Şimdi Ara

Skystar2 tv kartı kumanda algılayıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Skystar 2 tv kartına kumanda algılayıcısına uygun kasamın arkasında giriş yok. Nasıl bir parça almam gerekiyor kullanabilmem için

• Skystar 2 kartları 2 tip uzaktan kumanda alıcısı kullanır. Elinizdeki 2.6 versiyonu öncesi ise "seri portu" (rs232) kullanır. Yenilerse usb alıcı vardır. Eğer yeni nesil anakartınız varsa seri port olmayabilir.

Siz uydu kartını normal uydu alıcı gibi görmeyin. Kanal değiştimek için her uydu izleme programını yeniden ayar yapmanız gerekir. Zap yapmak için çok kullanışlı değiller. Çok konforlu bir işlem değildir. Uydu kartının yanında vermiş olmak için verilmiş gibi görebilirsiniz.

Bilgisayar başında iken mouse ile kanal değiştirin. Zaten uzaktan kumandasını 1 aydan sonra kullanmazsınız. 1 yıldan sonra udyu kartını kullanmayı unutursunuz. Dert etmeyin.

Kolay gelsin
  • o kumanda ile yapamadığın yok dostum uzun yazmışsın ama biraz boş yazmışsın her programda kullanılıyor o beğenmediğin kumanda.

soruya gelirsek usb dönüştürücüler var işine yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 27 Aralık 2009; 13:37:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

o kumanda ile yapamadığın yok dostum uzun yazmışsın ama biraz boş yazmışsın her programda kullanılıyor o beğenmediğin kumanda.

soruya gelirsek usb dönüştürücüler var işine yarayabilir.

1. Ben senin dostun falan değilim

2. Sen daha iyisini biliyorsan "kısa ve dolusunu " yaz. Ben boşunu yazmış olayım Ayrıca bu da seni hiç ilgilendirmez. Bana cevap yazacağına arkadaşın sorusuna cevap yaz ki sonuçta yazdığın bir işe yarasın.

3. Ben bu kumandayı begenmiyor değilim. Neler yapılabileceğini senden daha iyi biliyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29330845/mpage_4/key_/tm.htm
    başığı altında :

Uzaktan kumanda kullanan arkadaşlar için ise bir program buldum .
    http://www.byremote.com.au/HIP/

Programın özelliği "key mapping (tuş atama )" yapabilmesi. Böylece Media player Classic i tuş ataması yaparak kullanabilirsunuz. Bende skystar 2 usb kumanda var. MPC play/pause (oynat/duraklat) yapmak için "space bar ( boşluk tuşu)" na basmak gerekiyor. Ama hiçbir kumandada bu tuş yok fakat istediğiniz bir tuşu buna atayabiliyorsunuz. Program içindeki "Add value " kullanarak bunu yapabilirsiniz. Mesela ben kumandaki "OK" tuşunu " space bar diye atatım. Sesi azaltma arttırma zaten yukarı aşağı tuşları ile yapmak mümkün. Sağ sol yön tuşlarıa ise "CTRL+Sağ" ve "CTRL+Sol" değerini atadım. Bu şekilde 5 saniye ileri ve geri oynatma yapabiliyorum. Bu program ile her türlü uzaktan kumandayı her türlü programa kısayol tuşu göndermek mümkün.
    diye yazmışım

4. Kumandayla ilgili başka yazım olarak buraya da bak .

http://forum.donanimhaber.com/m_35739998/mpage_1/fromTicket_/key_/tm.htm

5. Bilgisayarda kumanda alıcısını nereye takacağını bile bilmeyen arkadaşa "USB- to -RS232" dönüştürücü aldır. Sonra da winlirc kurdur ve bilgisayarı kumanda etsin de görelim. Bunları yapacak kadar bilgisi olsa bu soruyu sormaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.