Şimdi Ara

Skylake Sistem Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ofisimde mühendislik programları kullanmak için (solidworks,catia,ansys,corel vs.) yeni nesil bir sistem satın almak istiyorum. Hafta sonundan bu yana yaptığım araştırmalar neticesinde bir sisteme karar verdim ancak görüşlerinize ihtiyacım var, eksiği gediği var mıdır? Şunu şöyle yapsan daha iyi dediğiniz bir kısım olursa lütfen belirtiniz. Sevgiler

Intel Core i5 6600K Cpu - 930 TL
    ASUS Z170-A Anakart - 610 TL
    Asus GTX950 2GB Gpu - 775 TL
    GSKILL 8GB (2x4GB) 2400 Mhz Ram - 265 TL
    Kingston 240GB V300 SSD - 310 TL
    LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör - 595 TL
    ZALMAN R1 600LE 600W Kasa - 350 TL
    Logitech MK345 Klavye+mouse - 130 TL

İşlemci Soğutucu?? Tavsiyeleriniz bekliyorum 150 TL civarı CoolerMaster hava soğutma düşünüyorum ancak COOLER MASTER SEIDON 120V sıvı soğutma 280 TL değer mi aldığıma? Şimdiden teşekkürler.

• Lg monitörü gidip canlı baktım, çok küçük bir monitör. Bende Asus MX239H almaya karar verdim. Diğer parçalarada yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_yeg kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemcinizi 4790 ile değiştirmenizi, GPU nuzu GTX 960 ile değiştirmenizi ve SSD nizi samsung evo serisi ile değiştirmenizi öneririm. 6600K kullanacağınız programlarda 4790 dan daha düşük performans verir.
  • Söylediklerizi dikkate alarak 100lira farkla gtx960 alacağım ama ssd için aynı şeyi söyleyemicem çünkü yeni monitörle bütçemi hayli aştım. İşlemci içinde yeni nesil 14nm altyapıda şansımı denemek istiyorum belki 6700k ya geçerim ilerde onu düşünerek böyle bir hamle yapıyorum. Ssd ler arasında gözle görülür fark çıkarmı? Okuma yazması gayet iyi duruyor kağıt üstünde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yeni nesilin sizin işleriniz açısından getirisi olabilmesi için daha yüksek bütçeye sahip olmanız gerekiyor. 14nm nin olayı daha az ısınarak ve daha az enerji harcayarak yüksek performans vermesi ki 4790 ya da 4790K nın verdiği performansı veremez fakat v300SSD ler çabuk patlıyor. Elinizde kalır ve verilerinize yazık olur. Bu konuda en güvenilir olan SSD ler Samsung' un pro ve evo serileri. Şahsen hepsini test etmiş biri olarak tavsiye ediyorum. Elbete denemek istiyorsanız alın :)
  • V300 Yerine aynı fiyat fakat daha hızlı olan SanDisk Ultra II 240GB tercih edebilirsiniz.
    ekran kartını o fiyata sakın 950 ala yada 4gb 960 yada 380 yada biraz daha ucuza r9 285 al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.