Şimdi Ara

SLI için Psu Tavsiyesi Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Psu Arıza yaptı. Fanı dönmüyordu. Açtım baktım. bilgisayara güç sağlıyor ancak Fan kısımlarında elektrik yoktu. Acaba tamir edilebilecek basit bir arızamı acaba ?

Birde Yeni Psu almayı düşünüyorum.
    Sistem Şöyle

Asus P5wdh Deluxe
    E6600 @ 3.800 Mhz
    4Gb Corsair6400 Cl4
    Gigabyte Gtx 460 ( 1-2 Ay içerisinde bir tane daha Gtx 460 daha alıp SLI Yapmayı planlıyorum. )
    3 Hdd
    4x 12Cm Fan

İncelemelere Göre Slı Gtx 460 470 watt güç çekiyor. Tahminime göre 700 W üstü bir pusu yeterli olur görüşündeyim. Düşündüğüm modelleri aşşağıda belirttim. Acil Tavsiyelerinizi bekliyorum.

CORSAIR CMPSU-750HXEU HX Serisi 750W 80+ SILVER tak çıkar kablolu Güç Kaynağı 288TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2660

OCZ700MXSP-EU MODXSTREAM PRO 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 202,54TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocz700mxsp-eu-ocz700mxsp-eu-modxstream-pro-700w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=39089

Arada 86tl fark var bu farka değermi acaba?

CORSAIR CMPSU-850HXEU HX Serisi 850W 80+ SILVER tak çıkar kablolu Güç Kaynağı 337 Tl
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2661

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabo -- 15 Eylül 2010; 16:49:55 >

• ocz rahat yeter onu al

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Aynı fiyata 800w Xilence alabilirsin...

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp800.%28135%29r3-xilence-xp800-800w-135mm-fan-psu-gaming-serisi-80+-bronze-r3/productdetails.aspx?I_ID=39184

Alıntıları Göster
    750W Bir PSU'ya 288 TL verebiliyorsan, 10 TL daha koy ve bunu al;

XILENCE XILENCE XP1000 1000W 135MM FAN ACTIVE PFS 80+ BRONZE

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp1000.cs.r3-xilence-xp1000-1000w-135mm-fan-active-pfs-80+-bronze/productdetails.aspx?I_ID=38705

80Plus'dan bak, 12V cıkısları 750HX'den daha yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

750W Bir PSU'ya 288 TL verebiliyorsan, 10 TL daha koy ve bunu al;

XILENCE XILENCE XP1000 1000W 135MM FAN ACTIVE PFS 80+ BRONZE

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp1000.cs.r3-xilence-xp1000-1000w-135mm-fan-active-pfs-80+-bronze/productdetails.aspx?I_ID=38705

80Plus'dan bak, 12V cıkısları 750HX'den daha yüksek.

Alıntıları Göster
    Ama Corsairde 80Plus vede Silver Sertifikalı.

Bu Xilence Markasını bilmiyorum. Tavsiye ettiğnize göre iyidir herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: yabo

Bronze ile Silver sertifikası arasındaki fark sana yılda en fazla 30 TL masraf yapar.

Fakat 750W'ın yetmeyeceği zaman çıkan PSU masrafı 300 TL olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Eylül 2010; 2:17:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Bronze ile Silver sertifikası arasındaki fark sana yılda en fazla 30 TL masraf yapar.

Fakat 750W'ın yetmeyeceği zaman çıkan PSU masrafı 300 TL olur.

Alıntıları Göster
    f/p açısından bakınca 800W ya da 1000W xilence seçimleri oldukça makul. 750W gaming edition modelini kullanmıştım memnun da kalmıştım.
    paraya kıyarım derseniz de 950W corsair alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: şifacı

f/p açısından bakınca 800W ya da 1000W xilence seçimleri oldukça makul. 750W gaming edition modelini kullanmıştım memnun da kalmıştım.
    paraya kıyarım derseniz de 950W corsair alınabilir

Alıntıları Göster
    Sistemde Ekran kartına , işlemciye, ram overclock yapıyorum. Bir de SLı Yapınca 750 azgelecek herelde. Overclocklu Gtx 460 Slı OC Düzeneğinde 500-525 w Arası güç çekiyormuş tam yükte. İşlemcide 150 w çekse diğer parçalarıda hesaplayınca kafadan en az 700w lazım oluyor.

1000W xilence banada fiyat olarak daha uygun gözüktü Vatanda indirimle 275 TL
    Corsair 850 watt ise 350 TL Bide corsairler 7 yıl garantiliymiş.
    insan çok kararsız kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabo -- 14 Eylül 2010; 0:15:16 >

• quote:

Sistemde Ekran kartına , işlemciye, ram overclock yapıyorum. Bir de SLı Yapınca 750 azgelecek herelde. Overclocklu Gtx 460 Slı OC Düzeneğinde 500-525 w Arası güç çekiyormuş tam yükte. İşlemcide 150 w çekse diğer parçalarıda hesaplayınca kafadan en az 700w lazım oluyor.

1000W xilence banada fiyat olarak daha uygun gözüktü Vatanda indirimle 275 TL
    Corsair 850 watt ise 350 TL Bide corsairler 7 yıl garantiliymiş.
    insan çok kararsız kalıyor

Alıntıları Göster
    sli için 600w yeterli. birçok 600w psu sli ve crossfire desteği de mevcut. xilence çin alman melezi silence(sessiz) olamamış psu lar kooperatifi. internet sitesi almanca, ürünler çinli. diğer psu lara göre anlamlı bir sessizlik farkı yok. hatta biçoğu daha sessiz. kırmızı olsun benim olsun diyosan karışmam tabi. yanında yanar dönerli ledli fanlar tavsiyemdir :) ocz her zaman fazla gösterişli ve biraz paha. bence para önemli değilse corsair al. f/p de ise bence en iyisi amerikan malları bence.(thermaltake) aynı ekran kartlarındaki zotac gibi her ikisi de made in USA.

• quote:

Orijinalden alıntı: B@cuk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dönüştürücü ile vs uğraşmak istemiyorsan alacağın psuda 4 tane 6-8 pin çıkışı olmasına dikkat et..
    corsair hx 750w 4 tane bağlantı içeriyor ve sistemine yeterli olacaktır..
    ama şunu belirteyim.. corsairin 7 yıl garantisinde yurtdışında var.. türkiyede garanti belgesi 2 yıl diye onaylı..
    ama yineden 7 yıl garanti ürün sağlamlığının teminatı gibi düşünülebilir..
  • quote:

İnventus hx serilerine 7 yıl garanti yi vermiş. 2 yıl veren yerlerden kesinlikle almayın.

inventustan aldım.. garanti belgesi 2 yıllık
    inventusa bağlı birşey değil.. distribitörler sadece zorunlu garanti süresi olan 2 yılı oyalayarak risk almıyor
  • quote:

Çok saçma bir olay. 7 yıl garanti neden yazıyorlar ki o zaman. 3. yıl bozulduğu zaman ne oluyor peki. yurt dışına biz mi yolluyoruz.

Peki thermaltake tede durum bu şekilde mi? Bende bir psu alıcamda şimdi. Gidip thermaltake alırım o zaman.

thermaltake hakkında bilgim yok..
    bende 2 yıl görünce biraz hayalkırıklığına uğradım.. ama o kalitede o fiyata pek psu yok
    benim asıl almak istediğim psu şu idi
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f3a1b9367106151578a72a5a82f57c2f/SEASONIC-X-750-80Plus-Gold-Sertifikali-750W-Single-Rail-Guc-Kaynagi
    o zaman türkiyede bulamayıp corsair aldım..
    tercih etme sebebim garanti süresi değildi..

yinede inventusun ve diğer satış sitelerinin (hepsiburada vs) 7 yıl garanti diye belirtmesi yanıltıcı oluyor..
    2 yıl diye düzeltmeleri lazım.. siz almayı düşünürseniz alacağınız yee bir sorun belki 2 yıldan fazla garanti veren ithalatçı vardır..çok araştırmadım

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar adamlar burada bir inceleme yapmış kafam takıldı acaba aşşağıda verdiğim linkteki incelemedeki değerler sistemin kullanıdığı toplam yükmü yoksa sadece ekran kartlarının harcadığı yükmü ?
    http://www.techspot.com/review/309-geforce-gtx-460-sli-performance/page9.html
    Adamlar Test sisteminde Ocz 'nin 700w olan modelini kullanmışlar birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabo -- 14 Eylül 2010; 4:18:06 >

• quote:

Ya arkadaşlar adamlar burada bir inceleme yapmış kafam takıldı acaba aşşağıda verdiğim linkteki incelemedeki değerler sistemin kullanıdığı toplam yükmü yoksa sadece ekran kartlarının harcadığı yükmü ?
    http://www.techspot.com/review/309-geforce-gtx-460-sli-performance/page9.html
    Adamlar Test sisteminde Ocz 'nin 700w olan modelini kullanmışlar birde

Alıntıları Göster
    Kesinlikle corsair 850 w öneririm.Arkadaşımda senin kullanmış olduğun ekran kartını sli yapmış durumda ve sıkıntı çekmeden rahatlıkla kullanılıyor ve arkadaşlarında bahsetmiş olduğu 7 yıl garanti ürüne olan güvencenin teminatıdır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZIRTAKOZ

Kesinlikle corsair 850 w öneririm.Arkadaşımda senin kullanmış olduğun ekran kartını sli yapmış durumda ve sıkıntı çekmeden rahatlıkla kullanılıyor ve arkadaşlarında bahsetmiş olduğu 7 yıl garanti ürüne olan güvencenin teminatıdır bence.

Alıntıları Göster
    Eğer incelemede belirttikleri güç değerleri sadece ekran kartına aitse 850 Watt overclock yapınca yetmiyecek gibi gözüküyor.
    Aşşağı yukarı şu değerlerde olursa
    Anakart 70 W
    İşemci 200W (overclocklu)
    Ram 21w
    Hdd 75w (3 adet)
    Fdd 5w
    Cpu fan 5W
    Klavye 5w
    Fanlar 30w (5 Adet)
    Usb 15w
    Ekran K 500w (overclocklu)
    Toplam 926w Ediyor

• quote:

Eğer incelemede belirttikleri güç değerleri sadece ekran kartına aitse 850 Watt overclock yapınca yetmiyecek gibi gözüküyor.
    Anakart 70 W
    Ram 21w
    Hdd 75w (3 adet)
    Fdd 5w
    Cpu fan 5W
    Klavye 5w
    Fanlar 30w (5 Adet)
    Usb 15w
    Toplam 926w Ediyor

Alıntıları Göster
    Enermax - Corsair - High Power

1000W ve üstü psu'larına bak.

• quote:

Çok saçma bir olay. 7 yıl garanti neden yazıyorlar ki o zaman. 3. yıl bozulduğu zaman ne oluyor peki. yurt dışına biz mi yolluyoruz.

Peki thermaltake tede durum bu şekilde mi? Bende bir psu alıcamda şimdi. Gidip thermaltake alırım o zaman.

2 Yıl Distirebitor , 5 yılda Corsair garanti veriyor arkadaşlar psunun kutusunda yazar 5 yıl garanti diye 5+2 = 7 işte
  • quote:

Anakart 70 W
    Ram 21w
    Hdd 75w (3 adet)
    Fdd 5w
    Cpu fan 5W
    Klavye 5w
    Fanlar 30w (5 Adet)
    Usb 15w
    Toplam 926w Ediyor

Hocam yanlışınız var o dediğiniz sisteme Corsair HX 750 veya HX 850 Rahatlıkla yetecektir.

Ve paranızı vermişken hiçbi şekilde bilmediğiniz dandik markalara vermeyin. Türkiyede Corsair gibi bir markanın psuları varken asla kaçırmayın. Ben TX850 watını kullanıyorum fevkalade bir psu.

• quote:

Orijinalden alıntı: M0rbid Desire

quote:

Anakart 70 W
    Ram 21w
    Hdd 75w (3 adet)
    Fdd 5w
    Cpu fan 5W
    Klavye 5w
    Fanlar 30w (5 Adet)
    Usb 15w
    Toplam 926w Ediyor

Hocam yanlışınız var o dediğiniz sisteme Corsair HX 750 veya HX 850 Rahatlıkla yetecektir.

Ve paranızı vermişken hiçbi şekilde bilmediğiniz dandik markalara vermeyin. Türkiyede Corsair gibi bir markanın psuları varken asla kaçırmayın. Ben TX850 watını kullanıyorum fevkalade bir psu.

Alıntıları Göster
    Simdi garanti falan dedinizde arkadaslar, Turkiye de elektironik aletler ne olursa olsun kanunen minimum 3 yil garantili degil mi?

Burada firmanin, ithalatcinin keyfi tutum sergilemesi cok sacma ....

• quote:

Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

Simdi garanti falan dedinizde arkadaslar, Turkiye de elektironik aletler ne olursa olsun kanunen minimum 3 yil garantili degil mi?

Burada firmanin, ithalatcinin keyfi tutum sergilemesi cok sacma ....

Alıntıları Göster
    Kesinlikle Corsair tavsiye ederim memnun kalacaksınız.Kalitesi oldukça yüksek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.