Şimdi Ara

SLI GTX960 2GB VS GTX1060 6GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan kullanmakta olduğum MSI GTX960 2GB ekran kartım mevcut ancak son zamanlarda oyun performanslarında düşüş söz konusu oldu. Bu durum karşısında oyunlardan soğuma aşamasına geldim.

Sistemi biraz daha canlandırmak için bendeki karta SLI yapmayı mı tercih etmeliyim yoksa GTX1060 6GB kartı mı almalıyım. Konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz ?

Sistemim:

AMD FX 6100 İŞLEMCİ
    ASUS M5A97 ANAKART
    2*4GB GSKILL RİPJAWS 1600MHZ
    128 GB OCZ TRİON 100 SSD
    1TB WD CAVİER BLUE HDD
    500 GB WD CAVİER BLUE HDD
    MSI GTX 960 2GB EKRAN KARTI
    ASUS VX238H FULL HD MONİTÖR

• Tek kart daha iyidir 1060 al derim
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Aslında benim için önemlli olan oyun Euro Truck Simulator 2. Fps değerlerim daha öncesinde çok yüksek ayarlarda 45-50 arasındayken bir anda 10-20 ye düştü. Amacım bu oyundaki fps değerimi yükseltmek. :)
  • O işlemciye en fazla GTX 1050 Ti alınır.
  • Farkındayım ancak GTX1060 alacaksam eğer komple yeni sistem yapmayı düşünüyorum. Kampanyalar yakalayıp İntel'e dönmek. Benim için önemli olan ETS 2 de fps değerini SLI ile yükseltebilir miyim?
  • Oyundaki gpu kullanimina bak.%99 çalışıyorsa 1060 takıp kullan.Fakat yeni kart bir miktar kısıtlanacak.
  • Mis afterburner ile gpu kullanımı kimi zaman %80 altına düşüyor. Ve anlık fps düşmeleri oluyor. 1060 da daha alt seviyelere düşmez mi?
  • Sli destekleyen oyun yok doğru düzgün sağlam tek kart her zaman daha iyidir
  • 74serkan78 kullanıcısına yanıt
    Farklı bir sorununuz var durduk yere performans düşmez sürücü oyun uyumsuzluğu arkada açık program vs gibi sorunlarınız olabilir
  • cann89 kullanıcısına yanıt
    SLI destekli doğru düzgün oyun yok yanlış bilgi insanları yanlış yönlendirmeyin DX12 oyunlarında çift kart desteği adam akıllı değil o kadar DX11 de sorun yok
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Oyuna son zamanlarda çok fazla güncelleme geldi. Güncellemelerle birlikte grafik ayarlarında ve aydınlatmalarda geliştirmeler oldu. Diğer oyunlarda çok ciddi düşüş yok ama dediğim gibi en çok önem verdiğim oyun bu olunca yeni sistem bile düşünmüyor değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

SLI destekli doğru düzgün oyun yok yanlış bilgi insanları yanlış yönlendirmeyin DX12 oyunlarında çift kart desteği adam akıllı değil o kadar DX11 de sorun yok

Dx 11 de bütün oyunlar destekliyor yani öylemi ?
    Bütün demeyelim (bağımsız yapımlarda vs olmaması normal küçük stüdyo nihayetinde) ama çoğu özelliklede AAA title dediğimiz oyunlarda sorun yok yılların SLI kullanıcısı olarak söylüyorum bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bütün demeyelim (bağımsız yapımlarda vs olmaması normal küçük stüdyo nihayetinde) ama çoğu özelliklede AAA title dediğimiz oyunlarda sorun yok yılların SLI kullanıcısı olarak söylüyorum bunu

Hocam bilgi için teşekkürler bunu biliyorum zaten ama şu devirde sli gerek driver olsun gerek oyunlar olsun hiç mantıklı degil tek karta yatırım yapmak daha sağlıklı
    Uzun süredir oynamıyordum oyunu benimde oldukça oynamışlığım vardır G27 ile güncelleme official mı yoksa mod ile mi oldu , link atabilir misiniz güncelleme hakkındaki ?

GTX 1060 o işlemciye fazla gelir malesef ikinci el bir işlemci ve GTX 780 yada GTX 970 alınabilir
    Rica ederim her zaman kartların gidiş yönü çok lu kart kurulumlarından teklilere doğru ciddi kayış olabileceği DX12 sebebiyle ki adam akıllı adapte edilen oyun yok salt DX12 yazılmış oyun yok DX11 shader devşirmesiyle yamalanmış yapımlar yazık , DX12 için kart alınması da yanlış DX12 devri 2018 den sonra başlayacaktır bu aradaki oyunlarda bizim başımızı ağrıtmaya devam edecek
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Steam üzerinden sürekli geliyor güncelleme bununla birlikte MP olaraktan oynuyorum. 2.el işlemci falan bakmak ne kadar sağlıklı olur ki. Yada temiz bulunabilir mi zaten tek işlemciyle bitmez biliyorsunuz. Anakart ram eklenmesi lazım ayrıca. Tabi en önemlisi Ekran Kartı :)
    Sonradan performans düştü demişsin, kartın durup durrken performansınn düşmesi garip yani sisteminde başka bir sorundan dolayı performansın düşmüş olmalı çünkü bu kartlar pil gibi enerjisini kaybedip perfomans düşüren şeyler değiller ve bence o işlemciye mevcut kartın olan gtx 960 bile birçok oyun için fazla gelebilir, bence sistemini gözden geçirmelisin windowsta arkada çalışan yazılımlardan kaynakjlıda sıkıntı yaşıyo olabilirsin ve illede birşey değiştirmeyi düşünüyorsan direk işlemcinden başlamalısın.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Sistem illaki etki eder. Ancak dediğim gibi ciddi düşüş sadece ETS2 oyununda oldu. Diğer oyunlarda 3-5 düşüş mevcut.
  • Tek kart herzaman daha iyidir. Aynı performansı almak için riske girmeye her an sorun çıkma ihtimalini goze almaya ne gerek var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.