ben çin malı derken ne demek istedim bence anladınız ama, üretim yerini kast etmedim. Adidas yıllarca vietnam da üretim yaptı vietnam malı diyeni duymadık. çünkü adidas diye aldık. Türkiyede üretilen bosch parçalara da türk malı demiyor kimse. Ortada bu bağlamda tartışacak ve ağırınıza gidecek bir konu yok. Araca da kötü diyem yok. ürün çine ait bir marka, çinde üretiliyor, otomobil sektöründe yeni sayılacak bir marka, Türkiye piyasasına da ilk kez girmiş, elektrikli araçların yeni yaygınlaştığı ve kullanıcıların uzun vadeli deneyiminin bile olmadığı bir durumda, bu ekonomik koşullarda satılıyor ve satın almak için sıraya girenlerin cesaretine ve tercihlerine sadece SAYGI DUYUYORUM. |
SkyWell Çin Malı Otomobil Sorunlar ve Yorumlar (7. sayfa)
-
-
Aracı test ettim ve çok beğendim. Sipariş verdim ekim teslim. Lr legend versiyonu. Fiyatına göre sunduklarını çok iyi buluyorum. -
SkyWell'e özel değil genel olarak elektrikli araca geçmeyi düşünüyorsanız uzun yollar öncesi şarj odaklı bir plan yapmalısınız. Bu aracı birkaç yıl kullandıktan sonra bataryanın her an bozulup yolda bırakabileceğini, uzun yolculukların rus ruleti olabileceğini, 1 yıl sonra aracı satayım dediğinizde, başlangıçta ödediğiniz paranın enflasyona göre ayarlanmış değerinin yarısına bile satamayıp yakartop olabileceğini, bu esnada maazallah batarya yanar patlarsa incir ağacı olabileceğini hesaba katmalısınız.
e-araçların uzun yol problemine karşı ben "feritren" geliştirilmesini bekliyorum, nedir feritren? Feribotun karada gideni. e-aracınızda İstanbul Antalya gideceksiniz, Pendikten feritrene biniyorsunuz yolda 5-6 şarj molası vermeden Muratpaşada iniyorsunuz. -
Dizel aracım vardı, sattım hybrid araca geçtim. Elektrikli araç ile tanışmam hibrit ioniq ile oldu. Çok memnun kaldım. Halen de keyifle kullanıyorum aracımı. Tam elektrikli araçta şarj konusu benim de kafamı kurcalıyordu. Ancak özellikle uzun yolda ne yapacağım korkusu araştırmalarım sonucu kalmadı. Şöyle ki;
Skywell long range uzun yol menzili 400 ile 450 km arası. Çok kasarsanız 500 bile bulabilir ama buna gerek yok. Tüm şarj firmalarının istasyon haritasını indirdim. 400km içinde belki en az 10 tane dc şarj ünitesi var. 45 dk lık bir mola ile 400km daha gidebiliyorsunuz. Şehir içi ac şarj istasyonu çok daha fazla. Ve hem uzun yol hem şehir içi istasyon sayısı hızla artıyor. Yani şarj olayı korku olmaktan çıktı.
Aracın yolda kalması içten yanmalı şanzımanlı her araçta ne kadar risk ise bu araçlarda da o kadar riskli. Batarya 8 yıl 150.000km garantili. Ayrıca artık komple batarya değişimi de yok. Hücre hücre değişim oluyor. Bu da maliyeti düşürüyor.
1 yıl sonra aracımı satmak istediğimde, bu elektrikli araç gelişimi böyle devam ettikçe, yollarda araçlar çoğalıp ön yargılar yıkıldıkça 1 saatte mi satarım 1 ayda mı onu zaman gösterecek. Evden şarj ile şehir içi 40 kuruşa dolaşmanın getirisini saymadım bile.
-
-
Darısı bize. Benim evden şarj etme imkanım yok maalesef. Ancak 2 bina ötedeki AVM de Ac ve dc şarj istasyonu var. Muhtemelen haftada bir orada ac şarj etmem yeterli olacak. Aracınıza kavuşunca fotoğraf ve ilk izlenimlerinizi aktarırsanız sevinirim. -
Tabii ki, seve seve
-
Bu arada yeni gelen legen modelleri 11kw ac şarj destekliyor. İlk gelenler 6.6 kw imiş sanırım. Isı pompası yerine Webasto marka bir sistem kullanmaya başlamışlar. Kış kaybının oldukça düşük olduğu iddia ediliyor. -
3-4 ay önce çekilen bir videoda, markanın yeni üretimlerde Webasto ısı pompası kullanmaya başlayacağı söyleniyordu. Distribütörler bu konuya çok hakim değiller ama sizin de duyduğunuza göre sevkiyatların birtanesi ve sonrası webasto ile gelmeye başlayacaktır diye düşünüyorum.
MArka geçmişte de bu şekilde bir çok geliştirme yapmış. Bu bir taraftan iyi bir şey; üründe kararlı olduklarını ve ürünün değerinin artacağını işaret ediyor. Ancak bir taraftan da kötü bir şey çünkü ürünün çok fazla varyasyonu olacak ve ikinci eli yoracak.
-
Webasto ile pilleri ısıtan bir sistem diye biliyorum ama tam hakim değilim konuya. Isı pompası olmadığını biliyorum ama. -
Patron bir sakin ol ne yaptın sen ya. 2.5 milyon verecek olduktan sonra Volvo var, Mercedes eqb var. Baya baya abartmışsın bu arabayı. Ben de test sürüşü yaptım bunla iyi araba ama ederi bence buralar 1500-1600
-
Hayırlı olsun. Her hangi bir kredi kampanyası uyguladılar mı? Uzun yolda 400-450 km dedi bana Antalya bayi. Size ne dendi, uzun yol menzili için?
-
Hayırlı olsun, güle güle kullan. Araç gelince deneyimlerinizi bekliyoruz
-
Şerit takip var mı arkadaşlar bu legend modelinde? Bilen var mı? -
Elektrikli araç ile ilgili bilgi olması adına ve biraz da teşvik olması içim aşağıda elektrik fatura dökümümü gönderiyorum.
Mart 2023 de elektrikli araca geçtik. Evde skywell ve rainwoll rw10 elektrikli araçlar var. Başka aracımız yok.
Skywell günlük işe gidiş geliş 35 km, Rainwoll Rw10 günlük 15 km kullanılıyor. Tabi haftasonu veya uzun yolculuklarda ayrıca var. Skywell ile Mart ayındna bu yana 12.000 km (bunun yaklaşık %15-20'si dışarıdan DC şarj) yapmışım. Rainwoll ile Haziran ayından bu yana 2.800 km yapmışım.
Aylık araç yakıt masrafı ortalama 600 TL olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaraoglu -- 15 Eylül 2023; 10:51:36 >
-
Hayır hocam şerit takibi exclusive pakette var
-
Teşekkür ederim hocam. Bence 1665 az değil. Legend pakette de olmalıydı bu şerit takip. Skywell çok iddialı ama bence elektrikliler çoğaldığı zaman bu fiyatları isteyebileceğini düşünmüyorum. Bu hafta içi gidip deneyeceğim bir legend modelini Denizlide ama alma ihtimalim şu fiyat ve özelliklerle biraz düşük
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astra282820 -- 18 Eylül 2023; 15:41:18 > -
Legend modeli ile exclusive arasında 200 ile 300 bin TL fark vardı. Şimdi 800bin TL oldu. Bu fark neden oluştu bilemiyorum.
Legend 1.655k fiyatı aracın sundukları açısından bana bu piyasa şartlarında makul geliyor. Bu fiyata elektrkli bir D suv yok. Gerek menzil olarak gerek konfor olarak belki en yakın rakibi bu fiyat bareminde Togg olabilir ancak Togg hem C suv hem de liste fiyatında alabilmek yakın zamanda imkansız gibi. Mg ZS ev daha düşük menzil ve segment olmasına rağmen neredeyse Skywell ile aynı fiyatı istiyor. Fiyatı sabitlemiyor bile. Chery Tiggo 8 Pro benzer fiyattan satılıyor ancak turbo benzinli yakıt tüketimi fazla ve yine fiyatı sabitlemiyor. Yani ezcümle bu rakamlar hepimize çok geliyor ama bana göre hâlâ Skywell rakipsiz. -
Kredi kampanyası uygulanmadı. Uzun yol yapılan testlerde 500km ye kadar vardığı söyleniyor. Youtube da Legend ile test videosu var. Tabi bu menzil sizin sürüş alışkanlıklarınıza da bağlı. Sert ve süratli sürüş menzili düşürür. Ben sakin bir kullanıcıyım. Araca kavuşunca ilk işim sizlere menzil bilgisi vermek olacak:) -
Bunlar harika rakamlar. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Skywell ile ilgili görüşleriniz nedir? Ne kadar menzil alıyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X