Şimdi Ara

Skylake a Geçmeli mi? Zen beklenmeli mi? Fx-8350 de kalmalı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence gerek yok şuan için neden dersen zaten oyun oynamıyorum fazla diyorsun render tarzı işlemlerde zaten FX serisi yeterince iyi durumda'ki zaten sende memnunum diye yazmışsın üstüne üstlük dolar bu halde iken pek mantıklı değil sistem değiştirmek, Eğer oyun manyağıyım çok fazla oyun oynarım fps takıntım filan var desen geçmeni önerebilirdim bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Bence gerek yok şuan için neden dersen zaten oyun oynamıyorum fazla diyorsun render tarzı işlemlerde zaten FX serisi yeterince iyi durumda'ki zaten sende memnunum diye yazmışsın üstüne üstlük dolar bu halde iken pek mantıklı değil sistem değiştirmek, Eğer oyun manyağıyım çok fazla oyun oynarım fps takıntım filan var desen geçmeni önerebilirdim bence.

Benide asıl düşündüren doların durumu zaten. Dolar 2.5-2.6 civarlarında olsa keşke. Birde belirttiğim gibi elimdeki parçaların 2. Elde fiyatlarının çok daha düşecek olması 1 sene sonra en azından onlarıda değerlendirmiş olurum diye düşünüyorum. Aslında daha da kararımı vermedim 1-1.5 ay sonra böyle bir değişim yaparsam yapacağım o zamana kadar artık iyice düşünmem lazim sonuç olarak ciddi meblalar artık pc parçaları ve para kolay kazanılmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• emhhre E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle para kolay kazanılmıyor doğru kararlar vermek lazım yorum yazmak kadar kolay değil herşey
  • Hocam parana yazık bekle simdilik tamam 4790k iyi olabilir ama bu 8350 yi kotu yapmiyor.Paran dursun zen serisini bekle sonra ne alirsan al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeni bekle zenle beraberden rekabet dolayısıyla fiyatların az biraz ineceğini düşünüyorum hemde zen ile skylake performansını karşılaştırırsın ve yanlış olabilecek bir karardan kaçınmış olursun
  • Ben 2 ay önce 8350 4790k geçişi yaptım. Çoğunlukla mmorpg oynuyorum. Maksimum fpsde bir bariz bir değişiklik olmadı ancak oyunlarda ciddi anlamda akıcılık farkı var. 8350de sanki anlık mini takılmalar yaşıyormuşum da fark etmemişim gibiydi. Açıkçası geçtiğime değdi benim için.. Skylakede alabilirdim ancak şu an verdiği performansın fiyatına yansıdığını düşünmüyorum...

• Çok kafa karıştıran yorumlar olmuş.İlk mesaja bastıra bastıra render yazmanız lazım, zira millet hep oyunlardan bahsetmiş.

Şahsi fikrim geçiş olacaksa 4790k veya 6700k yerine 5820kya geçmeniz yönünde.Render için en iyisi x99a geçmek.Geçemiyorsanız da 8350yle idare edebilirsiniz 1-2 sene daha.

Skylakelerin oyun performansı çok güzel bu arada.Haswellere göre bence ciddi bir fark var.Tabi bu fark sıfırdan sistem toplayanları ilgilendiriyor.Haswell sahiplerinin değişme gitmesine gerek yok ama sıfır alınacaksa kesinlikle skylake alınmalı oyun için.
  • Malesef bir amd sever olarak zen mimarisine olumlu bakamıyorum. Amd hangi mühendisle intele yetişmese dahi en azından rekabet edecek bir mimari ortaya çıkaracak ?

Bana kalırsa skylake direk es geçilmeli. İntel genellikle ciddi performans artışını 3 nesil bittikten sonra mimari değiştirdiğinde yapıyor. Zaten üretim teknolojilerini küçülttüklerinde ciddi performans artışı yaşatırsa kimse tock almaz herkes tick yönelir.

Bir de doların düşmesini beklemeyin. Dua edin şubata kadar 3.45 e çıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 22 Eylül 2015; 20:21:58 >
  • Valla şu an beklemek en güzeli gibi geliyor 1.5 ay gibi Son kararımı verecem heralde.x99 ü bende düşündüm ama gerçekten anakartlar ve işlemcileri ciddi pahalı hele ülkemizde iyice katmerli fiyatlar. Benim korkum doların dahada çıkması ve çıkacak gibi duruyor. Dediğim gibi 1.5-2 ay bekleyim o zamana kadar internetten araştırmalarımı yaparım. Sorum olursa da bu konuyu güncellerim.

• bence boşuna bekleme skylake geç
  • Şuan ki mimarin(skylake)in ddr4 den tam anlamıyla faydalanabildigini düşünmüyorum canonlakede tam oturur diye düşünüyorum o zaman ddr4 lerden tam verim alınır şuan alınıcaksa x99 platformu bence ideal ama z170 platformu bence o kadar para verilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

quote:

Orijinalden alıntı: Hesperiush

quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

4790K cayır cayır yanan bir işlemci. Bence FX 8350'de kalmaya devam edin.

Amma da atmışsınız ha, neymiş cayır cayır yanıyormuş... Thermaltake frio advanced ile boşta 30, yükte 45-50 derece. Böyle sallamasyon yorumlar yapmayın nolur...

Siz ne kadar da cahilsiniz ya Kullanmadığınız her boka yorum yazmaktan bıkmadınız mı ? Tabii senin gibi cahiller bundan anlamayacağı için fazla konuşmaya gerek yok. Ahahaha cahiller

Akıl yoksunu kişi şunu dikkatli oku istersen ? Evime kameramı koydun da " kullanmadığın bok " yazmışsın, senin gibi 10 yaş grubu asıl bu foruma üye, en çok buna üzülüyorum. Şimdi defol istediğin moderatöre şikayet et.

Ha bu arada şu linkehttp://forum.donanimhaber.com/m_109669804/f_//tm.htm#109777517 bakacak olursan i7 4790K için sıvı soğutma almıştım geçenler de hatta cahilliğimden mütevellit forumdaki İNSAN olan arkadaşlara da bir kaç soru sormuştum, sıvı soğutma kullanacağım ama yine de termal macun kullanacak mıyım diye, sağolsunlar dalga geçmeden cevapladılar, ilgilendiler. Allah hepsinden razı olsun. Ama sen ne yapmışsın " kullanmadığınız boku falan demişsin. Hani sana göre ben bu işlemciyi kullanmıyormuşum falan ya...

Ayrıca sen benim cahil olduğumu nereden biliyorsun ki ? Bilgisayar donanımı konusunda eksiklerim olabilir ama ben bunu öğrenmeye, aydınlanmaya çalışıyorum. Hadi diyelim cahilim buna da kabulüm. Ama sen başkalarının eksikleri üzerinden bir şey olmaya çalışacağına önce bir kendine bakmalısın. Eğer bu yazdıklarımdan dolayı da banlanacak isem benim için hiç sorun değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 23 Eylül 2015; 0:17:06 >

• Benim 2 sistemim var biri fx 6300 diğeri fx 6100. 2k tl para biriktirdim, i7 4790 alacaktım, skylake çıktı hala bir şey almadım, amd zen mimarisinde tek çekirdek performansını kayda değer şekilde arttıracaksa beklemeye hazırım. Bir yandan da ülkenin ne olacağı belli değil, dolar iki yılda 1.9'dan 3.0'a çıktı, bekleyince elimdeki para değer kaybedecek bu sefer hiçbir şey alamayacağım diye korkuyorum. Hangi sistemi yükseltsem o konuda da kararsızım ikisini de farklı yerlerde kullanıyorum. Birine i7 6700k alıp en az 8+2 fazlı usb 3.1 type a/c destekleyen ddr4 anakart ve ram takmayı düşünüyorum. Bunun için de 600tl-1k daha biriktirmem gerekecek. Almışken iyisi olsun istiyorum. Elimde toplam 22gb ddr3 ram var ama ddr3 skylake anakartlar alt seviye ve çok kalitesiz. Bekleyip göreceğiz bakalım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emhhre E kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun performansında oynadığınız oyunlarda göze batan sorunlar yoksa dolar bu haldeyken değişmek mantıklı değil gerçi doları öne sürüyoruz habire belki bu iyi hallerimiz bile olabilir.Bence idare ediyorsa bekleyin zaten zen geldimi biraz ortalık karışır belki piyasada biraz fiyatlar düşer.Eğer render amaçlıda kullanacaksanız yukarda arkadaşın dediği gibi 5820K daha mantıklı olur aslında

• Nasıl bir düşünce yapısıdır bu herkes para harcatmaya çalışıyor. 8350 güzel Cpu dur, kullanmaya devam edin. Ne zamaki size yetersiz gelmeye başladı, o zaman değiştirirsiniz. 8350, kim ne derse desin, şuan pek az insana yetersiz gelir. Son derece güzel bir cpu dur. Anakartınızda güzelmiş biraz OC yapın kullanmanıza devam edin. Dolar olmuş 3 lira, intel zaten müşterisini düdüklemeye bayılır isim değiştirip değiştirip aynı cpu'ları iteler insanlara. Amd de de kapasite yok ki çıkarsın intelin karşısına F/P işlemci, önceki çıkardığını kullanmaya devam edeceksin artık.

Tavsiyem, çekirdek bazında intelin daha verimli olduğu işlerle uğraşmıyorsan ,, daha yüksek sveiye ekran kartı alana kadar mevcut sistemini kullanmaya devam et. Gayet güzel bir sistemin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Nasıl bir düşünce yapısıdır bu herkes para harcatmaya çalışıyor. 8350 güzel Cpu dur, kullanmaya devam edin. Ne zamaki size yetersiz gelmeye başladı, o zaman değiştirirsiniz. 8350, kim ne derse desin, şuan pek az insana yetersiz gelir. Son derece güzel bir cpu dur. Anakartınızda güzelmiş biraz OC yapın kullanmanıza devam edin. Dolar olmuş 3 lira, intel zaten müşterisini düdüklemeye bayılır isim değiştirip değiştirip aynı cpu'ları iteler insanlara. Amd de de kapasite yok ki çıkarsın intelin karşısına F/P işlemci, önceki çıkardığını kullanmaya devam edeceksin artık.

Tavsiyem, çekirdek bazında intelin daha verimli olduğu işlerle uğraşmıyorsan ,, daha yüksek sveiye ekran kartı alana kadar mevcut sistemini kullanmaya devam et. Gayet güzel bir sistemin var.

Yorumunuz güzel olmuş da " intel zaten müşterisini düdüklemeye bayılır isim değiştirip değiştirip aynı cpu'ları iteler insanlara..." kısmı biraz tutarsız olmuş. Ardından kendi tezinizi çürütmüş gibi olmuşsunuz. " AMD'de kapasite yok ki..." demişsiniz ve olayı kökten özetlemişsiniz. Yani intel yapıyor da AMD yapmıyor mu o dediğiniz şeyi ?

Şimdiden söyleyeyim böyle AMD'den örnek verince herkes yerli yersiz insanlara yükleniyor, ona göre baştan yazıyorum bunu...

Misal;

AMD FX8 9370 4.4 / 4.7Ghz 220W >> 684 Lira

AMD FX8 9590 4.7 / 5.0Ghz 220W >> 809 Lira

Biraz Overclock ile 9370 çok rahat 4.7'yi yakalayabilir hatta 5 Ghz'yi dahi bulabilir iyi bir soğutucu ile. Destekledikleri teknolojiler birebir aynı, TDP'leri aynı, işlemci voltaj aralıkları aynı, sadece 9590'ın çarpanı farklı. Yani AMD'de de durum çok farklı değil, hatta iki ürün arasında 125 lira bir fark var ki bu paraya bir tane eli yüzü düzgün soğutucu alınabilir.

• 75 derece mi güldürme lütfen o derecede fxler kapanıyor bir şeyi körü körüne savunmayın 4790k sıcak bir işlemci evet cayır cayır kelimesi abartı ama sonuçları sende yazmışsın 50-65 dereceler serin mi sence, ayrıca ortam sıcaklığı da önemli 30 derece odada kullanıp işlemci çok sıcak demek yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 23 Eylül 2015; 12:02:59 >
  • SCWS S kullanıcısına yanıt
    Sende abartma. Fx ler 75 te nasıl kapanıyor. Biosta 87 derecedeyken foroğrafını çekmiştim al buyur :

Benim 4790k olan kırmızı bios mavi olan arkadaşımın amdsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 23 Eylül 2015; 12:11:41 >

• Yorumlar ibret verici gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Amd ocağıma incir ağacı dikti diye bir konu açmıştı forumdan biri.

Ekran kartları nvidia ya oranla 100-150 watt elektrik yakıyor.

İşlemcide 4790 k 9590 dan kat kat iyi bir işlemci 84 watt yakıyorken amd 200 üstü

Amd başta ucuz gelsede tek çekirdek performansıdaha düşük. En üst seviye işlemcisi 4690k ya rakip. Elektrik 2 kat fazla. Sizden çıkarıyor o paraları.

Yok hocam siz yanlış anladınız beni :) Yorumunu alıntı yaptığım arkadaş " intel zaten müşterisini düdüklemeye bayılır isim değiştirip değiştirip aynı cpu'ları iteler insanlara..." şeklinde yorum yazmıştı, ben de " sanki AMD farklı mı ? " şeklinde cevap yazdım.

Burada intel / AMD kavgası başlasın değil amacımız ama ben naçizane kendi yaşadığım tecrübeyi söyleyeyim. Öncesinde FX8350 kullanıyordum. Zamanımın çoğunu oyun oynayarak geçiriyorum, bunlar genel de multi oyunlar oluyor. Şu an i7 4790K kullanıyorum. Yoğun olarak World of Warcraft / Diablo 3 ve Battlefield 4 oynuyorum. Daha öncesinde özellikle World of Warcraft'ta performans düşüyordu ama i7 sonrasında farkı hissettim açıkçası. İşin render tarafında bir şey diyemeyeceğim çünkü render işleri ile uğraşmıyorum.

Zaten dolar şu durumda iken işlemci değiştirmek manasız ama tabii kişiye kalmış bir şey. Adam kafaya koymuşsa gider basar parayı alır. AMD'nin oyunlarda ki en büyük sıkıntısı minimum FPS'de zaten. Yoksa " AMD oyunlar için yetersiz " diye bir şey yok.

Bir de ben kişisel olarak fiyat / performans kısmına katılmıyorum. Ha intel'e göre ucuzmu ucuz evet ama tükettiği elektriği ve sistem için istediği güç miktarını düşünürsek bence AMD intel ve nvidia'nın çok gerisinde kalıyor ve bunun sebebi de kendisi, bunu herkes biliyor. Bakalım zen mimarisi bir çıksın piyasaya 32nm'den aşağıya inecekler mi bir görelim, düşük güç tüketimi konusunda bir ilerleme sağlanacak mı onu da bir görelim ancak ondan sonra daha net konuşabiliriz.

Bunu her yerde söylüyorum. Türkiye gibi çakallar ülkesinde dolar ASLA düşmez, bunu bir yere not edin. İmkanınız var ise sisteminizi güncelleyin, gerek görmüyorsanız yeni serileri takip edin. Ben i7 4790K'yı alırken Skylake i5 6600K ve i7 6700K çoktan piyasaya çıkmıştı ve cebimde 1.500 lira param vardı, anakart ve işlemci için ucu ucuna yetiyordu ama yanında DDR4 bellek almam gerekiyordu. Kaldı ki bir çok insan i7 4790K kullanıyor ve 4.neslin en iyi işlemcilerinden birisi, hali hazır da kullandığım DDR3 ram'ler heba olmasın diye eski nesile yatırım yapmış oldum bir nevi. Tamamen kişisel karar bu işler, varsa paranız durmayın sisteminizi güncelleyin. İster AMD, ister intel.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.