Şimdi Ara

SLA Yazıcı Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elegoo saturn 3 ultra yazıcı kullanıyorum reçine olarak elegoonun kendi reçinelerini kullanıyordum ancak malum ekonomide anycubic reçinelerin fiyatları cok daha uygun bundan dolayı reçinemi değiştirmek istiyorum. kullanan arkadaşlar varsa saturn3ultra yazıcıda anycubic reçine ayarları nasıl olmalı paylaşan olursa cok sevinirim

• Merhaba, SLA yazıcılar konusunda çok derin bir bilgiye sahip olamamakla beraber edindiğim tecrübelerimi aktarayım.

Bende Elegoo Mars 5 ultra yazıcı var ve bu yazıcıda Anycubic water-wash resin+ kullanıyorum. Çeşitli ebatlarda baskı alıyorum.

Kaba baskılarda ilk katman kürleme süresi 20 sn. Mars 5 ultra'nın baskı plakası özel bir desene sahip bu yüzden 20 sn. ilk katman süresi bile uzun geliyor. 17 sn. kadar deneyerek kısaltacağım süreyi. Çünkü aksi durumda objeyi plakadan ayıramıyorum. Metal spatula kullandım ilk etapta fark etmeden baskı plakamın yüzeyi bir miktar çizildi. Reçine ilk katman önerilen kürleme süresi ise 25 sn. Diğer destek ve obje katmanları için ise 2,500 sn. kürleme yapıyorum.

İnce baskılar için, bazen proje gereği 0,4 mm den daha ince plaklar basmak durumunda kalıyorum. Bunun için ilk katman baskı süresi yine 20 saniye ancak destek ve obje kürleme sürelerini biraz daha uzun tutuyorum 2,600 - 2,700 sn. kadar yoksa FEP filmden ayrılırken ince plakalar yamuluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eta da yazıcı ayarları
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.