Şimdi Ara

Slipknot Neden Sevilmez? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
14.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi naptınız siz koskoca Slipknot dan bahsediyoruz ergen grubu haline getirdiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Shooter2

quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Ergen müziği diyenlerin kendisi ergendir Slipknot sevilmez,çünkü yaptığı müziği herkes sevemez.Şarkıların birçoğunda küfür geçer,konserlerde seyirciye bol bol küfür ederler.Bu sebeplerden sevilmezler.Basit müzik yaptıkları herkese göre değişir.Kimi şarkıları gerçekten basittir fakat riffleri hızlıdır.Herkes kolay kolay çalamaz.Bu arada gerçek metal nedir?Yukarı da bir arkadaş yazmış.İsteyen nu-metal dinler,isteyen death metal.Yorum yapıcaksanız adam gibi yapın saçma yorum yaparak milletin de müzik zevkine saygısızlık etmeyin.

Herkes sevemez değil tam tersi "gürültü yapıyorlar" ön yargısıyla dinlemeye çalışan herkes sevebilir. Sorun da orada zaten. Herkesin sevebildiği bir şey güzel değildir çünkü herkes müzikten anlamaz . Slipknot'ın yaptığı ise müzik değil.

Kolay çalınıyormuş zor çalınıyormuş onlar saçma. Kolay bir şarkı dünya'nın en güzel şarkısı, Zor bir şarkı ise en kötü şarkısı olabilir. Ayrıca müzikleri çalış anlamında değil fakat müzikal anlamda basit evet. 3-5 akordan oluşuyor. Soloları ise berbat ötesi ve duygusuz.

Ha grupta Joey Jordison ve Corey Taylor'a saygım sonsuz. Hele Joey sürünüyor bence Slipknot'ta. Daha iyi yerlere layık. Grubun gerisi ise çöp .

Ayrıca Slipknot Nu-Metal'den çok Pop ve Alternatif Metaldir.

@Buff R+ Gerçek Metal'den kastettikleri insanların Metal'in çıkış noktası olan türler. Örnek olarak şöyle düşün; Böyle bir sürü makarna türü var mesela. Bunların üstüne değişik soslar falan hazırlanıyor başka şeyler çıkıyor ortaya. Ama asıl makarna üzerinde oynama yapılmayan makarna işte Yani Metal'in çıkış noktası olan Heavy, Thrash, Death gibi türler; Spiral, Kelebek Makarna gibidir işte. Üzerinde oynama yapar isen Nu-Metal, Alternatif Metal gibi türler çıkar ortaya. Ama temeli aynıdır. Yani gerçek olanı.

Gürültü yapıyorlar demişsin. Sana göre gürültü yapıyor bana göre tam manasıyla müzik yapıyorlar.Ne demek kolay çalınıyor zor çalınıyor saçma?Basit riffleri olan şarkı herkese güzel gelmez,fakat zor notalar,akorlar,melodik sololar ve rifflerle mükemmel bir şarkı çıkartılabilir.Müzikal anlamda basit demişsin.Müzikten anladığın yok.3-5 akormuş!Hiç şarkıların notalarına baktın mı?Bi kere her şarkıda teknik konuşturuyor adamlar.1-2 şarkısı dışında hiçte basit değil şarkıları öyle.Sololara berbat demişsin de hangi grup bu türde solo atıyor?Bilip bilmeden yorum yapma

1. olarak özür dilemek istiyorum. " 'Gürültü yapıyorlar' ön yargısı olmadan dinlemeye çalışna herkes " demek istemiştim, yanlış yazmışım.
    2. Basit rifleri olan şarkılar herkese güzel gelebilir. Örnek olarak Enter Sandman, Nothing Else Matters, Smoke on the Water vs. verilebilir. Ama zor şarkılar herkese güzel gelse tanıdığın herkes Dream Theater dinlerdi.
    3. Ödüllü şarkı Before I Forget'in notalarına bir göz at istersen kaç akormuş. Teknik falan da değil şarkıları. Öyle olsa daha 13 yaşındayken çalabiliyor olmazdık. Hangi grup bu türde solo atıyor demişsin, solonun türü falan yok ki doğaçlama yazılmış hepsi. Benzer olarak Slayer grubunun soloları var. Onlar da berbat gerçekten. Zevk meselesi falan da değil. Müzikten biraz anlayan insan bu sololarla azıcık uğraşılmadığını hemen anlayıverir.
    4. Müzikten nasıl anladığıma karar verebilecek seviyede olduğunu sanmıyorum. Şarkıların notalarına falan bakmama gerek yok dinleyerek çıkarabilecek yetideyim. 7 yaşımda pianoya başladım, 4 yıldır elektro gitar, 3 yıldır bateri ve çoğu grupta çalabilecek düzeyde bass gitar çalıyorum. Dikkatli ol o lafı birine söylerken. Özellikle de bana.

• O kadar da küçümsenecek bir grup değil, Joey Jordison hatrına bari birazcık yavaş vurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

boş gürültü

+1
  • slipknotu bende çok sevmiyorum ama bateristlerinin kalitesi tartışılmaz :) birde onların grupta kaç kişi var , 8-9 ? :D

Aslında slipknot bi yana , sırf karizma olsun diye metallicaya b.o.k atmak , ben bunu anlamıyorum.Metallicayı nerdeyse metal yapmıyor onlar abi kaydı onların tarzı başka taraflara diyeceksiniz.Hayır sırf ben metalciyim abndsfsd sfdds grubunu dinliyorum demek gerekmiyor.Önemli olan ismin karmaşası değil , müziklerinin kalitesi.

iron maiden , metallica , megadeth , slayer death olarak behemoth dinliyorum ve metallica en sevdiklerimden.Belkide bass gitarist olarak en çok bassa yüklenen gruplardan biri olduğu içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

boş gürültü

+1

Nedense Slipknot'un şarkıları bana hep antipatik gelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vadocz

slipknotu bende çok sevmiyorum ama bateristlerinin kalitesi tartışılmaz :) birde onların grupta kaç kişi var , 8-9 ? :D

Joey'nin yeri ayrı tabii ki 9 kişi grup fakat basçıları vefat etti. 1 Davul 1 Vokal 2 Gitar 2 Perküsyon 1 Dj gibi bişe 1 klavyeci 1 de basçıları var. Klavyecinin konserde kafa sallamaktan başka bir şey yaptığını sanmıyorum Dj zaten saçmalık, rap mi yapıyorlar sanki ? Perküsyoncular da çok gereksiz etrafta geziniyorlar çalmasalar da olur yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 6 Ağustos 2010; 16:09:48 >

• SLIPKNOT NO
    AEROSMITH YES :D
  • quote:

Gürültü yapıyorlar demişsin. Sana göre gürültü yapıyor bana göre tam manasıyla müzik yapıyorlar.Ne demek kolay çalınıyor zor çalınıyor saçma?Basit riffleri olan şarkı herkese güzel gelmez,fakat zor notalar,akorlar,melodik sololar ve rifflerle mükemmel bir şarkı çıkartılabilir.Müzikal anlamda basit demişsin.Müzikten anladığın yok.3-5 akormuş!Hiç şarkıların notalarına baktın mı?Bi kere her şarkıda teknik konuşturuyor adamlar.1-2 şarkısı dışında hiçte basit değil şarkıları öyle.Sololara berbat demişsin de hangi grup bu türde solo atıyor?Bilip bilmeden yorum yapma

"Hiç şarkıların notalarına baktın mı?Bi kere her şarkıda teknik konuşturuyor adamlar.1-2 şarkısı dışında hiçte basit değil şarkıları öyle.Sololara berbat demişsin de hangi grup bu türde solo atıyor?Bilip bilmeden yorum yapma"

bence siz bütün zor şarkıları güzel; bütün kolay şarkıları da kötü buluyorsunuz. megadeth in kill the king şarkısını koca slipknota değişmem üstelik şarkının yarısnda fazlası tek nota.

slipknotun müzikal acıdan çok güçlü olduiğunu ve tekniklerinin iyi olduğunu vurgulamışsın. buna bir şey diyemem çünkü "teknik çalıyor" kavramı görecelidir. sana göre slide, bend bir tekniktir bana göre sweep, shred. eğer bu bahsettiğimiz tekniğin çıtasını yükseltirsek slipknot sınıfta kalır.

sololarını pek dinlemedim bu yuzden bir sey diyemeyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technical death metal -- 6 Ağustos 2010; 16:55:59 >

• Biliyor musunuz, bu şeylerden hiç anlamıyorum.
  • Pek dinlediğim söylenemez ama açtığım zaman sıkılmadan dinliyorum 2-3 şarkısını..
  • @0RK Before I Forget'ın notalarını biliyorum.Evet çok basit,fakat son albümleri ''All hope is gone'' bakarsanız kendilerini geliştirdiklerini anlarsınız.Ben Slipknot süper grup demiyorum zaten.Fakat hiç kimse de çıkıp bu gruba ergen müziği yapıyor diyemez.Bu arada müziğe zevk meselesi değil demişsin.Nasıl zevk meselesi değil?Herkes thrash metal veya heavy metal dinlemek zorunda mı?
  • quote:

@0RK Before I Forget'ın notalarını biliyorum.Evet çok basit,fakat son albümleri ''All hope is gone'' bakarsanız kendilerini geliştirdiklerini anlarsınız.Ben Slipknot süper grup demiyorum zaten.Fakat hiç kimse de çıkıp bu gruba ergen müziği yapıyor diyemez.Bu arada müziğe zevk meselesi değil demişsin.Nasıl zevk meselesi değil?Herkes thrash metal veya heavy metal dinlemek zorunda mı?

Ben Ergen müziği falan demedim. Bir insan sırf Joey Jordison için konserine bile gidebilir.

Ben müziğe değil, Slipknot'ın sololarına zevk meselesi değil dedim. Son albümlerini dinlemedim ama geliştiklerini biliyorum. Onun dışındaki sololarda uğraşmadıkları apaçık. Tutup da müzikal değeri var diyen varsa o sololara, matkap sesini de müzik diye dinleyebiliriz o zaman.

• quote:

quote:

@0RK Before I Forget'ın notalarını biliyorum.Evet çok basit,fakat son albümleri ''All hope is gone'' bakarsanız kendilerini geliştirdiklerini anlarsınız.Ben Slipknot süper grup demiyorum zaten.Fakat hiç kimse de çıkıp bu gruba ergen müziği yapıyor diyemez.Bu arada müziğe zevk meselesi değil demişsin.Nasıl zevk meselesi değil?Herkes thrash metal veya heavy metal dinlemek zorunda mı?

Ben Ergen müziği falan demedim. Bir insan sırf Joey Jordison için konserine bile gidebilir.

Ben müziğe değil, Slipknot'ın sololarına zevk meselesi değil dedim. Son albümlerini dinlemedim ama geliştiklerini biliyorum. Onun dışındaki sololarda uğraşmadıkları apaçık. Tutup da müzikal değeri var diyen varsa o sololara, matkap sesini de müzik diye dinleyebiliriz o zaman.

Kusura bakmayın,ben sizi ''bunların yaptıkları ergen müziğidir'' diyenlerle karıştırdım.Ondan sinirlendim.Bana kalırsa da önceki albümlere pek özen gösterilmemiş.Fakat gerçekten dinlemeye değer parçalar var.Left behind,wait and bleed,before i forget,vermillion..Fakat gerçekten son albümü dinlemenizi tavsiye ederim.Büyük bir gelişme var slipknotta

• Tamam
  • quote:

quote:

Hocam hiçmi duymadın "doğaçlama solo" diye birşey ?

bu arada şimdi yazacağım şey size değil slipknot a ergen müziği diyenlere :

metallica, megadeth, slayer, vs ,vs sizin gerçek metal diye tabir ettiğiniz bu grupların, slipknotdan daha fazla ergen kitlesi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

quote:

quote:

Hocam hiç mi duymadın "doğaçlama solo" diye birşey ?

bu arada şimdi yazacağım şey size değil slipknot a ergen müziği diyenlere :

metallica, megadeth, slayer, vs ,vs sizin gerçek metal diye tabir ettiğiniz bu grupların, slipknotdan daha fazla ergen kitlesi var

Doğaçlama solonun ne olduğunu biliyorum tabii ki Ama onu yapabilenler zaten büyük gitarist. Bkz: Yngwie Malmsteen, Kirk Hammett(şimdiki hali değil tabii ki), Slash, John Petrucci.. Ben bu isimlerin arasında hiç bir Mick Thompson, bir Kerry King göremiyorum. Kimse de vermez bu isimleri.

• quote:

quote:

slipknotu bende çok sevmiyorum ama bateristlerinin kalitesi tartışılmaz :) birde onların grupta kaç kişi var , 8-9 ? :D

Joey'nin yeri ayrı tabii ki 9 kişi grup fakat basçıları vefat etti. 1 Davul 1 Vokal 2 Gitar 2 Perküsyon 1 Dj gibi bişe 1 klavyeci 1 de basçıları var. Klavyecinin konserde kafa sallamaktan başka bir şey yaptığını sanmıyorum Dj zaten saçmalık, rap mi yapıyorlar sanki ? Perküsyoncular da çok gereksiz etrafta geziniyorlar çalmasalar da olur yani.

Perküsyonlar birazda sahne şovu için haklarını verin sahne şovunda da gerçekten iyiler

• Müzik ortamlarında;
    "Metallica adam değil yæ."
    "Metallica çok mu güzel müzik yapıyor allasen?"
    "Gerçek metalci Metallica gibi özenti grupları dinlemekten kaçınır zaten."
    vb. cümleler kurabilecek kapasitede olan arkadaşlara sesleniyorum: Bu tarz, en az bir cümle içeren mesaj atanlara plaket veriyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 6 Ağustos 2010; 20:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThreeDaysGrace

quote:

quote:

Perküsyonlar birazda sahne şovu için haklarını verin sahne şovunda da gerçekten iyiler

Sahne şovu istiyorsanız sirke gidin abicim Eğlendirme bakımından eyvallah da müzikle ilişkilendirilmesi hoşuma gitmiyor benim yok sahne şovu falan şu bu, bir grubu güzel yapmaz. Ama haklarını veririm tabii ki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.