quote:

quote:

Sehir ici 8 litre boş güzergah. Biraz dur kalk trafik gördüğün zaman çok rahat 10 lt görür tsi.

Kaldı ki dizel superb de yaklaşık 7, 5 yakar.
    Yeti greenline dur kalk istanbul trafiğinde 7, 2 yakıyor ortalama. ( araç abimin )

Sessizlik ve konfor odaklı elegance olanı düşünür aradaki fiyat farkını yakita ayırır, extra donanimlarin tadını cikarirdim... tüketim odaklı bakarsak ve ben cok yol yapabilirim derseniz dizel tercih ederdim. O zaman donanımı unutun. Kaldi ki esp olayinin standart olmamasi büyük eksik. Esp konusunda yanlisim varsa düzeltin. ..

Hocam araç ilanlarına baktığımda comfort pakette ESP donanımı var olarak görünüyor.

Hız sabitleyici , park sensörü , soğutmalı torpido , ahşap kaplama , xenon var , hafızali koltuk vb. gibi şeyler eksik comfort paketinde.

Söylediğim gibi yılda en fazla 15 bin Km yol yapiyoruz buna göre değerlendirirseniz sevinirim.

• Diğer arkadaşın söylediği yakıt tüketimini ve donanım farkını düşününce benzinli diyorum ben hocam. Hız sabitleyicisi, park sensörü güzel donanımlar.
  • Hocam bence TSİ al geç düşünme derim.

TDİ için boğuluyor diyenler de var uçuyor diyende ama TSİ iyi gider ama turbo nereye kadar belli bir hızdan sonra boğulur
  • Dizel alın derim eğer kmler yakınsa.

Şehir içi normal kullanımda 10–11 lt civarı yakar, sıkıştırırsanız 12 çok dikkat edersenizde 9 civarı olur.

Tdi için şehir içi normal kullanım 7.5 olur. Sıkıştırırsanız 9, çok dikkat edersenizde 7nin biraz altına inersiniz yol durumuma göre.

Uzun yolda ise 160 km. Civarı hızlarda arada çok fark olur. Hızlı kullanmayı seviyorsanız tsi bu konuda üzer.

Alacağınız araçta esp olmasına dikkat edin. Artı olarak tdi sorunsuzluk olarak tsi dan daha iyidir içiniz rahat olsun. Bakım olarakta pek farkı olmaz. Doğuş bu konularda ayrımcılık yapmaksızın öper.

Şimdi önemli olan şu, aradaki donanım farkı sizin için ne kadar önemli. Mesela ailemde hız sabiyleyiciyi hiç kullanmayanlar varken ben hız sabitleyiciyi çok önemli buluyorum. Mesela sık sık uzun yol yaparım. Yada xenonu düşünün vb.Sunroof konusunda sorun çıkmaz, çıkarsada serviste yaptırırsınız iyi niyet garantisinden. Önemli olan alacağınız aracın servis bakımlı olması

• Dizel+Chip ile güzel keyfli bir sürüş yaşayabilirsin bence...
  • Dizel superb candyr yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Dizel alın derim eğer kmler yakınsa.

Şehir içi normal kullanımda 10–11 lt civarı yakar, sıkıştırırsanız 12 çok dikkat edersenizde 9 civarı olur.

Tdi için şehir içi normal kullanım 7.5 olur. Sıkıştırırsanız 9, çok dikkat edersenizde 7nin biraz altına inersiniz yol durumuma göre.

Uzun yolda ise 160 km. Civarı hızlarda arada çok fark olur. Hızlı kullanmayı seviyorsanız tsi bu konuda üzer.

Alacağınız araçta esp olmasına dikkat edin. Artı olarak tdi sorunsuzluk olarak tsi dan daha iyidir içiniz rahat olsun. Bakım olarakta pek farkı olmaz. Doğuş bu konularda ayrımcılık yapmaksızın öper.

Şimdi önemli olan şu, aradaki donanım farkı sizin için ne kadar önemli. Mesela ailemde hız sabiyleyiciyi hiç kullanmayanlar varken ben hız sabitleyiciyi çok önemli buluyorum. Mesela sık sık uzun yol yaparım. Yada xenonu düşünün vb.Sunroof konusunda sorun çıkmaz, çıkarsada serviste yaptırırsınız iyi niyet garantisinden. Önemli olan alacağınız aracın servis bakımlı olması
    quote:

Orijinalden alinti: Marmaratic

Dizel alin derim eger kmler yakinsa.

Sehir içi normal kullanimda 10–11 lt civari yakar, sikistirirsaniz 12 çok dikkat edersenizde 9 civari olur.

Tdi için sehir içi normal kullanim 7.5 olur. Sikistirirsaniz 9, çok dikkat edersenizde 7nin biraz altina inersiniz yol durumuma göre.

Uzun yolda ise 160 km. Civari hizlarda arada çok fark olur. Hizli kullanmayi seviyorsaniz tsi bu konuda üzer.

Alacaginiz araçta esp olmasina dikkat edin. Arti olarak tdi sorunsuzluk olarak tsi dan daha iyidir içiniz rahat olsun. Bakim olarakta pek farki olmaz. Dogus bu konularda ayrimcilik yapmaksizin öper.

Simdi önemli olan su, aradaki donanim farki sizin için ne kadar önemli. Mesela ailemde hiz sabiyleyiciyi hiç kullanmayanlar varken ben hiz sabitleyiciyi çok önemli buluyorum. Mesela sik sik uzun yol yaparim. Yada xenonu düsünün vb.Sunroof konusunda sorun çikmaz, çikarsada serviste yaptirirsiniz iyi niyet garantisinden. Önemli olan alacaginiz aracin servis bakimli olmasi

Hocam çok güzel bilgi vermissiniz.. Diger arkadaslarada tesekkür ediyorum fakat söyle bi bilgiye rastladim arastirinca , 1.6 TDI elegance paketleri çok uçuk fiyatlarda ve comfort pakette ESP yok. Buda benim çok moralimi bozdu sirf ESP yüzünden TSI düsünüyorum sizin düsüncelerinizi almak istedim bu ESP konusunda.

Ayryca di?er arkada?lar dizel demi?ler onlarynda dü?ünceleri nedir merak ediyorum donanym konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White1nk -- 20 Nisan 2014; 12:22:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alinti: Marmaratic

Dizel alin derim eger kmler yakinsa.

Sehir içi normal kullanimda 10–11 lt civari yakar, sikistirirsaniz 12 çok dikkat edersenizde 9 civari olur.

Tdi için sehir içi normal kullanim 7.5 olur. Sikistirirsaniz 9, çok dikkat edersenizde 7nin biraz altina inersiniz yol durumuma göre.

Uzun yolda ise 160 km. Civari hizlarda arada çok fark olur. Hizli kullanmayi seviyorsaniz tsi bu konuda üzer.

Alacaginiz araçta esp olmasina dikkat edin. Arti olarak tdi sorunsuzluk olarak tsi dan daha iyidir içiniz rahat olsun. Bakim olarakta pek farki olmaz. Dogus bu konularda ayrimcilik yapmaksizin öper.

Simdi önemli olan su, aradaki donanim farki sizin için ne kadar önemli. Mesela ailemde hiz sabiyleyiciyi hiç kullanmayanlar varken ben hiz sabitleyiciyi çok önemli buluyorum. Mesela sik sik uzun yol yaparim. Yada xenonu düsünün vb.Sunroof konusunda sorun çikmaz, çikarsada serviste yaptirirsiniz iyi niyet garantisinden. Önemli olan alacaginiz aracin servis bakimli olmasi

Hocam çok güzel bilgi vermissiniz.. Diger arkadaslarada tesekkür ediyorum fakat söyle bi bilgiye rastladim arastirinca , 1.6 TDI elegance paketleri çok uçuk fiyatlarda ve comfort pakette ESP yok. Buda benim çok moralimi bozdu sirf ESP yüzünden TSI düsünüyorum sizin düsüncelerinizi almak istedim bu ESP konusunda.

Ayryca di?er arkada?lar dizel demi?ler onlarynda dü?ünceleri nedir merak ediyorum donanym konusunda.

Hocam, esp dediğin söz gelimi bir kere lazım olur, olduğundada sana bir donanımdan, bir arabadan çok daha fazlasını bir yada bir kaç canı bağışlayabilir. Bilir diyorum bak çünkü esp ninde seni kurtaramayacağı durumlar vardır. Ben bilmem kaç senedir esp siz araba kullanıyorum. Özellikle son sıfır aracımı 3 sene önce alırken 2.500 liralık paket (xenon+esp paket içeriği) almadığım için çok pişmanım. Sen sakin bir kullanıcıysan bunu gözardı edebilirsin. Hemde şöyle düşünmekte gerek, 3 sene önce xenonlu ve esp li ama dizel olmayan bir sraç alsaydım çok daha fazla pişman olurdum. Yani bunun kritiğini sende kendince yapmalısın.

• Hocam 1 haftadır bunu kendimce düşünüyorum yakıt verilerini araştırdığımda 450 kr ortalama benzinde yakıyor araç 300-350 dizelde yakıyor o farkı esp ve diğer donanımlar için bu fark verilmeye değer mi ona karar veremedim.
  • quote:

Hocam 1 haftadır bunu kendimce düşünüyorum yakıt verilerini araştırdığımda 450 kr ortalama benzinde yakıyor araç 300-350 dizelde yakıyor o farkı esp ve diğer donanımlar için bu fark verilmeye değer mi ona karar veremedim.

Km 20 krş fark olsa 60.000 de 12.000 lira eder dostum, yanılıyor muyum ?
  • Tdi motorla şehir icinde 9 litre yaktirabilen varsa ya arabasinda bi sorun vardir yada kendinde bi sorun vardır 7 nin ustune cikmamasi lazim o motorun normal bi kullanımda
  • quote:

Orijinalden alynty: Myronides

Tdi motorla ?ehir icinde 9 litre yaktirabilen varsa ya arabasinda bi sorun vardir yada kendinde bi sorun vardyr 7 nin ustune cikmamasi lazim o motorun normal bi kullanymda

Yyi okuyun derim yazdy?ymy hocam üstüne basa basa syky?tyryrsanyz dedim. Siz bana normal kullanym diyorsunuz bakynyz normal kullanym de?erinide verdim. Verdi?im de?erler teorik de?il pratiktir, yanly? abartma vb durum yok. Polodan de?il superb den bahsediyoruz. A?yr bir aracy performansly kullanarak yakty?ynyz yakyta inanamayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 20 Nisan 2014; 13:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Hocam 1 haftadır bunu kendimce düşünüyorum yakıt verilerini araştırdığımda 450 kr ortalama benzinde yakıyor araç 300-350 dizelde yakıyor o farkı esp ve diğer donanımlar için bu fark verilmeye değer mi ona karar veremedim.

Km 20 krş fark olsa 60.000 de 12.000 lira eder dostum, yanılıyor muyum ?

Doğrusunuz hocam yılda 15 bin km yapıyoruz ortalama pişman olmamak için herşeyi araştırıyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.